Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Meni se tako dešava kada je "Nova" u pitanju dok sa stock launcher-om radi gestures normalno ali mi se ne sviđaju ikonice i to što nemam neke prečice i zaključavanje na dupli dodir...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Kada uklonim Novu tek onda radi normalno. Sve ostalo, dok je Nova tu, nece i ako koristim defaultni launcher.

Je li neko primjetio da su nocne slike lošije?

Posle odiseje sa novim Androidom da napišem šta je bilo.
Problem je u dual appsu, tj on zeza. Sve sam obrisao, ponovo instalirao 12.1.1, sve okej, međutim po uključivanju dual Whatsappa, telefon počne da baguje i da ne prepoznaje internu memoriju. Opet ful format, instalirao 12.0.3. , poslednji normalan XEU rom sa Androidom 10 i radi dobro sa dual appsom.
12.1.1. definitivno ima problema sa enkripcijom i Androidom 11.

Javno da se zahvalim članu Kidence na velikoj pomoći da povratim kriptovane podatke iako nažalost ih nisam spasao. Živ bio druže :)

Gesendet von meinem Mi Note 10 Lite mit Tapatalk

Nije mnogo bitno, ali kada se ide na "Download latest package", telefon skine trenutnu zadnju verziju na telefon i reinstalira istu. Ali nakon A11 update-a, samo stoji ova poruka:

image.png

Primjetim da uopste ne pokusava da se konektuje na server vec instant izbaci ovu poruku. Je li treba nesto aktivirati kao dev settings ili je nesto do njih ?

Probaj sa uključenim mobilnim podacima, ne na wifi...

Probao sam prvo sa mobilnim jer ne koristim wifi, sad sa wifi kucnim i gradskim, i svaki put isto. Ne pokusava ni da se konektuje vec instant izbaci poruku. Evo sa mobilnim:

image.png

Ovo je kao indikator da je update prosao ok, ako moze da povuce ponovo zadnju instalaciju. A eto, meni ne prolazi.

Imaš na PM link odakle sam ja skinuo EU verziju sistema...

Evo pisem ti odgovor pa da napisem na temi; nisam mislio lokalno da povuce fajl vec sa njihovih servera. Sad ne znam da li upste ima konekcije izmedju njih i mene. To mi je problem. A to vazi za buduce update.

Jedino kako citam, desava se ovo kada oni firmware povuku sa svoga servera radi bugova. Ali ne zne znam je li to slucaj. Onda bi svima isto bilo kao kod mene.

Pa ti već imaš 12.1.1, nema ništa novije.

Meni izbacuje kao i tebi mada meni okej radi sistem ...

TheWickerMan Svaki put kada ides na "Download latest package", on skine zadnju verziju koju imas. To je sistem da reinstalira postojeci instalaciju u slucaju ostecenih fajlova. Nema veze sa updateom. Oni ide drugacije.

Kada se flesuje telefon, ako izbacuje poruku koju sam postavio, postoji mogucnost da se izgubila veza sa serverima i telefonom. Ali ako kaze stevan10 da je i njemu isto, onda postoji mogucnost da su je povukli sa download servera. Mozda zbog problema sa ovom verzijom. Obicno su tako do sada radili.

Aha, na to misliš. Okej, možda su ga povukli zbog ovih problema sa dual apps i Androidom 11.

Meni je ovo vrhunac! Napunim bateriju na 100%,uznem telefon i posle 6min aktivnog koriscenja baterija spadne na 97%!!! Samo posle googlanja...
Od tada ovo...
Ne znam zasto je tako nenormalna razlika, zasto tako neujednaceno se trosi a isto koristim tj iste stvari, sajtove, aplikacije i uvek i sve pogasim kad izlazim.Al ajde...
Da 2% traje 34 min... svasta!
cc92c96844f97307586dfe203283d839.jpg

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

:D :D :D
Ovo je genijalno
Ljudi se pate sa softverom, a kolega vija procente hahah hit

:D :D :D
Ovo je genijalno
Ljudi se pate sa softverom, a kolega vija procente hahah hit
Ma kakav softver, sljaka sve od update najnormalnije, citam i gledam te custom, te ovaj te onaj... otkljucajte opciju za programere pa cackajte do besvesti [emoji849]

Ma kakav softver, sljaka sve od update najnormalnije, citam i gledam te custom, te ovaj te onaj... otkljucajte opciju za programere pa cackajte do besvesti [emoji849]

Niko nista ne cacka. Ovo je out of the box. Na tvoje pitanje oko baterije, pisao sam prije. Nije potrosnja konzistentna. Prvih 10% ide brze. Postotak je orjentacija ali nije prvih 10% isto kao sa 60 na 50%.

Nemoj ga kkonirati, imaš Whats biznis verziju, skini sa store. Za Viber nema, mora dual.
Da da, našao sam da ima whatsapp biznis ali su mi potrebni i Viber i Whatsapp dupli. Vratio sam se na stari softver, sve šljaka.

A onda bih mogao da instaliram i Whatsapp biznis i da imam 3 Whatsappa na jednom telefonu? Onda bih mogao da nosim samo jedan telefon i progledao bih :)

Zahvaljujem, pogledaću ovaj Kloner. App Cloner sam probao ali ne može da klonira ni Viber ni Whatsapp.

Nije to aplikacija za kloniranje, već Viber klon koji bi trebalo da radi pored običnog Vibera.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

@CaptainCrash Мени се дешавало када га скинем са пуњача да свуче за пар минута користио не користио неких 5%. Приметио сам са овим задњим ажурирањем да су то испеглали, скине за десетак минута коришћења 1-2%. Свиђа ми се и што су одрадили за "always-on display" када је у џепу или у мраку гаси га, преко ноћи свуче само 1% батерију, раније је то било по 7-8%, тако да је сад и сувишно оно планирано укључивање-искљичивање always on екрана.

Poslednja izmena:
Koja verzija softvera radi to gasenje?

XEU 12.0.3 to ima.

Nije to aplikacija za kloniranje, već Viber klon koji bi trebalo da radi pored običnog Vibera.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Aha, još i bolje.

Moj je global 12.0.2.

Mislim da ti neka druga opcija gasi always on preko noci.
Sad sam ubacio telefon u kutiju, nije ugasio u totalnom mraku.

Meni stvarno nije jasno da nisu smislili neku svetlecu notifikaciju oko kamerice da se upali ovaj prsten.. mene nervira always on, ne zanima me koliko je sati imam sat na ruci!
Hoću samo da se upali kada mi stigne nesto...

Poslednja izmena:
Па неће због верзије твог МИУИ-а, кад будеш добио ову верзију вероватно ћеш имати ту опцију. Гледао сам у подешавањима always on и нема никакве опције за то гашење.

Nazad
Vrh Dno