Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve neke strane serije preporucujete, zar niko ne gleda odlicnu domacu seriju "vikend sa caletom"?

Fargo 4 sezona djubre .... ne preporučujem

^ Pitaću te kad krene 3 sezona... Ja toliki sunovrat nikad u nijednoj seriji nisam video... Mislim da sam morao prekinuti par serija pre kraja, jednostavno nisam mogao izdržati...
Hm da, s03 je primetan pad.
Ali bar su dali kakvo takvo objašnjenje za razliku od serije LOST koju koliko god da sam gotivio dok sam je gledao, toliko mi se smučila zbog zadnje epizode.

Nije u opšte krimi fazon niti neka drama tog tipa već totalno kontra.

Matori krimos saznaje da mu ostaje jos par meseci do kraja zivota i trazi da vidi sina koga je do tada podizala majka i za jedan vikend pokusava da ga upozna i nauci "pravim vrednostima" iz perspektive jednog grubog coveka koji ipak voli svoje dete.

Ako imate mogucnosti pogledati obavezno necete se pokajati, serija je puna raznih dobrih fora i situacija.

I da je poslednja serija na svetu koju nisam gledao ni tad je ne bih pogledao.

Pendula ostaje uvek Pendula.

Što? Jel toliko strašna 😳

Sve neke strane serije preporucujete, zar niko ne gleda odlicnu domacu seriju "vikend sa caletom"?
Ja odgledao u jednom dahu, Nenad Jezdić je bogotac glume, stravična gluma. Tužna serija ali sam se isto sit ismijao. :)
Btw ide druga sezona sigurno...

Bas nam fale krimosi u domacim serijama, pogotovo filmovima, sve snimaju neke SF horore nigde krimi drama...Jos ako se tu nadju bardovi domaceg glumista...
Pokusao Expanse, 5 ep i dosta je.

Upravo završio Expanse S5. Dobar je.
Ima uspona i padova ali bez sumnje najbolja sci-fi serija trenutno.

Iako Aleksova smrt je zbrzana. Videh da je nezvanično zbog #meto like optužbi. Šteta, dobar je lik bio i mogao je bolji oproštaj dobiti.

Koliko god neki opravdano/neopravdano pljuju Expanse, to je trenutno jedina ozbiljna SF serija trenutno, jer je sve ostalo lobiranje neprirodnih stvari da ne kažem nešto zbog čega bi mi admiin brisao post, ili totalni krš i ukucavanje glogovog kolca u religiozni pogled na svet, poput Raised by wolf, ili pubertetska revolucija tipa The 100 ili Rain...

Ali liberalno kapitalistički pristup svemu, od toalet papira za brisanje do guranja nečeg u isto mesto, je totalno sheebalo naučnu fantastiku kao i većinu drugih žanrova.

Zato Expanse još ima koliko toliki kredibilitet.

Na kraju krajeva, tu su i knjige ko hoće malo drugačiju perspektivu.

SF mora da ima flagship serije, ali ih nažalost nema više jer je sve otišlo u Q.

Your Honor strašan potencijal i početak serije. Da li je do mene ili jednostavno nedostaje mašta ili sta god da naprave nešto da valja od početka do kraja. Od sredine sezone osetan pad koji je sve slabiji i zalosniji kako serija odmiče. Prvih nekoliko epizoda 10tka. Od sredine do kraja 5/10

Voleli western ili ne gledajte Deadwood, to je jedna od najboljih serija svih vremena.

A posle možete i malo moderniji western - Justified, možda ne od najboljih svih vremena, ali u poslednjih 7, 8 godina sigurno.

Voleli western ili ne gledajte Deadwood, to je jedna od najboljih serija svih vremena.

A posle možete i malo moderniji western - Justified, možda ne od najboljih svih vremena, ali u poslednjih 7, 8 godina sigurno.
Ja bih tu dodao mini seriju Godless (Jeff Daniels-ov performans da se najezis), a od novijih - navedenu Justified, ali bih ispred nje preporucio Yellowstone.
Ne znam kakve su Longmire i Hell on Wheels

^
Videh ali kasno za edit, jer su previse razglabali o Broenu-u, reko na tome se zavrsila poslednja stranica... :D

Generalno osim tih western serija koje su navedene ne znam da li je jos nesto izaslo posle 2010, naravno ne racunajuci odlicne neo-western filmove.

Nikad nisam gledao, sad za vikend sabio prvu sezonu.
Vrhunska serije bez obzira da li volite vestern tematiku ili ne.
Serija je više drama u vestern okruženju, nego klasični vestern. Kao ilustraciju toga u celoj prvoj sezoni ima jedan dvoboj i jedan dvoboj u pokušaju, nijedna kafanska tuča, i slovima i brojevima dva indijanca.
Sviđa mi se što serija ima istorijsku podlogu i bukvalno prestavlja dramatizaciju stvarnih i u pojedinim delovima fiktivnih pustolovina istorijskih likova divljeg zapada (Divlji Bil Hikok, Kalamiti Džejn, Bulok, Sverdžen i td) koji su sve stvarni istorijski likovi koji su živeli u naselju Deadwood u podnožju Crnih brda. Naravno, neki od njih su bili klasični podlaci i secikese pa se to malo moralo romasirati, ali stvarno je nađena mera, i nijedan od likova nije bez mana tj. ni svetac ni đavo...

Godless je bas dobra serija. Koja transformacija glavne glumice posle one sapunice Dautonske opatije. Yelowstone i Deadwood su prica za sebe. Moram da overim Justified i WoH a i Longmire.
Sad se setih Lonesome Dove s kraja 80tih. Odlicna serija bas je preporucujem pogotovu sto je mini serija u pitanju.

Moram da priznam da mi Godless nije ispunio očekivanja, a Yellowstone ću overiti ovih dana. Malo sam se navukao na original series star trek, sa kraja 60ih, to je toliki treš, da je prosto neodoljivo. Bio sam zapeo na pola druge sezone, ali sam skoro nastavio i pojeo ostatak tj koliko je ostalo sa trećom sezonom. Izvedba je u skladu sa godinama, tuče su epske, kao i efekti, ali kada krene ona špica i čuje uvod i muzika, sve se zaboravi. I jako je zanimljivo gledati ideje na kojima su bazirali scfi zaplete tih godina.

U Deadwood-u Ian McShane je odradio jednog od najjačih likova svih vremena, Ala Sverindžena, i uopšte, ima dosta dobrih likova, isto važi za justified hemiju koji imaju Timoti Olifant (rodila ga mama za ovu ulogu tj ovakvog lika) i Volt Gogins apsolutno je savršena. Uh, ta serija je pravo jedno remek delo. Po meni godless joj nije do kolena.

The 100
stao pre nekog vremena na tamo negde pola 4te sezone i ne znam sta mi bi da je zavrsim :eek:...
SVe me vuklo da vidim sta ce jos da smisle . . . bas bzveze
A sad na Expanse, nadam se da nece pokvariti prve sezone :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno