Mislim da je stvar vise do YT.
Igra nema problem sa kontrastom, a meni licno smetaju te senke i svetla koje pice po licima niotkuda i koje odmah prave klasican gamey izgled. Naletao sam na nekoliko scena koje bi sigurno izgledale "naoko" bolje sa boostovanjem dodatim svetlima, pogotovo kada je samo skylight/indirect osvetljenje. Ali uvek cu radije da prihvatim realnije i interaktivno svetlo.
Pa ne znam, ja i DF klip i taj gore sto sam gledao imaju problem sa elevated blacks, onaj najgori osecaj koji mozes da imas kada hoces propisan HDR sa dinamikom i dubokim crnim bojama a dobijes ispranu sliku, mislim vidi se i u direktnom poredjenju u oba klipa.

Zato i pitam da li je gamma bug a sumnjivo mi je da je u oba klipa jer je osvetljenje sa novim RT GI presvetlo za igru koja ima dosta delova mracnih i klaustrofobicnih delova koji i cine srz ovakve igre. Kapiram da postoji i neki dodani tonemapping i eye adaptation ali ovo meni bas isprano izgleda u mnogo scena gde uporedjuju.
Igra izgleda fenomenalno , znam da su ukusi razliciti ali mi se cini kao da neki namerno ne zele da probaju igru, rt radi i na amd tako da igru mozete igrati i sa 6xxx serijom. Znam da ima onih koji ne mirisu RT i konstatno pisu da je gimick i da nema buducnost iako izgleda sve bolje i bolje.
Niko ne spori da igra izgleda fenomenalno, ja sam prvi odusevljen igrom i presao sam je i bez RTX efekata svojevremeno uz HDR koji je odlican ali za koji je inicijalno bila muka da se namesti koliko se secam.
Problem o kom se cesto govori je taj da kada se nesto RTX hajpuje igra za vecinu igracke populacije (da oduzmemo ljude koji se bave offline renderom) samo drugacije izgleda, ne nuzno bolje. Obicni ljudi nisu trenirani da racunaju propagaciju fotona u prostoru niti ljudskoj svesti treba reci koliki intenzitet svetlosti treba da bi sve to bilo fizicki tacno. Da i ne spominjemo in your face refleksije koje su trenutno nesto sveprisutno da bi se iz nekog razloga igre zvale next-gen.
Ono sto ljudska svest (prosecnog igraca) radi je kombinacija svega, pre svega kolicine detalja (geometrije, tekstura) i mnogih drugih stvari a ne samo jedne jedine stavke (efekta) za koju se vise hajpuje da posto jelte postoji u bilo kojoj formi mora de facto da bude bolje.
Takodje, igra kao igra mora da ima vizuelni identitet, RT GI/AO/refleksije su tu samo kao sredstva da se to ostvari i dopuni ostatak, a taj ostatak ne bi trebao da bude zaostavstina stare generacije sa manje detalja vec ogroman boost u svemu. Zato uvek treba spomenuti UE5 demo i novi FS koji opisuju wow efekat kod vecine bez ikakvog "RT-a".
Da se razumemo, ja nemam problem sa RT-om ali imam sa forsiranjem istog uz neku hiperpromociju na realno vec vidjenom.