Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima na komentarima po pitanju moje 'muzicke zelje' :)

I tata bi sine... :ROFLMAO:
Ako želiš krimi sa dobrim zapletom (mada ove koje si pobrojao su neke vojno-krimi-CIA-UDBA i DB), predlažem The Wire, ako nisi gledao.

Hvala na predlogu. The Wire sam gledao, dobra serija. Iako ne bas ono sto trazim, serija spada u one koje kada se zavrse, nije ti pravo. Hoces jos :)
^ U slicnom fazonu je i:

Btw. serija koja ima 'deo' elemenata koje trazim, a koja nije bas 'to je to' je i House of Cards, gde ima 'muljanja' (spijuniranja, izdaja, prevara) , ali ne mnogo i ostalih elemanata po cemu se npr. Homeland ili 24 razlikuju.

probaj sa jednom oldschool serijom Fringe se zove
Serija Fringe

The Blacklist doduse ona jos nije zavrsena ali mozes se nagledati bar ima ja mislim 6 sezona

The Blacklist

tu je ono na prvu sto mi pada na pamet

Hvala na predlogu. Za Fringe sam cuo, rekao bih da se ljudima generalno svidela. Medjutim opis na imdb-u ukazuje da to nije bas ono sto u ovom momentu trazim. Mozda se resim da je jednom odgledam.
Sto se tice 'The Blacklist', kada god cujem ime te serije, uvek se pitam kako su uspeli da doguraju do 8. sezone? Ja sam tu seriju poceo da gledam kada je krenula sa emitovanjem, i (cini mi se) da sam odgledao pola prve sezone (a mozda i celu) i nekako mi je bila 'isprana'. Nekako sve uprosceno bez mnogo 'dubine'. Kako su oni nastancovali 8 sezona, stvarno ne znam. Jel' se stvarno toliko popravila?

^Niđe veze preporuke sa navedenim muzičkim željama.
Ajde Shaman predlozi nesto, makar da imam sta da odbacim. :)

U pravu je shamanNS. Čovek traži serije sa tematikom špijunaže i terorizma. Ja bih mu preporučio mini seriju The Spy, ali se ona ne uklapa jer on želi seriju sa više sezona.

Da, to je otprilike to sto trazim, znaci razumeli ste me. :) The Spy sam 'krenuo' da gledam pre par nedelja. ...Ne znam, nisam dogurao dalje od prve (ili druge epizode). Nesto mi nije dalo, iako su ljudi nahvalili Koena za taj 'drugi tip' uloge.

@dzonihsv: Hvala na predlogu. Obe serije deluju da su delom kao 'u tom fazonu' ali nakon citanja opisa na imdb-u,...imam neki osecaj da ce im faliti neki elementi koje imam u serijama koje sam naveo u svom 'zahtevu'. Burn Notice nisam nikada gledao (ostavicu ga po strani kao opciju). 'Person of Interest' sam davno poceo da gledam nakon sto sam zavrsio 'Lost' zbog jednog od glavnih glumaca, i nisam daleko odmakao mozda 2-3 epizode. Nesto mi tu nije bilo 'po volji'. Mozda gresim, ili sam tada stekao pogresan utisak.

Elem, dok sam pisao ovaj 'reply' razmisljao sam o serijama koje trazim a koje sam mozda odgledao da su u tom fazonu. Setio sam se jedne koja je imala (tada) 5 sezona. Secam se da mi se prva sezona bas nije nesto svidela. Posto se drugaru svidela serija, odlucio sam da odgledam svih 5 sezona, i nisam pogresio (tj. svidele su mi se preosale 4, ali ne i prva sezona). Sada je nadjoh na imdb-u. Vidim da su u medjuvremenu snimili jos 3 sezone i, izgleda, zavrsili seriju.

U pitanju je serija Strike Back

Eto mozda to 'dogledam' nakon Homeland-a. Ako jos neko ima ideju ili se seti neke od serija koje spadaju u kategoriju koju sam opisao u prethodnom postu, uzecu i te serije u razmatranje.
Hvala!

EDIT: tesko (bre) naci valjanu seriju danas... :(

Stargate Atlantis poce pre desetak dana, malo da obnovim gradivo i vec stigao do sredine sezone 4, odavno ovako nisam gledao seriju laganim tempom i da mi pritom ista nije dosadna.
Davno sam poceo da gledam tu seriju. Osnovnu ideju iz samog filma (koji je odlican) su maximalno zloupotrebili i samo 'stancovali' epizode. Ne secam se radnje skroz, ali se secam da je najzanimljivije bilo ono sto se desava na kraju sezona. Sve mi je bilo 'nista specijalno'.

Licno mislim da se serija poput Battlestar Galactica nece nikada ponoviti. :(

Poslednja izmena:
^ Bilo bi korisno da se uz naziv filma kači i Imdb link, jer dosta filmova ima isti naziv, a neki su i rimejk orginala, pa čisto da se zna da li predlažete da se odgleda film "žaba" ili film "baba".

Elem, kad smo kod The spy ja sam sa gospođom svojevremeno gledao korejski film tog naziva, i bio mi zabavan...

Ja gledam big babg theory opet na Netflix... Nesto mi se slabo gledaju korejske i kineske serije :)

Ajde Shaman predlozi nesto, makar da imam sta da odbacim. :)

Kriterijumi koje si naveo previše sužavaju izbor. Naročito kad nisu ILI nego I (i A i B i C).

Plus se treba setiti par serija u moru odgledanih. Meni ne pada na pamet ništa što makar ispunjava 2 uslova al ajd da nabacam nešto što mi palo na pamet u međuvremenu od mog prethodnog komentara:

Sleeper Cell:

Rubicon:

Deutschland 83 / 86 / 89:

Heh očigledno da nisi informisan da već se radi na remake / reboot BSG-a :D :D

Ako je neko gledao Bosch i Luthera - jesu li istog kvaliteta i tematike?
Gledao bih nesto da "pocesem svrab" dok ne iskoci nova sezona Boscha... Ako Luther nije nesto bacam se na Shield koju nisam zavrsio...

Btw videh da se u nekoj od skorijih serija dosta gurao i Mayans MC, koji se "labavo" nadovezuju na SoA...
Vredi li ista serija da i nju dodam na listu? Po oceni bih rekao da je dosta slabija od SoA, koja bi po meni vanserijska bila da nije poslednje sezone...

Luther sam poceo
Deluje kvalitetno ali sporo
Mayans mi nije ni blizu soa
Tako da zavrsi shield neces se pokajati meni je jedna od omiljenih serija
Takodje ti preporucujem power vrh serija a ima i nas u prici sa kvalitetno odradjenim detaljima

...tako te serije. Trenutno mi se taj zanr gleda. 24-ku nema potrebe da spominjete :)
Pored već pobrojanih serija ja bih dodao i:

Imaš The Spy sa Sacha Baronom Kohenom kao izraelskim špijunom. Jedna sezona
Night Manager rađeno po Džonu Le Kareu takođe jedna sezona
Britanski MI-5 (mislim da ima 10tak sezona, završena je serija)
Bodyguard (britanska takođe, jedna sezona)

Od "aktivnih" serija imaš:

Jack Ryan
Condor
Blacklist
Hunters

Od akciono špijunskih britanski Strike Back (5 sezona, novu sezonu nemoj da gledaš jer je krš)

I od mene apsolutna preporuka za seriju Justified

I Longmire

Možda nisu to što tražiš ali vrhunske serije

EDIT: tesko (bre) naci valjanu seriju danas... :(

Davno sam poceo da gledam tu seriju. Osnovnu ideju iz samog filma (koji je odlican) su maximalno zloupotrebili i samo 'stancovali' epizode. Ne secam se radnje skroz, ali se secam da je najzanimljivije bilo ono sto se desava na kraju sezona. Sve mi je bilo 'nista specijalno'.

Zaboldovano vrlo tacno, nekada sam imao raspored i skoro svakog dana skidao i gledao, nisam znao st aprvo da gledam nisam cak ni prevode cekao.

Sto se tice Stargate, sta znam gledao u cugu 2009 ceo SG a onda nastavio sa gledanjem Atlantisa, Univers je ******.
Galactica odgledana ali nesto mi se ne pocinje ponovo sa gledanjem nekako mi teska, vise sam za Farscape ako bih obnavljao gradivo :)

Lucifer drugi deo 5 sezone. Ne znam, ovo je toliko jadno i lose da je bolno. Ne znam da opisem seriju, bukvalno sapunica, spanska serija na turskom! 1/10 ocena

Odgledao Mindhunters, serija je i vise nego korektna, ali vise ne gledam serije koje su otkazane...

Odgledao Mindhunters, serija je i vise nego korektna, ali vise ne gledam serije koje su otkazane...
A sta fali i sa te 2 sezone seriji? Skroz dobra, da ne kazem brutalna serija!

edit: Zavrsio uvece Mare Of Easttown. Dobra, twist meni ok. Nisam ocekivao ni toliko od finala. Serija me podsetila jako na Broadchurch sto je super.

Završio The 100 konačno.
Serija ionako vredi prve 2-3 sezone posle je krš.
Ova poslednja je imala i dobrih i loših epizoda, malo su više kopirali GoT al ajde 😂

Kraj...šta znam,onako, topla limunadica

A sta fali i sa te 2 sezone seriji? Skroz dobra, da ne kazem brutalna serija!

edit: Zavrsio uvece Mare Of Easttown. Dobra, twist meni ok. Nisam ocekivao ni toliko od finala. Serija me podsetila jako na Broadchurch sto je super.
Mindhunters je odlična. Uvek se razočaram što po pravilu odlične serije (sa težom tematikom) otkazuju (verovatno zbog slabog indeksa gledanosti), a neke budalaštine imaju i po 8-10-12 sezona...

Mare of Easttown je prosek u svakom pogledu, ali je relativno dobro realizovana i odglumljena serija, i uz to optimalnog trajanja pa ne stigne da udavi, i može se pogledati.

Koju seriju bi mi preporučili da je zanimljiva od prve epizode?
Recimo Wire svi hvale i ne sumnjam ali prvu epizodu sam gledao 5 puta po 10,15,20min i ugasim...
Može sve osim neke ljubavne drame.
Serija kao Lucifer, Suits, Brooklyn 99, ova nova Winx (nisam gej, volim fantastiku a takvih serija nema puno lol),Ragnarok, See,The Witcher, Good place, Lost in Space, Locke i Key.....Eto mali deo nekih serija gde su mi se svidele prve epizode

Peaky Blinders? Gomora? True Detective? Trapped? Broadchurch?

Sve su me upecale na prvu, i bukvalno traze bindzovanje. :D

Koju seriju bi mi preporučili da je zanimljiva od prve epizode?
Recimo Wire svi hvale i ne sumnjam ali prvu epizodu sam gledao 5 puta po 10,15,20min i ugasim...
Može sve osim neke ljubavne drame.
Serija kao Lucifer, Suits, Brooklyn 99, ova nova Winx (nisam gej, volim fantastiku a takvih serija nema puno lol),Ragnarok, See,The Witcher, Good place, Lost in Space, Locke i Key.....Eto mali deo nekih serija gde su mi se svidele prve epizode
Moj savet, treba malčice prilagođavanja na The Wire, pa izdrži epizodu-dve, kad te serija uvuče u svoj režim, videćeš da nije bez razloga jedna od najboljih ikada...

Mene je The Wire upecala još na prvom dijalogu pre uvodne špice.

Gomora..

HVala svima, stavio sam ih na spisak. Poceo sam "Justified" koju je neko gore predložio i to je baš početak kakav sam tražio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno