Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Da je to utjecalo na, ne znam, zauzimalo vise prostora, povecavalo tezinu telefona...nego cisto radi zarade, ljudi ce cesce odabrati skuplji model a i ne moraju placati patent za koristenje slota. Da oni nikad nisu ni imnali SD slot kao IPhone pa boze moj, nema i to je to..nego ovako cisti ciganluk. Kazu, nadoplata za vise GB kosta kao i da kupujes microSD...vecina ljudi ima vec mSD, istina je da su ljudi mogli kupiti mSD koji nije samsungov ali ovako cijela zarada ide samsungu. Meni osobno nije zbog toga sto ce se platiti par desetaka € vise nego prakticnosti.

Па ваљда зато постоје cloud сервиси?
Неко ће рећи да није практично, или да није сигурно - Око овог другог боље да не дискутујемо, јер приватности нема.

Али генерално, већину података је могуће сачувати на неки од cloud сервиса. Ја лично меморијске картице не користим већ 3-4 године... И не видим да ми недостаје. Шта више, кад одем кући код мојих, увек ме дочека мајка с молбом да јој пребацим слике на комп... И то ме онда смара, не знам где сам пре тога сачувао, који фолдер, како, шта...

Капирам да је већа вероватноћа да ти цркне картица него да пукне неки cloud...

Definitivno nesto sada nije u redu. Tel je stalno zagrejan kad se koristi, secka mi kad skrolujem, itd. Sad vec pocinjem da se nerviram jer ovo je novo, do juce nisam imao ovakav problem sem onih koje sam gore naveo.

Koja je ovo logika...imam model sa 256GB, kad ga spojim na pise 218 slobodno od 224...zar ne bi trebalo biti 218 od 248 GB. Stvarna velicina 256 GB je 248GB, do 224BG jeznaci 24 GB je zauzeo OS ali sta je onda sa ovih 6GB, na telefonu nema niti jedan moj file???

Definitivno nesto sada nije u redu. Tel je stalno zagrejan kad se koristi, secka mi kad skrolujem, itd. Sad vec pocinjem da se nerviram jer ovo je novo, do juce nisam imao ovakav problem sem onih koje sam gore naveo.
Jeси ли погледао оно штпо сам ти рекао? Види шта ти једе батерију, а онда рестартуј телефон.

Jutros preko odina stavljena naj novija verzija...sto se tice zagrijavanja, situacija je puno bolja i cijeli proces zagrijavanja se odvija puno sporije. Nakon 10 minuta je bio na 40° ali prvih 5 minuta nije prelazio 35° i nikakva toplina se nije osjecala do nekih 37°. I dalje stoji da je na dodir prilicno topliji od iPhone 11 nakon istog vremena snimanja i kao sto rece @Luciano samo gornja trecina telefona je topla, pogotovo okvir ali sada se i puno brze hladi neko prije. Ono sto sam ovako na prvu primjetio je da je sada prelaz izmedju "objektiva" puno bolji nego ranije, kad se s 0.6x prebaci na 10x se i dalje osjete oni "skokovi" na 1x, 3x pa 10x ali sada je to puno bolje.
@Luciano...to sa potrosnjom u standby nesto nije u redu...kod mene je trosio nekih 0,5%/h te nije bio u planemode, nego spojen na WiFi sa ukljucenim mobile data tako da su notifikacije normalno dolazile ali obavezno iskljucenim AOD. Danas cu jos malo da ga procesljam da vidim da li ima kakvih promjena na kvaliteti videa. Mada jucer sam snimao vjeverice sa 10x i uopce ne izgleda lose, malo treskavo ali ipak prilicno dobro za snimajne iz ruke...S21Ultra 10x video sample

Video ovaj izgleda bas dobro,cak me primetno iznemadilo da ne trese bas puno na 10x zooom.Na note 20 ultra na 5x se tako ponasa slicno.

Za one koje koriste Packagedisabler...prva slika su aplikacije koje deinstalirao a druka koje sam
disable_ao...i nisdam imao nikakvih problema uradu telefona...

Koji bloatware, havarija...

па преко гугл продавнице.
Имаш их гомилу, фора је што свако мало нешто промене па мораш да купиш нову верзију.
За нијансу компликованија опција је да све то сам одрадиш преко компа.

99% ce morati i to je ono sto je najgluplja stvar na ovom tel. Izbacili su slot za sd i sad ako se ovo desi mora copy paste pre i posle vracanja na fabricko . To me tera,osim kolicine memorije da razmisljam.o vracanju na n20u
A nemoj tako, moraš prvo fold 2 da izgustiraš 😇🤭

Brico,

To sto se baterija brzo trosi je bag updatea. Ceka se hot fix. To se vec na XDA forumu vrti.

I sad si zadovoljan? :) i znaci ne grije se kao prije.

P.S. posto cekam u ponedeljam da me obavjeste o 256gb ili o 512gb S21U, interesuje me sta je potrebno da uradm kad ga uodejtuje? Kako to da ga resetujem, wipe??? Posto vidim na sve forume kazu posle updjeta sve resetujte.

I zasto je ovaj tvoj klip u 720p?

Resetujes ga samo kada prelazis na noviji android,nema potreba posle svakog update-a. Mozes da ocistis samo kes posle svakog update-a

Nema potrebe ni posle prelaska na noviji android, ako ćemo iskreno, samo ako primetiš neki problem.

ps. Update koji sređuje battery drain je meni danas stigao. A update koji ga je doneo je bio u utorak, tako da, brzi su. 😅

Ja nissm ni primiteo da je baterija curila iskreno mada kazu da ultra nije bila pogodjena greskom

Brico,
To sto se baterija brzo trosi je bag updatea. Ceka se hot fix. To se vec na XDA forumu vrti.
I sad si zadovoljan? :) i znaci ne grije se kao prije.
I zasto je ovaj tvoj klip u 720p?
Nisam ja rekao da se brzo trosi...doduse jutros sam radio update pa cemo vidjeti danas.
Grije se samo mi se cini sada sporije...tjerao sam ga ponovo na 10 min. i temp. je bila 42° pa je onda spala na 41° sto je dobar znak jer je se prije samo dizala dok ne postane pre vruc.
Mislis na clip sa vjevericama...kod mene je 1080p iako bi tebalo da bude 1440p jer je takva rezolucija koju koristi na telefonu. Na TVu je 4K.
Mozda moras rucno odabrati vecu rezoluciju od 720p.

Nisam ja rekao da se brzo trosi...doduse jutros sam radio update pa cemo vidjeti danas.
Grije se samo mi se cini sada sporije...tjerao sam ga ponovo na 10 min. i temp. je bila 42° pa je onda spala na 41° sto je dobar znak jer je se prije samo dizala dok ne postane pre vruc.
Mislis na clip sa vjevericama...kod mene je 1080p iako bi tebalo da bude 1440p jer je takva rezolucija koju koristi na telefonu. Na TVu je 4K.
Mozda moras rucno odabrati vecu rezoluciju od 720p.
Cekaj,kada je temperatura dosla do 42 stepena,nastavio si snimanjem i onda je krenula da pada? Ako je tako,to je onda super stvar,znaci da rade na tome i da ce to za mesec dan sve da srede

Nakon 10tak minuta što je kamera app bila otvorena digao se sa 28 na 36° i tu je ostao, e onda sam pokrenuo snimanje i vrlo brzo je došao do 40° ali dugo je držao tu temp. te oko 10te minute je bio 42° da bi nakon kratkog vremena spala na 41° i tada sam prekinuo snimanje. Kao što kažeš, dobar znak da se nije nastavila povećavati. Inače normalnom uporabom je hladan ko špricer 😁

Bitno je da ide na bolje,i bitno je da su upuceni i da rade na tome. Pa ceo samsung comunity forum natrpan sa tim temama. Raduje da su posle dve nedelje nakon izlaska uredjaja krenuli da sredjuju. Video su dosta sredili,to sam video,bice ovo za koji mesec veoma dobar uredjaj

Па ваљда зато постоје cloud сервиси?
Неко ће рећи да није практично, или да није сигурно - Око овог другог боље да не дискутујемо, јер приватности нема.

Али генерално, већину података је могуће сачувати на неки од cloud сервиса. Ја лично меморијске картице не користим већ 3-4 године... И не видим да ми недостаје. Шта више, кад одем кући код мојих, увек ме дочека мајка с молбом да јој пребацим слике на комп... И то ме онда смара, не знам где сам пре тога сачувао, који фолдер, како, шта...

Капирам да је већа вероватноћа да ти цркне картица него да пукне неки cloud...
OK, uploadujem sve slike a Google photos... Promenim telefon... I kako da ih svučem nazad na nov telefon iz Clouda?

Што би свлачио све слике? Ја имам тамо слике још од 2011те. Кад уђем у галерију излиста ми све, али не скидам ништа. Ако хоћу нешто да шаљем, онда могу да их скинем и то је то.. Не видим потребу да држим хиљаде слика у телефону.

I npr,trebaju ti slike ili video zapisi a nema interneta ili je losa konekcija sto je jako velika verovatnoca da moze da se desi,sta onda?

Тамо где ја могу да одем а да нема интернета је једино нека бестрагија где идем у природу да бих уживао... Тако да ми је у том тренутку слика из прошлости нешто што може да причека...

А у данашње време да си негде у граду а немаш приступ нету је готово па немогуће.

Poslednja izmena:
Evo malopre ,sestricina na Vip mrezi na Vozdovcu ,dakle siri centar grada apsolutno nije imala imternet ali da ne idemo u off,svakako cloud je mnogo nekomfornije i sporije resenje od sd kartice

Ima li neko iskustva sa flesovanjem preko Odina i ubacivanjem novijeg oficijalnog firmwarea? Da li se posle flesovanja gubi update ota u buducnosti ili ne?

Nazad
Vrh Dno