Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Kad čitam tako za bateriju još više volim Max 3. 😁 Taj Gupta nije normalan. Ili je plaćen od strane konkurencije (Realme) ili se jednostavno lik pali na takve nenormalne testove.

@Dragoni ,pitaj ga na koliko % baterije telefon stavlja na punjac.. 😁
Sve ce ti biti jasno kako navodno izvlaci 2 dana bateriju.. 😂

Jel uzeo neko Rn10 pro?kakvi su utisci sto se tice baterije?citam sad na Xiaomi Facebook stranici,komentarisu bateriju.Sa osvezavanjem ekrana na 120hz,jedva sastavi dan,a pritom se i vise greje.Koja je onda svrha 120hz ako ne moze da se koristi?preporucuju da se podesi na 90hz,tu je podnosljiva potrosnja.

Ne moze i jare i pare. I 120hz i da drzi kao oni od 60hz.

Ovo sto ovaj Gupta radi Redmi telefonima polovinu toga ni CAT telefoni ne prodju tokom testiranja. 😂
Sledeca epizoda Realme vs. autobus. 😁

Ne razumem sta si time hteo da kazes?
Izvini pogresna tema ahahaha
Moze brisanje

Naravno da vise nema

Prošla akcija, ta cena od 290eur je bila od petka do jutros u 9h.

Nema ga uopste u BC Group,izgleda sve planulo

@Dragoni ,pitaj ga na koliko % baterije telefon stavlja na punjac.. 😁
Sve ce ti biti jasno kako navodno izvlaci 2 dana bateriju.. 😂
Interesantno je da X3 pro ima bateriju veceg kapaciteta a medju prvima dodje do 0%, dok je recimo F3 sa slabijom baterijom ali izdrzi duze, odradjena bolja optimizacija. Jedino se baterije pune tempom koji diktiraju njihovi punjaci, a 33w snage punjenja za 10pro je sasvim OK, veca snaga proizvodi i vece zagrevanje baterije.

Poslednja izmena:
Tako je. Zagrevanje baterije često može sa sobom da "povuče" i niz drugih problema van baterije. Uvek sam za punjenje punjačem koji dolazi uz telefon. Niti sporiji niti brži.
Mi svakako moramo da punimo telefon noću bez obzira da li on imao 18% ili 36% baterije a da li će do 100% doći u 1:20 ili u 4:00 totalno je nebitno.

Tako je. Zagrevanje baterije često može sa sobom da "povuče" i niz drugih problema van baterije. Uvek sam za punjenje punjačem koji dolazi uz telefon. Niti sporiji niti brži.
Mi svakako moramo da punimo telefon noću bez obzira da li on imao 18% ili 36% baterije a da li će do 100% doći u 1:20 ili u 4:00 totalno je nebitno.
Ja ne ostavljam duze na punjacu nego sto je potrebno.

Ja takodje nemam naviku da ostavljam telefon preko noci da se puni ili da stoji nepotrebno na punjacu. Ne jer mislim da to nesto steti nego prosto nikada nisam usvojio takvu naviku.

Ali je zanimljivo da recimo Apple i Samsung navode da se telefon ne ostavlja na punjacu duze nego sto je potrebno ili preko noci, da moze da utice na dugotrajnost baterije, pise to cak i u onom upustvu koje dobijemo uz telefon a koje niko ne cita. :LOL:

Kapiram da nije nesto sto je opasno ili sto se ne bi smelo, nego se prosto ne podrazumeva kao optimalno koriscenje uredjaja. Doduse verujem da kada bi uporedili dva telefona, od kojh je jedan tokom recimo godinu dana stalno dopunjavan od mraka do jutra i drugog koji je dopunjavan samo tokom dana ali ne do kraja, ovaj prvi imao manji zadrazani kapacitet baterije za koju desetinu a mozda i stotinu mAh.

Meni je Redmi note 4 izbacio takvo nekakvo upozorenje, da se ne ostavlja preko noci. Ali sta da radis kad ispraznis bateriju od jutra do navece, dodjes do nekih 11-21%...

Ja sam rn4x punio kad se eisprazni, mi 8 Lite punim svaku noć već 2 god, baterija je ista kao prvog dana. Mislim da nije nešto oko čega se treba optereci5

Naručen Note 10 Pro 8/128, 285e.
Preko manjeg servisa u NS, kaze otišlo prosle nedelje 20kom, moj stiže u novoj turi posle praznika...

Prelazim sa Note 8 Pro, javljam utiske 😁

Telefon može da dođe sa sporim punjačem iako podržava brže punjenje kako bi ti dodatno naplatili brzi punjač, Apple recimo to radi i sa veoma skupim modelima. Ja sam nekada uglavnom punio telefone preko USB porta na poslu, ali sada sa ovim baterijama od preko 4 Ah treba puno vremena za tako nešto.

Poenta brzih punjača je da više ne moramo da punimo telefone preko noći. Ja svoj bacim pola sata na punjač i spreman je za nova dva dana korišćenja.

Brzi punjaci su stvarno spas... Od posla imam Realme 7 Pro, 65W punjenje, bukvalno se dopuni ujutru dok izadjem iz kupatila. :LOL:

I sad skoro ponovih se sa A52, 25W podrzava a punjac u kutiji od 15W. I sad je fora sto ne samo sto moram da kupim Samsungov 25W punjac, koji mogu da kupim zasebno, ali moram da ga kupim u kompletu sa kablom sto je skuplje, jer punjac ima Type C izlaz.

Jedan od razloga zasto postujem Xiaomi... Ne stede na pakovanju, dobijes i brzi punjac, masku za telefon i preinstaliranu zastitu na ekranu. Sve to dok dokupis ovamo gde ne dobijes nista vredi par crvenih.

Ja danas narucio ,6/128,. za 278 evra, mrzi me da cekam vise,a I ne verujem da ce I'm cena tako brzo padati.
Naručen Note 10 Pro 8/128, 285e.
Preko manjeg servisa u NS, kaze otišlo prosle nedelje 20kom, moj stiže u novoj turi posle praznika...

Prelazim sa Note 8 Pro, javljam utiske 😁

Jel kupio neko rn10 običan, da prenese utiske?

Da li te nešto konkretno zanima ili misliš ovako, generalno?

Nije baš previše inspirativan telefon pa me mrzelo do sada da pišem utiske :D Ali mislim da je dovoljno pročitati test na GSM Areni, možda su malo preterali sa pohvalama i konačnom ocenom ali dobro, oni sve to računaju u odnosu na početnu cenu uređaja, tako da nisu mnogo preterali.

Ukratko - veoma dobar (nov) telefon ispod 200€, sada već i za 165-175€ na KP, npr. primetno je bolji od Redmi 8 (koji je pre otprilike godinu dana koštao 150€ na KP) ali definitivno nije zamena za uređaje Mi serije a još manje za flagship modele, nije ovo telefon za zahtevne korisnike ali je dobar za tu cenu i klasu. Izrada je dobra, materijali su ok, ništa ne krcka i deluje da neće biti problema pri normalnom korišćenju (preživeo je i neplanirani ''test'' koji sam naveo pre par dana). Telefon je lagan za tu veličinu (meni je ovo minus ali to je subjektivno) i klizav je kao 99% telefona u poslednjih x godina. Displej, baterija, zvučnici, pa i kamere, to su najbolje karakteristike za ovu klasu i nisku cenu. Samo ne treba očekivati zamenu za Mi modele ili telefone srednje i visoke klase. Radi dovoljno brzo i stabilno, za sada, uz korišćenje 20-ak osnovnih aplikacija.

Da li te nešto konkretno zanima ili misliš ovako, generalno?
Vise me zanima generalno... Menjao bih mi 8 lite, mada nemam bas neku potrebu, osim eventualno ako malo brze otvara aplikacije i ima bolje kamere (trebalo bi da su bolje). Svidja mi se i amoled i aod, mada mogu da zivim bez toga :).

Ako ti je do promene i nekog unapredjenja generalno, ja bih ti savetovao da sacekas da vidis po kojoj ce ceni biti 10S, pa ako ti ne bude previse njega da pazaris.

Koliko se secam Mi 8 Lite ima SD 660 u odnosu na kojeg ti ovaj 678 ne bi doneo preveliko unapredjenje. Sa druge strane G95 na 10S bi ti prilicno doprineo.
Ja sam onomad sa Redmi Note 7 koji je imao SD 665, koji je u prinicpu reciklirani 660, presao na 8 Pro koji ima G90, i u svemu je bila osetna promena, od brzine otvaranja aplikacija, multitaskinga, navigacije kroz UI...

Jedino ako ne bude skuplji previse od obicne 10-ke.

Vidim da se poco x3 moze naci za 22000, mozda je to bolja opcija... Rn10 je 20k. Treca opcija da sacekam realme 8, da vidim cenu.

Realno ne treba mi nov telefon koji, pa mi se i ne daje previse para

Nazad
Vrh Dno