Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Animal Jel su ti ocarinili paket ili nisi podlegao troškovima? Pretpostavljam da moj ide na carinjenje, pa otuda ovoliki zastoj. Jer je paket malo veći i sa dostavom prelazi 50€. Tačnije 55€.
Doduše, ne radi se o nekom elektronskom uređaju ili nečem što bi privuklo pažnju, već običan nastavak za perač pod pritiskom. Probaću da ih pozovem u ponedeljak da vidim o čemu se radi.

Nema sta da ih zoves, radi se o tome da ce ti naplatiti dodatne troskove u vidu PDV-a ili PDV-a + carine..
Moj paket nije zadrzavan na carini prispeo je isti dan kao i tvoj i sutradan je odmah bio kod mene..
Ako je veci paket nista cudno.

Ja tek sad skontam da je iznos bio u dolarima, znaci 54,60$ ili 47,65 EUR. Prema tome bi mogli samo PDV da mi naplate. Razmisljam da im posaljem mejl sa racunima cisto da me ne klepe za nesto sto ne treba. Ako uopste otvaraju mejlove.

@ karakondzula01

ta slika je sa https://www.posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx
( mozes da pratis samo Rx...xx posiljke )

@ fanste992

Ako je BG carina , gledaju poruke
pisi na postabg @ carina .rs

Jos dve posiljke stigle naruceno 12 mart JOOM , sa AE samo jedna stigla ostale nema

Prilozi

• 04-19-2021 10;48;40AM.JPG
    04-19-2021 10;48;40AM.JPG
    150.5 KB · Pregleda: 20
Evo i ja da se oglasim za danas sta je postar doneo.

Turcici naruceni 30.03 x2 komada.
SY** kasnije otisao u UE**KG, naruceni 09.03 i 12.03.
UB**LV poruceni, 01.03, 07.03 x2, 09.03, 12.03, 14.03 x2 i najzanimljiviji porucen 29.03 stigao danas, a nije stiglo jos komada koji su poruceni od 07.03 - 15.03.. Dakle kao i uvek nema veze sa datumima prispeca kod njih nego kako to oni pakuju na samo njima znan nacin.
Yanwen S*** i LP*** razocaravaju sa sporoscu..

Prilozi

• 1618851480936.jpg
    1618851480936.jpg
    211.2 KB · Pregleda: 20
Meni je jedan prodavac sa AE poslao "via seller's method" neku posiljku od oko 30$ i likovi ladno odabrali china post RV...CN. Sta da radim sad? Moram da cekam par meseci za refund?

Prošle nedelje u četvrtak stigao paketić Ub...Lv, poručen 20.03.
Danas stigla još 4 paketića, najraniji od 11.02. (bila Kineska Nova godina), još jedan, isti prodavac, ista roba, kao i ovaj iz februara, samo poslat 20.03., u isto vreme stigli, kao i još dva paketića od 20.03.

Svi su Ub...Lv, osim jednog od tog 20.03., koji je LP.... (Alternativni broj UE...Kg).
Inače imam jedan od kraja januara, još nije stigao, kao i još par paketića od 20.03. i 30.03., koje tek očekujem, pa i iz februara, koje tek očekujem. Sve sitnice od po dolar, dva, do 5 maksimalno.

@Animal

Da li su sajtovi / aplikacije za pretragu metoda slanja dostupni samo
registrovanim distributerima ili pretragu mogu da vrse i kupci ???

Stigla danas dva paketa UE-KG 30.3 i 27.3

Treba biti strpljiv 🤣

Stigao mi je paket na carinu 17.04.
Koliko sada traje carinjenje?

Meni je pre 15 tak dana paket stigao, ali paket ne preporucena ili ti pismonosna posiljka, i bilo je 2 dana.

Danas mi stigao jedan UB***LV porucen 9 februara i imam jos 4 komada porucenih od 9 -20 februra svi su UB LV i svi su stigli u Rigu oko 3-5 marta a eto od onda se razvlace
mesec i po dana do Srbije , da sam peske otiso po njih do sad bi se i vratio sa njima kuci :)

Jos dve posiljke stigle naruceno 12 mart JOOM , sa AE samo jedna stigla ostale nema
U zadnje vreme poceo sam samo da kupujem preko JOOM-a nema suludih shipinga i posiljke stizu u sasvim prihvatljivim vremenskim terminima,
Od pocetka marta nisam vise nista kupio sa Alija jer jednostavno su prevelike cene shipinga a dostava je ubi boze usporila za sve posiljke UB***LV tipa .

Svi paketići koje sam pre nekoliko dana poručio preko SunYou dobili Malezijske brojeve. Baš da vidim koliko će im trebati da stignu.

Ja sam narucio 15. aprila, dobio sam LP kod (nadam se da ce postati LV kad dodje u Evropu il nesto) i poslato je sad "Cainiao Standard For Special Goods". Evo juce pise da je accepted by airline, expected delivery 12. maj pa pratimo :) ima baterija u posiljci pa zato special goods, pa ne znam oce li to oduziti ili ubrzati proces eventualno... Volio bih da dobijem drugi kod kad napusti kinu, valjda procitah da se tako desavalo nekima, da mi postar/carinik to ne "capi"...

Meni je od 12.04. na carini, tek od jutros dobio novi status da je paket napustio carinu.

Svi paketići koje sam pre nekoliko dana poručio preko SunYou dobili Malezijske brojeve. Baš da vidim koliko će im trebati da stignu.

40-45 dana meni su stizali pre oko 10 dana otprilike i trebalo im je toliko u tom periodu, buduci da se menja iz perioda za period jako je tesko prognozirati.

Ja sam narucio 15. aprila, dobio sam LP kod (nadam se da ce postati LV kad dodje u Evropu il nesto) i poslato je sad "Cainiao Standard For Special Goods". Evo juce pise da je accepted by airline, expected delivery 12. maj pa pratimo :) ima baterija u posiljci pa zato special goods, pa ne znam oce li to oduziti ili ubrzati proces eventualno... Volio bih da dobijem drugi kod kad napusti kinu, valjda procitah da se tako desavalo nekima, da mi postar/carinik to ne "capi"...

Tesko, ali ko zna, meni se nije do sada desilo da je LP** otisao na nista sem Malezije, Kirgistana i Uzbekistana u zadnje vreme.

Danas stigli.
07.03. porucen UB**LV
26.03. porucen S*** otisao na UH**BE
09.03, 15.03 i 29.03 poruceni LP*** otisli na UE**KG

Neka ode na sta god hoce samo da mogu vidjet kad stigne na lokalni sajt poste haha, action camera je u pitanju i jedva cekam da stigne a moze se svidjet nekom tamo...

Stigao danas još jedan UE-KG 26.3

Izgleda Kirgistanac ide brže nego LV

Meni ništa ne stiže.
3 paketa naručana 15.1.2021 ništa do dana današnjeg.
Trakcing pokazuje za sva tri "arrived at transit hub" i to je sve

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno