Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Prodao sam MI 9t.
Kupio bih sto pre drugi telefon, znam samo kada sam kupovao 9t pre godinu i po dana da je bio skoro 50000 u radnji.
Sada je ovaj telefon preko oglasa 200e sa dve godine garancije.

Koliko vidim jedina prednost bar na papiru koju bi 9t imao jeste amoled ekran, a cene su im neuporedive kada su tek izasli pa mi je nesto sumnjivo..

Zanima me posto sam bio zadovoljan sa performansama i kamerom ( samo me zadnja zanima ) 9t modela, da li da uzimam ovaj telefon ?

Ako je neko imao 9t pa sada ovaj jos bi bolje bilo posto je mogao dikretno da uporedi.

Hvala.
Devojka ima 9t koristio sam ga, generalno kamera je slicna, mozda malo drugacije boje(pricamo o gcam), u vecini slucaja bolja slika ispadne poco x3, sto se tice ekrana jedina razlika je osvetljenje kod 9t ti je 600 nita kod poco x3 450, pa je rad na suncu ok, ali nista vise od toga...

Uzeh juce Poco x3 uz ugovor, nikako da se naviknem na app drawer...postoji li opcija da se nekako iskljuci I sve baca na home screen?

Ja još uvek imam mi 9t a od pre nedelju dana i poco x3.

Kamere su ti manje/više iste.

Uzeh juce Poco x3 uz ugovor, nikako da se naviknem na app drawer...postoji li opcija da se nekako iskljuci I sve baca na home screen?

Ja sam ovo pogasio..
Home screen/App drawer/..deselektuj...App suggestion
Home screen/Home screen/..deselektuj...Add insttalled apps to Home screen automatically

Nekako sam se navikao na drawer, ali nikako ne mogu da podesim cast na lg tv, takodje me i baterija zeza kao da ima neki drain,nikako da prokljuvim gde ima leak,sve u svemu uvece bude na nekih 30% sto smatram da je malo

Uzeo sam Poco.
U poredjenju sa Mi 9t, losiji ekran primetno, losiji zvucnik primetno ( identicne snage ) + Poko se ceo trese kada se pojaca na maksimum a nista jaci zvuk od konkurenta, kamere su slicne ali opet po meni pobedjuje Mi 9t, realnije boje ima u poredjenju kada gledam predmete koje slikam i kada prebacim na monitor pa uporedjujem, prednja kamera lagano bolji Mi 9t.

Danas je stigao, nisam imao prilike mnogo da se igram sa njim, ali sto se tice nekog poredjenja Mi 9t je ipak kvalitetniji telefon od ovog, nije ni cudo sto je mnogo vise kostao kada se pojavio, baterija jeste bolja na Poku sigurno, ali je telefon i veci i deblji a sa ovom silikonskom maskom koja dolazi u pakovanju, kao da je cigla u ruci..

Plus sto sam primetio par nekih bagova koji su vec poceli da me zivciraju.

p.s. Jel ima neka proverena Gcam za Poko da radi dobro ? Da vidim kako ce da slika sa Gcam.

p.s. Jel ima neka proverena Gcam za Poko da radi dobro ? Da vidim kako ce da slika sa Gcam.

Ja sam koristio 7.3 verziju, bio prilično zadovoljan. Nahvališe i ovu 8.1 od Nikite, juče sam je instalirao tako da nisam još stekao utiske o radu.

Dobra je verzija 8.1 nisam primetio da joj nesto nedostaje. Meni znacajno brze radi kada sam presao sa MiUi 12.0.7.0 global na verziju 12.0.8.0.
Da li se zna kada ce android 11 za ovaj model?

Skinuo sam 7.3 sto je sigurno, sigurno pa da vidimo.. odmah sam primetio da je prednja kamera bolja, za zadnju cu da testiram tek, ali sigurno da jeste.

Uzeo sam ženi ovaj telefon pre par dana ali ne mogu nigde da pronađem podatak o ukupnom screen on time od punjenja do punjenja. Gde se to gleda kod xiaomi telefona?

Dobra je verzija 8.1 nisam primetio da joj nesto nedostaje. Meni znacajno brze radi kada sam presao sa MiUi 12.0.7.0 global na verziju 12.0.8.0.
Da li se zna kada ce android 11 za ovaj model?

Korisnici koji su se prijavili za testiranje beta verzije sa android 11 verzijom, su juče dobili prve nadogradnje.

Trebalo bi uskoro da svi dobijemo stabilnu verziju sa android 11. Za sada što sam uspeo da vidim, nema nekih revolucionarnih promena, više su se fokusirali na kozmetičke izmene. Više očekujem od MIUI 12.5 apdejta, prema prethodnim najavama od strane Xiaomi tima, taj apdejt bi trebao da izbaci bloatware, da smanji sistemsku potrošnju baterije i opterećenost procesora.

Settings > Battery and performance > Battery usage stats, tako je na Mi10, prikazuje od poslednjeg punjenja do 100% i radi savršeno. Ne verujem da je drugačije na X3

Stvar je u tome što je drugačije i tu prikazuje samo deo potrošnje baterije, tj. u nekom određenom intervalu.

Kod mene tu prikazuje od 100% do tog trenutka, standardni grafikon. Možeš da suziš interval ako hoćeš, ali može i da prikaže sve.

Ili da instaliras GSAM i imas sve to preglednije bez pipkanja po grafiku

Prilozi

• Screenshot_2021-03-10-12-43-55-994_com.gsamlabs.bbm.jpg
    Screenshot_2021-03-10-12-43-55-994_com.gsamlabs.bbm.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 45
Instalirao sam GSAM.

Opet su promenili prikazivanje trajanja baterije

batry.jpg

Činimi se da je ekran malo tamniji posle najnovijeg apdejta. Kakva je situacija kod vas?

MI Store ima 15% popusta na ceo asortiman. 6+128 izlazi nešto preko 25.000.
ja sam zeni uzeo poco x3, promeio bi i ja tel ali nista ne mogu da nadjem sa takvom baterijom tih karakteritika samo da je uzi, tanji manji tel malo. Poco x3 bi mi bila kazna da mi neko pokloni, ogroman je bas
Post automatically merged:

pogrešio si druže,ta cena preko 25h je za 6/64gb
u nedelju je bio heapy hour -20% je bilo
za poco x3 je bila cena 32000-20% a od sutra pa 3 dana ima opet akcija -15% :)

ja sam zeni uzeo poco x3, promeio bi i ja tel ali nista ne mogu da nadjem sa takvom baterijom tih karakteritika samo da je uzi, tanji manji tel malo. Poco x3 bi mi bila kazna da mi neko pokloni, ogroman je bas
Post automatically merged:

u nedelju je bio heapy hour -20% je bilo
za poco x3 je bila cena 32000-20% a od sutra pa 3 dana ima opet akcija -15% :)
E to nisam znao Happy akciju za nedelju, koliko znam utorkom je uvek bio dan za akcije u Mi store, u tom slučaju izvinjavam se za neinformisanost.

Takođe ni ja nisam dobio mail sa obaveštenjem za Happy hour u Nedelju,iako pratim sve akcije od Mi Srbija.

Jel za Gcam ne postoji opcija makro kamere ili ja ne mogu da nadjem ?

Nije loše ☺️ Svo vreme na wi fi-ju, 60 hz osveženje ekrana, facebook, messenger, instagram, brave browser, youtube vanced i poweramp za muziku. Bez gejminga, osvetljenje skoro na polovini. Sa 120 hz osveženjem sam uspeo da izvučem 11 sati sota ali za 54 sata. Telefon punim do 100% a stavljam na punjač kada dodje do 20% ( u ovom slučaju sam punjenje počeo na 13% )
Verzija Miui sistema 12.0.8 global.

Screenshot_2021-03-13-23-25-23-736_com.gsamlabs.bbm.pro.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da GSAM Battery Monitor "malo" preuveličava screen-on podatke.Nemoguće da mi pokazuje 8h ekrana, a da je baterija na 60%.Osim toga, nisam toliko ni koristio telefon.😀

Nazad
Vrh Dno