Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Nisam čuo da se pravi neki problem sa garancijom kada se uzme preko KP, a da je telefon pod garancijom. Inače, ja nzm kako neko može da se "isplati" kod operatera, ukoliko posle par meseci cena na KP novog telefona sa garancijom bude bar 30 posto niza od one kod operatera i to 130 000 spram recimo 90 000 ili i više.. za 6 meseci bude skoro pa dupla razlika. Bolje ću dati keš tad nego da me razvlače 24h za duple novce, šta znam, mnogo pljačka velika

Da li onaj ko kupi s21u sa MTS-a od nekog ko ga je uzeo preko ugovora može na sebe prijaviti preko Samsung member i dobiti promotivni poklon ili poklon može samo na potpisnika ugovora sa MTS? Pretpostavljam da isto važi i za druge operatere a ne samo MTS jer poklon daje Samsung a ne operater

Poslednja izmena:
Da je u mts 256 gb verzija donekle bi se isplatilo uzeti,i od jutros nesto pravim racunice jer imam finu ponudu da udam moj s20u,ali 128, mlogo para za osnovnu verziju, za te pare koje njima dam kupim na oglasima i sat i telefon i jos mi ostane kusur.

Da li na oglasima kod prerodavaca ima "domaćih" telefona (S familija, S20 (ne zanimaju me, samo kao primer navodim) i S21 porodica) sa fiskalnim racunom?
Koliko maje placaju telefone prerpodavci u otkupu od one cene po kojoj prodaju i otkud im fiskalni?
Ja bi se usudio uzeti telefon koji TOLIKO kosta samo ako ima fiskalni.
Jesam jednom sa KP uzeo S5 i sluzio me 4g pa uzeh S9+ nakon njega uz tarifu na 36m, a sad iako mi ne treba jos uvek novi telefon razmisljam da ga menjam, samo cena uuuuuubija u pojam, bude me sramota i sto pomisljam da ga kupim... 🙂

Da li na oglasima kod prerodavaca ima "domaćih" telefona (S familija, S20 (ne zanimaju me, samo kao primer navodim) i S21 porodica) sa fiskalnim racunom?
Koliko maje placaju telefone prerpodavci u otkupu od one cene po kojoj prodaju i otkud im fiskalni?
Ja bi se usudio uzeti telefon koji TOLIKO kosta samo ako ima fiskalni.
Jesam jednom sa KP uzeo S5 i sluzio me 4g pa uzeh S9+ nakon njega uz tarifu na 36m, a sad iako mi ne treba jos uvek novi telefon razmisljam da ga menjam, samo cena uuuuuubija u pojam, bude me sramota i sto pomisljam da ga kupim... 🙂
Ја сам узео buds live пре неколико месеци са КП и добио фискални рачун са гаранцијом из гигатрона...

Zeho tesko da neko moze da ti kaze koliko oni placaju. Dosta ljudi dobije preko firme i proda sa sve fiskalnim. Ili kupi na promociji, proda poklone posebno i posebno telefon uz lepu zaradu.

Računaj da plaćaju sigurno 15-20% manje, moraju i oni ljudi nešto da zarade 🙂

Da li onaj ko kupi s21u sa MTS-a od nekog ko ga je uzeo preko ugovora može na sebe prijaviti preko Samsung member i dobiti promotivni poklon ili poklon može samo na potpisnika ugovora sa MTS? Pretpostavljam da isto važi i za druge operatere a ne samo MTS jer poklon daje Samsung a ne operater
Sigurno ti neko neće prodati telefon kupljen kod operatora u promociji a da se prethodno sam nije registrovao za poklon, naravno da će sebi uzeti oba i prodati oba. 🙂

Poklon se može registrovati isključivo sa kupljenog uređaja uz koji ide promocija što znači da ako je telefon fabrički - vakum pak sa nalepnicama, promocija nije iskorišćena. Takvih u oglasima koliko hoćeš sa datumom kupovine koji spada u period promocije. Danas sam se informisao u Samsungu i rečeno mi je da promocija nije vezana za ime na ugovoru i da poklon dobija onaj čije ime se registruje u Samsung member aplikaciji.

Poslednja izmena:
Iz ugla operatera - ima ih i koji uzmu uredjaj na rate i prodaju po istoj ceni (tj nekada i bez dodatne zarade kada je ponuda velika), pa im to bude neka vrsta kes kredita. Mislim, nemas jasan dokaz da ga je zaista preprodao, ali vidis da nikada kasnije ne koristi sim karticu iz ugovora na tom uredjaju.

Samim tim, fiskalni racun ne mora nuzno biti urucen prekupcu u tom scenariju, ali bi trebalo barem pitati za ugovornu obavezu zbog eventualnog servisiranja/garancije.

Iz ugla operatera - ima ih i koji uzmu uredjaj na rate i prodaju po istoj ceni (tj nekada i bez dodatne zarade kada je ponuda velika), pa im to bude neka vrsta kes kredita. Mislim, nemas jasan dokaz da ga je zaista preprodao, ali vidis da nikada kasnije ne koristi sim karticu iz ugovora na tom uredjaju.

Samim tim, fiskalni racun ne mora nuzno biti urucen prekupcu u tom scenariju, ali bi trebalo barem pitati za ugovornu obavezu zbog eventualnog servisiranja/garancije

Fiskalni račun je bitan jer je se koristi kao dokaz za garanciju. Drugo je ako je u pitanju vlasnik koji ga je uzeo sa ugovorom, njemu ne traže fiskalni račun (bar ne VIP)

Apsolutno vam ne treba racun za kvar,provereno u pro mobiju 10000% . Proveravaju oni po serijskom broju. Jedino i slucaju zamene telefona treba fiskalni ili licno vlasnik ugovora

Pa koliko sam video, većina rane račun uz telefon od operatera, tako da eto, pokriveni smo i tu..

Poklon se može registrovati isključivo sa kupljenog uređaja uz koji ide promocija što znači da ako je telefon fabrički - vakum pak sa nalepnicama, promocija nije iskorišćena. Takvih u oglasima koliko hoćeš sa datumom kupovine koji spada u period promocije. Danas sam se informisao u Samsungu i rečeno mi je da promocija nije vezana za ime na ugovoru i da poklon dobija onaj čije ime se registruje u Samsung member aplikaciji.
Nije vezana za ime na ugovoru već za IMEI broj uređaja, kao i garancija, niko ti ne traži fiskalni u servisu nego očita IMEI broj. Ja na svom sadašnjem Samsung telefonu uđem u Samsung Members i registrujem IMEI broj sa kutije novog telefona i dobijem poklone za sebe, nov telefon ostaje neraspakovan i prodam ga u vakuumu, isto tako i poklone kada mi stignu. Naravno da ne mora sa TOG telefona da se registruje za poklon. Osim ako nešto nisu promenili sada u ovom trenutku neka me neko ispravi, ovako je bilo do sada.

Nije obaveza da bude registracija sa kupljenog telefona,moze sa bilo kog gde je instalirana aplikacija Samsung members.Pise lepo u pravilima.Pise da je validna prva registracija za kupljeni telefon,uneses ime,adresu za poklon,slikas im fiskalni racun,bez koga nije moguca registracija.Samo ne znam kako tacno izgleda ikonica aplikacije Samsung members,gledah u play store radnji i ne nadjoh.
Ko kupi telefon,registruje se i onda moze da proda telefon,a poklon mu stize.

A dobro, onda su mi u samsungu dali pogrešnu informaciju da registracija treba biti izvršena baš sa tog telefona i da nije moguće drugačije. Znači prilikom registracije mogu da unesem podatke nekog drugog kao primaoca poklona ( npr. želim nekom da poklonim sat i da mu stigne direktno na adresu) a sebi zadržim telefon sa produženom garancijom?

A dobro, onda su mi u samsungu dali pogrešnu informaciju da registracija treba biti izvršena baš sa tog telefona i da nije moguće drugačije. Znači prilikom registracije mogu da unesem podatke nekog drugog kao primaoca poklona ( npr. želim nekom da poklonim sat i da mu stigne direktno na adresu) a sebi zadržim telefon sa produženom garancijom?
Da, naravno,bilo koju adresu stavis gde zelis da ti sat posalju.Tako sam ja uradio kada su poklanjali tablet Tab A.Tako pise u pravilima,kao sto pise da se mora naruciti telefon preko web sajta,jako cudno.A ja hocu da npr uzmem u Tehnomaniji na rate.Moram im poslati email.Evo kako im pise.
"Korisnici koji u promotivnom periodu, putem web stranice Samsung prodajnih partnera navedenih u tački 6 ovih
Pravila i uz ispunjenje ostalih uslova definisnih ovim Pravilima kupe Samsung Galaxy S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra
5G, Z Flip ili Z Fold2 5G dobiće na poklon: 1.) uređaj Samsung Galaxy Active2, 44mm u crnoj boji i 2.) treću
godinu garancije (dodatna godina garancije nakon isteka proizvođačke garancije od 2 godine koja se odnosi na
uređaje S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G, Z Flip i Z Fold2 5G). "

Jedno vreme nisam bio na mts stranici. Sad malopre pogledao telefone, da li se to meni samo cini ili su telefoni poskupeli u zadnjih oko mesec dana?

Jedno vreme nisam bio na mts stranici. Sad malopre pogledao telefone, da li se to meni samo cini ili su telefoni poskupeli u zadnjih oko mesec dana?
Ja uđem pre par dana i bio u fazonu, paaa ovo i nije tako dobra ponuda kao što sam ranije mislilo ( verovatno jer je zaista i poskupelo )

Samo moje razmisljanje u vezi te promocije. Sta nekoga sprecava da iskoriste slike sa KP, ako vec promocija ne mora da se aktivira sa kupljenog uredjaja. Uzme slike fiskalnog sa oglasa, a hvala bogu IMEI se uvek vidi i iskoristi promocije sa svog telefona? Mislim da ne moze tako kako vi kolege pisete. Verovatno mora sa kupljenog uredjaja.

Radi,ja uzeo od drugara i radi normalno ,da li je sa odmice ili devetke ne znam ali radi normalno. Pro ao sam i sa trojke isto radi normalno

Nađoh neki za 10eur pa reko dal da uzimem 🙂 Inače je Nilkin izbacio case sa džepom na leđima za S-pen pa se čini kao fina kombinacija.

Probao sam sa olovkom of tab s6,radi sve . Jedino sto ne radi su bt funkcije ali to nikad nisam ni koristio

^
Stvarno je divno videti u današnje vreme ljude sa ovoliko optimizma. 😇

Nazad
Vrh Dno