Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Mislim da ne mozes, ovako je bolje posto jacinu zvona kad namestis jednom nema potrebe stalno da menjas, dok se jacina zvuka za multimediju svakodnevno koristi i menja.

Ma Xiaomi.eu postoji ta opcija, nisam siguran da li je ima u fabrički sistem, proveri. Sound & vibration > additional settings > default volume control stream

Na zalost, kod mene nema. Samo ovo:

image.png

Mislim da ne mozes, ovako je bolje posto jacinu zvona kad namestis jednom nema potrebe stalno da menjas, dok se jacina zvuka za multimediju svakodnevno koristi i menja.

Nikad ne kontrolisem media vol jer muziku preko telefona slusam samo u autu. Jacinu zvona korigijem u zavisnosti da li sam na ulici ili u kuci.

Ali je besmisleno uopste da korigujem media volume ako nista ne svira. Svaki normnalni telefon koriguje volume muzike ili drugog izvora preko + - tipki kada muzika svira. Cim prestane, ta dugmad koristis za ringing volume. Neka rjesenja xiaomi ima kao da je android tek izasao.

Znaci na svakom normalnom telkefonu + - jesu media volume ali onda kada slušaš muziku ili gledas klip. Koja koristi da podesavam jacinu muzike ako sam na desktopu i nista ne svira?

Onda teško da ćeš moći. Evo kako je na Xiaomi.eu

Prilozi

• Screenshot_2021-02-11-14-45-33-797_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-02-11-14-45-33-797_com.android.settings.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 20
Nikad ne kontrolisem media vol jer muziku preko telefona slusam samo u autu. Jacinu zvona korigijem u zavisnosti da li sam na ulici ili u kuci.

Ali je besmisleno uopste da korigujem media volume ako nista ne svira. Svaki normnalni telefon koriguje volume muzike ili drugog izvora preko + - tipki kada muzika svira. Cim prestane, ta dugmad koristis za ringing volume. Neka rjesenja xiaomi ima kao da je android tek izasao.

Znaci na svakom normalnom telkefonu + - jesu media volume ali onda kada slušaš muziku ili gledas klip. Koja koristi da podesavam jacinu muzike ako sam na desktopu i nista ne svira?
Da si pročitao forum ili se raspitao pre kupovine nenormalnog telefona ne bi sebe doveo u ovaj problem.
I ovo nije problem telefona nego verzije roma.

Xiaomi godinama ne nudi potpunu audio kontrolu tak oda bi me isto cekalo na svakom njihovom modelu, samo u rugom obliku. Nije to vezano samo za rom, android ili telefon. Kako sam pisao, samo je kod njih sastavljen audio sistem pod jedan ili dva slajdera. Pa su kod mene sastavljeni volume i notifications. Kod drugih xiaomi modela volume i multimedia itd itd.

Na drugim Android telefonima su sve te stvari odvojene. Slajderi za: zvono, notifications, alarm, multimedia itd. Svi su odvojeni.

A ovo za + -, samo xiaomi ne kombinuje i ne vidi razliku izmedju zvona i muzike. Vec moze jedno ili drugo. Tako da nije do roma. Jer na drugim telefonima, cim pustiš muziku, + - predju u media control a ne zvono. Kada muzika stane, vrati se na kontrolu jacine zvona. Isto sto te iste tipke koristis za kontrolu slusalice u toku poziva.

Ne nudi mi vise u dark modu aplikacije, hocu za neke da iskljucim...
Screenshot_2021-02-13-10-21-24-933_com.android.settings.jpg

Individual apps?

Na drugim Android telefonima su sve te stvari odvojene. Slajderi za: zvono, notifications, alarm, multimedia itd. Svi su odvojeni.

A ovo za + -, samo xiaomi ne kombinuje i ne vidi razliku izmedju zvona i muzike. Vec moze jedno ili drugo. Tako da nije do roma.
Ubaci neki Custom Rom i dobices to sto zelis.. Xiaomi je specificna grupa telefona koja nudi mogucnost maksimalnog igranja i podesavanja istog kroz razne romove. Tu je prednost Xiaomija u odnosu na Iphon, Huawei, Samsung jer mozes kroz Customizaciju nekog Roma podesiti telefon po svojoj zelji a sam hardver je daleko ispred od konkurencije tog cenovnog ranga a i veceg.. To znaci manje kuknjave i baci se na to kako da flesnes neki Rom i podesis telefon po zelji a ne da pljujes.. U prilog SS gde ces videti da svi slajderi postoje odvojeno, Mi9t, RR Rom.

Prilozi

• Screenshot_20210213-112554030.jpg
    Screenshot_20210213-112554030.jpg
    56 KB · Pregleda: 14
Ja Android koristim od 1.5 i GW620. Sa kuhanim romovima sam zavrsio. A ovo o cemu pisem su osnovne stvari. Gubiti garanciju na novom telefon da dobijem slider za notifikacije je van svake pameti. Da ne pricam koliko kuhani romovi imaj usvojih mušica. Been there, done that.

"Xiaomi je specificna grupa telefona koja nudi mogucnost maksimalnog igranja i podesavanja istog kroz razne romove"

Nisam upoznao android telefoin na kojem se ne moze nabaciti custom rom. Nisu oni specificni po tome.

Individual apps?
Da to, pise ali nista ne pokazuje i ne moze da se udje.
Uspeo sam da udjem tako sto sam u settings kucao dark mode i odatle iz padajuceg menija usao i tu mi je prikazalo aplikacije, android 11 je za sada jedna obicna KANTA

Kod mene radi.

Prilozi

• Screenshot_2021-02-13-11-07-40-748_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-02-13-11-07-40-748_com.android.settings.jpg
    63.8 KB · Pregleda: 14
Ja Android koristim od 1.5 i GW620. Sa kuhanim romovima sam zavrsio. A ovo o cemu pisem su osnovne stvari. Gubiti garanciju na novom telefon da dobijem slider za notifikacije je van svake pameti. Da ne pricam koliko kuhani romovi imaj usvojih mušica. Been there, done that.

"Xiaomi je specificna grupa telefona koja nudi mogucnost maksimalnog igranja i podesavanja istog kroz razne romove"

Nisam upoznao android telefoin na kojem se ne moze nabaciti custom rom. Nisu oni specificni po tome.
Naravno opet pises kojestarije iz neznanja. Garanciju ne gubis ako otkljucas telefon, malo se raspitaj pre piskaranja ovakvih nebuloza. Takodje telefoni sa Mediatekom, Eksinosom, Kirin, daleko su od romova,ne bakcu se devovi sa njima. SD su idealni za tako nesto a Xiaomi su tu neprikosnoveni. Kupis telefon za 400-500 evra sa brutalnim hardverom, flesnes mu neki rom, customizujes po volji i dobijes neverovatan telefon..Malo se aktiviraj,nauci kako se otkljucava i ubacuje rom i mozes imati sta hoces na telefonu, tu je prednost Xiaomija.. Svakako Samsung i Iphon neces moci flesnuti, a hajpuju se samo tako, izvoli predji na njih,. Zasto kupujes telefon i posle toga pljujes po njemu. Nisu Xiaomi telefoni za svakog...

Nije mi prvi put da flešujem customs romove, ali sad mi nije jasno šta i zašto pravi problem...
Odradio unlock bootloader, instaliran twrp, odrađen format data sve po pravilu međutim sad ne mogu da kopiram xiaomi.eu na telefon jer vidim samo internal storage prazan i ne može da se kopira... Help pliz :D

Nije mi prvi put da flešujem customs romove, ali sad mi nije jasno šta i zašto pravi problem...
Odradio unlock bootloader, instaliran twrp, odrađen format data sve po pravilu međutim sad ne mogu da kopiram xiaomi.eu na telefon jer vidim samo internal storage prazan i ne može da se kopira... Help pliz :D
Kad si uradio Format Data,vratis se na softversko dugme unazad u glavni Meni,ides na "Reboot",pa "Reboot Recovery",kad udjes ponovo posle toga u TWRP prebaci Rom na internu..

Sve to stoji u uputstvu, i sve sam to uradio. Nije mi jasno kako u TWRP da prebacim rom na internu? Tj telefon je povezan sa PC, i prepoznaje samo internal storage i u njemu nijedan folder. Ne može da se kopira tako tj ništa se ne dešava

Lose sam se izrazio, kad se iz reboot recovery vrati u twrp, onda preko racunara prebaci na internu memoriju telefona rom koji si pripremio..Ako nece, mozes li napisati postupak sta si radio tacno? Da li si radio wipe,delvik, data, cache, system? Posle toga odradi Format data gde upisujes yes, pa se vratis u glavni meni reboot, reboot recovery, kad udje u twrp, prrbacis sa kompa rom na internu.Uglavnom su to koraci..

Nisam nikakav wipe radio nego "samo" format data (samo ono sa YES). Nakon toga uradio reboot to recovery i vidim telefon prepoznat ali vidi samo prazan internal storage.
Probao dva ili tri twrp (3.4.0.14 i orangefox) i dzaba... Razmišljam možda sam zaboravio da uključim usb debugging nakon otključavanja bootloader-a. Može li to praviti problem i ta sada?

Ukljuci debaging, uradi one korake kako sam ti gore napisao, i probaj da prebacis sa kompa rom. Ako je komp prepoznao telefon, prebaci rom na internu,kakav ti folder treba? Da li si uopste probao da Copy/Paste sa kompa na Internu telefona, kad je komp prepoznao telefon, a pre toga ispostovani koraci u TWRP? J

Zahvaljujući Kidencetu i Pavellu uspješno sve završeno... Ladno sam previdio da koristim twrp za A10 iako sam na A11, doduše to i nije čini mi se eksplicitno bilo navedeno :D :(
Uglavnom TWRP za A11 su ova dva zadnja sa ovog linka, ja sam koristio predzadnji...
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=318272 (ali se onda u fastboot modu ne koristi flash već fastboot boot xxx.img tj. samo se butuje telefon u taj novi twrp)

Hvala momci :D

Имам мали проблем са dialer апликацијом (фабричком). Када ме неко позове док користим неку другу апликацију (Фејсбук, на пример), floating window за долазни позив не показује иконице за прихватање и одбијање позива, већ само слова.

Други проблем је што коју год другу dialer апликацију да сам инсталирао, приликом позива се опет активира фабричка Гугловам док ми стигне нотификација да је та друга крешовала.

Da li je neko pronasao neku dobru verziju gcam, kako sam presao na android 11 gcam koji sam imao instaliran (od urnuxa cini mi se) je poceo da baguje, nije hteo da sačuva fotografije uslikane u portret modu prednjom kamerom.

Ima li neko problem sa sms porukama. Ne stizu notifikacije ili stigne za trenutak i izgubi se dok se ne udje u poruke. Koristim fabricku app kao i za pozive. Imace posle apdejta baterija traje osetno duze, ekran se gasi u mraku (sat), app se krace drze u memoriji...

Ima li neko problem sa sms porukama. Ne stizu notifikacije ili stigne za trenutak i izgubi se dok se ne udje u poruke. Koristim fabricku app kao i za pozive. Imace posle apdejta baterija traje osetno duze, ekran se gasi u mraku (sat), app se krace drze u memoriji...
Pa ovo je katastrofa sta ti se desava sve.Posle kazu kupi Xiaomi..

@djolo79 - Претпостављам да ти нотификације стигну тек када укључиш нет? Ја сам имао проблема са неким бројевима (фабричка Гуглова апликација), али сам нашао решење. Покрени Messages апликацију, иди на опције (три тачке у горњем десном углу), settings, general, chat features и онда искључи прву ставку enable chat features.

СМС-ове од неких контаката сам добијао активно само када ми је био укључен нет, било wifi или мобилни. И то сам случајно схватио о чему се ради. У случају да је enable chat features опција активна, код контаката од којих ти поруке стижу са закашњењем ћеш и оквиру details одељка видети да постоји only send SMS and MMS messages слајдер као искључен. Ортаку од ког ми нису стизале поруке нисам могао да пошаљем СМС сем ако нисам онлајн. Од кад сам одрадио поступак из првог пасуса, све је било океј.

Juce od 22h do jutros u 07 pojeo je vise od 8% baterije, veselo.
Ne znam kako vama duze traje baterija ali meni nestaju procenti na A11, sacekacu miui12.5 pa cu morati da ga vratim na fabricka.
A kad idem other ne vidi se sta he to jelo bateriju.

Prilozi

• IMG_20210218_074804.jpg
    IMG_20210218_074804.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 9
  • IMG_20210218_074740.jpg
    IMG_20210218_074740.jpg
    54 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Nisi ti jedini koji ima taj nazovi problem,prijatelj mi kaže da i njemu preko noći skine 6 do 8 procenata ali mu baterija kasnije traje dugo kao i nama koji za noć izgubimo 3 do 4 procenta.Mislim da je bug u merenju a ne u pražnjenju baterije.On je na MIXM romu a ja na EUXM,možda je do toga?

Pa kako znate ukupnu duzinu screen on kad su nam ukinuli tu opciju, prati samo poslednja 24h.
Užas kakvi idioti prodacu telefon ako ne vrate to

Vrh Dno