Šta je novo?

Tapatalk i PWA aplikacija

Nema šanse da se naviknem, a nije da ne dajem aplikaciji šansu svakog dana, jednostavno na tapatalk mi je bilo dosta preglednije, ovdje se ubih da nađem i osnovne opcije tipa "search this thread". Manje i ulazim na forum više, navika ***...

Ljudi jel mogu nekako da se iskljuce animacije na PWA verziji ubija koliko usporava upotrebu foruma.

jednostavno ima previse animacija, dok ja kucam, dok on ucita baner, dok ja kliknem tu se nesto promenilo zbog animacije...sporo je i neprakticno i stalno kliknem nesto sto nisam hteo.
Mislim da zaista nema potrebe svaki meni da bude animiran.

na destop verziji to nije tako iritantno ali na telefonu sa manjim ekranom gde mi tastatura zauzme dobar deo ekrana je mazohizam.
Bukvalno na svaki klik ste stavili neku animaciju....cemu to?
bar ih ubrzajte ako necete da ih iskljucite.

Ja ne znam zašto neko otvoreno ne kaže ljudima da neće biti podrške za Tapatalk zato što tamo ne mogu da se ubace naše reklame? 😁
Znači nema ništa od toga, džabe se nadate. I ja sam proredio posete forumu zbog nedostatka te podrške, iako se trudim da se naviknem na ovu browser verziju.

Људи који користе Тапаталк су корисници који користе апликације, а да их рекламе не интересују. Зато и користе Тапаталк. Значи корисници који користе рачунар треба да буду циљна група за рекламе.
Ми треба да се помиримо са чињеницом, да некад наш омиљени форум више неће бити доступан на Тапаталк апликацији.
Ја никако да се навикнем, кад куцам дужу поруку, па кад ми нестане текст у едитору, па више не видим шта куцам. Увек неку грешку направим. После морам да преправљам поруку.
Или кад кликнем на тему коју пратим, да прочитам нешто, а нема нових порука, па не одведе на прву страну. Онда морам да идем на задњу страну, па да листам екран си задње поруке.....

Ja nemam reklma a na ovo sam se i navikao.

Нису проблем рекламе. Чак ми се и свиђају. Гледам их као слике. Лепо су урађене. Проблем је што сама апликација није mobile friendly као што је Тапаталк. Све ове веб апликације су тако направљене, да се прилагођавају мобилном уређајима. Нису направљене наменски за корисника, него да се прилагоде у склопу претраживача.
Све ми је тако јефтино направљено, да не кажем склапано.

Preko desktopa je bolje sada, da se ne lažemo.
Ali preko mobilnog je mnogo mnogo lošije nego preko Tapatalka.
Ja čak zbog toga više idem na druge TT forume preko mobilnog, a bench kao "pamtim" kad sednem za računar da odem da napišem šta sam hteo, jer sa PWA pisati je užaš, kucam i ne vidim od tastature šta kucam.
Ako je do reklama, evo ja se slažem da se uvede članarina za pristup preko TT...

Da, da, desktop varijanta je vrhunski odrađena, skidam kapu.
Međutim, u mobilnoj verziji Tapatalk pruža nešto čemu ni jedna PWA ne može ni prići.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je procentualno opao broj korisnika koji pristupaju forumu od kada je ukinut Tapatalk.

Kreces od pretpostavke da jeste? Ja ne bih.
Mozda pre, da li se povecao broj korisnika od kad je forum modernizovan, dodate su nove teme itd.

Opao je sigurno broj mobilnih korisnika.
Sada da li su prešli na Desktop (pa se tu povećao broj aktivnih korisnika) ili su korisnici smanjili pristup forumu ne znam.

Mislim da je Kutija pre par strana (ili neko od moderatora) izneo podatak da je mnogo vise pristupa sa mobilnih uredjaja nego pre (PC-Mobilni odnos). Zato mi je tvoje pitanje bilo malo cudno.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je procentualno opao broj korisnika koji pristupaju forumu od kada je ukinut Tapatalk.
Nije opao uopšte, čak je i porastao. Pogotovo broj mobilnih korisnika je porastao, to bar kažu statistike u koje ja gledam ali kapiram da ti imaš bolji uvid od mene čim iznosiš takve tvrdnje :)

Meni se čini da je broj postova na delu foruma mobilni telefoni opao. Ne znam, možda i grešim...
Elem, pošto se Tapatalk sigurno neće vratiti, ne vredi više ni pisati o tome.

Што се приступа преко телефона тиче, форум је сјајан какав је био прошли, али оно што се чека је бенч апликација и то би било пун погодак за све👌

Ok je reći, nema nista od TT, razlog sigurnost, marketing ili nesto trece. Sa druge strane nakon svega i ova tema i broj ljudi pokazuje koliko je ljudi koristilo i koliko znaci TT. Inače, da je ovaj PWA vise "user friendly" u odnosu na TT je kao da kazemo "lakse mi makazama skratiti nokte nego grickalicom".

Meni se čini da je broj postova na delu foruma mobilni telefoni opao. Ne znam, možda i grešim...
Elem, pošto se Tapatalk sigurno neće vratiti, ne vredi više ni pisati o tome.
Lepo si primetio, ali opada i u drugim delovima. Više ne možeš dobiti preporuku koji TV da kupiš, nula komentra gomila tema. Krenuće i posete da opadaju kad nema šta da se čita.

Povećao se broj pristupa mobilnih korisnika jer nema TapaTalk, logično zar ne, ne postiji drugi pristup :)

Preko PC je dobro, ali ljudi danas sve manje koriste i pale PC, telefon sve završava. 14 strana pokazuje da nije zanemarljiv broj ljudi koristio TT, a ti ljudi su najviše pisali i komentarisali (iz busa ili dok čekaju bus, sa posla, dok čekaju red na kasi, opet sa posla, iz kafea dok bleje, opet sa posla jer je dosadno, dok su u redu pošte/banke, i svim ostalim redovima kojih je dans sve više.

Post ti je kao kada cujes spin izjave nasih ministara u vecernjem dnevniku, sa sve objasnjenjem kako i zasto ljudi koriste mob telefone :D
Da ne bi morao ponovo da citas, objasnicu ti: ukupan broj mob poseta bez tt je skocio tj je veci u odnosu na prethodni sa tt zajedno. Mada smo i tu dobili objasnjenje da nas lazu serveri.
Gledam sada statistiku i ne vidim nikakve promene u zadnjih mesec dana osim standardnih fluktuacija i vidim da imamo oko 60% vise postova na dnevnom nivou u odnosu na stari forum.
Takodje vidim puno postova od istih ljudi na ovih 14 strana, kao i dobar deo ljudi koji su pohvalili pwa.
Takodje vidim masovan odliv ljudi koji su koristili forum za licnu korist tj oglase i usput piskarali po forumu, sada su se razmileli po ostalim forumima gde se to tolerise.
Razumem da vam se ne svidja nesto i da ste kivni jer nema vise starih navika ali izjave bez cinjenica vam lice kao kada klinci rage quit-uju neku igru i posle pisu po netu kako je ta igra mrtva i vise je niko ne igra jer je oni vise ne igraju...

Ja uglavnom ulazim preko mobilnog i Tapatalk mi je bio super. Na ovaj novi sam se polako već navikao iako subjektivno, gori mi je od Tapatalk-a. Koga nema, bez njega se mora. 😄

pa dobro nece biti TT, vise puta je @kUdtiHaEX rekao

Ali niko da prokomentarise da li je moguce da se malo optimizuju ili ugase ove animacije?

One najvise usporavaju mobilno koriscenje i nepotrebne su, a ne mozemo im nista.

zar je zaista potrebno da mi dize i supsta "roletnu" za edit...? :)
to je na telefonu tek iritantno jer povlaci prikaz i povlacenje tastature...

Povećao se broj poseta preko telefona, jer gomila ljudi svakodnevno proverava da li je ubačena podrška za tapatalk. 😁

Radi li vam refresh kad uradite scroll na dole na pwa?
Meni ne radi od pre neki dan kad se ažurirao Chrome na androidu
Normalno radi i uvek je radio.
Post automatically merged:

Ljudi jel mogu nekako da se iskljuce animacije na PWA verziji ubija koliko usporava upotrebu foruma.

jednostavno ima previse animacija, dok ja kucam, dok on ucita baner, dok ja kliknem tu se nesto promenilo zbog animacije...sporo je i neprakticno i stalno kliknem nesto sto nisam hteo.
Mislim da zaista nema potrebe svaki meni da bude animiran.

na destop verziji to nije tako iritantno ali na telefonu sa manjim ekranom gde mi tastatura zauzme dobar deo ekrana je mazohizam.
Bukvalno na svaki klik ste stavili neku animaciju....cemu to?
bar ih ubrzajte ako necete da ih iskljucite.
A o kakvim animacijama pricamo, pwa "leti" otvara se u sekundi ali video sam da joj neko kaze kako im treba vise od 10 sec da im se otvori pwa, nikad takav problem nisam imao zato pitam, sve bukvalno leti, notifikacije stizu, radi refresh i sta sve ljudi nisu pisali da im ne radi.
Kao da ne koristimo istu app svi bas cudno, ja kapiram da tu i tamo moze nesto sitno da bude razlicito ali ovoliko je mnogo za istu app pod istim OS, ne znam.
Reklame nemam TT je bolji a posto nece biti podrske trudim se da se naviknem na pwa, sta da se radi.

Pa naravno ali browser je aplikacija zar ne i od nje se "pravi" pwa, pa eto dok sam bio na A10 savrseno je radila i sad na A11 takodje isto radi savrseno brzo.

Koristim FF kao default i slučajno otvorih preko Samsung Browsera.
Ljepši je ugođaj makar za 50%.
Ima li tu objašnjenja?

Nazad
Vrh Dno