Šta je novo?

Komercijalna banka

Izgleda i Komercijalnoj krenula pogorsanja, razlika u kursu u set racunu je bila do pre 2 dana 30 para, sada je 70 para razlika.

Ne bi me cudilo da uskoro krenu da naplacaju ebanking naloge po 15 din kao sto je u NLB banci.

To se i cekalo. Dosta je bilo besplatno.
Mada ne znam ni kod koje banke je ebank i mbank su besplatna placanje?

Za sada, na računima za obične smrtnike, još uvek su besplatna u Raiffeisenu.

Mobi samo na najskupljem paketu/računu.

Pa da, koji košta kao i prosečan račun u drugim bankama gde se ne naplaćuju nalozi, neračunajući mts.

Meni je mesecno odravanje 310 din imam dinu, visu, master card.
Ne znam koje su cene u drugim bankama

Ваљда смо потписали некакав уговор о томе, пише нешто у њему. Мораћу сутра да прочитам.

Pozdrav,

Hocu da vezem karticu sa paypal nalogom. Imam devizni racun, mastercard i visa ljubicastu karticu. Vidim na sajtu da obe kartice mogu da se vezu za devizni racun, znaci da se evri povlace sa racuna prilikom placanja u evrima, a ako nema dovoljno sredstava, konvertuje se sa dinarskog. Medjutim, meni su rekli na salteru da je to moguce samo kad se nesto placa u inostranstvu. Pa valjda ako placam preko paypala u Srbiji vuce mi se direktno sa deviznog?? Nije mi to bas jasno sta su rekle ali vidim da i one nemaju pojma. Je l' ima neko ove kartice i koristi paypal da mi objasni? Ja bih radije vezala mastercard sa paypalom. Povlacenje novca me ne interesuje, samo placanje.

U intezi imam racun i visa elektron karticu. Ranije kad god sam nesto placala skidalo mi se onoliko koliko je to nesto kostalo, 10e i to je to. Sad mi naplate nesto vise. Pitala sam u banci, kazu da paypal uzima, ne banka. Cula sam za konverzije koje vrsi paypal prosle godine ali nisam se mnogo udubljivala jer nisu mi skidali nista, tek nedavno naplacuju vise. Ne znam koliko je glupo pitanje - da li je bolje onda imati karticu vezanu za dinarski racun, ne devizni, ako se nesto placa u evrima u inostranstvu ako vec paypal konvertuje u dinare pa u evre i koje jos konverzije radi nemam pojma.

Ja sam plaćao na Steam-u Mastercard karticom Komercijalne banke i skidalo mi je sa deviznog računa,nema razloga ni da PayPall ne radi isto.

Naravno. PayPal skida sa deviznog ako je tako vezana kartica. Samo kod PayPal plaćanja treba uvek birati da konverziju radi Visa ili Master pošto je dosta povoljnija. A čini mi se da je PayPal default valuta dinar. Ja koristim njihovu MC bez problema. Ako je plaćanje u EUR skida tačno toliko sa računa. Kao backup imam i njihovu Visa Prepaid karticu koja je isključivo dinarska. Mislim da i njihove nove Visa Electron kartice mogu da se koriste na netu (ranije nije moglo).

@LazyCrazyCat,veljadj
Ima razloga da skida više ako Paypal fakturiše u dinarima. To bi morao da objasni neko ko više koristi Paypal od mene, ili možda piše na temi o Paypalu.

Da,skoro sam dobio novu Visa Electron karticu i sada ima broj za plaćanje na netu kao i kontrolni broj pozadi.Ranije nije moglo online plaćanje sa tim karticama.

Naravno. PayPal skida sa deviznog ako je tako vezana kartica. Samo kod PayPal plaćanja treba uvek birati da konverziju radi Visa ili Master pošto je dosta povoljnija. A čini mi se da je PayPal default valuta dinar. Ja koristim njihovu MC bez problema. Ako je plaćanje u EUR skida tačno toliko sa računa. Kao backup imam i njihovu Visa Prepaid karticu koja je isključivo dinarska. Mislim da i njihove nove Visa Electron kartice mogu da se koriste na netu (ranije nije moglo).
Hvala.
Pa meni su rekli u filijali da ne moze da se veze za devizni...
Ja placam Intesinom visa classic karticom koja je vezana za devizni i recimo, 10e nesto kosta skinuli su mi 10e i 80 centi otprilike. Znam za paypal konverzije ali tek nedavno su krenuli da mi naplacuju vise. Sad mi nije jasno kako tebi tacno skidaju sa racuna pretpostavljam da si mislio na Komercijalnu, ne i za paypal.

Ja sam plaćao na Steam-u Mastercard karticom Komercijalne banke i skidalo mi je sa deviznog računa,nema razloga ni da PayPall ne radi isto.
Je l' to bilo automatski ili si pre toga vezao karticu sa deviznim racunom? Posto, su mi rekli da nema vezivanja...nije mi to jasno, na sajtu pise drugacije. Ovo bolje pitati druge nego same radnike u filijalama i call centrima.

Ja sam tražio da mi vežu,nije bilo automatski.

Hvala.
Pa meni su rekli u filijali da ne moze da se veze za devizni...
Ja placam Intesinom visa classic karticom koja je vezana za devizni i recimo, 10e nesto kosta skinuli su mi 10e i 80 centi otprilike. Znam za paypal konverzije ali tek nedavno su krenuli da mi naplacuju vise. Sad mi nije jasno kako tebi tacno skidaju sa racuna pretpostavljam da si mislio na Komercijalnu, ne i za paypal.
Pitaj u nekoj drugoj ekspozituri ako imaš novu visa debit karticu. Pre 10 ak dana su mi vezali za devizni.

To je ova kartica i konacno je kompletna. Ima sve što treba da ima. Ona ide bez bilo kakve naknade uz tr.

Pitaj u nekoj drugoj ekspozituri ako imaš novu visa debit karticu. Pre 10 ak dana su mi vezali za devizni.

To je ova kartica i konacno je kompletna. Ima sve što treba da ima. Ona ide bez bilo kakve naknade uz tr.

Imam istu. Vazi, pitacu, hvala.

U intezi imam racun i visa elektron karticu. Ranije kad god sam nesto placala skidalo mi se onoliko koliko je to nesto kostalo, 10e i to je to. Sad mi naplate nesto vise. Pitala sam u banci, kazu da paypal uzima, ne banka.
Pa vidi ako imas da platis nesto negde direktno ukucavanjem kartice, pa ako ti u tom slucaju ne skine vise vec tacan iznos, znaces da je onda nesto sa PP. Na PP ima varijanta da se podesi primarna valuta, ako ti je devizni racun za koji je vezan kartica EUR i ako kupujes u evrima, stavi i EUR kao primarnu valutu, takodje ako kupujes u nekoj drugoj valuti stavi da konverziju radi karticarska organizacija (Visa, MC) a ne PP.

Inace ova gore Visa Classic Debit kartica Kombanke, moze da se poveze i sa dinarskim i sa deviznim racunom, po zahtevu.
Ako imas e-banking, mozes preko platforme da posaljes poruku KomEcentru - elektronskoj filijali i pitas kako da povezes karticu sa deviznim racunom i ono ce ti reci tacnije sta i kako nego kad zoves call centar.

Poslednja izmena:
Kažu da može.

Ljudi imam problem sa plaćanjem preko PP na eBay sa mojom Visa pripejd karticom... Na kartici imam dovoljno sredstava... Pre toga sam par puta kupovao sa PP nalogom i sve je bilo uredu. Juče da poručim nešto sa eBaya kaže da moja uplata ne prolazi(unfortunately, you can't pay with this option)... Kartica mi je povezana sve je verifikovano itd. Da li se neko susretao sa tim problemom. Jel mogu sredstva da prebacim na PP balance pa preko njega da kupim taj proizvod pošto mi ne ide u glavu... Pisao sam eBay ali oni ništa konkretno da mi kažu...

Pokušaj još koji put a ako neće probaj da platiš karticom direktno na eBayu. Dešavaju im se problemi na relaciji PayPal-eBay relativno često.

@tiha
Ma haos, pokušao više puta, ništa, sve metode što se preporučuju za taj problem ali ništa. Vidim i stranci se često žale. Problem je taj što prodavac posluje samo preko Paypal... Ali hvala u svakom slučaju nadam se da će to ispraviti.

Platih danas na Nis pumpi sa telefonom, u aplikaciji pokazi... Prvi put, radi super, brzo. Kad bi svi uveli ovo, bilo bi super.

Aplikacija banke, opcija pokaži.

Da, ovo zadnje.

680A8362-C287-4A65-9975-EEA2E1D23629.png

Vrh Dno