Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Како коме. Ја меморијску картицу не користим последњих пар година, иако сам у сваком уређају, до овог сад, имао и слот за исту...
А са широм употребом 5G и свепристуног WiFi, бар у развијеним земљама, потреба за меморисјким картицама престаје да постоји.

А то да ли је комфорније или није, зависи од особе до особе.

Не губи се могућност будућих ажурирања. Можеш да флешујеш нову верзију.

A automatskoi update, onaj koji dolazi uz blagoslov operatera, da li se on javlja i omogucava update?

Ако одрадиш надоградњу са фајлом за другу регију, онда ћеш добити OTA за ту регију.

S obzirom koliko kasne ovi moji iz Magnete ja cu od sad pa nadalje samo sa Odinom 😁

Kupiš telefon koji toliko košta a onda radiš update ručno preko kompa, trudiš se da ga ne koristiš mnogo da se ne bi zagrejao, pališ airplane mode da ne bi mnogo trošio bateriju preko noći...pa da li ste svesni koliki ste mag*rci? To je Vaš novac i Samsung treba da igra onako kako vi svirate a ne obrnuto :)

Чекај сад ће да дође неки вагеновац да те пита нешто за Алфу 😂

Ја сам написао да палим авионски мод ноћу, али не радим то због батерије, већ ми је ствар навике...

I treci update odradjen, palim kameru i posle 3min temperatura 40c. Malo snimao i telef gori jos vise, uzas... Jos ja ove godine reko aj da predjem na Samsung sa Iphone-a. A o kameri da ne govorim koje je smece. Cim se vratim u Bg pravac Samsung i vracam telefon. Jel imao neko iskustva sa time, da li rade povracaj novca, jel to izvodljivo? Telefon je kod mene 5 dana inace.

Kupiš telefon koji toliko košta a onda radiš update ručno preko kompa, trudiš se da ga ne koristiš mnogo da se ne bi zagrejao, pališ airplane mode da ne bi mnogo trošio bateriju preko noći...pa da li ste svesni koliki ste mag*rci? To je Vaš novac i Samsung treba da igra onako kako vi svirate a ne obrnuto :)
A šta bi trebao kupiti?! Nije da branim Samsung ali što oni mogu kad ovi iz T Mobile ne šalju update...ja nikad ne palim airplane mode jer je po meni tih 0.5%/h što potroši sasvim prihvatljivo. Jedino u čemu se slažem s tobom je u tome da je to moj novac...i ti se ne bi trebao brinuti zbog toga gdje ga trošim 😉 Na kraju krajeva nije mi nitko iz samsunga stavio pištolj na čelo i rekao "moraš kupiti ili..." to je isključivo bila moja odluka i imao sam priliku da ga vratim. Ako ćemo iskreno...lakše mi je na napraviti update preko Odina (2 minute) nego ubaciti GSM na Huawei (60-240 minuta). Da je *ranje što se zagrijava...jeste...možda i crke pa dobijem novi...pa možda i on crkne pa opet dobijem novi...pa i on crkne i tada je već izašao S22U ili Huawei dobio pristup Google Mobile Services 😁

I treci update odradjen, palim kameru i posle 3min temperatura 40c. Malo snimao i telef gori jos vise, uzas... Jos ja ove godine reko aj da predjem na Samsung sa Iphone-a. A o kameri da ne govorim koje je smece. Cim se vratim u Bg pravac Samsung i vracam telefon. Jel imao neko iskustva sa time, da li rade povracaj novca, jel to izvodljivo? Telefon je kod mene 5 dana inace.

Ti imas obican s21 jel?Neshvatljivo mi je da ti posle 3 min kamere dodje do 40stepeni sta vi radite sa tim telefonima?

Dokupuješ punjač 🤣.. nemas memorije, pa placaš cloud, kupuješ eksterne prostore.. ukoliko ne priordas, slušalice pazariš 😂

Ti imas obican s21 jel?Neshvatljivo mi je da ti posle 3 min kamere dodje do 40stepeni sta vi radite sa tim telefonima?
Da obican. Cus sta radim, sta cu raditi?! Kako sam kupio telefon i dosao u stan, reko aj da slikam klinca i tad sam primetio odma pregrevanje, pogotovo po ivicama. Malo guglao i vidim na stranim forumima da ljudi imaju isti problem. Odem da se zalim i procedura je da ostavim telefon pa da oni salju na servis da se testira i vide sta je. Nisam hteo, reko ajde bice mozda neki update ispeglace to. Evo dva update-a i nista. A drugo kamera ima neki šum, ne znam kako to da objasnim, katastrofa...

@BricoGO Da se razumemo, nisam ja fanboy ni jednog brenda i već sam pisao da je cena Huaweia mate 40 pro težak bezobrazluk za ono što nudi, ali ljudi, trgnite se malo, 1500e za telefon kome je čak i standardno obavljanje funkcija otežano, jednostavno ne vredi.
Zna se da je iPhone 12 pro max najkompletniji telefon trenutno, ako te ios nervira koliko i mene onda je note 20ultra snapdragon nešto što je provereno dobro. Ja sam trenutno na granici da prelomim da uzmem oppo find x2 pro koji ima sve ono što je potrebno u 2021-oj i to za 600eur eeej

Znači mi koji smo kupili preko Telenora i VIP-a dobili smo samo jedan update od 997mb.Posče su bila još 3 updata koja nam naši provajderi nisu pustili,jel sam dobro shvatio.

Jel moze neko da mi objasni sta vam je to update preko Odina, koja je razlika. Ja sam radio update standardno preko samog telefona, settings> software update.

@BricoGO Da se razumemo, nisam ja fanboy ni jednog brenda i već sam pisao da je cena Huaweia mate 40 pro težak bezobrazluk za ono što nudi, ali ljudi, trgnite se malo, 1500e za telefon kome je čak i standardno obavljanje funkcija otežano, jednostavno ne vredi.
Zna se da je iPhone 12 pro max najkompletniji telefon trenutno, ako te ios nervira koliko i mene onda je note 20ultra snapdragon nešto što je provereno dobro. Ja sam trenutno na granici da prelomim da uzmem oppo find x2 pro koji ima sve ono što je potrebno u 2021-oj i to za 600eur eeej
Druze i ja isto, samo me baterija vuce na s21 ultra.

Лућано,
ако ниси вичан флешовању телефона, а плус си сад под стресом, боље да не улазиш у целу причу.

Один ти је самсунгов програм за компјутере, уз помоћ кога можеш сам да флешујеш ром. Зашто? Па раније су људи то радили (и ја) из разоноде, или да би ставили неку надоградњу која још није пуштена за наш регион.

Ако си на верзији AUB6 онда нема шта више да флешујеш, то је последња верзија.

@BricoGO a, što ga ne prodaš i uzmeš nešto drugo odmah? Mislim, zavidim ti na živcima, ja da sam dao soma i kusur i da me tako hebe, sledeći dan bi u oglasima bio 😀

A šta bi trebao kupiti?! Nije da branim Samsung ali što oni mogu kad ovi iz T Mobile ne šalju update...ja nikad ne palim airplane mode jer je po meni tih 0.5%/h što potroši sasvim prihvatljivo. Jedino u čemu se slažem s tobom je u tome da je to moj novac...i ti se ne bi trebao brinuti zbog toga gdje ga trošim 😉 Na kraju krajeva nije mi nitko iz samsunga stavio pištolj na čelo i rekao "moraš kupiti ili..." to je isključivo bila moja odluka i imao sam priliku da ga vratim. Ako ćemo iskreno...lakše mi je na napraviti update preko Odina (2 minute) nego ubaciti GSM na Huawei (60-240 minuta). Da je *ranje što se zagrijava...jeste...možda i crke pa dobijem novi...pa možda i on crkne pa opet dobijem novi...pa i on crkne i tada je već izašao S22U ili Huawei dobio pristup Google Mobile Services 😁

Pisao sam ja vec ovde da ce na kraju s21 ultra ispasti krs,a i obicno ga komentarisu ovi sto ga uopste nemaju.Sta se sve ovde nece procitati,a sto se tice grejanja kod kamere to je normalno pogotovu posle duzeg koriscenja.Nije valjda da se stvarno cimas da cemu nesto biti sto se zagreva pri upotrebi kamere?

Ja zaista ne razumijem te izjave tipa "košta 1500€ a nema ovo, ne valja ono". Ponavljam...nitko me nije natjerao da uzimam S21U i znao sam koliko će koštati i mogao sam ga vratiti ali nisam. To što je tebi skupo, ne vrijedi, bezobrazno ne mora značiti da mora biti svakome ...iPhone sigurno jest najkomletniji uređaj ali ne mogu ja sa iOS na zelenu granu...pokušavao sam 3 puta a i sam iP12ProMax...nije mi se svidjela ergonomija...širok a kockast, Ultra je odličan, samo da ga malo ohlade prilikom korištenja kamere i to je to.
Post automatically merged:

@BricoGO a, što ga ne prodaš i uzmeš nešto drugo odmah? Mislim, zavidim ti na živcima, ja da sam dao soma i kusur i da me tako hebe, sledeći dan bi u oglasima bio 😀
I šta da kupim???
BTW...dao sam nešto manje od 800€ 😉

Poslednja izmena:
Nije valjda da se stvarno cimas da cemu nesto biti sto se zagreva pri upotrebi kamere?
Ma ne cimam se, što se mene tiče može crkavati koliko hoće pod garancijom je. Jednostavno nisam navikao na ovoliko zagrijavanje, sa Huawei nikad nisam snimao duže od 2-3 minute i uvijek sam koristio futrolu. Da i na ovome imam futrolu vjerojatno se toplina ne bi toliko osjećala.

Odradicu reset kad dodjem u Bg za par dana, pa update i videcemo. Moze li neki savet oko reseta? I da li moram da povezem telefon sa racunarom itd... Znaci idem ono power dugme i volume up drzim 8 sec dok ne otvori onaj meni, i idem na opciju Wipe data/factory reset i to je to?

Имаш 2 опције ако мислиш да не ради како треба:
1. носиш у сервис да се они играју;
2. хард ресет

Провери која ти је верзија софтвера, ако је AUB6, онда већ имаш најновију и немаш шта да флешујеш, већ можеш одмах да урадиш хард ресет. Имаш за то опцију у подешавањима телефона. Пре тога уради бекап података.

Имаш 2 опције ако мислиш да не ради како треба:
1. носиш у сервис да се они играју;
2. хард ресет

Провери која ти је верзија софтвера, ако је AUB6, онда већ имаш најновију и немаш шта да флешујеш, већ можеш одмах да урадиш хард ресет. Имаш за то опцију у подешавањима телефона. Пре тога уради бекап података.
Jeste danas sam instalirao tu verziju AUB6. Znaci mogu i tako, znam da ima opcija u podesavanjima za factory reset, nego kad sam gledao na yt videh da su uglavnom radili ovako kad ugasis tel.

Ps. Hvala na pomoci

Ja zaista ne razumijem te izjave tipa "košta 1500€ a nema ovo, ne valja ono". Ponavljam...nitko me nije natjerao da uzimam S21U i znao sam koliko će koštati i mogao sam ga vratiti ali nisam. To što je tebi skupo, ne vrijedi, bezobrazno ne mora značiti da mora biti svakome

Sve i da imaš 10k eura platu nebitno je, poenta je da za 1500e imaš uredjaj koji te nervira i gde moraš bukvalno da mu služiš. Kad bude došlo leto i budeš bio na moru, poželiš da uslikaš ili snimiš nešto, Samsung od 1500e će tu zakazati, jel shvataš poentu? To što tebe niko nije bio po ušima da ga uzmeš i još nalaziš opravdanja da ga zadržiš, e zbog toga im prolazi sve ovo što rade. I sam sam razmišljao o s21u jer mi se može, sreća pa sam razmislio i sačekao i kako stvari stoje neću se družiti sa Samsungom sve dok ne izbaci nešto što stvarno vredi...

Ja stvarno ne znam sta fali s21u. Ja sam prvi ovde pljuvao ex i njihovu politiku ,pre ovoga sam imao n20u sd carijanta i ne cidim da ista fali ovom osim sd slota,sve ostalo je vrhunski iskreno. To sto se malo greje posle 10 15min snimanja pa to ce svaki tako da se ugreje. Ja licno sam prezadovoljan svime osim te mane koja meni licno fali sto ne znaci sa ce deugima to bbiti bitno pri odabiru

Druze i ja isto, samo me baterija vuce na s21 ultra.
Šteta što se ne javlja niko ko je imao oppo da iznese iskustva, koliko sam ispratio find x2 pro je dobio color OS 11 gde je ispravljeno mnogo nedostataka i sa brutalno dobrim 10bit ekranom, 512GB interne, 12GB rama i odličnim kamerama mislim da će biti rame uz rame sa ovogodišnjim modelima, ali da ne idemo u off ako ga budem uzeo detaljno ću izneti svoje mišljenje :)

Hajde molim te,ja prosle god hteo da uzmem oppo ali nisam imao gde da vidim iskustva pa bi lepo bilo ako uzmes da detaljno opises uredjaj

Oвако нпр:
Interesuje me da li ovo brise podatke, slike i aplikacije? Ili slobodno to uvjek mogu raditi kad dobijem update?

Brat, prva i druga verzija AUB6 koji se dobije rejesava problem topline. Bar ljudi toliko o tome pricaju. A do sad je valjda ukupno izalso 5-6 updejta i kamera je znacajno popravljenja po kvalitetu.

Ne brise se nista osim kesa,mozes slobodno to da uradis samo nemoj slucajno da kliknes factory reset😀😀

Slazem se s Vama da je katastrofa danas dati 1500 eur z telefon koji nije odmah za normaln upotrebu "out of the box". Sto vise nije ovo neka "shklj" firma vec Samsung. Ali sta ces, kad im amerika dozvoljava takvu igru, blokirajuci Huawei njima je dato zeleni svjetlo da rade sta hoce, a i ostalima.

Sad koristim Note 10 Plus i trebao bih da pridodam oko 500 eur za S21U 256gb ili malo vise za 512gb. Ali opet radije bih uzeo Mate 40 Pro+ ili mozda tamo P50 Pro ali nema toga. Ove godine od Huaweia na zalost nista. A S21U je ono sto mi nudi trenutno stanje dobre tehnologije dok ako kupim Iphone uvjek kupujem "proslost" od tehnologije. Mada realno svako kupuje sta voli, sta mu prija.

Vrh Dno