Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Tv mislim da mora tv iz ONT.
ONT moze u bridge mod za net ali nisam siguran da to rade monteri, to ako hoce uradi online mts-ova NAPREDNA podrska (ne zapisnicari "jeste restartovali" podrska), nekad i nece ili zapisnicari nece da proslede dalje jer ne znaju da moze...
 
Mislim da toga nema nigde, ali ako pozoveš njihov CC oni proveravaju za tvoju lokaciju.
 
Treba mi pomoc oko otvaranja portova u HG8245Q2. U Forward rules unesem koje portove hocu do otvorim ali eksterni port scanneri prikazuju da su ti portovi zatvoreni. Evo primera dole... any ideas?
1616062503646.png
 
Popriličan broj tih sajtova za proveru proverava samo za TCP a ne i UDP pa ti pogrešno izbaci rezultat da je zatvoren port.

Proveri npr ovde:


I naravno podrazumeva se da to za šta otvaraš port treba da je trenutno aktivno/upaljeno/startovano i da "sluša" na tom portu.
 
Nesto mora da odgovori na tom portu da bi skener video da je aktivno. UDP je conection less, tako da paketi idu u jednom smeru. Ako zelis da proveris da li to stvarno radi, podigni neki server - tipa NodeJS - na tom portu i pristupi mu spolja.
 
Nesto mora da odgovori na tom portu da bi skener video da je aktivno. UDP je conection less, tako da paketi idu u jednom smeru. Ako zelis da proveris da li to stvarno radi, podigni neki server - tipa NodeJS - na tom portu i pristupi mu spolja. Syncthing je takodje opcija koju mozes iskoristiti za testiranje, ako ga vec ne koristis.
 
Popriličan broj tih sajtova za proveru proverava samo za TCP a ne i UDP pa ti pogrešno izbaci rezultat da je zatvoren port.

Proveri npr ovde:


I naravno podrazumeva se da to za šta otvaraš port treba da je trenutno aktivno/upaljeno/startovano i da "sluša" na tom portu.
Ok, shvatio sam... pokusavam da igram Grim Dawn sa GOG nalogom i da se povezem sa ortacima koji igraju preko Steama... Da bi se to ostvarilo, ovi gore portovi treba da se otvore.
Hostujem igru i opet niko ne moze da udje kod mene, kapiram da su tada portovi otvoreni i da cekaju konekciju?
Port checker opet prikazuje da su zatvoreni, iako je server podignut... nemam ideju sta da radim.
 
(Windows?) Firewall na kompu da podesiš? Ili antivirus program...
 
Ok, shvatio sam... pokusavam da igram Grim Dawn sa GOG nalogom i da se povezem sa ortacima koji igraju preko Steama... Da bi se to ostvarilo, ovi gore portovi treba da se otvore.
Hostujem igru i opet niko ne moze da udje kod mene, kapiram da su tada portovi otvoreni i da cekaju konekciju?
Port checker opet prikazuje da su zatvoreni, iako je server podignut... nemam ideju sta da radim.
A 1.2 ti je sigurno adresa tog kompda gde hostujes? GOG je good old games? piraterizovano? ili sam ja nesto lose skontao? Ako jeste neka i oni skinu istu verziju jer steam ti nece dozvoliti da igras bar vecina igrica nece da radi nebitno ko hostuje.
 
Firewall pusta sav saobracaj za Grim Dawn i 1.2 je adresa kompa koji hostuje.
Koliko znam GOG je legalna platforma gde kupujes igre, neka me neko ispravi ako gresim.

Check-host.net pokazuje da je UDP saobracaj 'Open or filtered'
 
Pozdrav ekipa, ovih dana treba da dođu da mi postave optiku, box4 plavi je u pitanju, da li je tehnički izvodljivo da ONT koji je postavljen u dnevnoj sobi LAN kablom spojim sa ruterom Tenda F3 u bridge mode, ruter se nalazi u dečijoj sobi i iz tog rutera sam mislio da spojim računar i 2 televizora? Ako je izvodljivo da li je najbolje da odmah kažem kada mi budu postavljali opremu da oni to odrade
Nije bas najjasnije sta hoces gde da postignes. Koji ruter hoces da stavis u bridge mode? Valjda Huawei. Ako Huawei ruter stavis u bridge, gubis u potpunosti mogucnost koriscenja interneta i wifia na njemu i onda sve ide preko tog drugog rutera, sto je u tvom slucaju besmisleno. Ako samo hoces da dovuces internet i iptv do drguge sobe, onda ides dva lan kabla iz Huawea [jedan za internet, drugi za iptv] do druge sobe i jedan glupi svic da razdvojis za dva TVa u toj sobi [zar su dva tv u istoj sobi????], ili dva pametna svica [jedan kod Huawea, drugi u drugoj sobi] i tad ide samo jedan lan kabal izmedju dve sobe.
 
Bio je juče agent MTS-a zbog uvođenja optike. Pošto se radi o kući sa tri etaže, treba spojiti 4 TV-a i internet za kompove i lap top. Međutim, ruter ima 4 lan porta, pa morao sam da nađem neko rešenje. Pade mi na pamet da spojim 3 TV-a, a 4. lan port iskoristim za internet tako što bi sproveo lan kabl do mog rutera i odatle razdelio net dalje. Agent reče da to nije moguće i ponudio je da za treću etažu uzmem neki paket (fiksni+net, 12 meseci po 1 din( ne znam da li može u tom slučaju i box 3 paket isto 12 meseci po 1din))

Znam da su 2 lan porta za net, a 2 za STB uređaje. Bojana je pominjala Wi FI extendere što bi bilo najbolje rešenje, ali bi zahtevalo i dodatne finansije, dakako, ispalo bi jeftinije od uvođenja još jednog paketa ako se gleda na duže staze.
Da li je neko imao sličnu problematiku?
 
Ne vidim razlog da ne može. Slično su meni pričalii ljudi iz Sbb, pa sam svejedno stavio moj ruter i još jedan switch iza njihovog.
 
Jeste, ali mi agent reče da ne može tako. E sad, da li je on mene razumeo na šta sam ja mislio, to je pitanje.
U principu, pošto nemaš neki napredan setup, samo stavi Tendu iza ONT-a i proširi mrežu. Pošto ne verujem da na Tendi možeš da isključiš NAT, ubodi mrežni kabl koji dolazi iz ONT-a u njen LAN, ne WAN port - tako će raditi. Isključi DHCP na Tendi - u principu, podesi je kao svič. Dobiješ tri porta, a možeš podesiti i isti SSID i password za WiFi da i na njoj imaš isti wireless. Ovde je mana što mobilni uređaji ne skaču sami sa jedne AP tačke na drugu bolju, nego se drže za prvobitnu dokle god mogu - zato već moraš imati mesh sistem i onda ima smisla da staviš ONT u bridge mod. Mada, možda Tenda u firmware-u ima mogućnost da radi kao AP povezana Ethernet backbone-om - Mi Router 4A koji mi negde stoji u fioci je mogao.
 
Poslednja izmena:
Nisam siguran da li mozes da imas cetiri TV-a u paketu, usput.
 
S tim da, posto je TV na posebnom VLAN-u, moras imati poseban kabl za njih - ili da imas mreznu opremu koji bi podrzala VLAN.
 
Može li neko sa MTS internetom (asdl/optika) da proba da skida test fajlove sa OVH test files
Kod mene je ograničeno na 200-300 kB/s. Isto je sa bilo kojim site-om koji je hostovan na OVH mreži. Nema veze protokol (http/ftp/sftp). Preko VPN-a ide brže. Upload ide punom brzinom. Probano iz više telekom IP range-ova. Zašto telekom ograničava brzinu?
 
Kod mene je isto, ako ne i gore - download ne ide preko 140 kB/s.
 
Mozda ima veze sa tim sto OVH jos uvek nije vratio svoj pun kapacitet nakon pozara koji je izbio u njihovom data centru.
 
Nazad
Vrh Dno