Šta je novo?

Samsung Galaxy A72

OIS, ip67, one UI i ne zaboravite ekran, sigurno najbolji u klasi bez konkurencije. Malo li je? Kao i kod @milkobgd nije mi potrebno da menjam A71, ali da sada uzimam telefon bio bi to A72 bez dileme.
Redmi note 10 pro ima amoled 120hz 1200nits ekran...tako da ne znam bas da li ce imati najbolji u klasi... :)

Naravno da kosta. Da ne pricam sto osnovna stvar na Xiaomi-u npr obavljanje poziva ne radi kako treba. To samo vredi 150e.
Android 10 upgrade je prvo brikovao a50/a70 pa posle otisak prsta nije mogao da se registruje na nekim modelima, morao si downgrade na 9, registruješ tu, pa posle upgrade(ne može novi otisak sa se doda). Tako da nije sve bajno ni kod Samsunga u srednjoj klasi. Sad verujem da su sve falinke ispravljene, trebalo bi da bude dobar upgrade sa a70 na a72, taman ističe kevi ugovor u Vipu.

A5-A8 u serijama kojim beše 2016 do 2018 bio korektan, pa je onda A50/A70 bio delom falican, da bi sa A51 pokidali prošle godine kao i sa A71.
Slučajno sam u branši, pa imam uvid u prodaje.

Tamo nikako da kupe novu bačvu proximity-a, kao da su kupili 500 miliona, pa nikako da potroše.

Ja sam porucio u WW, i rekose mi u petak da ce u toku ove nedelje. Videcemo, nadam se da ce biti tako. :)

Bice tek one tamo nedelje. Nije usao u Srbiju zvanicno nijedan komad kao ni A52.

Dzabe akcija sa slusalicama, kad je niko nece moci iskoristiti.

Pozdrav, da li vredi preći sa p20 pro na a72?

Naravno.

Pa sad da li se onda isplati naruciti telefon unapred kad on jos uvek nije stigao u Srbiju? 🤔

Isplati se, jer ako si napravio pre order, dobićeš ga medju prvima.

Toliko pompezna najava, a nema ga nigde.

Pozdrav, uporedjivao sam preko nekih compare toolova A72 i A52, koliko sam video ima samo razlike u dijagonali. Da li ne vidim nesto ocigledno ili je to jedina razlika?

Pozdrav, uporedjivao sam preko nekih compare toolova A72 i A52, koliko sam video ima samo razlike u dijagonali. Da li ne vidim nesto ocigledno ili je to jedina razlika?
Razlika je i u bateriji (A72 ima 5000mAh, a A52 4500) i A72 ima telefoto kameru 8MP, 3x zoom, OIS, dok je A52 nema.

OIS imaju oba na glavnim kamerama, kad sam napisao OIS, mislio sam na telefoto kameru, koja ga takodje ima. 😉

Jel zna neko koji je senzor kamere u A72 ? Isocell ili Sony ?

Jel zna neko koji je senzor kamere u A72 ? Isocell ili Sony ?
Isocell GW1:

Jeste, isti je IMX 686...

Iz nekog razloga zaobisli su svoje nove 0.7µm sezore... Bilo je logicno da stave GW3.

Cak su zaobisi i noviji 682 i stavili stariji 686. Da li je stvar ustede ili optimizacije. ili i jedno i drugo.

Pa kakav je to preorder a dobavljaci ne mogu da ih nabave, sto ih Samsung ne obezbedi, kad forsira promociju.. :D

Veruj mi, kažem devojci nabavicu ti ja, kao da se ne mlati sa mts-om, a evo čoveku stiglo. Dobavljači ih nemaju čak ni ulistane. Katastrofa.

Onda da se nadam da ce na racunu da mi pise 19.03. kada sam i porucio, ili ce da bude otkazivanje. 🤬

Zar nije do 31-og promocija?

Pa jeste, ali kako je pocelo, sumnjam da ce da isporuce do tad.. Ali ako ti je racun na datum do 31-og, onda si safe za sluske. :D

Ja mislim da sam safe, pa kad stigne stigne. Ali mozda i nisam... Videcemo.

Devojku ni puškom ne mogu da oteram iz Mts-a, a imam šemu u Vipu da joj sredim odmah telefon i još manje da plaća, al džabe :D

Nek nam je MTS u pomoći :D

Vrh Dno