Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Lepo radi novi Exynos. Uzeo je drug Ultra model, baterija mu je za sada ok, jer je zakucao signal za 3G, ali kaže da je zadovoljan. Malo sam poredio sa svojim N20 Ultra i tu su nekako. Nisam detaljno išao ali i lep je sam uređaj. Biće to ok sve kada i ako ga još budu peglali software-om.

Pa ako igraš igrice sat vremena i to baš zahtjevne onda MOŽDA.
Sa druge strane većina ne igra igrice po sat vremena, ako igra ne igra baš zahtjevne i pravi pauze...
U suštini nije tako strašno kako je bilo, ali je i dalje loše da ne umiju da naprave približno istu stvar za svaki kontinent.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
I pola sata se smatra sustained a po testovima Exynos ozbiljno trotluje i pre tih pola sata. Nećeš valjda reći da je i to netipično korišćenje.
Strašno nije, ali je primetno lošije od konkurencije (ako je ima).
BTW ni Anandtech nije oduševljen novim Samsungovim čedom: https://www.anandtech.com/show/16463/snapdragon-888-vs-exynos-2100-galaxy-s21-ultra

A barem su se malo pomerili sa mrtve tačke. Nekako se svima žurilo izgleda jer čini se da ni 888 nije na nivou kao što je bio 855 i 865. Da me ne shvatitei pogrešno i dalje je u prednosti ali možda su i oni mogli bolje nego što je sada ali gledajući testove opet dobija 2100. Mala razlika u bateriji ali konstantno opterećenje je na strani zmajčeka.

Po Anandu zakazao je 5nm proces proizvodnje od strane samsunga, Kirin koji je pravio tsmc je mnogo efikasniji od oba soc-a.

Testni SoC. Zato je i 870 izašao, alternativa. Nabrušiće oni to za sledeću godinu.

Jedno sto me brine jeste ovo grijanje. Jos nisam porucio telefon, ali ako se svima ovako grije kada se upali kamera onda sta ce zaista biti ljeti? Da li je ovo moguce srediti updateom? Na S21U od 128GB dovoljno je bilo samo da upalim kameru i tako da stoji 8 minuta i pregrije se. Znac bes snimanja.

Lik na XDA forumu kaze da je rijesio grijanje sledecim podesavanjem:
  1. Go into settings and type in notifications into the search bar
  2. Go into included apps, turn off everything you don't use
  3. Go into settings and type in deep sleeping apps into the search bar
  4. Click onto deep sleeping apps, and put everything you don't use to sleep.
  5. Clear cache and storage from camera app.
Close all apps from background, and reboot your phone.

Da li neko moze ovo da proba kome se grijao S21U tokom igranja sa kamerom?

Kupis uredja od 1300€ jer bi trebao imati najbolje kamere na trzistu a onda iste te kamere (iako nisu ni blizu najboljih) nakon 17 minuta snimanja prestanu raditi jer se telefon pregrije...CPU 47°C a baterija 45°C...evo kako to izgleda na mom primjerku Samsung Galaxy S21 Ultra 256 GB...https://youtu.be/tyRIFi-bb4Y

Pise se po netu da je samsung znao za problem sa pregrijavanjem ali je ipak pustio uredjaj u prodaju 😡

Jedan clan na Samsung Community je "na putu" patch koji treba rijesiti problem, tj. "smiriti" CPU koji iz nekog razloga radi punom parom kad se pokrene kamera. Nadajmo se da je tako!!!

Nije dobar link. Ovo je smijesno, snimas video i telefon izadje nakon 15 minuta. Bolje da je baterija loša, nego da se dešavaju ovakve gluposti... Darko kako i cime opravdavas ovo?

Da li zbog ovog problema oko grejanja uredjaja,moze isti da se reklamira ili da se ceka azuriranje neko?

Ispratiste li Mi global launch upravo, ukoliko sam ja dobro čuo kaže lik, parafraziram: "Nažalost, naše pakovanje neće uključivati punjač, pretpostavljamo da punjače od 25w već imate tonu kod kuće i nažalost, više ih nećemo isporučivati uz pakovanje..."
Onda tišina, tišina..
.."ALIIII ZATO ćemo vam u kutiji dati 50w punjač!" 😂 Ne mogu da kažem, lepo su ga upakovali, što bi se reklo, they had us in the first half..

Misliš YT link?! Kod mene radi ali evo ponovo...

Nema potrebe cak ni da snimas klip on se zagrijava. Molim te probaj ovo:

Lik na XDA forumu kaze da je rijesio grijanje sledecim podesavanjem:
  1. Go into settings and type in notifications into the search bar
  2. Go into included apps, turn off everything you don't use
  3. Go into settings and type in deep sleeping apps into the search bar
  4. Click onto deep sleeping apps, and put everything you don't use to sleep.
  5. Clear cache and storage from camera app.
Close all apps from background, and reboot your phone.

Mislio sam na prvi link (rprna), 404 erorr izbaci. YT sam odgledao.

Ovaj eglobal možeš zaboraviti...ako pogledaš recenzije 90% kupaca nije zadovoljna...većina nije nikad dobila robu ili tek kad se pokrene parnica preko PayPal ako je njime plaćeno. Ne odgovaraju na email, a ako se dobije onda se čeka po mjesec dana i više. To što je u EU ne znači da je 100% sigurno...
A ovaj guterkauf.com.de također ništa bolji...
Zna se gdje se kupuje (barem mi koji smo vani)...Amazon,ComStern, Alternate, Cyberport, Otto...ako je u nekom online shopu puno jeftinije nego kod ostalih u 90% je to sumnjiva posla. To su shopovi koji u adresi imaju .de, .at, .uk ali ni jedan nije u navedenim zemljama nego Rumunjska, Bugarska, Mađarska i sl.

Poslednja izmena:
Ne znam, mozda si u pravu, mada te sajtove sam bas nasao ovde na bencu i stavio u bookmarks, sa jednog od ta dva sajta je clan foruma kupovao (zaboravih ko, bese davno)...

Ljudi moji vi koji ne koriste ovaj uređaj nemate pojma koje je ovo smeće...samo da nisam prenio broj iz druge mreže još bih ga jučer vratio, ali onda se ugovor prekida pa moram broj predbacivati na prepaid pa onda kasnije ponovo prebacivati na ugovor...jednom riječju za*ebancija.
Znači ovako...telefon je super za telefoniranje, surfanje internetom i gledanje YT...display savršenostvo. Jesil pokrenuo kameru, ništa ne moraš raditi temp. je vrlo brzo 37/38° i toplina se baš lijepo osjeti u ruci...jesil počeo snimati svake minute +1°, nekad i 2 odjednom preskoči i tamo na 45/46° lijepo kaže da mu je pretoplo i da mora odmoriti da se ohladi. Kvaliteta slika može proći, za instagram, facebook & co. su dušu dale a za šta ozbiljnije, moš zaboravit. Video...e video je posebna priča...to je čišta katastrofa. Evo primjera...https://streamable.com/z7tcq6

Morate češće puta pogledati da bi vidjeli razmjere te katastrofe...prvo ovo prelijevanje ivice bijelog bližeg zida sa onim dalje 🤬
Obratite pažnju na sliku na zidu, dobije nekakav 3D efekat...ovo isto se dešava po danu, baš neki dan sam snimao bor (drvo), znači "ivice" drvets su mirne a sve unutar tih ivica se miče...kao na ovoj slici na zidu, koju pi*čku materinu...snima 3D video ili šta, možda sam negdje uključio tu opciju 🤣
Pogledajte noge od stolica...ovo nije normalno.
Jesam, priznajem, kriv sam, pojeo sam *ovo što sam prodao P40Pro+ ali tko je mogao znati da ću pojesti još veće od 1300€.
Pa ovo čudo se ugrije kad napravi restart...evo sad dok pišem mu je temp. CPU 35° a baterija 34° i na dodir se ne osjeti nikakva toplota. Nadam se da neće moći popraviti update_om ovo ****** da im visim svaki dan u shopu i reklamiram dok ga ne uzmu natrag i zamjene za jedan stabilan i hlafan iPhone.

Poslednja izmena:

Nisam je još ni pogledao, ali evo još jedne recenzije od onih koji spadaju u iskrenije revjuere

Ljudi moji vi koji ne koriste ovaj uređaj nemate pojma koje je ovo smeće...samo da nisam prenio broj iz druge mreže još bih ga jučer vratio, ali onda se ugovor prekida pa moram broj predbacivati na prepaid pa onda kasnije ponovo prebacivati na ugovor...jednom riječju za*ebancija.
Znači ovako...telefon je super za telefoniranje, surfanje internetom i gledanje YT...display savršenostvo. Jesil pokrenuo kameru, ništa ne moraš raditi temp. je vrlo brzo 37/38° i toplina se baš lijepo osjeti u ruci...jesil počeo snimati svake minute +1°, nekad i 2 odjednom preskoči i tamo na 45/46° lijepo kaže da mu je pretoplo i da mora odmoriti da se ohladi. Kvaliteta slika može proći, za instagram, facebook & co. su dušu dale a za šta ozbiljnije, moš zaboravit. Video...e video je posebna priča...to je čišta katastrofa. Evo primjera...https://streamable.com/z7tcq6

Morate češće puta pogledati da bi vidjeli razmjere te katastrofe...prvo ovo prelijevanje ivice bijelog bližeg zida sa onim dalje 🤬
Obratite pažnju na sliku na zidu, dobije nekakav 3D efekat...ovo isto se dešava po danu, baš neki dan sam iz snimao bor (drvo), znači "ivice" drvets su mirne a sve unutar tih ivica se miče...kao na ovoj slici na zidu, koju pi*čku materinu...snima 3D video ili šta, možda sam negdje uključio tu opciju 🤣
Jesam, priznajem, kriv sam, pojeo sam *ovo što sam prodao P40Pro+ ali tko je mogao znati da ću pojesti još veće od 1300€.
Pa ovo čudo se ugrije kad napravi restart...evo sad dok pišem mu je temp. CPU 35° a baterija 34° i na dodir se ne osjeti nikakva toplota. Nadam se da neće moći popraviti update_om ovo ****** da im visim svaki dan u shopu i reklamiram dok ga ne uzmu natrag i zamjene za jedan stabilan i hlafan iPhone.

E moj Brico, al ga ti ukanali sad... :ROFLMAO:

Istekao edit i izvinjavam se za offtopic..
Po ovom sajtu, preko 6000 ocena, 58% pozitivno, tako da jeste kocka, ali vecini stigne porucena roba;
A od tih 58% pozitivno je barem 58% napisano od "kupaca" ili botova. Ja se ne bih kockao sa 600€ zbog uštede od koliko 100-150€

Druže i dalje sam ubeđenja da je moj s20 u svemu bolji od tog s21 te i da je tih 650e svuda, ne bih ga kupio...pisao sam već na tu temu pa da se ne ponavljam.
Pa s obzirom kako je @BricoGO sad opisao Ultru, mogu da poverujem. :d

A od tih 58% pozitivno je barem 58% napisano od "kupaca" ili botova. Ja se ne bih kockao sa 600€ zbog uštede od koliko 100-150€
Ne znam, ja cu mozda probati/rizikovati na leto kad budem u EU, ali pre cu videti postoje li opcije za povrat novca...

@BricoGO koji program za praćenje temperatura koristiš?
Da probam i ja da vidim jel se I kod mene greje. Do sad nisam primetio

Obratite pažnju na sliku na zidu, dobije nekakav 3D efekat...ovo isto se dešava po danu, baš neki dan sam snimao bor (drvo), znači "ivice" drvets su mirne a sve unutar tih ivica se miče...kao na ovoj slici na zidu, koju pi*čku materinu...snima 3D video ili šta, možda sam negdje uključio tu opciju 🤣
Па ти си пријатељу пре само неколико дана хвалио како си задовољан, шта би сад одједном све најгоре🤣

Pa sad je naišao na detalj koji mu smeta i to je to. Ja ga razumem, ali isto tako to npr ne bi primetio jel 4k upalim par puta godišnje i nikad nisam snimao duže od 1m generalno. Sve u svemu snap i dalje allaround bolje rešenje.

@BricoGO koji program za praćenje temperatura koristiš?
Da probam i ja da vidim jel se I kod mene greje. Do sad nisam primetio
CPU Monitor...ne treba ti program, osjeti se. Čim pokreneš kameru.
Па ти си пријатељу пре само неколико дана хвалио како си задовољан, шта би сад одједном све најгоре🤣
I dalje stoji da je za stvari koje sam naveo odličan uređaj sa odličnom autonomijom ali kamera..koje probleme pravi i koju kvalitetu ima...ja to još nisam doživio...jednom riječju SMEĆE BRE SMEĆE!!!

CPU Monitor...ne treba ti program, osjeti se. Čim pokreneš kameru.

I dalje stoji da je za stvari koje sam naveo odličan uređaj sa odličnom autonomijom ali kamera..koje probleme pravi i koju kvalitetu ima...ja to još nisam doživio...jednom riječju SMEĆE BRE SMEĆE!!!
Осетио си све чари егзиноса😀

Vrh Dno