Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Dobili su ljudi i bez dodatnih stvari narucenih, jedan od njih moj sestric, tehnomanija je u pitanju :)

Ni meni. Mislim da je moderator bas tada razdvojio teme pa sam zbog njega propustio. :)
Nope. Tema je razdvojena kada ponuda više nije bila aktuelna, prošao je vikend, a onda su krenule priče o zivkanju prodavnice radi provere statusa porudžbine. Tako da nije lepo da kažeš da si "propustio zbog moderatora". :)

Ja nisam imao nikakvu notifikaciju nego onako bezveze pogledao sta je ko pisao (prvi put u tom danu) i eto luda sreca da sam dosao 5min nakon istvanovog posta. Mozda da pocnem da igram neki loto, ne znam 😁

posto naravno sad pratim sve nase sajtove hoce li se pojaviti negde . . .tehnomanija sad ubacile sve konzole i series X/S i naravno nema nista na stanju
ali kao nesto cackaju

Raduje da se ljudi polako snalaze, primecujem da padaju polako i cene ps4 pro, vidim da polovan moze da se kupi za 250-260e.

posto naravno sad pratim sve nase sajtove hoce li se pojaviti negde . . .tehnomanija sad ubacile sve konzole i series X/S i naravno nema nista na stanju
ali kao nesto cackaju
Cackaju, cackaju. :) Meni botovi ludovali juce.

Да ли неко мисли да је могуће да уопште ове године буде могуће да одеш кад желиш и да купиш конзолу? На листи чекања сам код ГЦ од новембра још и ништа.

Mozda u pojedinim delovima Evrope.U Srbiji jako tesko.Slabo trziste,plus pandemija jako otezava pravljenje novih konzola.Negde procitah kao scalperima je muka jer ih prozivaju kako su neljudi i da su krivci za nestasicu konzola.Kaoo glavni krivac je Sony.A u Evropi kod svakog scalpera skuplja prasinu po 30 konzola.

Mozda u pojedinim delovima Evrope.U Srbiji jako tesko.Slabo trziste,plus pandemija jako otezava pravljenje novih konzola.Negde procitah kao scalperima je muka jer ih prozivaju kako su neljudi i da su krivci za nestasicu konzola.Kaoo glavni krivac je Sony.A u Evropi kod svakog scalpera skuplja prasinu po 30 konzola.
Ау брате мили... Ништа онда ваљда ћу на неку листу до краја године да стигнем на ред..

Mene zanima jel ima neko iskustva sa CDR radnjom? Mislim da se tako zove

Mene zanima jel ima neko iskustva sa CDR radnjom? Mislim da se tako zove
Lista je i njima prepuna. :)
Rekli su mi da ima trojica sa mojim imenom i prezimenom koji su porucili u istom vremenskom periodu kad i ja. :D

Pa ko je kriv ako nije Sony? Skalperi?

Scalperi naravno.Konzole koje su trebale da donose zaradu preko Ps Plus-a plus kupovina igara (nema ih bas puno za Ps5) skupljaju prasinu.Ali i Sony je trebao da proizvede vecu zalihu to stoji.Malooo su pozurili🙈

Scalperi naravno.Konzole koje su trebale da donose zaradu preko Ps Plus-a plus kupovina igara (nema ih bas puno za Ps5) skupljaju prasinu.Ali i Sony je trebao da proizvede vecu zalihu to stoji.Malooo su pozurili🙈
Ne moze ni Sony nista protiv cinjenice da je globalna nestasica mirkotranzistora...

Ja nešto kontam da Sony ni ne žuri baš da reši ovu strku (možda i ne mogu), jer su svesni da im je trenutno ponuda PS5 exclusive igara baš jadna... Kad budu pojačali ponudu igara i samim tim dodatno napumpali i ovako solidan hajp, nešto mi miriše da će se odjednom pojaviti i dodatne konzole na tržištu...

Ja nešto kontam da Sony ni ne žuri baš da reši ovu strku (možda i ne mogu), jer su svesni da im je trenutno ponuda PS5 exclusive igara baš jadna...
Ali je istovremeno i drasticno bolja od PS3 i PS4 premijere, kada je bilo jos manje ekskluzivnih igara. Ovaj put smo dobili par veoma dobrih ekskluziva, za prvu godinu je najavljeno jos par [sto ranije nije bio slucaj], a i crossgen situacija nije losa. Ima itekako sta da se igra.

+1 Uz to, sada postoji i backwards compatibility i neke igre osetno bolje rade i izgledaju (4K u 60PFS) na PS5. Tako da itekako ima šta da se igra već sada na PS5.

Kakve veze skalperi imaju sa cinjenicom da Sony nije uspeo da organizuje distribuciju kako treba... Sto su uopste dozvolili da skalperi uopste kupe 30 komada? Ima tamo itekako pametnih ljudi mogli su da smisle sistem po kome su mogli da zahtevaju id check prilikom kupovine da ista osoba ne moze u raznim trgovinskim lancima da uzme po konzolu, il sta vec, verujem da su mogli da izmisle bolje resenje. Nego ih je bilo briga dok je god novac zelen.

Kakve veze skalperi imaju sa cinjenicom da Sony nije uspeo da organizuje distribuciju kako treba... Sto su uopste dozvolili da skalperi uopste kupe 30 komada? Ima tamo itekako pametnih ljudi mogli su da smisle sistem po kome su mogli da zahtevaju id check prilikom kupovine da ista osoba ne moze u raznim trgovinskim lancima da uzme po konzolu, il sta vec, verujem da su mogli da izmisle bolje resenje. Nego ih je bilo briga dok je god novac zelen.
Zvanicno na njihovom sajtu moze da se kupi samo jedna konzola po osobi.Al to su uveli posle fijaska sa preprodavcima.

Kakve veze skalperi imaju sa cinjenicom da Sony nije uspeo da organizuje distribuciju kako treba...
Kako nisu uspeli, kad prave u maltene rekordnom obimu kao i PS4? Konzole se prodaju i dalje veoma dobro, samo sto je sve prebaceno online gde botovi mogu da ugrabe dosta, a mala trzista dobijaju konzole na kasicicu.

Uskoro ce javiti 10M prodatih PS5 konzola, a online misljenja ce i dalje da budu da "konzola nema". :)

Zvanicno na njihovom sajtu moze da se kupi samo jedna konzola po osobi.Al to su uveli posle fijaska sa preprodavcima.
Nije bas da nisu mogli da predvide takav razvoj situacije, i budali je bilo jasno da je kriza i da ce preprodavci da maste brke samo tako.
@DieH@rd pa ocigledno nisu, cim nas ima ovde u ovolikom broju :D i da su uslovili svoje ritejlere sa nekom dodatnom proverom pri daljoj distribuciji, vestacka kriza bi u dobrom delu bila smanjena.

"Vestacka kriza" sto se tice skalpera je IMO mala kod nas, par desetina konzola je na KP-u.

Veci je problem sto nove isporuke stizu jako retko i u malim kolicinama. Al to je Srbija, zadnja rupa na svirali celom svetu.

Nazad
Vrh Dno