Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Ne znam gdje da pitam, ali ima li neko predstavu zasto je malo (ili skoro nimalo) telefona sa Dimensity procesorom u Evropi? Kao Evropljani su gadljivi na MTK, pa onda samo SD?

Pa nema ih previse inace zbog proizvodnje, a i telefoni koji ih imaju nemaju Evropu za prioritetno trziste... Tek je jesenas recimo Oppo ponudio prvi telefon zvanicno sa Dimesity procesorom u Evropi.
Oppo ih najbrze i usvaja i koristi ali pre svega da odrzi dominaciju u Aziji, oni i najvise kupuju Dimesity procesora.
Oppo je i u partnerstvu sa MTK inace, tako i da ostali proizvodjaci zele da ubace jeftiniji i brzi Dimesity umesto Snapdragona recimo, moraju da stanu u red iza Oppa.

Doduse ima nekih jos telefona, video sam na oglasima Redmi Note 9 5G sa Dimensity 800 recimo.

Bacao ga bez "padobrana", topio ga, i izdržao je. "Gupta stil"test nije probao. :rolleyes:

Edit: u stvari jeste, prije nekoliko dana. ryzen okačio.

Na zvaničnoj Instagram stranici Xiaomi radnje u Srbiji najavljen Redmi Note 10 kao uskoro u ponudi. Pretpostavljam da će od početka aprila biti u prodaji preko njih, a verovatno i preko operatera. U komentarima su nekome odgovorili da će i Pro verzija takođe biti u ponudi, ali nisam video da li to znači istovremeno kao i obična, ili pak kasnije.

Kode mene dostupni. Pro se još čeka.

Capture.JPG

Na zvaničnoj Instagram stranici Xiaomi radnje u Srbiji najavljen Redmi Note 10 kao uskoro u ponudi. Pretpostavljam da će od početka aprila biti u prodaji preko njih, a verovatno i preko operatera. U komentarima su nekome odgovorili da će i Pro verzija takođe biti u ponudi, ali nisam video da li to znači istovremeno kao i obična, ili pak kasnije.
Meni su rekli da ce Pro biti dostupan krajem marta pa nista od toga. Mozda zbog blokade Sueckog kanala...😁

Ne piše još uvek tačno kada, samo "vrlo uskoro".

Čovjek ga je izdvojio kao svoj izbor između 4 telefona. Lomljenja nije bilo.

Mnogo lepo izgleda ova crna varijanta. Mnogo lep telefon... Kad malo bolje razmislim, ja za svoj Max 3 imam 7 maski i nijednom mi nije pao telefon. Mislim da je Redmi 10 Note Pro fantastična kupovina nakon što sam odgledao par ovih klipova na YT.
Mislim da je savršen naslednik za moj Max 3.

Evo zvanično
4+64GB - 25k
4+128GB - 28k

Malo sam iznenađen cenom, ne znam koliko je drugde, ali je meni ovo okej.

Evo zvanično
4+64GB - 25k
4+128GB - 28k

Malo sam iznenađen cenom, ne znam koliko je drugde, ali je meni ovo okej.
Najavljena cena je bila 23.999 i 26.999, i ovo je ok cena za zvaničnu radnju.

Ona koja prodaje svercovane, bez garancije ili sa sumnjivom garancijom...

Ja ih zvao malopre, moze Intesa mastercard na 6 rata ako nekog zanima... Ili cekamo gigatron i sl. kod njih moze do 24 rate

Ja ih zvao malopre, moze Intesa mastercard na 6 rata ako nekog zanima... Ili cekamo gigatron i sl. kod njih moze do 24 rate
Moze to i bolje :)
Cena ista kao u Mi store posto je ista firma :)

Redmi Note 10 Pro će biti dostupan po ceni od 34,999 RSD za 6GB+64GB memorijsku varijantu, 37,999 RSD za 6GB+128GB memorijsku varijantu i 41,999 RSD za 8GB+128GB memorijsku varijantu.

Čekamo pad cene na KP ili konkurenciju.

Ovo je mnogo. Po toj ceni neće ići.

Svejedno po toj zvanicnoj maloprodajnoj ceni nema konkurenciju...

I realno nije mogao biti jeftiniji jer negde mora da upadne 10S, koji ce verovatno biti tu oko 30k...

To je 20e više od najavljivane, šteta. Sve jedno, prodavaće se kao alva. Pogotovo kod operatera.

Ivananova recenzija, između ostalog i o savijanju.

Čeka se Pro verzija.

Да не рекламирам никог. Укико је овотачно, за који месец може цена можда и доле.

1617534861596.png

Pitaj ih koliku garanciju daju... To su 'nezvanicni kanali' u balkanskoj... Takodje, pitaj koliko cena ide gore ako placas na rate, miskim 10%, a nekad su imali foru da doplatis za 2god garancije. I onda dodjes ne cenu u zvaničnoj radnji.

Pa sta kome odgovara...

Video sam ga uživo u Gigatronu u Okovu na Bežaniskoj kosi.
Moram odmah da kažem da mi je najveće razočarenje Amoled ekran.
On je toliko bled da izgleda lošije nego najlošiji amoled na Samsung telefonu koji sam video.
Onih 1200nita nema ni u snu.
Npr. Ips na mi 10t izgleda svetlije i lepše jedan pored drugog.

Tresla se gora rodio se mis, e to je ovaj telefon. Svi koji su radili recenzije moraju da kazu sve najbolje jer sledeci put ce da dobiju bananu mesto telefona u paketu da rade recenziju.

Izgleda da jednostavno ne moze dobar amoled (pa jos sa 120Hz) po to ceni i to je to. Da moze za 200e, ne bi postojali telefoni od 1000e. Bolje je onda dobar IPS nego los amoled.

Video sam ga uživo u Gigatronu u Okovu na Bežaniskoj kosi.
Moram odmah da kažem da mi je najveće razočarenje Amoled ekran.
On je toliko bled da izgleda lošije nego najlošiji amoled na Samsung telefonu koji sam video.
Onih 1200nita nema ni u snu.
Npr. Ips na mi 10t izgleda svetlije i lepše jedan pored drugog.
Običan ili Pro?

Tresla se gora rodio se mis, e to je ovaj telefon. Svi koji su radili recenzije moraju da kazu sve najbolje jer sledeci put ce da dobiju bananu mesto telefona u paketu da rade recenziju.
Не би се сложио да онима који имају велки број пратилаца и прегледа тек тако могли дати шут карту. Интрент би о томе брујао.
За час те убије лоша реклама. Па чак и овде на Балкану би то био ауто гол.
Симбијоза иумеђу њих јесте узајмана, али не треба ићи толико далеко.

Да је екраан толико лош одавно би о томе овде пислао од стране оних који прате стрне рецезенте, него о томе како се телфон ломи.

Polako ljudi ne sirite paniku, 99% sam siguran da je Hector Ruiz u gigatronu video obican Redmi Note 10 jer je bio tokom nedelje dostupan kod njih. GsmArena je ocenila ekran na Note 10 PRO kao najbolji u klasi cak i u rangu flagshipova.

Izgleda da jednostavno ne moze dobar amoled (pa jos sa 120Hz) po to ceni i to je to. Da moze za 200e, ne bi postojali telefoni od 1000e. Bolje je onda dobar IPS nego los amoled.

Netačno.AMOLED nije posebno skuplji za proizvodnju. Još je moj prvi Android telefon, vrlo jeftini ZTE Blade, imao verziju sa OLED ekranom. Ali onda su proizvođači ukapirali da se ljudima ti ekrani više sviđaju, pa su jednostavno počeli da ih uskraćuju jeftinijim modelima, kao OIS ili raznobojne LED notifikacije, recimo.

Niko od ljudi što su testirali ovaj telefon nije imao zamerke na ekran. To što ga je neko video u radnji i nije mu se dopao ne znači ništa, ko zna kako su mu tamo stavili saturaciju i osvetljenje. Drugo, ni slika između IPS i AMOLED ekrana više nije toliko različita, prednosti AMOLED-a su danas pretežno u čitljivosti na suncu i potrošnji baterije.

Vrh Dno