Šta je novo?

Tapatalk i PWA aplikacija

NA TT pro je sve radilo savrseno!Za obicnu verziju ne znam,jer nisam nikad koristio.
Kao neko ko je koristio TT Pro godinama (od kako postoji Pro verzija) - slike, Youtube i linkovi (koji su često provlačeni kroz njihov referral da bi dodatno zaradili) nisu nikako radili. Nisam protiv TT, naprotiv, ali ovo svakako ne stoji. Često sam prebacivao u web view kako bih video neki sadržaj.

Ne znam sto bi trebalo da stoji ili ne.Samo iznosim svoje iskustvo.Stvarno sve radi OK.Slike kacim u max rezoluciji,linkove ka YT normalno otvara. Jedini problem koji sam imao,bio je globalni,kada je prestao da radi iz cista mira,ali su to sredili. Koristim iOS app,ako ima neke veze.
I sad radi odlicno za sve forume koje pratim.Ne znam za android.

Ne znam da li je moguce, evo npr dodavanje funkcionalnosti zadnjeg neprocitanog posta bi dosta pomoglo.
Na sta tacno mislis ? Forum treba sam da te baci na zadnji post koji nije procitan kad otvoris temu (ako ga ima, u suprotnom te baca na prvu stranu).

Na sta tacno mislis ? Forum treba sam da te baci na zadnji post koji nije procitan kad otvoris temu (ako ga ima, u suprotnom te baca na prvu stranu).
Da, za pracenje raznoraznih tema je mnogo lakse ako postoji ta opcija da te pwa baca na zadnji neprocitan post. Sada umasizborda odes na prvu stranu ili zadnji post.

Pa uvek te i baca na zadnji neprocitan post. Sad proverio i kod sebe za svaki slucaj. Kad kliknes na samo ime teme, on ce te baciti na zadnji neprocitani, a ako su svi procitani, onda te baca na prvu stranu.

Pa uvek te i baca na zadnji neprocitan post. Sad proverio i kod sebe za svaki slucaj. Kad kliknes na samo ime teme, on ce te baciti na zadnji neprocitani, a ako su svi procitani, onda te baca na prvu stranu.
Zanimljivo, mene ne. Baca me stalno na prvu stranu. Ne znam da nije opera u pitanju, koji browser koristis?

Kako da instaliram pva preko opere, kada kliknem na home screen opciju u padajucem meniju nw izbaci mi pwa na telefonu?

Kod mene ponekad baguje responsive design u pwa app, neki elementi budu iseceni i deo se nalazi van ekrana. Prilikom zuma app ne skalira uvecane elemente. Honox 8X je u pitanju, PWA preko Google Chrome. Tema je Dark Experimental, mozda je do teme?

Podrska za bottom strelicu da vodi do poslednje poruke ili bar do poslednje reklame ako je gledanje u njih obavezna stavka pri dizajnu. Realno velika vecina na desktopu nemamo reklame, ovo pricam za pwa. Deo sa banerom i linkovima je slabo koristan u pwa a bas mnogo zauzima i treba vremena da se skroluje na gore.

Zanimljivo, mene ne. Baca me stalno na prvu stranu. Ne znam da nije opera u pitanju, koji browser koristis?

Kako da instaliram pva preko opere, kada kliknem na home screen opciju u padajucem meniju nw izbaci mi pwa na telefonu?
Da li si ulogovan na forum? Instaliraj PWA preko chrome-a.
Definitivno to radi kako treba, kad klikneš na naziv teme vodi te na prvu nepročitanu poruku, baš kao i tapatalk što je radio.

@veljkoka
Koristim preko chrome. U svakom slucaju to je nesto sto ne bi trebalo da zavisi od browsera. Da ne otvaras neku temu koju nisi otvarao od kad je izbacen nov forum ? U tom slucaju ce te isto baciti na prvu stranu, zato sto, tehnicki gledano, jos nisi procitao ni prvi post na novom forumu.

Na stari sam isao na poslu preko tt, kuci na kompu. Sada 99% sa moba visim na forumu.
Skoro identicno iskustvo a uvek pri ruci.

Krajnje interesantno kako su navike sroz različite. Ranije sam 80% vremena Bench koristio kroz TT, a 20% sa računara (kad sam na dosadnim sastancima online).
Sada je 80% računar, a 20% mobilni i to samo za neko čitanje poruka. Ako hoću da odgovorim, pravim bookmark pa odgovaram sa računara.

ubr, mene je baš iznenadila statistika korišćenja TTa. Činilo mi se da je 90% poroka (u temema koje pratim) potpisao sa Sent from xxxxx using Tapatalk.

Nisu navike vec sticaj okolnosti.
Da si vise van kuce, vise bi koristio na mobu, normalno.
Moj posao je van kuce sa previse mikro pauza. Mucio se sa raznim verzijama tt, ni jedna mi nije radila kako treba.
Tako da sam ili isao na desktop verziju na mobilnom ili ostavio za pc kod kuce ako sam hteo nesto ozbiljnije da ispratim.
Sada na pc radim nesto pametnije/igram se dok sve resavam na forumu preko mob.
Verujem da je vama kojima je tt ok radio ovo "losa" promena.
Jos davno pre xen pomena Kutija je izneo podatak o tt korisnicima i bio sam prvi koji je vikao da je to nemoguce.
Na zalost, jeste tako i na osnovu tih podataka i ostalih okolnosti je doneta odluka sta dalje.
Takodje je ranija verzija foruma bila sa vise rupa koje su dobronamerni tiho prijavili, zlonamerni iskoristili i rusili i forum i sajt pa cimaj Kutiju na godisnjem da ga dize iz mrtvih... Tako da u potpunosti razumem zasto je doneta takva odluka, zasto krpi sve moguce rupe da manje razmislja, zato sam i napisao da nema sta ja tu da pametujem, kada niti sam na njegovom nivou niti je to prica od juce vec od par godina.

Iskreno, svaka čast migraciji. Desktop iskustvo kida, na ovo se još uvek navikavam pošto mi je tt radio kao sat i isključivo preko njega sam posećivao forum poslednjih godina, a stekao sam utisak da je tako i sa većinom članova foruma. Elem, pokušavam i dalje da se naviknem na PWA, a ako ne bude išlo na forum ću dolaziti preko desktopa, kao nekad na začetku foruma.

Ja sam godinama koristio tapa na IOS-u i na prvi mah sam bas tragicno doziveo “iskljucenje” istog, ali evo probao sad PWA (takodje na IOS-u) i sljaka to sve prilicno dobro, a i izgleda najs.
Pohvale za novi forum.

Da nije foruma zaboravio bih da imam iPad u fioci, ovako mi je gušt da provrtim forum na velikom ekranu pred spavanje.

Jedva sam uspeo da se nekako konektujem, morao sam i šifru da menjam, godinama unazad sam ulazio preko tapatalka preko mob jer kompjuter i ne koristim, imam neku kantu s ddr2 koju sam upalio sad, samo da mogu da ostavim komentar ovde.

Preko telefona sam pokusavao da instaliram ono što treba ali nikako da mi ponudi tu opciju, a preko pretraživača je užasno nepregledno da se lista forum i poruke, nije mi jasno zašto i kome ne odgovara tapatalk? Ja (lično moje mišljenje) pratim dosta foruma preko TT, bukvalno ako forum nema varijantu za tt retko i ulazim na takav.

Iskreno preko tt sam svakodnevno više puta listao nove poruke na pretplaćene teme, ovako nemam volju da ulazim kad ne znam ni gde se šta nalazi nit je pregledno.
Samo iznosim moje mišljenje, pozdravljam svaki napredak ukoliko je na bolje.

Gospodo ko koristi Tt za neke druge forume, neka se pripremi za problem. U Supernovoj bez vpn neće da radi, na mobilnom netu radi normalno. 🍺

Ja se privikao, nemam više zamerki, kad se tapne na datum zadnje poruke odmah vodi na kraj teme. Inače TT radi bez problema na SN.

I ja sam se privikao, čak mi je preglednije nego preko TT. I meni normalno radi TT preko Supernove

i mene nekada cini mi se random baci na temu, ali navikne se. ako bih mogao da dam utopijski predlog, verovatno neostvariv .. da polje za unos poruke bude maks svedeno, a da pored postoje tri tacke pa ako se klikne da se otvori ovaj potpuni editor sa svim mogucim poljima koja za 99 posto unosa ionako nosu potrebna a uticu na nepreglednost

Jedva sam uspeo da se nekako konektujem, morao sam i šifru da menjam, godinama unazad sam ulazio preko tapatalka preko mob jer kompjuter i ne koristim, imam neku kantu s ddr2 koju sam upalio sad, samo da mogu da ostavim komentar ovde.

Preko telefona sam pokusavao da instaliram ono što treba ali nikako da mi ponudi tu opciju, a preko pretraživača je užasno nepregledno da se lista forum i poruke, nije mi jasno zašto i kome ne odgovara tapatalk? Ja (lično moje mišljenje) pratim dosta foruma preko TT, bukvalno ako forum nema varijantu za tt retko i ulazim na takav.

Iskreno preko tt sam svakodnevno više puta listao nove poruke na pretplaćene teme, ovako nemam volju da ulazim kad ne znam ni gde se šta nalazi nit je pregledno.
Samo iznosim moje mišljenje, pozdravljam svaki napredak ukoliko je na bolje.
Isti slucaj ovde. Svakodnevno sam bio na TT i citao 15ak tema koje pratim, sad nemam volje da dolazim. Od kad TT ne funkcionse forum posecujem preko desktopa ( vizuelno sve odlicno izgleda a funkcionalno je kao i prethodni) i jedva da sam bio nekoliko puta. Koristim Operu na svim platformama, na telefonu mi nikako ne izbacuje opciju da instaliram PWA a promena browsera mi nije opcija.
Takodje mi nema logike da je samo saka ljudi koristilo TT i 90% poseta bilo sa desktopa, a sad u kratkom periodu 50% ljudi pristupa sa moba. Ne vidim toliki razlog da neko ko je imao naviku da pristupa sa desktopa odjednom predje na mob.

Ja sam na Operi išao u gornjem desnom uglu na 3 tačkice i onda dodao na Home screen prečicu. Tako koristim i polako se navikavam ali sam takodjer non stop preko Tapatalk-a ulazio. Probaj par dana pa vidi da li će ti preći u naviku...

Svaka čast za update!

Dark tema je odlična, za sad nemam nikakvih zamerki na desktop varijantu.

Sa Tapatalk Pro verzijom sam često imao problem da ne učita npr. YT video preview, već prikaže kao broken link, dok je to sada rešeno sa ovim PWA pristupom. Preko Brave browsera sam valjda instalirao PWA uspešno, jer sam dobio ikonicu Benchmark Forum koja u donjem desnom uglu ima ikonicu Brave browsera. To je to?

PS: Zašto se više ne vidi lokacija korisnika?

Poslednja izmena:
Na PWA aplikaciji kada se skroluje kroz temu i naiđe post sa slikom/ma dosta secka i sporije skroluje, bukvalno treba 3-4 svajpa da bi prešao taj post. Da li to može nekako da se sredi?

S obzirom da se ne javlja na drugim forumima (tipa XDA) i s obzirom da je uređaj relativno jak (S20+) i da nema problema u drugim aplikacijama/sajtovima, ja bih ipak rekao da je do bencha.

Okaci link do nekog takvog post-a ako ti nije frka.

Baš sam sad gledao, evo npr u temi za Samsung S21, strana 69, post korisnika ceftriaxone broj 2066. Ima okačenih 5 slika. Kad skrolujem tu stranu i naiđem na njegov post baš primetno počne da trza animacija pri skrolovanju.

S obzirom da se ne javlja na drugim forumima (tipa XDA) i s obzirom da je uređaj relativno jak (S20+) i da nema problema u drugim aplikacijama/sajtovima, ja bih ipak rekao da je do bencha.
Sad proverio kod mene, meni leti nema nikakvog seckanja sve u fullu kako bi klinci rekli.
Da je do Bencha imali bi i mi ostali taj problem.
Bukvalno u 2 skrola od gore pa skroz do dole ne gde se kuca post vec skroz na dnu strane 2 skrola, nije do Bencha, nema nikakvog seckanja nista.

Evo sad bas probao, i ima jako jako jako malo seckanja kod mene (pretpostavljam da je zbog samih i slika i renderovanja istih). Ne bih ni primetio da nisam namenski otvorio post zbog toga.

Vrh Dno