Šta je novo?

Nvidia 3000 gde u Srbiji kupiti - cene, dostupnost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na konto cele priče o parama i svrsi... ja kažem da ja lično nisam zagrizao da pikam nešto, ali daleko od toga da nema baš ničega za pikati. Igrao sam CP, Death stranding, Doom novi, Horizon ZD, Metro... itd. To je ozbiljna količina zabave, realno.
Na stranu što ne služi GPU samo za igre, dosta se igram i modelovanja od kako kupih 3D štampač. Podjednako dobra zabava, mada ok i CPU tu igra ulogu.
Na konto para - hej, niko od nas 'ne jede 'leba' od tih para, to su meni lično novci odvojeni na neku razonodu, ne patim bez njih niti ih smatram bačenim. Ako se baš zabrinem za budžet, ta ista grafika sada 'vredi' x2, naročito od pristojne cene koliko je koštala. Ali nemojte biti toliki materijalisti i gledati sve u par eura, ko ima neka kupi, ko nema neće, stanje na trzištu nije fer i to je to... nije fer mnogo što šta u životu, pandemija, kapitalizam, itd. To je naša sadašnjost, drugu nemamo a vreme brzo prolazi da bi brinuli baš da uvek budemo 'on the top' svake situacije. :)
 
Može li ikako da tema bude vraćena svrsi? Ulazim ovde danima, ni jedan jedini post o potencijalnim grafičkim u Srbiji sa normalnom cenom, sve drugo.

Pa neki post tipa "ima tamo i tamo u Srbiji da se kupi 3070/3080 za 800 eura" verovatno nikada vise neces ni videti....

Tj u nekom narednom (poduzem) periodu (a mozda i zauvek) neces moci da kupis (neku OK) graficku karticu u Srbiji za normalne pare...

Pa u skladu sa tom (nenormalnom) situacijom su ti i postovi na ovoj temi....neki mix negodovanja,cudjenja,konfuzije,crnog humora itd,itd.....ali ne mozes ljudima ni zameriti obziorm koliko je nenormalna situacija,nikada vidjena u ljudskoj istorji.....npr ni ja ne znam da li da se smejem,cudim,placem,besnim ili sta vec kad procitam informaciju da se (polovna) rx580 prodaje za 600 eura.....i kako nekome to moze da bude "super" investicija...
 
Ne razumem poentu rasprave o tome da li treba kupiti grafičku po ovim cenama ili ne. To je individualno. I ja ne mogu da vozim audi Q5 pa mi nije problem ako neko ima para za njega. Neću da dam te pare jer ne vidim toliku vrednost u zadovoljstvu u odnosu na novac (za koji opet moram da radim mnogo). Kada bi mi bila plata 5000-1000e, možda bi i dao pare bez razmišljanja. Nije niko dužan da bojkotuje nešto da bih ja mogao to isto da priuštim.

Nego, jeste off ali ne mogu naći temu o "geforce now", jel to radi kako treba ili ne?
 
Nego, jeste off ali ne mogu naći temu o "geforce now", jel to radi kako treba ili ne?

Radi odlicno :) 1080p/60fps i nije nesto sjajno na PG348Q ali je fantasticno u odnosu na NISTA :)
Sa FREE varijantom si ogranicen na 1h/gaming session, trebas posjedovati ili kupiti igre na nekim od podrzanih servisa tipa Steam, Epic Games... i to je to.
 
Nego, jeste off ali ne mogu naći temu o "geforce now", jel to radi kako treba ili ne?
Free access queue se ceka po pola sata, a sesija traje 1 sat i latency je dosta visok, oko 700ms, tako da nije bas sjajno iskustvo, ali je super ideja posto moze da se igra bilo sta sto imate na steamu, preko njihove aplikacije ili chrome-a.
 
Ja nikad duze od minut nisam cekao na Free Access. Visoku latenciju u vecini vremena ne primjetim. Pisem za The Division 2, vjerovatno je za neki fps shooter drasticno gore i mislim da GeForce Now i nije za te neke igre.
 
Nadam se da ce i sutra btc jos 10 posto da ode dole a altovi jos vise. Da se rasteraju ovi lako cemo rudari i trgovci. Jer oni su ti koji prodaju kartice kada ih uhvati panika. To bi trebao biti prvi korak ka padu cena grafickih.

Suvise dugo traje ova idealna situacija za newbie rudare i trgovce, nije fer prema zakonima univerzuma kada svaka dalabu moze da zaradi bez ikakvog truda i rizika. Kripto je vec sad zreo za jedan reset tipa GME, da se jos jednom odvoji zito od kukolja. Ko je dugo u tome za ovih 6 meseci koliko traje bull je zaradio ozbiljnu lovu, sasvim dovoljno za ovaj krug. Red je da otresu ove sto su usli na 40k i nadaju se duploj zaradi.
 
Kontradiktoran ti je post skroz.
Nemoj da mesas majnere i trejdere.

To sto je neko npr ulozio pare u BTC kad je bio 40K je trejder, sto bi on morao da propadne da bi ti kupio sebi graficku po normalnoj ceni.
Nidje veze.
On je ulozio novac u trgovinu, nije kupio graficke.
 
Nije u redu prema onima koji su se tome posvetili da neko ko je usao u bullu iz bulla izadje sa vise para nego sto je imao na pocetku. On treba da izgubi, koliko to ne znam ali da zaradi nije u redu. Nikad nigde onaj sa kraja reda ne profitira. Komotno racunaj btc na oko 20k na kraju bula. Onaj ko je kupovao po 10k sve i da proda na kraju duplo je u plusu ili da ceka sledeci bul i 100k dolara cene. Onaj ko je kupio za 40k i 50k a nije do sada prodao na kraju ce ostati bez para.

Newbie rudari su oni sto graficku placaju 3000 evra jer misle da ce btc na 120k i da su dobri za 6 meseci. Iskusni rudari, ozbiljni rudar su kupii na startu veliku kolicinu direkt od uvoznika za msrp ili 20% vecu cenu. Ove sad izlistane cene su samo za nubove. Majner il trejder, nub je nub i on ce na kraju price ostati kratak.

Inace uopste ne krijem odbojnost prema kripto prici zato ovde pisem o tome jer me zanima zbog cene gpua. Da idem u taj podforum ne pada mi na pamet.
 
Kad je izi mani, sto to ljudi ne bi iskoristili ;)
 
I ja navijam da sve ovo pukne, hoću 1080p/60 GPU za 300 EUR, novu, sa 3 godine garancije. Da igram igre tih sat vremena nedeljno što imam na raspolaganju a ne da se bavim glupostima.
 
Ti ako imas sat vremena nedeljno za igranje, znaci da dosta bas dosta radis :).
Ako dosta radis, mozda i dosta zaradjujes.

Pljuni onda 1000+ evra za graficku, nece da osetis :p :D
 
Ti ako imas sat vremena nedeljno za igranje, znaci da dosta bas dosta radis :).
Ako dosta radis, mozda i dosta zaradjujes.

Pljuni onda 1000+ evra za graficku, nece da osetis :p :D
Pa ne ide to tako - puno radim, zaradjujem i dobri procenim svaki dinar. Bas se finansijama i bavim i 1000 EUR za grafičku karticu koja će se koristiti sat vremena nedeljno je jako loša kupovina, posebno u odnosu na njenu početnu i krajnju vrednost par godina kasnije. Generalno, telefoni i grafičke kartice su mi "slaba" tačka jer nakon par ciklusa zamene ja ne vidim nikakvu vrednost tu više niti posebno zadovoljstvo.
 
Batali PC gaming onda.
Kupi PS3/PS4 i cepaj :).
 
Nije u redu prema onima koji su se tome posvetili da neko ko je usao u bullu iz bulla izadje sa vise para nego sto je imao na pocetku. On treba da izgubi, koliko to ne znam ali da zaradi nije u redu.
Ja sam migrirao iz ovog u kripto podforum jer od traganja za grafickom cu samo da izgubim zivce, pa ako vec trosim mentalnu energiju i CPU cikluse mozga, daj bar da ih unovcim (mada mi nesto tanko ide za sada :D ) . Trgovina kriptom (i hartijama od vrednosti generalno) najcesce nije stednja gde imas fiksnu godisnju kamatu, pa profitiras sto si duze u igri. Jel mi neko kriv sto sam kupovao akcije firme koja je obecavala i evo cekam je da poleti vec dve godine i nista, tavori tu, stabilnija nego Tether. Neko je uzeo akcije Okte, Zoom, AMD itd. i kasnije od toga i n-tostrucio vrednost. Dobro za njega, lose za mene sto sam bio complacent, ali nije nefer. Isto kao sto niko nije kriv sto sam bio klinac 2013. i nisam imao novca i metoda da kupujem kripto, a neko 10-15 godina stariji iskusniji od mene jeste. Sto me majka nije rodila ranije... Uglavnom time beats timing, ali ne uvek. Vise je nefer ekoloska katastrofa koju kritpovalute izazivaju koja utice na manje-vise sva ziva bica.

A da je nestasica svega, jeste. Znas li koja je potraznja za dijabolama za vazdusne puske? :D
 
Mi smo naručili ogradu, tj profile po 130 rsd u sredu. Vratili su nam novac juče jer je cena gvožđa otišla na 165 preko noći. Zidali smo kuću prošle godine i cena je tada bila 79 rsd. Tako da sve je poskupelo. Po toj logici ni grafike se nečw vratiti na staro, nego će biti barem duplo skuplje
 
Ima li izgleda da ce biti opet neka kolektivna nabavka 3080 ili 3070 za gaming za iole pristojne cene, posto ova relikvija jos malo i nece moci ni rocket league na lowest da pokrene?
 
Batali PC gaming onda.
Kupi PS3/PS4 i cepaj :).
PC gaming je moj izbor 20+ godina i to će ostati. Ali dobro, siguran sam da developeri skaču od sreće sada i jedva čekaju da naprave nove zahtevne igre za 1000 gamera u svetu koji imaju modernu grafičku kartu. Budžet od 100 miliona će se lako vratiti.
 
Mi smo naručili ogradu, tj profile po 130 rsd u sredu. Vratili su nam novac juče jer je cena gvožđa otišla na 165 preko noći. Zidali smo kuću prošle godine i cena je tada bila 79 rsd. Tako da sve je poskupelo. Po toj logici ni grafike se nečw vratiti na staro, nego će biti barem duplo skuplje
A moja plata na istom mestu kao i prosle godine. Nesto tu nije kako treba 🤣
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno