Šta je novo?

Banka Intesa

Meni večeras nije prošla online transakcija sa Intesine Visa Internet kartice. Notifikacija je da nema dovoljno sredstava (iako ima).
Posle ovoga, u ebankingu mi nije prošlo prebacivanje sa glavnog računa na račun Internet kartice - i to bez ikakvog obavestenja o greški.

Trude se da padnu još niže... Teško je, ali uspevaju :)
Hvala na javljanju, znači ipak nije samo do moje kartice. Ovo im se desavalo i ranije, videćemo koliko će im trebati da reše problem.

Saldiranje za pravna lica urađeno subotom. Noćas stigao izvod, na njemu jedna uplata od subote.
Do sada se čekao kliring u ponedeljak.

Dešavalo se to i meni sa Visa Internet karticom, ali negde oko 1 do 3-4 ujutru (obično u tom terminu, kao i @Rinsvind-u). Isti problem, nemam dovoljno novca na kartici. Makar tako izbaci onaj error sa Alija. Sutradan tj. u toku dana kada probam, sve radi normalno. Cenim da je nešto do Intese da rade u tom momentu. Prvi put sam to primetio pre jedno 4-5 meseci.

Mislim da se za internet karticu otvara namenski racun koji je samo za nju vezan. Pa ako nemas karticu, nemas ni racun koji ide uz nju. Dodatni racun otvaras posebno ako ti treba.
Tako je bar meni receno.
Sve bi to bilo ok da nisam imao zasebnie devizni uz Hit račun i zasebni devizni uz Visa Internet karticu. Prvo sam uzeo Visa Internet karticu, pa sam tek onda prešao u Intezu. Tako da znam da sam imao zasebne račune. Kako je zatvorila ovaj drugi uz Hit račun mi nikako nije jasno. Vidjeću ovih dana sa LB.

Skoro sam primetio da imam neki devizni račun koji je uvek na 0.00eur. Ne sećam se da sam otvarao taj račun, niti nalazim da je povezan sa nekom karticom.
Jeli to nešto mora da bude ili je neka greška do banke?
Imam jedan devizni povezan sa visa classic karticom i jedan povezan sa internet karticom. Ovaj (nezavisni) mi nije jasan.

Intesa hit paket je u začetku podrazumevao jedan nezavisan eur devizni račun, možda je to

A kako da ga koristim? Mislim pošto ne vidim da je neka kartica povezana sa tim računom?

Konverzijom valute sa dinarskog računa kroz opciju menjačnica ili direktnom uplatom deviza na šalteru

Meni je danas rekao licni savetnik da ne zna kako ce se naplacivati devizni racuni koji u toku meseca imaju promet a na kraju kada se radi presek imaju stanje 0. A da ako imate vise devinzih Eur racuna, i samo na jednom novac, taj se nece naplacivati a ako imate na 2 sredstva sa jednog ce se onda naplatiti 120din... Mada nista tu nije sigurno, kao sto je i do sad receno od strane drugih korisnika... Ni oni ne znaju kako ce i sta da se radi...

Ma nisu normalni. Lepo sam im rekao da naplacuju sve sa dinarskog a ne da mi prckaju po deviznim ali me nisu poslusali😂😂😂. Mislim da bi to bilo kulturnije,600 din i cao. Znam na cemu sam.

Uspeo neko da natera novu aplikaciju da radi na rootovanom uređaju? Magisk hide i slične metode ne funkcionišu. Ili polako da se pozdravljamo sa rootovanjem uređaja?

Jesi sakrio i magisk tj preimenovao ga ? Root je na izdisaju, tesko ce ti neko moci potvrditi.

Radi kod mene na Redmi 5. Magisk root. Sakriješ root od aplikacije i svih Google servisa/aplikacija. Sakriješ sam Magisk i promeniš mu ime. Ako imaš TWRP i njega moraš da rešiš, sve vidljive foldere pobriši. Kod mene je fabrički bootloader.

Sakrio makisk (promenio ime), sakrio root od Google servisa, od Intesa aplikacije. Džabe. Meni je bootloader otključavan, i imam twrp. Mada kad sam uradio unroot proradilo iako je bootloader otključavan i twrp instaliran. Nema veze, nek ide bez roota. Mada što DGoran napisa, mislim da je root na izdisaju.

Super deluje aplikacija, mada još uvek dosta stvari ne radi.

Bootloader je i kod mene otključan, to svakako mora, ali TWRP nije instaliran, samo pokretan za instalaciju Magisk-a. Ja sam instalirao i LSPosed modul sa XPrivacyLua, ali sa tim pokrenutim je pucala aplikacija po startovanju, ne znam samo da li oni nešto menjaju samom instalacijom.

Nije dzabe Chainfire batalio to odavno, to je Sitifov posao a ne vredi vise ni blizu koliko je nekada.

Jel izbacuje nekome da koristi staru verziju aplikacije? Instalirao sam i podesio novu, pa je krenulo to da mi izbacuje.

Da, u procesu je azuriranje aplikacije. Verujem da ce biti jos bar jedno do 31.

Znači mogu komotno da vratim staru. A što se tiče one aplikacije za plaćanje preko NFC-a, jel će sve to biti u ovoj novoj ili treba ostaviti tu za NFC?

Ja sam ostavio kod sebe obe bas iz razloga sto je i receno da je nova zvanicno dostupna od 31.05. pa se nadam da od tad nece imati bugove :).
Za NFC pojma nemam.

Onda će tako i biti. Stare su tu dok nova ne proradi. :)

Wave2Pay ostaje ja mislim kao zasebna app, nece biti integrisan u novu aplikaciju.

Upravo to i meni baguje. Verovatno rade nešto, pa da se ne koristi još uvek ta nova.

Kako se registruje na novoj app? Vidim da mi pali kameru da skeniram pretpostavljam QR.

Znam da je neko spominjao iz stare app ali ne znam gde/kako?

Hvala

Prilozi

• 3BBE589D-5C6D-42B9-B1CC-58B367FF5165.png
    3BBE589D-5C6D-42B9-B1CC-58B367FF5165.png
    269.9 KB · Pregleda: 24
Nazad
Vrh Dno