Šta je novo?

Tapatalk i PWA aplikacija

@salacue hvala. Vip forumi nisu za ovu temu.

Tapatalk nije dostupan niti će biti neko vreme. Zamena za njega je PWA aplikacija koja je dostupna Android korisnicima (browser će sam ponuditi da je instaliraš) i iOS korisnicima (Share -> Put on homescreen).
na iOSu ovako radi top.

Odlično radi PWA iz Samsung pretraživača.

Zbogom Tapatalk, napokon, nije mi žao 🤪

Lepo radi PWA, imajuci u vidu da Tapatalk bukvalno samo za forum koristim videcemo kako ce da mi legne :)

Cestitam na uspesnom unapredjenju :)

Konačno smo uz novi forum dobili i dobru temu za mobilne browsere. Uz to smo dobili i mogućnost da jednostavno instaliramo Bench kao aplikaciju na telefonu. Razumeo bih da je Tapatalk iole kvalitetna aplikacija, pa da ima nekog razloga da se prilagođava forum. Ovako zaista nema nikakve poente trošiti vreme i energiju na aplikaciju koja nas je uglavnom samo iritirala sve ove godine.

Ради и на самсунг претраживачу.
Ja otvorim forum preko tog samsungovog ali i dalje ne znam šta treba da radim i koje tačkice da stiskam da dobijem bilo kakvu opciju za install bilo čega! Inače i meni je tapatalk bio odlično rešenje pa čekam da se vrati mogućnost otvaranja preko istoga!

Gore levo u cosku, 3 crte. Pa ti se otvori sidebar i dole skroz na dnu imas opciju Install.

Ja otvorim forum preko tog samsungovog ali i dalje ne znam šta treba da radim i koje tačkice da stiskam da dobijem bilo kakvu opciju za install bilo čega! Inače i meni je tapatalk bio odlično rešenje pa čekam da se vrati mogućnost otvaranja preko istoga!
+1

Evo meni se ništa ne otvara...a ugasio sam i adblocker i sve

Prilozi

• Screenshot_20210208-133758_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210208-133758_Samsung Internet.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 144
Da li postoje push notifikacije za iOS?

Kod mene u samsung browseru

Prilozi

• Screenshot_20210208-134259_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210208-134259_Samsung Internet.jpg
    42 KB · Pregleda: 146
Vi koji nemate mogucnost instalacije PWA, uradite prvo update browsera, pojavice se nakon toga.

Ubacio sam pwa aplikaciju i sa nje upravo pišem.Jel ima neko dodatno podešavanje za teme koje su mi favorit(watched threads),jer kad udjem u jednu od njih moram da kliknem na zadnju stranicu da bi nastavio od poslednje poruke .Posle kad pročitam moram unazad kliktati da me vrati na početak.Da li ima prečica za watched threads kao na TT ?

Auuu,pa obicno kad treba nesto da se instalira,ima neka crvena tackica pored toga ili neki znak,cisto da se istakne!A ovo je samo jedna u nizu opcija,zato je nisam ni video!Hvala nightshadow!Imas lajk!!!:)

Meni radi PWA na Operi, ali ipak je čitljivost preko Tapatalka. Na PWA ne može da se poveća font a i text reflow ne radi pa ako se zumira mora da se scrolluje levo-desno :(
btw... gde je opcija da se namesti avatari da se ne prikazuju?

Meni radi PWA na Operi, ali ipak je čitljivost preko Tapatalka. Na PWA ne može da se poveća font a i text reflow ne radi pa ako se zumira mora da se scrolluje levo-desno :(
btw... gde je opcija da se namesti avatari da se ne prikazuju?
htedoh reći, čitljivost bolja, ali ne vidim edit :)

Ima TT itekako svojih prednosti i nadam se da će u budućnosti i ta opcija opet biti dostupna. Pregledniji je, nema potrebe za posebnom app za svaki forum, dark mode prati sistemska podešavanja itd itd.

Prilozi

• Screenshot_20210208-145341.jpg
    Screenshot_20210208-145341.jpg
    26.7 KB · Pregleda: 92
  • Screenshot_20210208-145334.jpg
    Screenshot_20210208-145334.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 57
Kod mene na iOS nema nikakva opcija za instalaciju bilo cega... ni na chrome ni na safari

Prilozi

• 0919D6F1-EF52-4EF7-874C-2B71B61612A0.png
    0919D6F1-EF52-4EF7-874C-2B71B61612A0.png
    253 KB · Pregleda: 80
Kod mene na iOS nema nikakva opcija za instalaciju bilo cega... ni na chrome ni na safari
Ne bi ni trebalo da bude nikakva opcija za instalaciju, već da u Safariju ideš na Share, pa Add to homescreen. Time dobijaš bookmark, ali bez adress bara, i onih opcija iz safarija (kao da je zasebna aplikacija). Međutim, kod mene to nije slučaj. Kada idem na Add to homescreen, napravi bookmark kao svaki drugi.

Ova PWA "aplikacija" ne učitava automatski sledeću stranicu, nego moraš da ideš na Next, što je problem kada se vraćaš nazad moraš opet sve proći unazad. U TT se vraćaš na spisak tema...

Izvinjavam se ako je neko već pitao, ali kako podesiti da me forum baci na poslednju nepročitanu poruku u nekom threadu? Svaki put ode na prvu, ako odem na “jump to new” ode na neku random poruku koju sam već video. Probao sam ručno da iščitam najnovije poruke ali kad se vratim u taj thread opet ode na prvu poruku. Safari je u pitanju.

Nazad
Vrh Dno