Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima tu jos jedna caka.

BTC jeste ogranicen na 21 milion ali satosi nije.

Danas jedan bitkoin vredi onoliko koliko vredi sto miliona satosija.
Posto decimale posle tacke protokolarno mogu da povecaju, sutra mozemo doci do momenta da je jedan bitkoin = jedna milijarda satosija.

Odnosno, ako danas imam jedan satosi = 0.00000001 = 0.0005770 $ trenutno
sutra dodaju jos adecimala na primer 000000 decimala , pa to bude = 0.00000001000000 = milion satosija = $ ?
Koliko satosija cu imati, i koliko ce vredeti u dolarima ?

Ili ce to ipak biti i dalje samo jedan satosi : 0.00000000000001
Nacuo si nesto ali nisi istrazio do kraja.

Govoris o mili satoshiju (msat). To je situacija kada zafali BTC-a, ili postane preskup pa samo da se dodatno usitni BTC. To apsolutno ne utice na cenu niti kolicinu BTC-a u opticaju nego ce samo moci da se koriste manje jedinice digitalne valute. Paralela sa dinarom je kada bude digitalni, i odlucis da potrosis deo dinara manjeg od 1 pare. Dinar i dalje ima istu vrednost. To se moze sa svim digitalnim valutama raditi bez ikakvog troska ili posledice, ukoliko za tim ima potrebe.

Primena mili satoshija ce vrv biti u lightning networku. Primer su menjacnice koje imaju vise nula nego sto ima satoshija, iz prostog razloga da ne bi morali da brisu BTC par za neke mega shitove kada padne ispod 1 sat. Kao sto su oni dodali 2 nule, tako moze da se doda jos X nula bez ikakve promene ili potrebe za nekim jako bitnim forkom.

Sa jedne grupe koju pratim...

“around 50k BTC inflows to spot exchanges today. Could be a dump on week open.”

Sto je najgore, ovo drugo.

Da, rekao bih ovo drugo.

Nego, iz BTC u ETH, ide neko ? Jel se ocekuje nesto vise od ETH ?

Flare Finance Public Beta počinje 25. februara 2021. Koliko sam razumeo biće igranja u beta fazi (bez potrebe da se bilo šta prebacuje od asseta tamo).

Flare-Eun-Cs-V-XAAEj7-W6.jpg

Da, rekao bih ovo drugo.

Nego, iz BTC u ETH, ide neko ? Jel se ocekuje nesto vise od ETH ?

Ja sam usao opet, ali mi je avg ETH/BTC za sada los, 0.0351 . Ocekujem da ce da se povrati kroz odnos cim BTC malo zastane. Ako planiras da udjes vidi kako ce se BTC ponasati danas ( da li krece ka 60k ili ne ). Bilo bi povoljno da se primiri malo

Sto se tice ADA hodlera, verovatno ste vec svi videli, slucajnost ili nesto drugo(prva recenica( Cardano discover) ) ... Elon je opet napusen, ko zna sta sad sprema😂

Prilozi

• Screenshot_2021-02-22-10-32-46-912_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-02-22-10-32-46-912_com.android.chrome.jpg
    102.9 KB · Pregleda: 208
  • IMG_20210222_103520.jpg
    IMG_20210222_103520.jpg
    258.8 KB · Pregleda: 207
I odbismo se na kraju od 2YMA*5, sad da vidimo hoće li brzo pokupovati ovaj dip ili idemo u dublju korekciju, što je verovatnije. A baš bi bilo lepo da smo probili, pa da imamo bull market iz dva dela, kao tamo 2013/2014. Ako ima išta unosnije od kripto balona, onda su to dva kripto balona.

Ko je god ušao u bitcoin juče je izgubio!

Vrlo jednostavno.

Kada smo kod mudrosti da se pohvalim da sam odradio onaj trade na 2005 usd. Najbolji trader ikad.

Kada smo kod gluposti da kazem da sam ispao majmun i nevidjeno glup jer nisam uspeo da iskontrolisem FOMO pa sam kupio nazad na 1970 usd i sada hocu da se iznabadam pesnicama. Najgori trader ikad.

Lep dan danas napolju.

Sta je izgubio, ako "prekosutra" proda po jos vecoj ceni.

Izgubio je onaj ko kupi za x a proda za x-y.

Ne predpostavljam smao objašnjavam na primeru šta je izgubljeno.

Koga zmija ujede.. :D
@everton jedno kajanje ti ne gine... udjes sa 10-15% od onoga sti si planirao pa polako da steknes malo osecaj kako to sve ide. U startu prezali te pare, svaka ulaznica se placa.
Otvorio sam i verifikovao nalog na Cex-u, pare sam spremio i oprostio se od njih :)
Uzecu cu verovatno nesto kao sto si predlozio za 10% a ostatak nek saceka malo kao sto me vecina savetovala.
Jer iako citam o kriptu zadnjih 5/6 dana i ucim, prakticnog znanja nemam nista sto se tice kupovine/prodaje. Mada ni nameravam da ozbiljno da trgujem vec da cuvam, jos uvek imam dosta noob pitanja u vezi kako se trgovina odvija a koja verujem ce mi se sama kasti kroz praksu.
Recimo kao kolega iznad sto je prodao ETH vecoj pa dokupio po manjoj jer se u tom prelazu uzima stable coin ili pretvara u fiat? Predlostavljam da je provizija manja u prvom slucaju.
Kako se transakcije odvijaju, instant ili se ceka odredjeno vreme za uparivanje?
Ali da ne davim ovde, ima odgovarajuca tema za takva pitanja.
Srecno.

Ukratko .
Ne pretravara se u fiat. Ne mora ni stable coin moze odnos ETH-BTC zavisi sta zeli da postigne i sta ocekuje da pada/raste ako gledas u odnosu na dolar onda stable coin.
Transakcije se odvijaju instant.

Da bih isprobao da li mi radi menjacnica/wallet itd. u slucaju vece kupovine uzeo sam, paz' sad, $50 Binance/BNB-a. Ok, sve radi :D . Sad je tu loss od 13% da me podseca da budem pametan, dobro je sto nisam uskocio pre dva dana kad sam postavljao ona pitanja, psihicki bi lose uticalo iako su prognoze generalno optimisticne.

Nisi nista izgubio dok ne prodas po nizoj ceni. Opusti se i sacekaj par dana oporavak i posle toga ne diraj lepo nista posto nemas zivce za trgovinu ;)
U svakom slucaju, bez nervoze, sve je ok ;)
Tehnicki nisam izgubio, zaradio sam. Imam vecu kolicinu ETH-a nego sto sam imao. Samo sto ta kolicina ETH-a sada vredi manje u totalu ali mi je zao propustene prilike zbog FOMO-a.

Ali opusti se i sacekaj oporavak.😀 Evo posle tako umirujucih reci potkrepljenih optimizmom idem napolje da berem cvece i setam kuce.😀

Naravno da cu se iznervirati kada uradim glupost. A vise me nervira sto je to posledica okruzenja i informacija koje kruze unaokolo itd. Zadnja 3 trade sam "pogodio" da kazemo samo sto sam na prvom zaradio 20%, drugi me je zeznuo za 4eu za gain od 20-25%, a ovaj sam postupio kranje glupo jer nisam slusao svoj instinkt. Ali dobro bitno je da nisam nista izgubio sto se tice kripta. Uvek ostaje zal za propustenim prilikama koje su bile na vidiku.

Sudeći po ovom indeksu, u odnosu na ranije periode, tek je krenulo...
Fear-And-Greed-Index.jpg

Ovo vise bese kao " zvace dupe gace"...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno