Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Da li je neko uspeo na pro verziji sa youtube vanched aplikacijom da se uloguje sa svojim youtube nalogom?
Ako jeste,kako?

Da li je neko uspeo na pro verziji sa youtube vanched aplikacijom da se uloguje sa svojim youtube nalogom?
Ako jeste,kako?
Ako misliš na ulogovanje svojim google nalogom na yt vanced koraci su sledeći : skini vanced manager (možeš sa njihovog sajta skinuti apk) potom skines u vanced manageru microG aplikaciju (odaberi huawei uredjaj prilikom ulogovanja na google nalog). Vanced Manager automatski skida staru verziju yt vanced (br 15...) koja dopušta ulogovanje na google nalog na yt vanced. Idi potom u yt vanced i uloguje se. Tek potom uradi update yt vanced-a na verziju 16.. Ukoliko uradis update odmah pre nego sto si se ulogovao na yt vanced, neće raditi zbog baga

Ukoliko sam nešto pogrešio ili postoji lakši način neka me neko ispravi

Da li je neko od od vas radio downgrade EMUI 11 na EMUI 10 radi instalacije Google servisa? Zanima me da li je moguće uraditi direktan downgrade sa EMUI 11 na kompatibilni EMUI 10.1 za Googlefier metodu kao što je to moglo za nekompatibilne EMUI 10.1 verzije? Takodje me zanima da li se može posle uraditi i direktan upgrade nazad na EMUI 11?

Nije, sa EMUI 11 sa HiSuite radiš downgrade na 10.1.0.176 pa tek onda sa HiSuite Proxy na niže od 10.1.0.154 a nakon instalacije GMSa sam sa HiSuite Proxy vratio na 10.1.0.176 i tek onda je sam nudio update na EMUI11.

Nije, sa EMUI 11 sa HiSuite radiš downgrade na 10.1.0.176 pa tek onda sa HiSuite Proxy na niže od 10.1.0.154 a nakon instalacije GMSa sam sa HiSuite Proxy vratio na 10.1.0.176 i tek onda je sam nudio update na EMUI11.
Hvala puno na informaciji. Uspešno sam instalirao gms i radi sinhronizacija odlično sa aplikacijama koje koriste Google maps. Ova informacija mi je bila neophodna ukoliko bude razloga za factory reset tel da znam da li mogu ponovo da instaliram gms

Hvala puno na informaciji. Uspešno sam instalirao gms i radi sinhronizacija odlično sa aplikacijama koje koriste Google maps. Ova informacija mi je bila neophodna ukoliko bude razloga za factory reset tel da znam da li mogu ponovo da instaliram gms
Da li sad kad si instalirao gms ti se mobilni ponaša kao da ima sve Google servise? Play store, drive, mape...

Mene zanima isto GMS da li je idalje lagano instalirati i da li ce to raditi da kazemo na duze staze?

Lagano je ako znaš što radiš, ali na YT ima dovoljno dobrih tutorijala korak po korak pa ne bi trebalo biti većih problema prilikom instalacije. Da li će i do kada raditi to ne može nitko reći da sigurnošću.

Slažem se sa svim što je BricoGO pomenuo. Potrebno je ispratiti baš svaki korak da bi radilo i nije sigurno dokle će raditi. Za sad sve radi savršeno, jedino sam primetio da mi odbija raditi back up tel na google drive. Takodje su problem i istorija poruka na viberu neće da je obnovi sa google drive. Google photos automatski back upuje slike. Google pay ne radi. Dakle radi skoro sve, glavni razlog sto sam instalirao su aplikacije zavisne od google mapa i one sve rade dobro za sad. Bar ove koje ja koristim. Uvek je bolje instalirsti aplikacije sa AppGallery ukoliko te aplikacije tamo ima, jer su bolje optimizovane za Huawei mobile servise

Da li Googlefier you uvek radi dobro svoj posao? Da npr preko toga instaliram service, mada tu je i video sam dualspace, ali ne znam koliko je to zaista sigurno da se koristi?
I jel postiji neki rom ili nesto sto moze da se koristi firmware i slicno koji je vec imao preinstalirane service?

Ljudi, sve je to zezanje za softverom i uvek postoji mali rizik da se nešto zezne. Ja prvi nisam znao za život bez gugla ali verujte mi da postoji. Sad se sve manje oslanjam na gms i uskoro cu ga skroz otkaciti. Probajte

Meni je to zbog vibera i ostalih stvari koji imam na google drive.. Viber prepiske su mi jako bitne.

Коме баш толико требају гугл сервиси боље да не купује ове телефоне или нека их прода а не да се зеза са неким модификација. Мени гугл сервиси нису потребни, ради све што ми треба. До пре 3 године сам користио лумиу После тога ајфон тако да сам и навикао да не користим гугл апликације

Da li Googlefier you uvek radi dobro svoj posao? Da npr preko toga instaliram service, mada tu je i video sam dualspace, ali ne znam koliko je to zaista sigurno da se koristi?
I jel postiji neki rom ili nesto sto moze da se koristi firmware i slicno koji je vec imao preinstalirane service?
Upravo sam u ponedeljak instalirao na P40 lite preko Googlefier. Ako pratiš uputstva momka koji je kreator cele priče nema problema. Tako je sve savršeno sredio da sam i ja koji se skroz ne razumem u andorid telefone uspešno instalirao google servise. Novi Huawei tel se ne mogu otključati i neki nov rom je nemoguće instalirati. Što se tiče tih alternativnih aplikacija koje su virtuelne mašine, donekle reše problem. Nadomeste nedostatak Google aplikacija, medjutim nepozudane su i sporije rade, imaju reklama, troše više baterije i zauzimaju više memorije nego kad se instaliraju google servisi.
Google servisi nisu samo Google aplikacije, one se lako reše ali su veći problem aplikacije koje zavise od njih tačnije od google mapa koje su česte (npr aplikacije za turizam recimo i sve one koje se oslanjaju na lokacije i lociranje)

Meni je to zbog vibera i ostalih stvari koji imam na google drive.. Viber prepiske su mi jako bitne.
Viber prepiske su najveći problem koji nisam rešio, mada meni to nije deal breaker. Pogledaj na xda forumu ili na yt da li ima rešenje za to. Na ovoj temi su ljudi pominjali da se proba preko desktop verzije vibera da se odradi back up pa da se kopira na tel. Ukoliko imas huawei cloud, koji je dostupan na huawei tel sa google servisima, možeš back upovati viber i wa poruke i uraditi restore na novi huawei tel bez googla

Viber prepiske su najveći problem koji nisam rešio, mada meni to nije deal breaker. Pogledaj na xda forumu ili na yt da li ima rešenje za to. Na ovoj temi su ljudi pominjali da se proba preko desktop verzije vibera da se odradi back up pa da se kopira na tel. Ukoliko imas huawei cloud, koji je dostupan na huawei tel sa google servisima, možeš back upovati viber i wa poruke i uraditi restore na novi huawei tel bez googla
Da li si ti pokusao ovo da napravis? I jel ce raditi kasnije kad budem zeleo da zamenim telefon opet kroz neku godinu?
Ne znam da li radi isto ako bih npr. instalirao huawei gallery sa sve cloudom na neki recimo Samamsung i onda restorujem viber backup na njega? Ne znam dal je to moguce uopste...
I dal ima neka druga dobar aplikacija za bacup svih aplikacija kao sto je zapravo huawie cloud ?

Neće raditi, huawei cloud i back up aplikacija radi samo na Huawei uređajima. Ako ti je toliko važan chat history od vibera onda bolje zaboravi huawei, prije ili poslije se može desiti da ne možeš napraviti backup/restore sa drugog ili na drugi uređaj.

Znaci ako predjem na telefon bez gms, ne sto nece biti chat-a, sto mi nije ni bitno, nego necu biti ni u viber grupama?

Ne mogu reći sa sigurnošću ali čini mi se da hoćeš samo će chat biti prazan. Grupe su vezane za brojeve.

To bi bilo ok..

@nidzakv
Bićeš i dalje u svim grupama i zajednicama. S tim da u grupama nećeš imati prethodne poruke do momenta logovanja. U zajednicama ćeš imati sve poruke.

Poslednja izmena:
Ako misliš na notifikacije nekih aplikacija tu je stanje isto i na 10 i 11. Nema to veze sa EMUI nego Firebase Cloud Messaging (FCM)

Jel su to totalno odustali od P40 Lite? Dobio samo onaj minor update na 10.1 i to je to? Nista od EMUI 11?

Nazad
Vrh Dno