Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kada cete nauciti (posle jos 6-7 bullrun-a mozda?) da projekti i prakticna primena nemaju nikakve veze sa pumpanjem coina. Istina, iskoriste se te vesti kao povod za pumpanje ali to je sve. Pa ti projekti i bez pumpanja mogu da se koriste u praksi da valjaju, sta je problem, sta tu pumpanje pomaze ne razumem? I da tehnikalije imaju veze sa cenom ne bi se ispumpali u svakom bear marketu kao i svi shitcoini. Najveci primer da tehnikalije ne vrede u ceni jeste BTC koji nema apsolutno NISTA (od tih tehnikalija) sem sto je prvi kripto i u koga svi imaju poverenje (sto je beskonacno vaznije od tehnikalija i projekata), a to zato jer je najjaci.

I da se razumemo bilo kakva prakticna primena coina koji se nonstop pumpaju i dampuju, je 0. Za finansije i primenu placanja i slicno je potrebna stabilnost a ne non-stop roller coaster.

Ahaaaa, pa kako je dogurao do 48K ako su svi kupili prosle godine?!
Odakle ti ideja da je ovo top? Suvise plitko posmatras stvari. Samo grayscale je juce kupio skromnih 3500 novcica. To je preko 160M. Svakog dana se kupuje, cena nije bitna. Bitan je potencijal i cifra na kojoj se izlazi, ovo je jos uvek pocetak.
Tesla je najbolji primer kako se pametno kupuje. Tesla i svi koji su akumulirali na 10K. Ne vide svi to a i nece svi da kupuju dok se trend ne promeni i cena ne krene na gore.
Ne mora da znaci da ce skociti u ponedeljak ali svakako ocekujem svezu lovu. Vikend je dug i tek je poceo, moze cena malo da kalira ali za sada se odlicno drzi.

Ahaaaa, pa kako je dogurao do 48K ako su svi kupili prosle godine?!
Odakle ti ideja da je ovo top? Suvise plitko posmatras stvari. Samo grayscale je juce kupio skromnih 3500 novcica. To je preko 160M. Svakog dana se kupuje, cena nije bitna. Bitan je potencijal i cifra na kojoj se izlazi, ovo je jos uvek pocetak.
Tesla je najbolji primer kako se pametno kupuje. Tesla i svi koji su akumulirali na 10K. Ne vide svi to a i nece svi da kupuju dok se trend ne promeni i cena ne krene na gore.
Ne mora da znaci da ce skociti u ponedeljak ali svakako ocekujem svezu lovu. Vikend je dug i tek je poceo, moze cena malo da kalira ali za sada se odlicno drzi.
Ne ne, daleko od toga da mislim da je apsolutni top. Vise mislim da je lokalni :D. Korekcija da ide i to. Moram sad da branim svoju tezu o blagom padu, delom da tešim sebe sto sam u $ trenutno :D

Posmatrajući market cap Litecoin (13,4 mlrd) ništa nije lošiji (čak naprotiv) od novčića koji su po vrednosti iznad njega ADA 28 mlrd, XRP 27 mlrd, Polkadot 27 mlrd $. Znaci LTC ogroman potencijal i sustize ih to je sigurno.
Za sve koji su u dolarima LTC je najlogicniji izbor, gledajuci u odnos prema BTC-u posmatram 2 levela 0,0048 i 0,00545 verujem da cemo oba u narednim danima dostići. Target od 260$ je smesan, što je 30% profita od trenutne cene.

Tako je Saj, ne vide ljudi sumu od drveca.
Ja sam u bear marketi kupovao i kovao plan i levele na kojim cu izlaziti.
Mislio da ce ovaj bull biti spekulativni i retail driven kao i prosli.
Po starom planu sad bi vec bio 80%+ out.
Medjutim igra se promjenila pa tako i moj plan, i jos sam 100% u crypto.

Lokalne korekcije iako smatram da i ih mogu predvidjet ne trgujem, jer znam da i ako pogodim dva ili tri, cetvrti ce me uhvatiti na spavanju i u naiboljem slucaju cu se vratit sa istom kolicinom sa kojom sam poceo.

Kupim ponekad neki shit, ako je nov i jos nije skocio, sacekam pump i pomalo izvlacim u ETH i BTC.

Posmatrajući market cap Litecoin (13,4 mlrd) ništa nije lošiji (čak naprotiv) od novčića koji su po vrednosti iznad njega ADA 28 mlrd, XRP 27 mlrd, Polkadot 27 mlrd $. Znaci LTC ogroman potencijal i sustize ih to je sigurno.
Za sve koji su u dolarima LTC je najlogicniji izbor, gledajuci u odnos prema BTC-u posmatram 2 levela 0,0048 i 0,00545 verujem da cemo oba u narednim danima dostići. Target od 260$ je smesan, što je 30% profita od trenutne cene.
I 11.01 u korekciji kad sam kupovao je target od 185$ bio smesan, pa sam napravio gresku i usao 90% u Ltc misleci da kad se brzo vrati na 185$ pretocim po cetvrtinu u Adu, Link, Dot i hodlujem....a onda on uspori a ovi odu x2.😯
Sve je ovo lekcija, neko je plati manje neko vise

I 11.01 u korekciji kad sam kupovao je target od 185$ bio smesan, pa sam napravio gresku i usao 90% u Ltc misleci da kad se brzo vrati na 185$ pretocim po cetvrtinu u Adu, Link, Dot i hodlujem....a onda on uspori a ovi odu x2.😯
Uvek ce biti coin-a koji ce brze ili sporije rasti. Ubedjen sam da ce Litecoin outperform Adu, Link, Dot u naredne 2-3 nedelje, da je 260$ minimalni target kao sto sam vec i pisao za 2-3 dana u momentu kad se Bitcoin primiri na ceni oko 48k. Svako sam sebi trazi idealan ulaz i izlaz. Meni ovo deluje kao 80-90% verovatnoca. Za sad mislim da ovaj pad Bitcoina je otresanje onih pre jos jedne parbole altova, i po twiteru vidim da ljudi izlaze u $ sto je odlican znak da nas ceka jos jedan ozbiljan uzlet.
Trenutno mi je sav kapital u novicicima, 0 u dolarima. Videcemo da li sam bio u pravu ili ne, evo dok pisem uveliko padaju i BTC i LTC ali objavljujem napisano, u redu je i pogresiti, covek se uci dok je ziv.

Jel 1870 najveca cena za ETH do sad ?
Ili kako vi to zovete ATH.

Je li realno da Tron ima ovako jake ordere na Binance? Koji god coin drugi gledam rijetko se nadje vise od 0.6-0.8 btc u liniji

Prilozi

• Screenshot_20210213_120404_com.tabtrader.android.jpg
    Screenshot_20210213_120404_com.tabtrader.android.jpg
    152.3 KB · Pregleda: 31
Ti si vidim jedan od onih koji novčić analiziraju samo na osnovu chart-a. Tako vidim neki članak za neki novčić, pogledam šta piše, kad ono samo analiza kretanja cene, nigde ništa fundamentalno, nigde šta je to, čemu služi, ko ga je napravio.

Tehnički, LTC stvarno izgleda mnogo lepo, top 10 novčić koji još nije opalio. Ali fundamentalni razlozi ga drže dole. Kao što je cena stvarnog srebra otišla u čabar prema zlatu, tako i ovo "digitalno srebro" propada, iz praktično istih razloga, jednostavno više nema nikakve potrebe za njim. Ne možeš ti LTC da porediš sa novčićima koje si nabrojao, oni imaju stotinama puta brže i jeftinije transakcije, tuku LTC u baš onome za šta je bio namenjen, plus druge mogućnosti. Grayscale je samo ove nedelje uložio preko 12 miliona dolara u LTC, a cena nije puno reagovala. Zamisli da stigne vest da su oni stavili 12 miliona u bilo koji novčić tamo između 50-tog i 200-tog mesta po market cap-u, to bi preko noći postao top 15 novčić. Ali ljudi neće LTC, svesni su da je prevaziđen.

Nemoj da me shvatiš pogrešno, želim ja tebi puno sreće, ali kladio si se na konja sa slomljenom nogom.

Ali hoce zato Bitcoin jer je super brz i jeftin?
Sve je stvar u sta zelimo da verujemo ili sta zelimo da pumpamo, barem jos uvek smo u toj fazi jer osim ETH-a donekle ostali pa i BTC su daleko od bilo kakve realne primene u svetu iz ugla prosecnog coveka.

Ti si vidim jedan od onih koji novčić analiziraju samo na osnovu chart-a. Tako vidim neki članak za neki novčić, pogledam šta piše, kad ono samo analiza kretanja cene, nigde ništa fundamentalno, nigde šta je to, čemu služi, ko ga je napravio.

Tehnički, LTC stvarno izgleda mnogo lepo, top 10 novčić koji još nije opalio. Ali fundamentalni razlozi ga drže dole. Kao što je cena stvarnog srebra otišla u čabar prema zlatu, tako i ovo "digitalno srebro" propada, iz praktično istih razloga, jednostavno više nema nikakve potrebe za njim. Ne možeš ti LTC da porediš sa novčićima koje si nabrojao, oni imaju stotinama puta brže i jeftinije transakcije, tuku LTC u baš onome za šta je bio namenjen, plus druge mogućnosti. Grayscale je samo ove nedelje uložio preko 12 miliona dolara u LTC, a cena nije puno reagovala. Zamisli da stigne vest da su oni stavili 12 miliona u bilo koji novčić tamo između 50-tog i 200-tog mesta po market cap-u, to bi preko noći postao top 15 novčić. Ali ljudi neće LTC, svesni su da je prevaziđen.

Nemoj da me shvatiš pogrešno, želim ja tebi puno sreće, ali kladio si se na konja sa slomljenom nogom.
Ja samo gledam chart, vesti ne citam. Trejdujem sa trendom, nikad protiv trenda.
Evo ga jedan chart malo za analizu: 4hr chart Bitcoin, symmetrical triangle formation, ocekujemo probijanje cene na vise. Samo zato sam bullish, cim chart pokaze nesto drugo ja cu da trejdujem u skladu sa trendom.
Sobzirom da je setup na Btc-u ovakav a da je Ltc u naletu tato sa bullish. Da li sam u pravu ili ne moci cemo da analiziramo u narednim danima.

Hvala i ja tebi zelim svu srecu i svima na ovom forumu zelim da u ovom bull-u uzmu sto vise para. Doci ce opet susne godine, treba ovu godinu iskoristiti.
Screenshot (60).png

Matematička analiza kretanja cena kriptovaluta bez spoljnih vesti pokazuje da je na kratke staze od par sati ili dana to čist random walk, zato to nikako ne treba pokušavati, jer je u pitanju čista sreća. Zbog toga je day trading toliko opasan i pametni ga se klone.

Da, na kraju je najjednostavnija opcija da odma sve u 4-5 coina stavim ispala mnogo pametnija. Sad sam naucio lekciju, kostala me mnogo srecom samo u izgubljenoj dobiti

pad sa 24.5k na 21.6k u 2 dana. Mada opet, koliko se secam, nigde nije receno kada je tacno Tesla kupila BTC, vec samo da ga poseduje. Otkako je objavljeno da je Tesla kupila BTC, Tesla je za 2-3 dana izgubila skoro 10% vrednosti, mada to opet ima veze sa drugim vestima.

Deo industrije zapravo nece ni da pipne Bitcoin konkretno, vec iskljucivo stablecoine-e:

Inace NYSE ne radi u ponedeljak zbog nekog praznika u USA, tako da je ovaj vikend jos duzi :).

Kao što je cena stvarnog srebra otišla u čabar prema zlatu

A "hinted" @osmosiszone stakedrop for $ATOM holders most likely coming with the stargate upgrade on the 18th of February. Make sure to move your $ATOM to any non-custodial wallet asap ie. Keplr, Cosmostation, Ledger etc.

Binance came out with a fresh 24.79% APY for a lock up period of 15 days.
Pa proverite info, ja samo share-ujem:

Kao može i na Exodusu ako imate mnemonic key (12 reči)

Ali hoce zato Bitcoin jer je super brz i jeftin?

Bitcoin je Bitcoin, on ima neka svoje pravila i to je jednostavno tako. Ni njegova neće goreti do zore, ali za sad mu ne može niko ništa. Litecoin je u ovom trenutku šta, sekundarni Bitcoin? Čemu je svrha drugog BTC-a?

Sve je stvar u sta zelimo da verujemo ili sta zelimo da pumpamo, barem jos uvek smo u toj fazi jer osim ETH-a donekle ostali pa i BTC su daleko od bilo kakve realne primene u svetu iz ugla prosecnog coveka.

E vidiš, tu žestoko grešiš. Sad postoji ozbiljna realna primena - DeFi. Decentralizovane menjačnice niko ne može da reguliše ili zatvori, tu nema KYC, tu može da se pere novac bez nerviranja. Zato DeFi novčići gaze LTC i svi se trkaju da se budu next big thing u DeFi. Pored toga, postoje i olakšane transakcije, ono što Stellar radi i kao što vidiš, XLM će u narednim danima preteći LTC. 10x profit za mene na XLM do sad, BTW.

Super da je i LTC krenuo napokon i drago mi je posebno zbog kolege SAJ-a 😁, licno imam nesto njeg ali nista preterano. Isto tako DASH i ZEC idu napred, novcici koji bi trebali barem da vrede 3-4x trenutne cene imo.

Aha, DASH je zestoko opalio, nisam ni video kad je skocio toliko. Slazem se, sva 3 bi trebalo gore bar 2-3x.

Prvi iole ozbiljniji otpor je na 0.005. Kako je LTC krenuo trenutno skoro je sigurno da ce se to testirati jos veceras.
U dolarima na 218 je za sada otpor, ako to prodje nece stati do 235 (taman je to 0.005 odnos).
Deo BTC-a sam prebacio u LTC na 0.0044 i svih 154 komada su mi bili zarobljeni na Bittrexu punih 7 dana i vec sam ih i otpisao. Dokazivao sam neko poreklo...
Sad bi bilo lepo da ode na 0.005, pa da nesto zaradim za pretrpljeni strah..;)

E vidiš, tu žestoko grešiš. Sad postoji ozbiljna realna primena - DeFi. Decentralizovane menjačnice niko ne može da reguliše ili zatvori, tu nema KYC, tu može da se pere novac bez nerviranja. Zato DeFi novčići gaze LTC i svi se trkaju da se budu next big thing u DeFi.
Chris Hemsworth, THORChain Founder and CEO:
"solve cross-chain liquidity, then DeFi becomes your playground" Chris Hemsworth, THORChain Founder and CEO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno