Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kome je jos fokus da forum ucitava brzo, to je forum. Daleko veci akcenat bi trebalo da je na preglednosti i funkcionalnosti. OCN na custom vbulletinu je pre 5+ godina bio daleko ispred ovoga.
Npr. imali su galerije fotki iz citave teme koja se nalazi u malom widgetu, pa kad odes u moje skrivanje kablova ne citas postove nego gledas ono sto te zanima.

Evo i mojih zamjerki/sugestija za novi izgled foruma:

• Omogućite u podešavanjima 24:00 pored AM/PM.
  • Da li se može iskoristiti cijela širina ekrana za prikaz posta (pogledaj prikačen screenshot)? Sa obe strane postoji neiskorišćen prostor.
  • Da li se može implenetirati padajući meni sa konfiguracijom ili bar da se prikaže ista kad se kursor dovede iznad avatara?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    64.8 KB · Pregleda: 91
Evo i mojih zamjerki/sugestija za novi izgled foruma:

• Da li se može iskoristiti cijela širina ekrana za prikaz posta (pogledaj prikačen screenshot)? Sa obe strane postoji neiskorišćen prostor
Ima "sire" skoro full screen, pored nicka gore desno imas pilulu pa pored je dark mode. Tu pilulu klikni pa ces videti

Prilozi

• full.png
    full.png
    198.8 KB · Pregleda: 83
Ja sam odusevljen novim izgledom :) Svaka vam cast :)

Od kako je se desila ova uzasna promena sa forumom ja vise nemam privilegiju da komentarisem u specificnim podforumima poput "Kriptovalute". Molim nekog Mod-a ili Admin-a da mi resi ovaj problem.

Možda je očigledno, tema jeste memorija, ali mi je logičnije da stoji u "Čuvanje podataka", nego pored procesora:

Samo predlog.

Vreme za izmenu posta je samo 5 minuta, a bilo je valjda 60 minuta. Jasno mi je da na taj način hoćete da eliminišete flejm, vređanje, napušavanje koje je moguće naknadno izmeniti/sakriti od moderacije ali mislim da je 5 minuta prekratko vreme, ne samo zbog pravopisa nego pre svega zbog dodavanja linkova i ostalih korisnih izmena. Samim tim što više nema buvljak oglasa, što forum preko TT-a trenutno ne radi, biće i manje problematičnih likova, zato mislim da vreme za izmenu posta treba da bude bar 10-15 minuta, sve zbog navedenih razloga, nikako zbog zloupotreba.

A možda je i bolje ako neko ispali flejm i to da ima šansu da se pokaje i obriše nego da ga se banuje i da se pravi posao moderatorima.

Ne izgleda loše, trebaće naravno vremena malo da se naviknemo. Brzina je odlična za sad.
Potpuno se slažem da treba uvesti 24:00 format umesto AM-PM.
Crna tema je odlična, svetla je malo "mrtva", mogao bi kontrast da bude malo veći. Verovatno stvar ukusa...
Avatar mi je dodeljen automatski, nisam gledao šta i kako može, to je zadnja stvar ;).
Sad probam prewiew, odličan, ne baca te negde pola metra gore dole...
Kad smo kod pola metra, jeste zamorno skrolovanje, prva polovina mi najčešće i nije interesantna a grid mi se i ne sviđa. Šta je tu je...

Jel to može da se komentariše u oglasima? :)

Jako nepregledno, loš izbor fonta, loš line height. Što mislim da su problemi samog XenForo šablona - treba ubaciti neki drugi template, ili ponuditi makar mogućnost odabira nekog drugog šablona
Takođe, širina bi trebalo da bude fluidna, na recimo 75-80% širine monitora.
2021. godina - avatari mogu da budu veći.

IMHO, ovo je generalno net negative i treba da se promeni template i da se ubaci jedno 10-20 QoL addonova. Tipa onaj za takovanje, onda signature once, onda Advanced media embed itd.

Ne dozvoljava mi da aktiviram push notifikacije, piše da su blokirane a ti nikada nisam uradio..

Taj blok je samo iritirao ljude bespotrebno, a mnogi su ga na razne načine sakrivali. Nema potrebe gurati prstom u oko, zato je u sidebaru 5 vesti za sada.
Mada bih ja stavio vesti iznad Benchmark TV sidebar sekcije. Ima tu još neki bug, barem kod mene u više browsera. Kada krenem da skrolujem početnu stranu, sidebar se ne podiže već stoji u mestu, i pomeri se na gore tek kada se dođe pred kraj skrolovanja.

Mada bih ja stavio vesti iznad Benchmark TV sidebar sekcije. Ima tu još neki bug, barem kod mene u više browsera. Kada krenem da skrolujem početnu stranu, sidebar se ne podiže već stoji u mestu, i pomeri se na gore tek kada se dođe pred kraj skrolovanja.
Podešen je da bude sticky, zato je to tako.

Sugestija:
1) Brzo skrolanje kada si na vrhu stranice u vidu strelica ka dole, ka gore ima strelica. Ili sam mozda corav i ne vidim strelicu ka dole na istom mjestu. 😂
2) Na mobilnoj verziji aplikacije da se uvrsti “watched” u dijelu brzog menija (forums, whats new, search), itd.

Zelim da se zahvalim @kUdtiHaEX na discouraged statusu. Voleo bih da je makar imao muda da me banuje javno, a ne discouraged status da mi stavlja. U prevodu mozes da koristis forum, ali ne mozes. Radice sve kao na 56kbit konekciji, otvarace ponekad nakon minut, ponekad ne.

https://xenforo.com/docs/xf1/users/#banning-users - za objasnjenje discouraged statusa.

A zasto? Jer je mlada uvredjena sto mi se stari forum vise svidjao.

Testira možda opciju, sam si se naguzio realno...
Eto, da te banovao klasično, ja ne bih imao pojma da tako nešto postoji. Vrh opcija za dusman13 dijagnoze.

Jel moze da se stavi da broj postova po stranici teme bude 20 kao na starom forumu?

Jedno pitanje, kako obrisati slučajno napravljene nove teme, stoji džabe i zauzima mesta?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno