Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Uporedio sam danas moj s10 light, i redmi note 10 pro koji ima slicnu kameru kao 10t pro, i ostao sam malo je reci razocaran. Ako je 10t pro malo bolji i dalje je jako lose.

ev jos malo s21 vs 10t pro

Po spec kamere veze nemaju.

S10 light ima neku 48mpix sa f/2 objektivom.

Uporedio sam danas moj s10 light, i redmi note 10 pro koji ima slicnu kameru kao 10t pro, i ostao sam malo je reci razocaran. Ako je 10t pro malo bolji i dalje je jako lose.
Ne deluju mi toliko slicno kamere, plus 10T Pro ima OIS, plus je tu duze vreme pa je softver ispeglaniji.
U sustini, ne ocekuj neki wow efekat svakako.

Prilozi

• IMG_20210428_181206.jpg
    IMG_20210428_181206.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Oke, hvala za info. Sacekacemo P50 pro ili mi 11 ultra. Suska se po netu da su 11ice obicne pocele da crkavaju, ploce i wifi+BT jedno od ta 2 riknjava.

ev jos malo s21 vs 10t pro

I sta je tebi bolje, ali iskreno?
Meni u skoro svim slikama bolji Mi10T Pro (osim slike zvucnika koja je za nijansu ostrija i jasnija kod S21). Kod daljinskog brojevi jasniji u gornjem delu slike, donji deo (blizi kameri jasniji je malo kod S21).
Npr kod slika prirode, Mi 10T Pro ima bolji dinamicki opseg. Prirodnije boje. Listovi su sa vise detalja.

@Nikola mJet
Gde se to suska? Ja uglavnom citam pozitivne kritike na racun samog uredjaja.

Meni u skoro svim slikama bolji Mi10T Pro (osim slike zvucnika koja je za nijansu ostrija i jasnija kod S21). Kod daljinskog brojevi jasniji u gornjem delu slike, donji deo (blizi kameri jasniji je malo kod S21).
Npr kod slika prirode, Mi 10T Pro ima bolji dinamicki opseg. Prirodnije boje. Listovi su sa vise detalja.

@Nikola mJet
Bas je dinamicki opseg bolji kod Samsunga u ovom slucaju i to nije nista novo. Na vecini testova je tako. Takodje mi i slika daljinskog izgleda lepse kod Samsunga.
To je mozda i stvar ukusa, ali HDR je bolji kod Samsunga.

Nije da se suska, vec je bogami fijasko u najavi... Talas je prijava u Aziji, najvise prijavljenih slucajeva je preko Weiba a ovi veci azijski portali su potvrdili obime problema. Oni koji su se detaljnije pozabavili problemom navode da ploce gore zbog lose implementiranog sistema odvodjenja toplote ili lose kontrole kvaliteta na odredjenim turama.

Mislim da su ovakve stvari za ocekivati, neminovno da je se Xiaomiju desi neki veci belaj sa uredjajima s obzirom na hiperprodukciju koju potenciraju u poslednje vreme. Bukvalno nema telefona koji su izbacili u poslednje vreme a da u startu ne pati od neke "bolesti".

Pogubili su se skroz, tiltuju kao kuglica u fliperu..Sasvim ocekivati, ne mogu da isprate toliku proizvodnju i kontrolu kvaliteta kad izbacuju 120 razlicitih modela u toku godine..

Meni sledece sedmice treba stici mi 10t 8/128. Cega se sve ovde nacita doslo mi da ga odmah okacim na oglase i mijenjam za p40 ili mate 30....

Jedini problem na koji ćeš verovatno naići je problem sa proximity senzorom. Kod nekog je manje izražen, kod nekog više. Koristi telefon i uživaj u njemu. Ne kudi unapred konja koga nisi jahao. Ukoliko imaš realna očekivanja od telefona nećeš biti razočaran. Nemoj ga porediti sa Samsung S21 Ultra recimo (mislim na kamere). Dobićeš telefon vrhunskih performansi sa vrlo dobrim kamerama i ponekom" bubicom".

Meni sledece sedmice treba stici mi 10t 8/128. Cega se sve ovde nacita doslo mi da ga odmah okacim na oglase i mijenjam za p40 ili mate 30....
Ma jok, opusti se, odličan je telefon. Uživanje za korišćenje. Jedina stvarna mana je što je možda malčice prevelik, ali kako je sav u ekranu, i to ima svojih prednosti.

Mene samo kod mi10 t pro nervira ovo nepotrebno zamagljenje stvari ....

@Nikola mJet
Ne smijem.ni reci...ovdje porede 10t pro kameru sa s21 Ultra. Daleko.od toga da kamere na 10t pro ne valjaju... I u dosta slucajeva su slike slicnr. Ali s21 mi je pouzdaniji , ono, izvadi iz dzepa i slikaj. Kod 10t pro me nervira nepotrebno zamagljivanje stvari. Npr donji dio daljinskog mrlkav nekakav. Jednostavno, glupo. Slika sa zelenilom i nebom je vjernija na s21. Da se razumijemo, kada sam slikao, nisam klikao da fokusira....samo otvori kameru i slikaj.

@Mazzy
Poredi se S21 Ultra i Mi10T Pro zato sto koriste isti senzor kamere.
To nepotrebno zamagljivanje stvari kod 10T Pro imas i kod S21 Ultra, sa istim glavnim senzorom. Problem je sto, 10T Pro nece po automatici to prebaciti na makro kameru, nego besumucno terati senzor koji nije za takvo makro fotografisanje.
Koliko ovaj senzor ima potencijala najbolje se moze videti iz pro moda i malo cackanja.
Samsung je prijateljskiji nastrojen (generalno ozbiljnija je kompanija, doradjeniji softver ima sigurno) zato su slike ono upeglanije u tom izvadi i klikni modu.
Ali pogledaj detalje, lisce na drvecu i razliku u kolicini detalja.
Sto se tice boja, S10 pa i S21 Ultra preteraju malo sa saturacijom (ne znam kakav je slucaj sa tvojim S21), mada ona iverica ne moze biti one boje, nema teorije 🤣🤣🤣

Ali pogledajte, na primer, na fotkama napolju, koliko šuma 10t pro pravi na zidovima terase, a koliko to "čistije" izgleda na Samsungu. Daleko od toga da sam ekspert za fotografiju, naprotiv. Ali kada je to toliko očigledno nekome ko nije ekspert, onda razlika definitivno postoji. Ako već koriste isti senzor, to je onda samo dokaz da Xaomi ima dosta mesta da sve to softverski unapredi, samo ako žele to, naravno.

Šta ovde pojedini pišu pa to je neverovatno. 😂
Kamera nije za poređenje uopšte sa s21 ultra...

Koliko se sećam obe glavne kamere su od 108Mpx s tom razlikom što Samsung S21 Ultra koristi Isocell HM3 senzor a Mi 10t Pro Isocell HM1. Prema tome glavna kamera im nije baš ista. Ako grešim neka me neko ispravi

Ma gde isto, samo pišu bzvz
Softver se tek razlikuje.
A i ovaj mod kamere od 108 mpx je sviranju kuncu, svaka slika je lošija :)

Dinamika 0 čim je malo slabije osvetljenje.
xiaomi 10T pro
FlashOffShop_XiaomiMi10TPro_DxOMark_05-00-1536x1152.jpg

FlashOffShop_GooglePixel5_DxOMark_05-00_NA2-1536x1152.jpg

Google Pixel 5 sa smešnim hardverom

Poslednja izmena:
Ispada da je glavna kamera na Mi 10t Pro katastrofa samo zbog toga što je lošija od one na S20 Ultra. Nema potrebe za kvalifikacijama koje, jednostavno, nisu tačne. O kvalitetu glavne kamere govore u pozitivnom smislu i mnogobrojne recenzije ivog telefona. Nemoguće da su baš sve recenzije plaćene od Xiaomija, navijački nastrojene i sl.

Pa niko nije rekao da je katastrofa, samo nije uopšte toliko dobra koliko je ovde hvale i stavljaju u istu ravan sa skupljim telefonima ;)

Ko hoće može da proba 2 najnovija Google Camera ver. 8.2.204 porta:

Poslednja izmena:
Kamara je odlična a ona ba S21 Ultra fantastična. Porediti kameru sa Mi 10t Pro sa kamerama ovogodišnjih top modela nema puno smisla. Realnije je porediti je sa kamerama prošlogodišnjih top modela. Drugo, ako želite maksimalne rezultate poigrajte se malo sa Pro režimom. Da se tu što-šta izvući

Jedini problem na koji ćeš verovatno naići je problem sa proximity senzorom. Kod nekog je manje izražen, kod nekog više. Koristi telefon i uživaj u njemu. Ne kudi unapred konja koga nisi jahao. Ukoliko imaš realna očekivanja od telefona nećeš biti razočaran. Nemoj ga porediti sa Samsung S21 Ultra recimo (mislim na kamere). Dobićeš telefon vrhunskih performansi sa vrlo dobrim kamerama i ponekom" bubicom".valjda ce,

Jedini problem na koji ćeš verovatno naići je problem sa proximity senzorom. Kod nekog je manje izražen, kod nekog više. Koristi telefon i uživaj u njemu. Ne kudi unapred konja koga nisi jahao. Ukoliko imaš realna očekivanja od telefona nećeš biti razočaran. Nemoj ga porediti sa Samsung S21 Ultra recimo (mislim na kamere). Dobićeš telefon vrhunskih performansi sa vrlo dobrim kamerama i ponekom" bubicom".
Ajd valjda ce biti dobro. Ma realno je da nema sta traziti sa s21. Uzeo sam ga zbog brzine i fluidnosti, sto se tice kamera, nisam zahtjevan, a i dslr je za ozbiljnu fotografiju

Što se brzine i fluidnosti tiče greške nema! Bićeš zadovoljan siguran sam.

Ma gde isto, samo pišu bzvz
Softver se tek razlikuje.
A i ovaj mod kamere od 108 mpx je sviranju kuncu, svaka slika je lošija :)

Dinamika 0 čim je malo slabije osvetljenje.
xiaomi 10T pro
FlashOffShop_XiaomiMi10TPro_DxOMark_05-00-1536x1152.jpg

FlashOffShop_GooglePixel5_DxOMark_05-00_NA2-1536x1152.jpg

Google Pixel 5 sa smešnim hardverom
Hahahah... Sta sve necu procitati i sta sve nece ovde ljudi izlupetati.
Ova slika koju si objavio je sa testa DXM, ja bukvalno ovih problema nisam imao. Niti sam imao problema sa dinamickim opsegom nocu.
Drugo, ono na slikama vani na zidu nije sum (posto ocito ne znas sta znaci sum na slici), vec taj deo slike nije u fokusu i primetna su zamucenja. Sve se to da ispeglati manuelnim modom sa kojim mozes preko fokusiranja da ispeglas.
Ovde smo i konstatovali, da Samsung ima bolji softver za obradu slika, vise predefinisanih modova. Takodje verovatno koristi i kvalitetnija sociva. Sto se tice senzora, on je isti.
Ovo o 108MPx je smesno i diskutovati.

• Like
Reagovanja: god
Jel te bar plaćaju za to botovanje?
Jer ako pišeš besplatno onda si u velikom problemu :)

Za takve stručnjake će i napraviti kamere od 400 megapiksela :D

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem??? Zanimljiv si...
Cuj u velikom problemu? Hahaha...
Iz koje dimenzije dolaze likovi poput tebe, sta onim zelis da postignes, konkretno sta zelis da mi objasnis, a da pri tome, ubedjen sam, nisi uzeo fotoaparat u ruke - neki ozbiljniji DSLR i slicno, niti uopsteno znas o fotografiji...

Čekam takve objektivne i stručne ljude da mi objasne :)
Ovih 108 mpx mi je malo, dok ne naprave 400 mpx i 300x ZOOM ne menjam xiaomi 10t pro. 🙃

Dok to dođe možda i siroti apple bude imao više od 12 mp 😐

Moram priznati da ja ne uspevam ni sa običnim Mi 10T da dobijem ovako loše slike kao ovi primeri sa Mi 10T Pro.

Nema mesta za raspravu, bolje bi svima bilo za malo otvoreniji stav, jer u suprotnom ništa novo ne može da se nauči niti zaključi, samo ćete se uzajamno nervirati.

Nije tu bitno da li je 20, 50, 108mpix ili 500 mpix senzor, ako je na kraju rezultujuća slika 16Mpix, odnosno u slučaju Apple 12Mpix - svakako je senzor sa većom rezolucijom, a interpolacijom i inteligentnim algoritmima se dobija krajnji rezultat (i drugi trikovi, kao što je stack ekspozicije u HDR, i slično).

Izvolite primer drveta ispred kuće sa običnim Mi 10T - ja suštinsku razliku na lišću i drugim detaljima ne vidim u odnosu na gore istaknuti primer S21, što je i očekivano po dobrom svetlu. Slikano je stock kamerom, fokusirano na daljinu, tako da će najdalji delovi fotografije biti najoštriji.

edit:
zaboravio sam malopre da obratim pažnju, slika sa Mi10T je 16Mpix, a sa S21 primer je 12Mpix, tako da bi trebalo da bi trebalo za toliko da izgleda oštrija slika na Samsungu.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: god
Vrh Dno