Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini Saj. Iskreno postujem sto si na ovom forumu mozda i najduze od svih i cenim tvoje misljenje zbog toga. Medjutim, stvarno mislim da previse shillujes LTC i da donekle neiskusnim clanovima ulivas nerealnu nadu u taj projekat.

Sto se razvoja tice ovaj sajt prati broj GitHub commit-a za svaki novcic, https://www.cryptomiso.com/

Noviji projekti i novije valute su u prethodnih godinu dana imale po 2-3000 komita (vodi link, npr). Bitcoin takodje.

Litecoin je u prethodnih godinu dana imao 4 komita! CETIRI! Nalazi se na 171. mestu!

Naravno nije ovo jedino merilo, i ne zavisi vrednost kriptovalute samo od tehnologije i razvoja koju ona donosi. Medjutim razvoj LTC-a vec godinama stagnira. Puno zivi od stare slave i starih clanova koji ga promovisu.

To se sve ogleda i u njegovoj ceni, i realno kaska za ETH ili za drugim novijim i aktivnijim novcicima u ovoj Alt sezoni.

Mozda ce LTC i skociti jos 10x kao sto predvidjas. Ali ako se to desi, ETH i Link i ADA i Dot ce skociti onda bar jos 15 ili 20x. Da ne pricamo o manjim novcicima, ali to je vec donekle i kocka koji ce skociti a koji nece.

Eto, cisto malo da napisem i drugu stranu medalje, pa nekom ce mozda koristiti. Opet, u odnosu na tebe ja sam totalni novajlija ovde pa neka stoji i taj disclaimer....
Apsolutno kapiram sta pricas i postujem suprotno misljenje. Na toj listi su novcici za koje u zivotu nisam cuo pa to ne znaci nista.
Sto se tice samog razvoja LTC-a dovoljne su 2 reci... Mast i mimblewimble. LTC je oldschool novcic kao i BTC, znas i sam kako na njima sve sporije ide. Testiranje traje jako dugo. Ali svaki razvoj je korak napred kao kuca veliki. Prvo ide na LTC i ako sve bude ok odmah ide predlog na BTC. Posle segwit-a to je next big thing. Daleko od toga da se nista ne radi. Deal sa Flare i paypal-om je prica za sebe. Vidi, ne zanosim se ja da je LTC cudo tehnologije, daleko od toga ali je jaaako jako siguran novcic sa jako pouzdanom mrezom kome upotrebna vrednost tek treba da skoci zbog paypal-a. Paypal jos uvek ima samo basic opcije i samo USA ali u toku godine to ce se promeniti. Ostali novcici to mogu da sanjaju (ne racunam btc, bch i eth). LTC ima jaaako dobru poziciju koja se 9 godina gradila, nista od toga nije doslo odjednom i nije palo s neba. Deal sa paypal-om se 4 godine gradio i tek sada su se sklopile kockice za sve.
jos 10x je minimum koji sam racunao. Nije iskljuceno da ce drugi neki skociti jos 100x. Ko hoce nek izvoli, ja sam u onome sto mi je delovalo rock solid pre 6-12 meseci.

Rastu i rasce drugi brze al LTC je zicer od pocetka. Ja mogu da stavim ruku u vatru da ce dostici najmanje 500$ ove godine, realno je 1000$ pa i vise al to vec ne mogu da garantujem.
Iskreno Saj-ovih 2000$ mi deluje nerealno i mislim da cu se katapultirati kad dostigne 1000$ jer mi je i to dovoljno za ciljeve, a ne bi da ostanem bez gaca cekajuci 2000$
Tek je Februar ljudi

Mislim da je hteo da kaze svaka ruka za po 500.
Iskreno, LTC je tek na pola ATH-a, ims tu lufta mnogo da skace. 500$ je sica, ne daj novcice dzabe. Meni je 1000$ minimum s kojim bih bio zadovoljan ali 2200 je ona konzervativna prognoza od prosle godine. Pola foruma se smejalo i za 100K za BTC a gle ovo, polovina februara tek i na pola puta smo. Ima tu lufta za mnogo vise ;)
Mnogo brze napreduje cena nego sto sam predvidjao. Ocekivao sam ove cene tek negde u aprilu.
Ne potcenjujte ni LTC a ni ostale i ne dajte ih za sicu, opalice vise nego sto mislite.

Takođe mislim da je sasvim realno da LTC dohvati četri cifre do kraja godine. Ja lično nisam u LTC-u (ne može baš sve da se ima 😄) ali ako crypto nastavi ovim tempom ne vidim kako ltc može biti izuzetak.

Naravno da nije dzaba. Dzaba je samo potroseno vreme dok si to napisao ;)

Neki novcic ce uvek najvise da skoci i onda je tvoj argument, dzaba svim ostalima sto su skocili kad je neki xyz shit skocio vise.

Edit: bch mora gore i to dosta.

Dzabe ltc-u i 2000 po novcicu ako su svi ostali otisli 2,3,4 ili vise puta vise od njega
Molim te ne pisi kojekakve gluposti, nije samo imas tastaturu pa mati. Jel ti gledas nesto ili samo da se lupa kontra ostalim clanovima.
Ne znam da li si isti lik koji je pre par dana pljuvao po LTC znam da neko jeste, slatko me nasmeja.
Ali evo samo kratko: ima mnogo ljudi koji su LTC uzimali od 25-50$, to je sredina 5-6x do sada, a znas se da jos nije ni krenuo. Tako da ako si izasao iz novcica sve ok ako ga nemas sve ok, ali da pljujes nesto sto pojma nemas i zagadjujes temu nema smisla.
Ziveli.

Dzabe x40? Hhahaha
Eno Bao je uradio x300 u januaru, i sad su svi ostali smece?

@marko zavisi sta si kupio i kad, a da si glup verovatno nisi. Mozda si mogao da povuces ulozeno i ostalo ostavis da ide dokle ide. Mi pametujemo sad, a jednom cemo tako fino da se opecemo kad se probudimo jedno jutro i vidimo da je BTC otisao 30% dole, a altovi za 50%

BTC bi mogao veceras ponovo da napadne 50k ( prosli put kad je pokusao odbio se i otisao do 45k ... Videcemo kako stoje stvari sada ...

Gledao sam coinmarket cap 7d kolonu i vecina novcica je otisla 30% ili vise u zadnjih 7 dana, na duze staze to je ne odrzivo, probacu da ostavim sve da se voza do kraja nedelje, a onda bi lako moglo doci vreme za ponovo pakovanje kofera i bezanje u FIAT sa delom novca.

Eh tako sam i ja mislio na 37k..prešao u $, sutradan ode na 40k, Mask kupio i podigao ga na 47..sad mi povratak na te grane (30k) deluje nezamislivo. Propustio sam jak skok i to mi pada najteže. Razbio me Mask ☹️

Morbius@ Nisi ni svestan koliko gresis. Ti se vecito drzis nekih grafikona i indikatora koji za sadasnji perion nikako ne vazi.
To mozes da gledas kad je market mirniji, ali ne kada sve divlja i vidimo svakodnevno skokove preko 100%. Isto tako niti jedan indikator ti nikada nece pokazati da neki novcic ide 100% za dan... tako da ostavi se toga dok market divlja.
Korekcija ce biti mislim da je jos uvek rano. To mozemo ocekivati kada u par dana vidimo apsolutno divljanje svega na marketu, i kad se i sam zapitas dokle ovo ide, znaci da je vreme za islaz ako nemas odredjen cilj, (vremenski i finansijski).
Sinosnji pad je samo pokazatelj da smo i dalje na dobrom putu prema tome opusti se i uzivaj te tvoje 200/h kroz klisuru jos nismo ni bizu toga.

U XLM sam godinama, znam ga uzduž i popreko. U prošloj alt sezoni sam uzeo na njemu 20x, računam da ću i ovaj put. Tako da računaj da sam kompetentan tu. Trenutno skalperi trče kroz altove kupjući šta god im izgleda potcenjeno, neće XLM da pumpa dvaput izastopce dok DOT čeka na pump.

Drugo, market movers uvek gledaju na chart. Ingoriši chart uvek na sopstvenu štetu, bez obzira na druge okolnosti. Nema tu "opusti se i uživaj", kada takvo gledište preovladava, izmaći će masi market tlo ispod nogu. Uvek moraš da znaš šta radiš i zašto to radiš, imaš ciljeve i rezervni plan šta ako ne bude kako si planirao.

To ti je moj savet. Ti radi kako sam misliš da treba.

Nemojte patiti za izgubljenim. Ako ste uzeli profit dobro je, bitno je da niste u minusu. Jeste, mogli ste zaraditi vise ali ko je mogao da zamisli da ce BAO da skoci 100x?
Sto se BTC-a tice, skakace jos. Nikada nije kasno da se dokupi i da se provoza jos. Propustenih prilika ce biti jos bezbroj ali nesto se nauci u procesu ;)

Brdo BTC-a sam prodao za smesne pare... Kamaru LTC-a su mi pokrali... Igrao sam se pre 5 godina sa 7000ETH-a koji sada vrede 10 miliona eura... Najbolje je ne dirati nista i cekati ;)

Slažem se za LTC da će u ovom krugu dobaciti do 4 cifre. Ako i ne dobaci, biće blizu. Džabe neki novčić skače x300, kada ga nisam kupio. Ima mnogo novčića, teško je pogoditi.

Ali nije tako baš bilo do sada. Ako ste ispratili (naravno da jeste) vozali smo se 3,4 puta do 40k a ja ugrabio poslednji put da prodam i propustim 10k zarade..loša sreća i tih 48 sati me delilo od debele zarade. Teško je ne razmišljati o tome jednostavno..
svi vi dobro znate da nam kripto omogućava da žestoko zaradimo a prilika je možda u ovom periodu života i možda nikad više.

Opasno je prodati u pogresnom momentu jer ako voz da gas trcaces za njim a to kosta. Mislis da meni nije lako bilo da gledam kako Ltc ide gore dole, na svakoj prodaji i ponovnom ulazu bi bio dobar 10-15 novcica. Prije neku noc kad je 230$ dohvatio opet me bilo strah da izadjem u btc, bas je imao nalet
Za te stvari imam drugi budzet, 2x po 0.03btc sa kojima svingujem, i nije uopste lako kao kad gledas sa strane. Prvi trejd ubodem ko prst u oko, padnu koini pa ih danima cekam da se vrate i odu u plus, dok su neki drugi vec u oblacima

Naravno, pow je smece, zato se rodila cijela jedna nova industrija sa asic proizvodjacima/ mining farmama, rudarenje na obnovljivim izvorima energije, ukrajina pravi nuklearnu elektranu zbog pow itd.
Poslednjih godina u svetu učestalo je napajane proizvođača-rudara KRIPTO VALUTA DIREKTNO IZ VLASTITIH MHE. U agenciji prodajem mikrohidro elektranu od 125 KW/h i došao sam na ideju da ju ponudim rudarima . Jednostavno 9 meseci na godinu imaju skoro puni kapacitet na sat i na mrežu prodaju višak/i to uz subvenciju/ ili prodaju drugim rudarima ....Hidroelektrana je legalna, nova s dozvolama tj preduzeće i nema u lokalu nikakvih problema i još ima dozvolu na placevima za oko 200 m2 prostora taman za neku fabriku farmu za rudarenje . Sve to na 150 km od Beograda u sjanoj prirodi . Nije lažna vest detalji na privat. cena cca 450k € . Pa ko voli nek izvoli u prvu mining farmu u Srbiji KAPACITETA KOLIKO 70-80 rigova koji kopaju na sat i troše svoju struju . Cena je otprilike koliko koštaju ti rigovi a ipak elektrana traje duže od jednu dve sezone kartica .... Poz kopači od Real estate relatora

jos 10x je minimum koji sam racunao. Nije iskljuceno da ce drugi neki skociti jos 100x. Ko hoce nek izvoli, ja sam u onome sto mi je delovalo rock solid pre 6-12 meseci.
Saj, a i ostali, dokle cenis da ce dominance pasti u ovom krugu?
La.prestige je pogodio vrh onomad 65%+ dominance i $80-100 ETH. Da li neko ima ideje koliko dole bi mogao sada da ode?
Post automatically merged:

To su vec puste zelje.

LTC tesko da ce ispod $10. Ja ga cekam izmedju $10-15 za long term run
ETH - $80-100
DASH - $40-60
XRP - $0.05

Bitcoin racunam $2500-3000 zonu kao dobar entry.

I to nece u Septembru ili Oktobru, nego negde izmedju Decembra i Aprila.

Sada polako uzimam altove za neki short term run. BTC dominacija 54%, morace malo korekcije pre nego sto ode na 65%+.
Nasao post! Dokle li ce sada padati dominance?

Poslednja izmena:
mmarkomarko,
od kada su ova dva posta sa prognozama od forumaša '[SAJ]ber Kurajber' i 'La.Prestige'? Da li su to bile procene za pocetak 2020. godine?

Tri meseca cene su u skoro neprekidnom rastu i sigurno da je morala da se desi mala pauzica od protekla tri dana, samo se bojim da ulagači nestrpljivi za zaradom nepočnu da prodaju i započnu lavinu rušenja cene...

To je bila procjena za 2019tu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno