Šta je novo?

Metro Exodus

Ekipa, moze mala pomoc ?

Downloadovao sam igru (50+GB)
registrovao sam se na STEAM , otvorio nalog , ali ne znam kako da je startujem ?

sta treba jos podesti (online / offline ... sta ?)

Poslednja izmena:
Klikni na play u steam-u?

Zar nisi prvo napravio steam nalog, pazario igru, pa onda tek skinuo istu?

samo @skinuo :-devil-:

da li mi uopste treba steam ili da ga deinstaliram ?
citam po netu da avast zna da napravi problem

Poslednja izmena:
deinstalirao steam i sve proradilo :)

pošalji mail steamu sa svojim podacima (adresom, itd) i prijavi da ti steam ne radi na kompjuteru.

Igra me je jako razočarala. Iskreno. Da li sam mator ili poseban ne znam. Ai tupav, glavni lik mutav, izrazi lica tupavi. Delovi igre preteški, a neki prelaki zbog glupe mehanike same igre.

Ima li neki trainer da radi na Steam verziji, čisto da opravdam 20ak eura i da je predjem?

Hvala

mozda zavisi samo od raspolozenja. igra nije da se jurisa i trci svuda od starta tako da nije uopste teska. meni nije prvi put uopste legla ali sam je bas skoro sa uzivanjem presao i obnovio gradivo i sa prethodnim delovima.
jeste cudno sto ne progovaras ni rec tokom cele igre i oseca se nedostatak. mnogo je prorodniji dlc gde su to dodali pa ce nastavak nadam se da isprati to.
daj joj sansu.

Da, prva dva su baš bolja...

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Meni je ovo ubedljivo najbolji Metro do sada. Prva dva su mi bila ok ali ništa više od toga, manje više normalan linearan fps. U Exodus-u sve dobija smisao - modifikacija oružja, pancira i gedžeta sada ima smisla i urađena je odlično. Polu-open-world, tj. hub-ovi su pun pogodak. Obavezno stavite težinu na Hardcore jer je uživljavanje mnogo bolje, svaki metak se računa, šunjanje, reševanje sporednih lokacija..svaki loot predstavlja satisfakciju..

Nadam se da će ubaciti DLSS 2.0 odigrao bih još jednom :)

Zaista izvanredna igra, vredi svaki minut.

ja nisam stavio na najteze samo zbog gas maski i sejvova, znam da sam se jednom za*mjau**mjau**mjau**mjau* u 2jci i onda sam morao da igram ceo nivo odpocetka zbog nedostatka vazduha :(

Jedna od najboljih story driven FPS igara koje sam igrao. Zapravo ne pamtim kada sam spucao 5h iz prve na neku igru. Po meni mnogo bolja od prva 2 dela, idealna kombinacija corridor shooter-open world. Dosta nekako i "realnija", nema onih paranormalnih tripova telekineze, telepatije, halucinacija iz prethodnih delova. Iskoci tu i tamo koja zivuljka cisto da te ispreseca za sve pare, ali se uglavnom roka s ljudima. Dobro je sto igra ne tera na odredjen stil igranja, moze full rambo moze sunjanje oba prolaze. Odlicna atmosfera tokom cele igre (osim zadnja misija) cak je i bleja u vozu super slusajuci spiku i odnose ekipe, igrati na ruskom va. 21h sam picio main i nisam sve obisao, ostala su mi jos 2 DLCa, definitivno ako izbace neki rudux/remaster sledi ponovno prelazenje s uzivanjem.
Mane: priglup AI koji kad provalite mozete da masakrirate celu mapu, neko oruzije OP neko beskorisno. Primoravanje da neki deo mape projurite zbog filtera a ja *mjau**mjau**mjau*a hocu da tumaram okolo. Donekle predvidive horor strecalice u stilu ok 5 min tumaram hodnicima sad ce nesto da iskoci (i iskoci). Mutavi Artyom (mada bolje to nego da arlauce kao Lara bukvalno celu igru). Zadnja misija.
Nadam se nastavcima, mislim da negde procitah da je Glukhovsky dao prava da rade sta hoce s njigovim delom samo dok ima love od toga.

The Metro Exodus PC ENHANCED EDITION announced

lIrPRrd.jpg

moze li ovo sada da se igra posto vidim da je na steamu teska skoro 78GB?

This upgrade is so extensive, it will require a Ray Tracing capable GPU as the minimum spec :)

Dobra vest i za nas konzolaše... 4K/60 i Ray tracing na PS5 i Series X :)

To tesko da ce da bidne da moze :)

To tesko da ce da bidne da moze :)
Zašto? Niko još nije video pravu snagu ovih novih mašinki (PS5/XSX) i teško da će dok se ne pojave konkretne next-gen igre. Ne radi se ovde o native 4K već o nekoj upscale verziji koja je jako slična DLSS-u te se razlika u odnosu na nju i pravi 4K ne može videti golim okom a hardverski je mnogo isplativije i daleko manje zahtevnije.

"Niko još nije video pravu snagu ovih novih mašinki" Zašto je onda Watch Dogs Legion 30FPS?

"..jako slična DLSS-u te se razlika u odnosu na nju i pravi 4K ne može videti golim okom" DLSS je sjajna stvar koju gura Nvidia ali nije tacno da se ne vidi razlika izmedju DLSS-a i nativne rez. Pogledaj nekada Digital Foundry video ako nemas pristup RTX jacim kartama.

"Niko još nije video pravu snagu ovih novih mašinki" Zašto je onda Watch Dogs Legion 30FPS?

"..jako slična DLSS-u te se razlika u odnosu na nju i pravi 4K ne može videti golim okom" DLSS je sjajna stvar koju gura Nvidia ali nije tacno da se ne vidi razlika izmedju DLSS-a i nativne rez. Pogledaj nekada Digital Foundry video ako nemas pristup RTX jacim kartama.
Ma sve su to sad već "Last Gen" igre i nije samo on na 30 FPS-a, tu je i AC:Valhalla npr, i mnoge druge. Developeri se izgleda nisu naročito potrudili da "odviju" frame cap na novim konzolama jer su igre uporedo radili i na starim te je ovde samo dignuta veća rezolucija kao native što je logično.
Pričaćemo kad izađe neka konkretnija pure next-gen igra koja će nategnuti ovaj novi hardver malo jače a da nije ograničena sada već zastarelim last genom. Da se ogradim, ja ne tvrdim da će svi naslovi ići u 60 FPS-a, pogotovo ne AAA igre ali videćemo, možda i hoće.

Vezano za rezoluciju i DLSS, karikiram sad. Razlika sigurno postoji ali zapitaj se da li je možeš videti, a pogotovo ako ti je TV udaljen par metara ili više. Ja mislim da ne možeš te zato i nema potrebe da se ide na native 4K koji bi urnisao konzole. Ide se malo i na softverski deo što mi je drago jer se time otvara više mogućnosti. Sad samo developeri neka zasuču rukave i nek rade.

Najveci potencijal konzola jeste pri kraju, to sam nekoliko puta govorio. Ali obzirom da je ove generacije RT u opticaju, sve ce one na kraju ici u 30FPS a ja ih štapom necu dirati. Oni neka svoj sinematik bulšit prosipaju nekom drugo.

Ako bude opcija RT off 60FPS lock, fine.

Tako ogorceno pises, kao da 30fps na konzolama nije standard vec par decenija... xD

Naravno da ce biti i 60fps opcija - super stvar sto su poceli da praktikuju od ove generacije - za one ljude kojima ne treba max grafika.

Odlicna igrica,dva puta presao ali nikako da dobijem zavrsetak koji ja zelim....

Odlicna igrica,dva puta presao ali nikako da dobijem zavrsetak koji ja zelim....
Jako je tesko da dobijes good end, mnogo faktora ima koje moras da uradis u igri da bi dobio dobar kraj. Imas na YT sta sve treba da uradis u kojem delu igre da bio dobio zasluzeni kraj. I mislim da je suvise tesko bez toga da znas u kom delu igre treba da se pocnes sunjati a ti svi prezive i sta sve jos nema. Ja sam isto igru dva puta zavrsio i uvek los kraj.

Jako je tesko da dobijes good end, mnogo faktora ima koje moras da uradis u igri da bi dobio dobar kraj. Imas na YT sta sve treba da uradis u kojem delu igre da bio dobio zasluzeni kraj. I mislim da je suvise tesko bez toga da znas u kom delu igre treba da se pocnes sunjati a ti svi prezive i sta sve jos nema. Ja sam isto igru dva puta zavrsio i uvek los kraj.

Ja ovo blage veze nisam imao, moram opet preci cisto da pokusam i sa ovim good endom

Vrh Dno