Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@morbius +1000
Samo sto ja za ltc ne bih rekao da je novcic sa losim fundamentalima nego novcic bez fundamentala uopste. Nema tog shita za koga se ne moze naci makar neka glupost, eto kakav takav "celofan" za prodaju, ali ltc nema ma ama bas nikakav selling point, sve sto je imao odradili su u medjuvremenu drugi, i to mnogo mnogo bolje od njega i misterija je kako i zasto to ljudi ne shvataju ili odbijaju da shvate. Ne tako davno procitao sam da neki ocekuju odnos od 0.008 prema btc-u, cemu zaista nije potreban nikakav komentar.

I kao i obicno, opet krenula euforija na benchu(i nigde vise) cim je skocio par procenata iako su svi opet projurili kraj njega kao brzi voz...tuzno.

Meni je misterija zasto ljudi kupuju btc kad ima toliko "naprednijih" novcica od njega i jos su jeftiniji.

Mislim da ce i XLM ici na napad novog ATH, pregazio je 0.45 kao plitak potok. Napao 0.6 i odbio od 0,5 i sada ni na nebu ni na zemlji ceka se razvoj, jos koji dan mislim da cemo videti $1+.
Mani se praznog optimizma, tek prešao 50 centi, ti bi odmah dolar. XLM se pet dana mučio da probije 40 centi i hronično kuburi od nevoljnosti investitora da ga hodlaju i kupuju po višim cenama, zato se nakuplja pritisak i pravi stepenice. Za četvrtu stepenicu pritisak treba opet da se nakupi, što čak ni u ovom ludilu ne može da se desi brzo i lako. XLM je odličan performer u ovom bull marketu, ali ne treba očekivati čuda od njega.
Post automatically merged:

Ja samo gledam chart, vesti ne citam. Trejdujem sa trendom, nikad protiv trenda.
Evo ga jedan chart malo za analizu: 4hr chart Bitcoin, symmetrical triangle formation, ocekujemo probijanje cene na vise. Samo zato sam bullish, cim chart pokaze nesto drugo ja cu da trejdujem u skladu sa trendom.
Sobzirom da je setup na Btc-u ovakav a da je Ltc u naletu tato sa bullish. Da li sam u pravu ili ne moci cemo da analiziramo u narednim danima.

Hvala i ja tebi zelim svu srecu i svima na ovom forumu zelim da u ovom bull-u uzmu sto vise para. Doci ce opet susne godine, treba ovu godinu iskoristiti.
Pogledajte prilog 297592

I jeste probio naviše, na žalost. Za mene koji sam u altovima bi bilo mnogo bolje da je otišao dole i dao nam još vremena. Po svemu sudeći, BTC kreće da ispita 53-55k, što je prelomni trenutak. Ako se odatle odlučno odbije, imaćemo poveliku korekciju kao u januaru, pogotovo u altovima, tu ima da bude plakanja. Ako probije bez otpora, to je potvrda da je ovo zaista supercycle, cena pravi još jedan završni push i onda se žurka završava. Naravno, to je kripto i svašta je moguće, možemo recimo imati bull market iz dva dela, može i da napravi nešto što do sad nije radio, ali ako se najverovatniji scenario odigra, indikatori mi već pokazuju da kraj nije uopšte daleko.

Poslednja izmena:
Juče, 13.2.2021. na televiziji Al Jazeera Balkans je bila zanimljiva emisija na temu kriptovaluta:

Cisto informativno odakle toliki broj ljudi u LTC-u? Da li imate neke kolicine iz vremena kada je bio 4-5 USD-a pa cekate neku cenu da izadjete iz njega ( a propustili ste prethodni bull ) ili ste usli tipa na 140-150 pa ocekujete neki 2-3x gain za par nedelja?
Ima svakavih. LTC ima sasvim solidni zajednicu i bez obzira sta neki pricaju i koliko ga ne vole LTC je uvek top 10 novcica i ima sasvim solidan razvoj obzirom da je old school novcic. LTC nikada nije bio u milosti kripto zajednice i uvek ima onih koji ce ga prozivati, net je pun takvih. Dash je isto na udaru, najvise od strane Monero zajednice a novcic razbija.. To su sve gluposti koje zaludni ljudi smisljaju da bi opljuvali konkurenciju.
Ima i daleeeeeko daleko naprednijih i boljih novcica od BTC-a pa i dalje ne vidim da ijedan od njih kosta 48K. Objasnjavati sad nekome zasto LTC ne treba da se potcenjuje i zasto BTC vredi koliko vredi je besmisleno. Ako to sami ljudi ne mogu da shvate onda im bilo cije objasnjenje nece pomoci. Ne sme se robovati predrasudama ;)

Ako i kada dodjemo do tih nivoa - 55,60k koji su po vama nivoi korekcije 30,40k? Koja li je donja neka granica?

Vec smo usli u fazu manije kada svi pricaju o bitcoinu i kriptu. Gde god se okrenes svi se raspituju gde i kako da kupuju. Na nekih 15-20k se osecalo da to nije to, ovo sada je vec blizu ludila sa pocetka 2018-te.
Bice zanimljivo kada stock market zaroni, a vec bi trebalo uskoro, svi kupuju neke akcije i svi su u plusu. Ne moze ovo jos dugo da izdrzi, a da ne olade obicnu raju.

Kako ne shvatate ovo nije 2018, korekcija je bila, kitovi su postavili branu na 44,2K i sad idemo dalje, ja sam mislio da ce dno biti na 10K u nekom trenutku, ovako kako stoji nece biti ni na 30K

A u čemu se razlikuje ovo sad od onoga iz 2018, i zasto je Btc posle tadasnjih 20,000$ isao dva puta do 3.500-4.000$? Da li je neko uradio neku analizu u vezi toga? Ja nemam iskustva u tim analizama, samo pratim berzu i majnujem

Zato sto je ovo 2017-ta, sada skace. I sledece se posle 100-200K ici dole na neku cifru. Naduvace se balon, naduvace se preko svake mere i puci ce na kraju u nekom trenutku. Kad krene na dole onda krvari duze vremena. Jednostavno, cena je inertna i kad krene u nekom smeru tesko je da se trend promeni.

A šta mislite sto se tiče majning u Eth? Kako ce to ići? Ovo sad je vec ludilo, i sto se tice isplativosti i cene opreme

Da tako je nije tema majning, ali sam mislio na cenu Eth jer je to trenutno povezano sa majningom. Koja je to gornja “granica” cene Eth ako se pogleda u pravcu majninga i zarade

Bice zanimljivo kada stock market zaroni, a vec bi trebalo uskoro, svi kupuju neke akcije i svi su u plusu. Ne moze ovo jos dugo da izdrzi, a da ne olade obicnu raju.

Vidi ovaj moj chart i pokušaj da se ne usereš od straha. A puno ljudi ovde pojma nemaju šta im pričaš, stavili su 100% para u kripto, nesvesni da mi vozimo 200 na sat kroz klisuru.

A u čemu se razlikuje ovo sad od onoga iz 2018, i zasto je Btc posle tadasnjih 20,000$ isao dva puta do 3.500-4.000$? Da li je neko uradio neku analizu u vezi toga? Ja nemam iskustva u tim analizama, samo pratim berzu i majnujem
Uvek ide prica da je ovaj put drugacije i da moze samo na gore, a ono se uvek iscrta isti grafik tj krene u rikverc kada se vecina najmanje nada. Bice iznenadjeni kao putari u decembru.

btc na putu ka 100 $ nailazi na priličan otpor na kvoti 92 $. obim je mnogo veći negoli prošli put, što je ohrabrujuće. kada pređemo stotku, sva je prilika da ćemo ući u jedan mirniji period. ako ne pređemo 100 uskoro, idemo dole. ali ne mnogo, na 80~85.

ltc za sada stabilan na 2 $. zatišje pred buru, rekao bih.
U cemu je problem, ljudi? ;)

Nezgodna je situacija za nove ljude u kriptu. Treba sačekati oporavak i oprostiti se od kupovine Lamba početkom marta. Sve je ovo normalno.

Ima svakavih. LTC ima sasvim solidni zajednicu i bez obzira sta neki pricaju i koliko ga ne vole LTC je uvek top 10 novcica i ima sasvim solidan razvoj obzirom da je old school novcic.
Izvini Saj. Iskreno postujem sto si na ovom forumu mozda i najduze od svih i cenim tvoje misljenje zbog toga. Medjutim, stvarno mislim da previse shillujes LTC i da donekle neiskusnim clanovima ulivas nerealnu nadu u taj projekat.

Sto se razvoja tice ovaj sajt prati broj GitHub commit-a za svaki novcic, https://www.cryptomiso.com/

Noviji projekti i novije valute su u prethodnih godinu dana imale po 2-3000 komita (vodi link, npr). Bitcoin takodje.

Litecoin je u prethodnih godinu dana imao 4 komita! CETIRI! Nalazi se na 171. mestu!

Naravno nije ovo jedino merilo, i ne zavisi vrednost kriptovalute samo od tehnologije i razvoja koju ona donosi. Medjutim razvoj LTC-a vec godinama stagnira. Puno zivi od stare slave i starih clanova koji ga promovisu.

To se sve ogleda i u njegovoj ceni, i realno kaska za ETH ili za drugim novijim i aktivnijim novcicima u ovoj Alt sezoni.

Mozda ce LTC i skociti jos 10x kao sto predvidjas. Ali ako se to desi, ETH i Link i ADA i Dot ce skociti onda bar jos 15 ili 20x. Da ne pricamo o manjim novcicima, ali to je vec donekle i kocka koji ce skociti a koji nece.

Eto, cisto malo da napisem i drugu stranu medalje, pa nekom ce mozda koristiti. Opet, u odnosu na tebe ja sam totalni novajlija ovde pa neka stoji i taj disclaimer....

Sto se razvoja tice ovaj sajt prati broj GitHub commit-a za svaki novcic, https://www.cryptomiso.com/
Itekako ima uticaja koliko developeri pišu code! Npr. Microsoft-ov Windows Phone projekat je 'puk'o' jer nije postojala dovoljna zainteresovanost developera da pišu aplikacije za tu platformu. Još jedan od razloga je bio i to da se Microsoft kasno uključio u igru mobilnih telefona (Microsoft kupio Nokia-u, ali Android i iPhone su već zauzeli veći deo tržišta). Slično je bilo i sa Silverlight tehnologijom, iako je puno obećavala.
Stižu smart contract-i sa Flare Networks, pa ćemo videti dalji razvoj...

LTC-hodl.jpg

Morbius@ Nisi ni svestan koliko gresis. Ti se vecito drzis nekih grafikona i indikatora koji za sadasnji perion nikako ne vazi.
To mozes da gledas kad je market mirniji, ali ne kada sve divlja i vidimo svakodnevno skokove preko 100%. Isto tako niti jedan indikator ti nikada nece pokazati da neki novcic ide 100% za dan... tako da ostavi se toga dok market divlja.
Korekcija ce biti mislim da je jos uvek rano. To mozemo ocekivati kada u par dana vidimo apsolutno divljanje svega na marketu, i kad se i sam zapitas dokle ovo ide, znaci da je vreme za islaz ako nemas odredjen cilj, (vremenski i finansijski).
Sinosnji pad je samo pokazatelj da smo i dalje na dobrom putu prema tome opusti se i uzivaj te tvoje 200/h kroz klisuru jos nismo ni bizu toga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno