Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Reese je boginja, sigurno je trenutno jedna od najboljih glumica Holivuda. Nema lošu ulogu.

Broen s01
Koliko je ovo loše... Mnogo će vode proći Dunavom i Savom dok Skandinavci ne dostignu nivo u kvalitetu američkih serija ovakvog tipa. Zamorna i naivna do krajnjih granica tako da od gledanja narednih sezona nema ništa.
Mireille Enos i Elisabeth Moss su dobile konkurenciju za najiritantniju pojavu, odnosno glumu u liku i delu Sofie Helin.
Ili ti nisi shvatio da Sofia Helin sjajno glumi osobu sa Aspergerovim sindromom.

Your Honor (2020), šteta za gluposti i naivnosti u scenariju, mogla je da bude odlična. Držala me ali mozak boli na dosta stvari a pretenduje da je ozbiljna.
Kraj je vadi iako
je sve vuklo na klasično, možda snimimo još koju sezonu
.

hvala za preporuku za Perry Mason, skoro je neko pominjao. Ova tema je uvek sigurica za preporuke, sto se kaze kad se troje sloze zaredom da nesto valja ili ne, tako i bude.

Ne bih da budem ponovo crna ovca i konstraš ali eto meni se Perry Mason nije svideo, tačnije posle 2 odgleda epizode sam bio u fazonu "meeeh?" i prosto nisam nastavio dalje da gledam jer mogu svoje vreme i pametnije da potrošim :D Prosto nije mi se dojmila serija i nisam u tom periodu bio raspoložen za takvu tematiku.
Ne bih ni znao za seriju da u njoj ne glumi Tatiana Maslany koja je bila fenomenalna u Orphan Black i od kad se ista završila sam čekao priliku da je gledam ponovo u nekoj seriji.

Ili ti nisi shvatio da Sofia Helin sjajno glumi osobu sa Aspergerovim sindromom.
Nisam. Čini mi se da se nigde u prvoj sezoni nije spomenula njena boljka ili nisam dobro pratio na času, iako sam imao neke naznake i na žalost, shvatio sam kasnije, takoreći na kraju, listajući po netu o seriji kada mi je već bilo svejedno da li ću pročitati neki spojler i ne vidim neku poentu zašto je moralo biti tako. Jedino bih je možda gledao drugim očima kroz celu priču. Ako bih povlačio neke paralele onda mi je ono što je pokazala Claire Danes u Homelandu-u mnogo bolje "leglo" bez obzira što je i ona znala da zamrači. Možda bih kroz naredne sezone dobio odgovor zašto, ali ću ipak ostati uskraćen. I ovo oko Sofie je bila sporedna stvar u odnosu na postavku priče koja je imala previše rupa i naivnosti.

Liar 2017, Ioan Gruffudd odlično izneo ulogu. Fina krimi drama za opuštanje. 7/10

Stephen Kingov The Outsider prva polovina serije je vrh, tmurna atmosfera sa Benom Mendelsohnom koji je kao stvoren za tu ulogu je baš dobra. Druga polovina serije gubi na kvalitetu priče. Nisam pročitao knjigu pa ne mogu da sudim ali prilično razocaravajuce.Opsti utisak 6.5/10

Your Honor, 7/10
Tanka svirka, ko sto rece kolega iznad vade je Bryan Cantctron i Michael Stuhlbarg, mada mi Bryan malo deluje kao da je u ulozi WW ili je producent hteo da ide na sigurnu loptu...

Stjuardesa...cak ni preslatka glavna glumica me nije naterala da odgledam do kraja...limunada, glupa, na momente zabavna...ali brate kako je iritantna do bola advokatica drugarica, sta je bre ono ???

Liar 2017, Ioan Gruffudd odlično izneo ulogu. Fina krimi drama za opuštanje. 7/10

Stephen Kingov The Outsider prva polovina serije je vrh, tmurna atmosfera sa Benom Mendelsohnom koji je kao stvoren za tu ulogu je baš dobra. Druga polovina serije gubi na kvalitetu priče. Nisam pročitao knjigu pa ne mogu da sudim ali prilično razocaravajuce.Opsti utisak 6.5/10
Slazem se. Fenomenalno poceo ali posle (koliko se secam) druge epizode samo nizbrdica.

Da li je neko gledao ruske serije Mosgaz i Tamna strana meseca?
Meni bile OK.

A koji je orginalni ili eventualno engleski naziv za "Tamna strana meseca"?
IMDb izbacuje po srpskom nazivu samo transformerse...

Nisam. Čini mi se da se nigde u prvoj sezoni nije spomenula njena boljka ili nisam dobro pratio na času, iako sam imao neke naznake i na žalost, shvatio sam kasnije, takoreći na kraju, listajući po netu o seriji kada mi je već bilo svejedno da li ću pročitati neki spojler i ne vidim neku poentu zašto je moralo biti tako. Jedino bih je možda gledao drugim očima kroz celu priču. Ako bih povlačio neke paralele onda mi je ono što je pokazala Claire Danes u Homelandu-u mnogo bolje "leglo" bez obzira što je i ona znala da zamrači. Možda bih kroz naredne sezone dobio odgovor zašto, ali ću ipak ostati uskraćen. I ovo oko Sofie je bila sporedna stvar u odnosu na postavku priče koja je imala previše rupa i naivnosti.
The Broen je odlicna serija a i Kim Bodnia je odigrao brutalno svoju ulogu.

@banexbanex po mom mišljenju žestoko si fejlovao, sam sebi si upropastio ugođaj u jednoj od najboljih skandinavskih krimi-serija ikada... I da Sofia i Kim su pokidali, meni lično jedan od najgotivnijih tandema iz policijskih i krimi serija (posle Moldera i Skali, i Rusta i Martina (Metju i Vudi) iz True detective)... :)

Pa ne vidim zašto sam sebi upropastio užitak ako mi serija nije bila nešto. A mogu nabrojati baš dosta toga što mi ovde nije selo i prosto mi je sve delovalo kao loša Jo Nesbe knjiga. Da li bi se šta promenilo u mom mišljenju u sledećim sezonama, ne znam, ali prosto nemam vremena da to istražujem.

Konačno sam se namolio da pogledam 4 poslednje epizode treće sezone serije Westworld. Trebalo mi je par meseci da se namolim, iako je serija i dalje prilično zanimljiva, primetan je pad u kvalitetu u odnosu na prve dve sezone, pogotovu u odnosu na prvu. Nadam se da će četvrta biti na višem nivou. I još da dodam, deluje mi da bi serija mogla i da se ostvari u bliskoj budućnosti. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno