Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Apropo akcije,10 min posle ponoći (Subota 0:10 h) na sajtu Mi Srbija više nije bio dostupan ni jedan telefon od 128 GB.
Jebala ih godišnjica!

Mislim da GSAM Battery Monitor "malo" preuveličava screen-on podatke.Nemoguće da mi pokazuje 8h ekrana, a da je baterija na 60%.Osim toga, nisam toliko ni koristio telefon.😀
Vidiš to je vrlo moguće, nisam obraćao pažnju toliko ali sam uporedio sa miui statistikom potrošnje baterije i sot se podudarao u okviru 24 h. Sistemsku potrošnju baterije skoro da i ne gledam od kada su je ograničili na 24 h, ali obratiću pažnju ubuduće. 🙂

Ajde, bilo bi dobro da svi koji koriste aplikaciju malo obrate pažnju, jer iako je lepo da imamo tel čiji je sot 25h, dobijemo i realne podatke.:D

Primetio sam i ja da bude ponekad razlike tako da GSam pokaze veci SoT ali nije nista drasticno.

Inace njemu je SoT toliki jer je prema GSam sve vreme je bio na WiFi mrezi, to bas i nije realan scenario upotrebe za bilo koga ko iznosi telefon izvan kuce.

Usput, da li je u opticaju slična aplikacija, ali koja provereno radi, kao nekad Better Battery Stats?

Evo ga trenutno stanje. Naravno da nije realan scenario kada koristiš 4g ili 3g, baterija daleko manje traje i sot je manji. Imam tu (ne)sreću da radim kod kuće i da nemam potrebu da koristim mobilni internet 🙂
IMG_20210314_141250.jpgIMG_20210314_141228.jpg

Edit: nakon zadnjeg apdejta animacije i fluidnost 60hz osveženja je daleko bolja nego pre, tako da mi sada uopšte ne smetaju mikro lagovi, skoro su neprimetni
( barem za moje oko ). Pre je to bilo daleko izraženije, pa sam više koristio 120 hz osveženje. Još samo da Arnova izbaci novu google cam i što se mene tiče imam telefon koji aposolutno zadovoljava moje potrebe, čak i više od toga, gledajući odnos uloženo-dobijeno. :)

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako to vama tako, meni SOT 3-4 sata maksimalno, baterija katastrofa, novi telefon uzeo pre 5 dana.

Odradi fabricki reset, ako ni to ne pomogne onda nesto nije u redu s tvojim primerkom.

Odradi fabricki reset, ako ni to ne pomogne onda nesto nije u redu s tvojim primerkom.

Nov je telefon, ne vidim sta to moze promeniti, tako se ponasa od prvog dana ?

Može li neko da baci link za gcam?

Ne bi bilo prvi put da pomogne, bilo je par situacija na forumu gde je fabricki reset pomogao a da telefon nikada nije bio paljen pre toga.

Ja ne znam kako to vama tako, meni SOT 3-4 sata maksimalno, baterija katastrofa, novi telefon uzeo pre 5 dana.
Polako, dok prodju 4-5 ciklusa punjenja i praznjenja pa dok telefon nauci sta koristis vise sta koristis manje, da li koristis auto osvetljenje ili sam si podesio slajder, jer telefon podesen na 120hz osvezenja ili 60? Malo optimizuj programe koje koristis, daj im dozvole a programe koje ne koristis pogasi ili obrisi. Onda daj dozvole sta da se pali odmah na telefonu i sta da ostaje u memoriji a sta da se gasi.

Meni traje baterija 2 dana + , ali bez igrica. Sa igrama dan. 120hz uvek, auto osvetljenje, viber,insta, weather itd rade uvek u pozadini....

I kod mene je ista situacija sa baterijom, morao sam da analiziram aplikacije, svasta nesto da ukljucujem- iskljucujem i nekako je naterao na 2 dana rada. Ne igram igrice niti koristim drustvene mreže. Ali ono sto me najvise nervira kod ove cigle je to da cast na TV nikako ne mogu da podesim. Od 4 telefona u kući samo ovaj nece da radi cast....užas.

Koristim osvetljenje koje sam postavim u zavisnosti gde sam, podesen na 120 herca kao ono sto sam gledao pre kupovine on bi trebao i sa tim podesavanjem da gura 2 dana.
Instalirao svega aplikacije otprilike mi vise i ne treba.. Bitno mi je samo da mi gmail radi non stop to jest kada stigne nesto na mail da me odmah obavestava, ostalo je sve tra la la..

U sustini pusticu ga jos koji put da se isprazni i napuni ako se ne unormali onda cu da probam sa fabrickim resetom prvo, jer ovolika baterijetina ne moze ovako kratko da gura pogotovo kod mene koji nisam zahtevan korisnik.

Jel dobio neko Android 11?Kažu da prvo EU Rom.Kod mene je global rom

Da se upišem i ja kao vlasnik ove mašine :D
Dobar je ovaj MIUI, ima dosta stvari koje dobro dođu pa ne moram da radim root niti ubacujem cutom ROM. Naspram Mi A1 kojeg i dalje posedujem, ovaj dođe kao cigla, jedva staje u džep zbog dužine. Sve u svemu odlično ''telefonče'' bez ikakvih zamerki, solidan upgrade nad Mi A1 u svakom smislu, više nego zadovoljan.

Da li je neko imao problem da kad posalje nekom sliku na viber, i proba da udje u istu sliku slika se automatski rotira?

Pozdrav braco.
Ja imam samo jedan problem na Pocu. Posle nekog vremena, telefon pocinje da laguje, u smislu kao da padne fps. Skrolovanje bilo u google chrome, yt ili sopustanje panela sa obavestenjima ima laga. Lag nestaje kada restartujem fon.
Inace kada se to desi, odem da proverim fps na sajt, i vidim da stoji oko 55. A kada to isto proverim kada restartujem fon, stoji 120fps.
Ako neko zna kako mogu da resim ovo, bilo bi super. Hvala

Jel ima kao i ostali kinezi snimanje razgovora?

Šta ovo znači?

Prilozi

• Screenshot_2021-03-18-19-12-22-674_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-03-18-19-12-22-674_com.android.updater.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 40
Pozdrav braco.
Ja imam samo jedan problem na Pocu. Posle nekog vremena, telefon pocinje da laguje, u smislu kao da padne fps. Skrolovanje bilo u google chrome, yt ili sopustanje panela sa obavestenjima ima laga. Lag nestaje kada restartujem fon.
Inace kada se to desi, odem da proverim fps na sajt, i vidim da stoji oko 55. A kada to isto proverim kada restartujem fon, stoji 120fps.
Ako neko zna kako mogu da resim ovo, bilo bi super. Hvala

Imam isti problem, jednostavno nema telefon fluidnost kao sto mi je imao Mi 9T a navodno bi trebalo da je malo brzi.
Cesto se desava taj lag, recimo kada hocu da povecam stranicu sa dva prsta obavezno secne..
Jos jedan problem sam primetio kada razgovaram hoce da se desi da zaglupi jednostavno ostane crn ekran i nista se ne desava, niti moze da se otkljuca niti se sta desava kada se skroz pritisne power dugme niti reaguje na ekran.. jednostavno zaglupi se tako 6-7 sekundi i kada se odglupi da tako kazem onda dodje sebi. Ovo mi se dva puta desilo.

Ja cu sutra moj da vratim na fabricka podesavanja ako i to ne pomogne onda ne znam stvarno.

I kod mene je taj problem sa seckanjem/lagovanjem. Nije pomogao fabrički reset...
Izgleda da nema leka za ovo?

Kod mene nema tih problema .Radi kao i prvog dana.Kod mene je global rom 12.0.8.0,Android 10,verzija 6/64.Ja sam ga kupio preko

Poslednja izmena:
Kod mene nema tih problema .Radi kao i prvog dana.Kod mene je global rom 12.0.8.0,Android 10,verzija 6/64.Ja sam ga kupio preko

Mozda ti samo ne osecas to, idi proveri fps metar na sajtu. Kod mene na primer cim restartujem fon i odratim test dok je sve fluidno, uredno pokaze 120 i ne mrda. Kada keene da laguje i kada izmerim fps, ne moze da prebaci 45,50. Tako da , ko zna koliko jos ljudi ima lag, samo nema oko za to. ( Bez uvrede). Msm, voleo bih i ja da mi ovo ne smeta.

Animal, isto imam i ja problem taj posle razgovora da ostane crn ekran. Mada, mnogo vise mi smeta ovo lagovanje pri skrolovanju u sistemu a pogotovu na googlu chromu kada prevucem neku stranicu. Ne znam da li ce sta resiti android 11, mada cisto sumnjam. Vrv nazalost moramo cekati MIUI 12.5. ako i tada bude ispravljeno. Ne znam kakva je situacija sa custom romovima. Nisam jos probao.
Pisite ako ste uspeli da resite ovo.

Nazad
Vrh Dno