Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolji je forum, brzi, imate notifikaciju u realnom vremenu kad vam neko posalje poruku a ne da refresujem xy puta, za preglednost stavite GRID layout bice preglednije...
Ima mana dosta ali nemoguce je da ih nema. Svi su forumi sad sa istim glupim Whats new, pa novi postovi sto je glupo jer na whats new pokaze i procitane, a kome to treba.
Ali je daleko bolji engine za pisanje postova, sve je bolje u vezi s tim u odnosu na stari.
21 vek, i zato je takakv kakav je ima i like (klinacke fora ali to je sad svugde) i jos verovatno 300 mana...
Ali je bolji i brzi od starog, privikavanje je potrebno, hejtovanja ce biti kako god

Da, obavezno čitanje od početka pre postavljanja pitanja :)
Sad jedno koje mislim da nije bilo...
Kako uraditi refresh u PWA?
Nema dugmenceta, swipe na dole ne radi... Koristim Firefox PWA, možda zbog toga? Kako je na chrome browseru?

Odlicno, svidja mi se nova verzija foruma daleko vise nego stara :D

Jedno pitanje, sta raditi sa starim oglasima koji vise nisu aktuelni? Ili nista..?

Uh,samo da ponovo radi :D Evo sad i avatar imam :d O da li to vise nema smajlija bez jednog zuba :D Zaista je tesko navici se,ali mic po mic.... Dark mod me preporodio :D Bice ovo super stvar,cestitke za trud i za to sto nismo pusteni niz vodu 👏👏👏

Konkretan predlog bar sto se mene tice da se u topicu (posebno u Dark modu "new" post naglasi nekom jacom vristecom bojom,da ne citam deset puta iste postove,i mozda ne bi bilo lose da je to "new" sa leve strane,jednostavno mnogo obracam paznju na to obavestenje,a trenutno mi je beskorisno.Hvala

^^^ Kako si uspeo da dodas PWA kroz firefox?
Ja kad kliknem na ono 'Install' nista se ne desava. Kroz chrome sam uspeo.
Mada mislim da nije ni bitno to, isti princip ce da bude kako god instalirao PWA valjda.

Pa sta je falilo starom forumu, bio je savrsen.

Iskreno, paranormalno mi je da neko napiše nešto ovakvo. :)

Stari forum je bio neopisivo ******, zastareo, spor, kao neki arhaični podsetnik na "kako je nekad bilo", dovoljno je samo da uđem u inbox i da mi proradi ankcioznost od užasa i nepreglednosti i maltretiranja sa sent, inbox i ostalim sra njima, a sa obzirom da je Benchmark ipak jak brend a forum jako masivan, ovo je bilo neophodno i još jednom super što je to neko shvatio i uradio jedini logičan korak - došao u korak sa vremenom u kome živimo i sa potrebama ljudi na jednom ovakvom mestu.

Forum sada radi znatno brže, ali...meni se ne sviđa. Da li sam rob navika ili šta već... Stari forum je bio pregledan, teme dobro grupisane. Sad, npr, ŠTA KUPITI spojeno u jednu celinu. Molim Vas...A MOBILNI TELEFONI podeljeni u desetak podgrupa - Huawei, Samsung, Apple... Znači jedan deo foruma ste pojednostavili a drugi usitnili. Kad me interesuje nešto da kupim ići ću u deo foruma namenjen za to. Ali zato kad hoću da čitam o mobilnim telefonima, uđem u odeljak za njih i iščitam desetak različitih tema jer me generalno zanima. Odem da pogledam za P30 pro, pa naletim na S10, Note10, S20...

Mada, izgledaću morati da se naviknem...2020 i Facebook dobi novo ruho, i Sony PSN, na žalost ni jedan više nije pregledan i funkcionalan kao pre. Samo lepše izgledaju na mobilnim telefonima.
Odluka o tome kako će pojedini forumi da izgledaju je doneta na osnovu statistike tih foruma kao i na osnovu odgovora koje smo dobili u anketi. Za sve postoji razlog, već sam naveo zašto i kako pa pročitaj prethodne postove.

Mada mislim da nije ni bitno to, isti princip ce da bude kako god instalirao PWA valjda.
Sva pitanja za PWA aplikaciju postavite ovde:

Kada klikneš install pojavi ti se prečica na "desktop-u". To je to

Da li ima negde gde uđem da mi pokazuje samo teme u kojima sam učestvovao? Kao što je bilo na Tapatalk "participated"?

Kada na Operi sačuvam Bench na homescreen, da li je to PWA?
Potpuno isto izgleda kao na Chrome.

@bandovic greška koju si prijavio je sređena. Hvala još jednom.

Lepo izgleda, malo brže i tečnije radi, neke stvari su funkcionalnije ali ima tu još posla i sređivanja, posebno oko organizacije nekih tema, funkcija i potforuma. Svaka čast za promene i trud, bilo je vreme za to.

Navikao sam i na stari vbulletin i tamnu temu, i pored zastarelosti i ograničenja, tu je nepraktičan i zastareo sistem privatnih poruka verovatno bio najveća mana, iz ugla korisnika.
Tamna tema je veoma dobra, mada bi mogla da bude i malo tamnija, i sa malo višim kontrastom (ili izraženijom razlikom u nijansi boje) između thread-a sa pročitanim i novim porukama.
Bez ozbira na tu ''naviku'', mislim da je period prilagođavanja na novi forum već prošao, samo malo bolje da se organizuju neki delovi foruma i to je to.

Organizaciju smartfon potforuma po brendovima/proizvođačima smo predlagali još pre nekoliko godina, možda takav raspored nekima sada smeta ali je zapravo pregledniji i bolji, trebalo bi brzo svi da se naviknu.
Inače, mislim da će taj deo foruma biti čistije i preglednije mesto, sa manje flejma i spama (pa i nepismenih postova), jer neko vreme neće biti (određenih gen Z) Tapatokaša.

Slažem se sa nekim članovima, da bi bilo dobro srediti ŠDK potforum.
Ne znam kako tačno funkcioniše sistem lajkova i poena ali mislim da to ima smisla samo za IT potforume, nikako za klabing i slične. Ili da ostanu u okviru tih potforuma ali da se ne broje, ako je to uopšte bitno administraciji.

Zastareli low-res avatari su bukvalno masakr za oči, i ogroman kontrast u odnosu na čist i moderan novi izgled, valjda ćemo ih svi promeniti uskoro. A možda ne bi bilo loše da se omogući opcija da budu i drugog (kvadratnog) oblika, kao na a.x.e npr. Emodžiji su.. pa možda i nisu baš toliko loši, kakvih sve ima, više su mi odgovarali oni stari, pravda za green.gif!

@hsv.stoned Smajliji su onakvi kakve imate na telefonima danas. Oni stari sa VB4 su... stari i to je to, vreme je za penziju.

Da se nadovežem za Šta da kupim - taj forum podržava isključivo Question tip diskusija. Ako ste ikad posetili Stackoverflow, pokretač teme postavi pitanje, a drugi odgovaraju i mogu da dodaju poene na pojedinačne odgovore. Na taj način se kvalitetni odgovori lakše uoče plus je sortiranje postova u tim temama ili hronološko ili po broju poena. To će olakšati izdvajanje kvalitetnih informacija u tonu predloga.

Takođe nisam ispratio, ali da li će se vraćati podrška za Tapatalk ili da se skroz naviknem na ovo?
Fluidnije i bolje mi radi svakako, male samo izmene u nijansama, tipa da se lepše vidi tema kada ima nešto novo u njoj, da se doda npr crvena tačkica pored imena teme, ako me razumeš.

Takođe nisam ispratio, ali da li će se vraćati podrška za Tapatalk ili da se skroz naviknem na ovo?
Fluidnije i bolje mi radi svakako, male samo izmene u nijansama, tipa da se lepše vidi tema kada ima nešto novo u njoj, da se doda npr crvena tačkica pored imena teme, ako me razumeš.
Neće.

Sve pohvale za novi forum :) posebno mi je drago što ima da se podesi dark tema... Čestitke izvođačima radova i Benču na novom forumu :D

A je l može da se "Šta da kupim?" tema vrati kako je bila?

Ranije odem u podforum televizori i mogu da pročitam sve šta me zanima, sad moram da tražim teme kroz teme sa procesorima, napajanjima, telefonima itd.
Ranije ste to imali bolje organizovano.

Samo da pitam Igora da li se moze dodati funkcija sa prikazom konfiguracija clanova? Znam da je smaranje ali eto :)

@hsv.stoned Smajliji su onakvi kakve imate na telefonima danas. Oni stari sa VB4 su... stari i to je to, vreme je za penziju.

Da se nadovežem za Šta da kupim - taj forum podržava isključivo Question tip diskusija. Ako ste ikad posetili Stackoverflow, pokretač teme postavi pitanje, a drugi odgovaraju i mogu da dodaju poene na pojedinačne odgovore. Na taj način se kvalitetni odgovori lakše uoče plus je sortiranje postova u tim temama ili hronološko ili po broju poena. To će olakšati izdvajanje kvalitetnih informacija u tonu predloga.

Da, ovi su čak i dobri, malo ozbiljniji od stock TT smajlija/emodžija ali to je najmanje bitno u celoj priči.

Vezano za ŠDK, ok, to je jasno. Ali mogle su neke teme da idu u zakačene, npr. velika tema o bubicama/in-ear slušalicama, TV, napajanjima.. mislim, jasno mi je da će zbog posećenosti/popularnosti biti skoro uvek pri vrhu, ali možda ne bi bilo loše zakačiti ih.

Mada, sada sam pogledao kako sve to funkcioniše, izgleda i nema potrebe za sticky opcijom.

Odlično, nego gde se dede tema world of tanks, bila je u online igre...
Probao i pretragu ali mrka kapa.
To sam i ja hteo da pitam. Pomislio sam da su ukinuli skroz sekciju online igre. :LOL:

Forum izgleda suer, jutros sam ga lisatao na telefonu, sad na 24" monitoru. Razlika u avatarima je ogromna, na telefonu se ne primećuje toliko kao na monitoru. Shodno tome, evo i novog avatara u čast novog "svetskog prvaka".

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: bit
Da, ovi su čak i dobri, malo ozbiljniji od stock TT smajlija/emodžija ali to je najmanje bitno u celoj priči.

Vezano za ŠDK, ok, to je jasno. Ali mogle su neke teme da idu u zakačene, npr. velika tema o bubicama/in-ear slušalicama, TV, napajanjima.. mislim, jasno mi je da će zbog posećenosti/popularnosti biti skoro uvek pri vrhu, ali možda ne bi bilo loše zakačiti ih.
Baš naprotiv, teme koje imaju gomilu strana i koje traju godinama su generalno beskorisne i preteške za bilo kakvu navigaciju. Informacije podeljene u prvih 10 strana nemaju više nikakvu vrednost u odnosu na one u poslednjih 10 strana. Upravo jeste poenta da se izbegne pravljenje takvih tema i da one budu kraće i konciznije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno