Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Nemoj da gasis aplikacije, losa navika. Android to sam resava.

Moj Mi band 5 radi savrseno. Nema prekida. Odradi ono sto rece ivanbass i trebalo bi da bude u redu.

Izbrisao apk, sve skroz ... Onda ponovo sve odrsadio...sad za sad ok

Samo jos da ne ubijas aplikacije i nema zime :D

*** navika. Kod samsunga je sve ferceralo i pored toga. Xiaomi je agresivniji ocigledno

Ne, ta opcija uopste ne treba da postoji, besmislena je.

A možda ti se samo čini. Ako je COSMIC Black onda je uredu, ona vuče na sivu.
Ili je baš ona Lunar Silver siva?

Evo ga ovaj sto kad pomenes Xiaomi u negativnom kontekstu, kao da si ga prstom u oko! Neverovatno. Ne shvatam da nesto branis samo zato sto ga imas, pa valjda zelis da opravdas svoju kupovinu.
Stoji sve to da je odlican uredjaj, ali ova boljka mu je neoprostiva.

Brate, pali on i po 15 puta u toku razgovora od 50 minuta. Nekad nijednom. Nema pravila. I to je najgore za postavljanje dijagnoze.

Inace, videh u tekstu sa gsmarene da je jos gori problem sa proximity senzorom kod Samsung Note 20 Ultra modela (daklem, amoled i flagship)

Drug, ti si onaj sto skida masku i bolje mu radi proxy? Onaj isti sto me ubedjivao da je IR port namenjen za proxy i jos par gluposti (kad bih se setio svih).
Ja ne skacem, vec me smori to sto tebi i tebi slicnim svaki peti post o tom famoznom proxiju.
I uopste ne skacem, svestan sam problema ali mi kukmakanje na forumu svaki peti post o istoj stvari ne pomaze, niti ce taj problem resiti.

Drug, ti si onaj sto skida masku i bolje mu radi proxy? Onaj isti sto me ubedjivao da je IR port namenjen za proxy i jos par gluposti (kad bih se setio svih).
Ja ne skacem, vec me smori to sto tebi i tebi slicnim svaki peti post o tom famoznom proxiju.
I uopste ne skacem, svestan sam problema ali mi kukmakanje na forumu svaki peti post o istoj stvari ne pomaze, niti ce taj problem resiti.
To za skidanje maske nisam ja izmislio, vec je neko drugi na forumu pomenuo. Ja sam probao i potvrdio. Istina je da mnogo bolje radi bez maske, tj. znatno redje se pali ekran u toku razgovora. Za IR blaster u kombinaciji sa ziroskopom sam negde procitao i preneo (daleko bilo da sam te ubedjivao, nisi vredan moga vremena), jer mi nije imalo logike da UZ senzor tako brljavi, a na drugim, pravim flagshipovima (sad sam te opet bocnuo u saomijevsko srce:D) radi bez problema. Ipak, bio si u pravu za to, ali to potvrdjuje da je Xiaomi napravio ogroman propust koji se ozbiljnim kompanijama ne bi smeo desavati, a da se u dogledno vreme ne ispravi. Pomislio sam da mozda stvarno kombinuju IR i ziroskop, pa da im i oprostim gresku, jer bi bili pioniri u tome.

Odavno se nisam javljao po pitanju proxi senzora, jer cekam 12.5 da vidim da li ce ispraviti, ali vidim da se ti javljas na svaku kritiku upucenu ovom telefonu, branis neodbranjivo, i pri svakom javljanju ubacujes Samsung u pricu, iako ga niko ne pominje. Pominjes neko fantomsko pucanje stakla, da pravi iste fotke kao S21 Ultra i druge nebuloze. Pravi si Mi fan, nema sta. I najokoreliji iPhone fan ti moze pozavideti u odbrani brenda.

Ako se ovoliko ljudi zali na senzor, a ti nemas sta pametno da kazes, osim da ih branis time sto se i Samsungu javljaju propusti, onda preskoci temu. Ne odgovaraj kad nemas odgovor i svima ce biti bolje.

Ziv bio!

Prvo kroz moje ruke je proslo telefona i telefona. Da se vratis na pocetak ove teme, video bi i procitao sam ja zamerki izneo za uredjaj koji trenutno koristim. Mene ne pogadja ovo sto ti pises niti skacem u odbranu, nego ovde se vrte iste price non stop i pomalo postaje necitljivo (proxy proxy proxy kamera iz blizine, proxy, proxy...).
S21 Ultra koristi isti senzor kao i ovaj telefon, sa sitnim modifikacijama. Zato ga i poredim. A poredilo ga je i par forumasa pre mene, pa sam se nadovezao na pricu.
To lupetanje oko secenja maske si tada branio sa hajpom kao neka revolucija i meni to bilo smesno. Nazalost nisi tada priznao da sam za tip senzora bio u pravu, kao ni za masku. Ali si znao da se i tada javljas kao neki opasan kriticar.
Sto se tice ledja, rekao sam vec, sta bi se desilo da su takvi propusti na ovom telefonu od famozno velikih 400 eura.
U prethodnim postovima si i sam pomenuo Samsung i neke njihove probleme sa proxy senzorom.
Mene iritira sto par pojedinaca ovde se ponasa kao razocarana i prevarena mlada. Svaki cas ista stvar, isti post, isti problem.
Sto se tice samog proxi nije globalni problem, zaista ima dosta uredjaja koji nemaju taj problem i to je preko 90%. Mozes videti po mnogim forumima vezanim za ovaj mobilni.

Meni nije problem da priznam kad pogresim i tada se vise i nisam nastavljao oko tipa senzora.
A sto se tice maske, to i dalje tvrdim. I to ne samo ja, vec je jos njih 2-3 sa foruma to isto potvrdilo. Ali pošto je telefon nenormalno klizav, veliki je rizik da ga nosim bez maske zbog paljenja ekrana u toku razgovora.
Dakle, kad ga koristim bez maske, znatno redje se pali ekran. Nema logike, ali tako je. Kao sto nema ni logike da das 500€, u startu skoro 600, za telefon, kome ne radi kako treba jedna od najosnovnijih funkcija.
A to da 90% njih nema taj problem, to je tek utopija. 90% njih ima taj problem, od toga njih 50% i ne primećuje, jer ne zna za bolje, a od ostatka koji primecuju, mozda samo njih 10-15% postuje svoje probleme na forumima.

pa jeste li resili taj problem vas dvojica sa proksijem... nejse... obrni okreni nema bolji fon za ovaj novac i tacka. navikne se covek na te sitne propuste u software-u a ako ne moze da se navikne onda menja telefon. glavni problem da xiaomi je hiperprodukcija razno raznih varijanti iste platforme i komponenti. brate mili neka malo prikoce... ali cenom ubise i samsungovu hiperprodukciju i meni mirise na neki novi ban od strane amera da se ovo zaustavi... zivi bili pa videli

Da malo skrenemo temu sa senzora blizine i da pređemo na punjač 😃 koji punjač preporučujete? Ovaj što dolazi u kutiju je brzi punjač pa će verovatno i baterija brzo da degradira

Da malo skrenemo temu sa senzora blizine i da pređemo na punjač 😃 koji punjač preporučujete? Ovaj što dolazi u kutiju je brzi punjač pa će verovatno i baterija brzo da degradira
Ma neće da degradira baterija. Ne brini. Samo originalan koristim. Opusti se i uzivaj.
Baterija ce da degradira, mozda, za 2-3 godine, a tada ces i telefon da promenis. A i da ne menjas telefon, baterija ce i tada moci da izgura jedan dan.
Ovo brzo punjenje mu je prednost. Sto bi to uskraćivao sam sebi?

Ma neće da degradira baterija. Ne brini. Samo originalan koristim. Opusti se i uzivaj.
Baterija ce da degradira, mozda, za 3-4 godine, a tada ces i telefon da promenis.
Ovo brzo punjenje mu je prednost. Sto bi to uskraćivao sam sebi?
Nemam potrebu za brzim punjenjem. Ustvari retko se desi da moram na brzinu da dopunim bateriju. Uglavnom uveče pred spavanje napunim i sutra sam ceo dan miran. Dok je god tako dobro je, čim počne da da mi treba punjač više puta dnevno onda imam problem 😃 ja sam pre za neki običan punjač od recimo 15w ili manje.

pa jeste li resili taj problem vas dvojica sa proksijem... nejse... obrni okreni nema bolji fon za ovaj novac i tacka. navikne se covek na te sitne propuste u software-u a ako ne moze da se navikne onda menja telefon. glavni problem da xiaomi je hiperprodukcija razno raznih varijanti iste platforme i komponenti. brate mili neka malo prikoce... ali cenom ubise i samsungovu hiperprodukciju i meni mirise na neki novi ban od strane amera da se ovo zaustavi... zivi bili pa videli
Ma naravno. Slazem se sa tim i zato i dalje ne menjam telefon. Osim tog pravog problema, drugih nemam i stvarno sam zadovoljan.
E da, vidim da se jos neko zali na to da sagovornici slabo cuju kada se koristi spikerfon. Moram da priblizim telefon i okrenem mikrofon ka ustima da bi me bolje culi. Ako ostavim telefon na pola metra - metar, vrlo slabo me cuju. Taj problem ima vecina i to su pomenuli u mnogim recenzijama, ali recimo, to mi je bas nebitno. Sitnica.

Meni nesto brzo dere bateriju, nisam zadovoljan. Nocas u pola 1 skinuo sa punjaca 100% napunjena, jutros u 6 i 20 ima 93% baterije, a nema ni sim karticu, samo ma wifi prikljucen. Ne znam sta je u pitanju, al ne cini mi se dobro. Jos sam ekran stavio na 90 herca.

Meni nesto brzo dere bateriju, nisam zadovoljan. Nocas u pola 1 skinuo sa punjaca 100% napunjena, jutros u 6 i 20 ima 93% baterije, a nema ni sim karticu, samo ma wifi prikljucen. Ne znam sta je u pitanju, al ne cini mi se dobro. Jos sam ekran stavio na 90 herca.
Pokušaj da resartuješ telefon, to je meni rešilo taj problem.

Edit: Zanima me kako ste zadovoljni optičkom stabilizacijom kamere?

Poslednja izmena:
Danas sam rijesio novi sim i naravio par poziva. Senzor je perfektno radio, gasi se cim tel prislonem na uho, masku nisam slidao, koristim onu sto sam dobio. Ne smijem ga puno hvalit 😂. Cim pocne brljavit javljam vam

Da li je kamera bolja ili makar jednaka kameri na mi 10 kada se stavi gcam? Ili ima slabiju optiku od kamere na mi 10?

Jedine dve stvari koje su problem za baterije je punjenje preko noći, i korišćenje telefona dok se puni, sve ostalo je zanemarljivo - kome je stalo da baterija što manje degradira.

Da li je kamera bolja ili makar jednaka kameri na mi 10 kada se stavi gcam? Ili ima slabiju optiku od kamere na mi 10?
Imao sam Mi 10 Pro i mogu ti reci da nimalo ne zaostaje po pitanju kamere i brzine, ovaj telefon je jedino inferiorniji po pitanju ekrana, ali nista drasticno.

I to gledaj Mi 10T Pro, ako ti je bitna kamera, pošto on ima optičku stabilizaciju i bolji senzor od običnog Mi10T.

Da li ste animacije stavljali na 0.5x ?
Jel ja ne vidim dobro ili nema nikakve razlike u odnosu na 1x... ? I evo sad sam skroz ugasio ... Kad otvaram apk, nema animacije...kad zatvaram ima...

Jao MIUI o_O

Ja sam skoro stavio na 0.5 i ima razlike. Osetno su brze animacije, tranzicije.

Meni ocigledno brljavi rom ...u mene je ovaj Eu....

Ahm..a jes probao iskljuciti skroz? Aj probaj pa javi....

Nazad
Vrh Dno