Šta je novo?

Nvidia 3000 gde u Srbiji kupiti - cene, dostupnost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Battlefield 1 sinoc mi cak izresetovalo celu igru ,sva podesavanja na default. Malo je reci da sam poludio tada😁
Pocrni mi ekran cak kada udjem preko team viewera u racunar.
Ja sam vratio 457.51 i iskljucio drugi monitor koji realno ni ne koristim, nikako da ga prodam od kada sam kupio novi,
i nemam nikakvih problema , sve radi kako treba, evo vec nedelju dana ni da bugne.😁
mada meni se to pojavilo, da se monitor iskljuci na sek, tek sa 461.40 pre toga bilo sve ok.
sklonio sam 461.40 iz safe moda sa DDU.

Monopol je cudo :p
3080 i buduce 4080 5080 kosta ce 1000~1200e to je sigurno ne vezano za mining ili bilo sta, jednostavno toliko ce kostati.

Pa ocigledno je AMD-u i NVidiji to i bio cilj.....postaje svima jasno...

A meni samo idu na k. solidne mase ljudi (narocito u Srbiji,ali i na zapadu) koji,manje ili vise,kukaju kako su stalno u nekoj stisci i problemima sa finasijama,te kriza,te korona,te krediti,te ovo,te ono a sa druge strane puknu po 1000,1500,2000 eura za graficku kartu (?!)

Ocigledno su "geniji" iz Nvidie i AMD-a ispravno procenili da medju pucanstvom svih zemalja sveta (pa i ove "jadne" Srbije) ima sasvim dovoljno para za izmuzavanja,i krenuli ljudi u akciju........i dobro im ide...

Poslednja izmena:
samo se strpite jer ovaj bitcoin bubble koji raste ce opet da pukne i tako sve iznova...
bice 3080 i za manje od msrp cene kada krene rasprodaja :)

Ja sam vratio 457.51 i iskljucio drugi monitor koji realno ni ne koristim, nikako da ga prodam od kada sam kupio novi,
i nemam nikakvih problema , sve radi kako treba, evo vec nedelju dana ni da bugne.😁
mada meni se to pojavilo, da se monitor iskljuci na sek, tek sa 461.40 pre toga bilo sve ok.
sklonio sam 461.40 iz safe moda sa DDU.
Nznm pošizeo sam i vratio 5700XT dok ne isprave te drivere... Inace sam sve zive drivere probao i novije i starije.

samo se strpite jer ovaj bitcoin bubble koji raste ce opet da pukne i tako sve iznova...
bice 3080 i za manje od msrp cene kada krene rasprodaja :)

A da li si negde mogao da kupis nvidia 2000 seriju po msrp ceni pre nego sto je pocelo ovo drugo mining ludilo od pre par meseci?

Sad gledam cene polovnih grafika, tipa 1080Ti....pa ja sam super prošao sa Gainward Phoenix 1080Ti 11GB GS koju sam pre nekih mesec i po platio tada lepih 420 EUR.
Sad vidim da se za slične grafike traži ni manje, ni više nego 600 EUR????
A meni tad bilo skupo, ali rekoh dobra je karta, neka ide život.:D

Ljudi mozda zaboravljaju, ali kad su cene svuda u svetu bile "normalne", kod nas je svakako +20%-30%
Ovo sad koliko god bilo mnogo, ipak je u svetskom proseku

A da li si negde mogao da kupis nvidia 2000 seriju po msrp ceni pre nego sto je pocelo ovo drugo mining ludilo od pre par meseci?
Pa kad je prošli put "pukao" balon majneri koji su imali rtx20 (iako ne verujem da je takvih bilo kod nas, jer se do nedavno uglavnom majnovalo sa RX 580 Sapphire 4GB) nisu odmah krenuli sa rasprodajom jer su se nadali novom oporavku, koji su i dočekali posle relativno kratkog perioda...
Čak da balon "pukne" sutra i nikad se ne oporavi, ne verujem da će majneri prodavati rtx30 karate bar naredne 2-3 godine...
Međutim, jednom kad balon "pukne" i ustali se cena grafika u redovnim radnjama, biće ih polovnih upola cene na lopate...

To je bas cudan problem, aj u win to je do drivera, al da ne moze ni u bios da se udje, pa kakvi su to driveri ???
Ne moze BIOS da ne bootuje zbog drivera ni u kom slucaju.

A meni samo idu na k. solidne mase ljudi (narocito u Srbiji,ali i na zapadu) koji,manje ili vise,kukaju kako su stalno u nekoj stisci i problemima sa finasijama,te kriza,te korona,te krediti,te ovo,te ono a sa druge strane puknu po 1000,1500,2000 eura za graficku kartu (?!)
I meni je ovo ogroman WTF.

E pa sad dal moze ili ne moze ipak moze. Mozda pobrljavi bios na nvidia pa ne baca sliku pa s tim se ne vidi ni bios od ploce zar ne? Uglavnom nesto se desi da nema slike uopste...

ko je kupio Cyberpunk 2077 siguno ne igra na 1060 karti.
Ladno su izbacili top igru sa top grafikom znaci bez podilazenja kupcima sa prastarim masinama, i razbili se od prodaje, cena igrica za PS5 sa 50 na 70$...
Moj drug igra na rx 580 uz pomoć GeForce Now. Da navedem i neke činjenice koje su me pitali kolege članovi na PM. Ima Ruski Stem. Optički interent 200/100 i veoma dobar ping (1-3). Igra je na maksimumu. Instalirana je na SSD. Rezolucija je HD 1920 x 1080. Ja sam je gledao preko Diskorda, i nisam mogao da se oduševem, jer Diskord ograničava neplatiše na 720p i 30 frejma :) U svakom slučaju kaže da je o.k. Pokazivao nam je podešvanja.

I ja bih verovatno mogao da je na isti način igram, ali taj žanr me ne zanima. Ja sam još uvek na Xcom 2, COH 2 a ušao sam i ozbilno u Phoenix Point: Year One Edition :) u svakom slučaju s vremena na vreme ima besplatna proba GeForce Now pa može da se isproba, a i 5 € nije mnogo za probu.

E pa sad dal moze ili ne moze ipak moze. Mozda pobrljavi bios na nvidia pa ne baca sliku pa s tim se ne vidi ni bios od ploce zar ne? Uglavnom nesto se desi da nema slike uopste...
Pazi, ako sam ista naucio u IT onda je to da uvek moras uzeti i gremline u obzir (nemoguce stvari) tako da... maybe. Po svoj logici u BIOS-u se nista ne modifikuje driverima. BIOS je ROM (a na MSI plocama je i ciganin, prim. aut.) dakle nema modifikacije, samo iscitavanja.

Znas sta bih ti ja preporucio kad BIOS zablokira, power drain. Istekas komp iz struje komplet i pritisnes power on dugme 5-6 puta, da izvuces svu struju (napon) koji moze da zaostane i blokira BIOS. Kada se pritisne hard reset dugme (kad komp ne reaguje) svi driveri i sve ostalo je purgovano iz aktivne memorije i nakon toga se ucitava BIOS. Ne mogu driveri zaostati u memoriji (niti u BIOSU, po svoj logici) ali napon itekako moze u kondenzatorima.

Sve sam zivo probao pa i to. Jedini lek je ostavi komp ugasen pola sata i duze posle upali bez problema.

To upravo i zvuci kao zaglavljen napon. Probaj da drzis power on dugme malo duze kad pritiskas, 2-3 sec.

Kako god zvucalo sad je 5700xt u kompu do daljnjeg dok ne srede te drivere 😁

Meni mnoooogo teze od visokih cena (stisnes zube jednom i kupis) padaju ti problemi sa tako skupim karticama.To mi malo ne ide jedno sa drugim (cena/utisak)

Temu treba da preimenujemo u kukanje za starim dobrim vremenima :D

Naravno i mene tangira i rado komentarišem, samo kažem :)

Komentare @*******i da procita jer su u suprotnosti sa njegovom mantrom "get used to it" :D
maxresdefault.jpg

Buducnost :D

Nista ne fali HD gamingu... Meni treba 27' zbog obrade fotki inace ne bi nikad preso na vecu razoluciju, nego 27' ne moze da izgleda kako treba bez 1440p... Recimo ovo lozenje na 4k monitore ne mogu da razumem, totalno bespotrebno, kao ni lozenje na vece ekrane od 24' samo za gaming, razlika je jedino u tome sa koje distance se koristi 27' a sa koje 24', prikaz je isti cak je i bolji sa 24' samo za gaming, bolji je fokus na igru, lakse se uocavaju detalji, makar meni, nekako udjem u 24', dok sa 27' vidim jos i celi sobu oko ekrana :ROFLMAO:

Nista ne fali HD gamingu... Meni treba 27' zbog obrade fotki inace ne bi nikad preso na vecu razoluciju, nego 27' ne moze da izgleda kako treba bez 1440p... Recimo ovo lozenje na 4k monitore ne mogu da razumem, totalno bespotrebno, kao ni lozenje na vece ekrane od 24' samo za gaming, razlika je jedino u tome sa koje distance se koristi 27' a sa koje 24', prikaz je isti cak je i bolji sa 24' samo za gaming, bolji je fokus na igru, lakse se uocavaju detalji, makar meni, nekako udjem u 24', dok sa 27' vidim jos i celi sobu oko ekrana :ROFLMAO:
Meni je 24" sitno sve. Corav :D

Veliki TV i 4K, nema tu povratka vise na monitore.

Naravno za fps igre se prebacim na monitor (ajd i neki arpg ili strategije), ali sve ostalo samo na TV-u..

Ima gomila starih dobrih igara koje nisam igrao. Što je još bolje mogu da se nađu na dobrom popustu. Što se mene tiče moja budućnost je svetla :) Sada okrećem Xcom 1. Na popustu je bio oko 3€ sve .

Screenshot 2021-02-12 101638.png
Sta kazete, nema kartica, a? :D

Ja ispred sebe gledam u dva monitora jedan 24" 1080p drugi 31,5 1440p (udaljen sam oko 80-120cm cm od njih),i kako god "okrenem" slika na vecem montoru mi je lepsa i veca i vise cool,mnooogo lepsi osecaj za igranje :)

Ko jednom vidi vece,na manje se ne vraca.....na to su i racunali iz AMD-a i Nvidie jer sto bi i pokusali da prodaju karte po tim nenormalnim cenama,ako bi svi igrali na 24" (i manje) i 1080p,kada onda skoro nikome ne bi trebale nove karte....ovako znaju da armije ljudi sirom sveta igraju na sve vecim monitorima i vecim rezolucijama,i onda spojili "lepo i korisno"

BTW ja se spasao ovog ludila sa novim kartama,zahvaljujuci 1080ti grafici koja sasvim lepo tera 95% igara na 1440p i high

Proizvodjaci grafickih karti su postali opasno bezobrazni, ipak za to je kriva Nvidia... Ko mi ne veruje ako ima 84.500,00 EUR za 100kom 3060ti mogu sutra da mu zavrsim da ih kupi, ali ne moze manje nego toliko u jednom uvozu i naravno po toj ceni, a navodno nestasica.

Pa u Srbistanu je uvek odlicno funkcionisao export-import biznis....
Samo da vas podsetim sta sam napisao na predhodnoj strani... Meni je ovo ponudjeno ali me ne zanima, ne zelim da budem deo ovakvih poslova, ali sam voljan da zbog mogucnosti koje imam, da izadjem kolegama sa foruma i zavrsim kartice da ljudi mogu da se igraju kao sto sam to i do sada radio... A ovo je jasno kome je namenjeno.
Bitna je poneta koju provalacim kroz sve poruke, robe ima, nestasica je u sustini laz, a zasto tu robu ne plasiraju zvanicnim kanalima, to je pitanje za Nvidia-u.

E pa ne videh tvoj post lol, ja nasao na KP pa okacio kao "zanimljivost" da malo svi placemo grupno. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno