Šta je novo?

Tapatalk i PWA aplikacija

I ja pretpostavljam da je do toga zato i pitam, možda mora tako u zavisnosti od slika a možda postoji neki propust.
Što sporije skroluješ to će seckanje biti primerenije. Dok npr ako skroluješ brzo u smislu da preletiš celu stranicu vrlo verovatno nećeš ni primetiti to jer će taj post samo preleteti. Nije veliki problem, možda uopšte i nije "problem" al ajde da pitam.

Ja sam TT fan, ali nije ni ovo lose kad se sve sabere i oduzme.

Takodje, sve je stvar navike, ali je za nijansu ipak bilo lakse sa TT narocito jer je kod mene sve sljakalo odlicno i sva obavestenja stizala

Da li se nekome dešava (pri korišćenju PWA) kada dobije obaveštenje o novoj temi, odgovoru u temi i sl, i kad prtisne da otvori navedeno obaveštenje čeka i po 10 sekundi dok se aplikacija otvori?

Meni se to od prvog dana migracije do sad nikad nije desilo, uvek odmah otvara kao i sad kad mi stiglo obavestenje za tvoj post.

Da li se nekome dešava (pri korišćenju PWA) kada dobije obaveštenje o novoj temi, odgovoru u temi i sl, i kad prtisne da otvori navedeno obaveštenje čeka i po 10 sekundi dok se aplikacija otvori?
Meni se dešava maltene redovno , kada sa statusbara klikne na notifikaciju. Nekad zabode na logo.

Takodje, sve je stvar navike, ali je za nijansu ipak bilo lakse sa TT narocito jer je kod mene sve sljakalo odlicno i sva obavestenja stizala
Meni je TT bagovao zbog dns.adguard sto se tice notifikacija.

Ja nisam imao tih problema jer nisam imao potrebe da ukljucujem dns adguard jer imam Adaway i rootovan uredjaj, svaka notifikacija mi je stizala.

I meni secka kada prelazim preko tog posta sa slikama u S21 temi, cak i posle ucitavanja, kada idem gore, dole, uvek zasecka na tom postu. Note 10+, fabricka podesavanja, nikakav dns ili rutovanje.

I meni je mnogo prakticnije bilo na TT, jer iskljucuje bespotrebne funkcije i koristi se samo ono sto je bitno sa moba, ali mi je jasno zasto je predjeno na PWA, mora se od necega i ziveti, pa necu kukati previse, osim ako mislim da nesto treba poboljsati na PWA.

Ogranicenje slika od 1Mb je izgleda samo za desktop, dok na mobu radi i sa vecim slikama...svakako, kompresija na 150Kb je previse, a ni ogranicenje velicine fajla mi nema logike, ako ce posle postavljanja slike i kompresije, original da se brise sa servera.
Ne mogu da okacim nista od SS-ova sa desktopa, zbog 4k rezolucije koju koristim.

Ogranicenje velicine fajla je tu zato sto ti u svakom slucaju moras prvo upload-ovati ceo fajl, pa ga server tek onda kompresuje i sredi. Vec je odgovoreno na to ovde

Kasno je meni to, a i procitao sam vec taj post, ali nije navedeno zbog cega je taj upload bitan?
Ne verujem da Benchmark ima mesecni limit protoka ili nesto slicno...?

Na PWA aplikaciji kada se skroluje kroz temu i naiđe post sa slikom/ma dosta secka i sporije skroluje, bukvalno treba 3-4 svajpa da bi prešao taj post. Da li to može nekako da se sredi?
Sad sam proverio na Poco X3 i Firefox-u ni na 120 Hz nema problema ni seckanja, predje isto kao i bilo koji tekstualni post.

Probaj drugi browser

A moj displej je na 144Hz zato ni ja nisam primetio pa sa mu i rekao da nije do Bencha.

Meni se dešava maltene redovno , kada sa statusbara klikne na notifikaciju. Nekad zabode na logo.
U poslednje vreme samo otkačim obaveštenje, pa uđem u aplikaciju i gledam preko zvona. Baš je iritirajuće.

Imam osećaj otprilike kao kad sam pokušao da koristim ios posle androida, gde za neku najobičniju i najosnovniju funkciju/radnju moram da klikćem po 100 puta izokola.

Pokušavam da se naviknem, da ne kudim, ali za sad utisak je totalno unazađeno korisničko iskustvo.

Pwa nije vezana za telefon, vec za browser, u pitanju je samo vrsta web aplikacije.
Mozes je "instalirati" i na desktopu.

@Lanikor
Xiaomi Mi 10T Pro ima 144Hz ekran.

Moguće da je do Samsung Browsera jer se još neko požalio sa Note da ima isti problem.

Opet kažem, ništa strašno, sitnica. Pogotovo kada se uzmu u obzir svi pozitivni aspekti aplikacije. (y)

Ko jos koristi Samsung browser? :) Na Chrome-u se ovo desava, unutar PWA aplikacije, pa cak ni nema mnogo veze koji je browser.

O daaa ima i to radi savrsenooo.

Prilozi

• Screenshot_2021-02-21-22-36-08-943_com.xiaomi.misettings.jpg
    Screenshot_2021-02-21-22-36-08-943_com.xiaomi.misettings.jpg
    63.2 KB · Pregleda: 79
Ko jos koristi Samsung browser? :) Na Chrome-u se ovo desava, unutar PWA aplikacije, pa cak ni nema mnogo veze koji je browser.
verovao ili ne ima nas i takvih :LOL: bolje mi se pokazao od Chrome i Brave u pogledu filtriranja reklama, interfejs meni lično praktičniji, neke korisne opcije koje ova dva nemaju, itd. da ne dubimo o pretraživačima..

verovatno je i sasvim normalno da bude mala razlika kod skrolovanja preko običnog posta i posta sa nekoliko slika zbog nekih tehničkih stvari.. neko primeti, neko ne, u svakom slučaju nije krupno ni učestalo pa da kvari ugođaj na forumu.

Kod coveka koji ima problem, ne uopste.

Nisam video da ima 144Hz, super
Pa ja sam jedan od tih ljudi...Chrome i pwa aplikacija, secka preko postova sa vise slika.
Udjem u temu za game screenshots i zurka, kao da koristim Note 1, a ne 10.

Nije normalno da tako radi, jer nigde drugde ne secka zbog par slicica.

Na s21 ultra nema opcija uopste install app
Na s20+ je bilo

Nije opcija na tel vec browseru ili pregledacu, nema veze sa telefonom uopste.

Ако ништа друго преко Edge на лаптопу добро ради, након што сам отворио форум понудио је да убуће отвара као апликацију у сопственом прозору и питао да ли желим нотификације. Потврдио сам и сада ми искачу у доњем десном углу као што би искочиле за нови мејл. На телефону и даље без нотификација.

Radi li vam refresh kad uradite scroll na dole na pwa?
Meni ne radi od pre neki dan kad se ažurirao Chrome na androidu

Nazad
Vrh Dno