Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Da Tramontina je bas ok, Dick takodje vrhunski, uzimao sam set od 3 veca noza oko 2700 mislim da su bili.

Mada i oni sto budu u Lidlu za par stotina din lepo bas seku, uvek kad bude uzmem bar 1 da se nadje u rezervi.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Budžet, kakva vrsta gejminga i koji grip koristiš?

Poslednja izmena:
koji model ?

Hvala ljudi, našao sam ih obde pa ću da naručim

https://skytehnika.rs/prestashop/36-tramontina

Meni su se Dick pokazali bolji. Lakše se oštre, i duže ostaju oštri.
Imam i jednu Tramontinu, ali ja to ne mogu da naoštrim. Nosio sam je i kod profesionalca, i nisam zadovoljan. Dick koji sam oštrim je bolji posle oštrenja.
Ima tu nešto, odnos tvrdoća/elastičnost/krutost i još neke osobine čelika, koje sve treba da se usaglase (a poneke osobine isključuju jedna drugu), da bi nož bio najoptimalniji.

Ovaj IKEA oštrač jako lepo naoštri sva 3 Dick noža što imam, i budu dovoljno oštri mesecima.
Dijamantskom turpijom sa Aliexpress-a jednom godišnje naoštrim ručno, da se dotera sam vrh oštrice. Posle toga, IKEA oštrač bar 3-4x može lepo da naoštri.

Ovako naoštreni, kulen, kobaju, šunku, suvu pečenicu mogu da sečem skoro da je providno. :p

Inače sam jako osetljiv na tupe noževe. Na sva putovanja gde ćemo imati kuhinju, nosim svoje noževe. :trust:

Poslednja izmena:
Možeš da linkuješ tačan tip turpije koji imaš? Ja sam kupio kamen za oštećenje, isto Ali, i lepo služi

Nije ni cudo da su bolji, koliko vidim tri puta su skuplji, bar ovo sto videh na sajtu okova. Doduse stoji cinjenica da se ne kupuju svaki mesec.

Neki plavi,od 920 dinsa. Dugo godina smo imali mislim neki Wegner svajcarski,i nazalost polomio se,a bio fantastican,i sad kad videh da pricate o nozevima,pogledam taj sajt i taj od 920 vizuelno gotovo identican,pa sam odlucio da ga porucim. A valjda ce raditi posao

Možeš da linkuješ tačan tip turpije koji imaš? Ja sam kupio kamen za oštećenje, isto Ali, i lepo služi

Nema više te ponude.

Oblik olovke, presek je zasečena kružnica. Sama turpija se uvlači u ručku.

Nema veze,ovi su rekli da ce biti ponovo (al se ne zna kada :D) pa ce poslati kad stigne :)

Stiglo mi je staklo koje je reklamirano na aliju kao "full screen", a na slikama stoji da staklo ide od ivice do ivice mobilnog. Doduše, stavili su da imaju stakla za više mobilnih jednog proizvođača. I ja se mislim da sam konačno našao staklo koje pokriva ekran mobilnog od ivice do ivice, ali ne lezi vraže. Ima klasičan luft sa leve i desne strane, kao i sa donje strane. Jedino sa gornje strane fino naleže, jer prilikom stavljanja treba pogoditi otvore za kameru i zvučnik.

Šta raditi u ovom slučaju? Prežaliti pare?

@ prashinar

Ja ne oprastam , bar sto se ocenjivanja tice.
Ako realno stanje primetno odstupa od specifikacije onda uz negativnu ocenu trazim i
delimican / pun povracaj novca pa makar se radilo i o 1$

Uspevaju da prodaju ogromne kolicine krsa jer im vecina kupaca oprasta lazi napisane u specifikaciji.

Ako je FULL COVER onda folija-staklo mora da ide od ivice do ivice - nema odstupanja !!!

Evo primer

crno "staklo" - pokrivanje od ivice do ivice

full.jpg

cesto kao "full cover" uvaljuju folije- stakla kao u ovom primeru

nf1.jpg

Nažalost sve reklamiraju kao full screen. Ali samo stakla sa crnim okvirima stvarno pokrivaju ceo ekran, ova čista nikad. Ili sa strane nije od ivice do ivice, ili sa svih strana.
Tako da za ubuduće kada naručujes ako hoćeš od ivice do ivice to ćeš dobiti samo sa staklom koje ima crne ivice, na ove čiste ne računaj, bar ja nikad nisam dobio to čisto, a da je bilo od ivice do ivice. Isti slučaj je i kod nas kad se uzme u prodavnici. Zbog čega je problem napraviti od ivice do ivice kao sa crnim staklom, ne znam [emoji1745]

Sent from my Mi10T using Tapatalk

@ kalehrl

DA , jer radi se o principu.

Zasto dozvoljavas sebi da te neko pravi budalom ?

Sad posto sve zivo sto iole vredi kosta bogaoca zbog shippinga kao da je zlato, AliExpress postaje beskoristan. Postoji li neka zamena za kupovinu elektronike a da ne traze po 50$ za shipping najprostijih stvari kao ovi lopovi?

@Haseo

"prezvakana" tema - za neke stvari postoji alternativa , za neke ne.

Jedno pitanje...posto je preko 5$ shipping dosta skup...ako bih svaki drugi dan 10 dana za redom porucivao neki predmet od 3$, da li bi mi oni poslali sve zajedno u stavili veliki shipping, ili bi slali pojedinacno i onda da ne placam tih 30$ vise? :)

Ja sam poručio po nekoliko predmeta posebno, a poslali su sve zajedno. Al porucivao dam jedno za drugim, i zato su poslao zajedno. Ono što sam hteo odvojeno da pošalju zbog carine, čekao sam da dobijem obavestenje da je postalo, i nakon toga poručio još...

Jedno pitanje...posto je preko 5$ shipping dosta skup...ako bih svaki drugi dan 10 dana za redom porucivao neki predmet od 3$, da li bi mi oni poslali sve zajedno u stavili veliki shipping, ili bi slali pojedinacno i onda da ne placam tih 30$ vise? :)
To mozes koliko ja znam samo od istog prodavca kada uzimas, sve stavis u korpu pa onda stikliras sve predmete u korpi i ides na kupovinu.

Poslato sa Nova 5t

Ne znam da li smo se razumeli...uzeo bih od istog prodavca isti predmet, ali 10 komada...samo ne bih da platim shipping 40$ za 10 predmeta koji ukupno kostaju 30$...jel mogu da porucujem svaki dan po jedan taj predmet i da mi salju pojedinacno, i da ne platim shipping? :)
Ili tipa da porucujem svaki drugi/treci dan?

Ne znam da li smo se razumeli...uzeo bih od istog prodavca isti predmet, ali 10 komada...samo ne bih da platim shipping 40$ za 10 predmeta koji ukupno kostaju 30$...jel mogu da porucujem svaki dan po jedan taj predmet i da mi salju pojedinacno, i da ne platim shipping? :)
Ili tipa da porucujem svaki drugi/treci dan?
Pa ako mislis na to da kada hoces kupiti 1 komad, shiping je nesto sitno ili free a kada stavis vise komada shiping skoci na 30 dolara. Mozes uzeti 1 po 1. Ja sam tako uzimao kamere da izbegnem carinu. Kupim 2 posebno, jednu za drugom i posalje mi 2 paketa. Mozes da stavis istu adresu ali menjas imena od tvojih ukucana.

Poslato sa Nova 5t

Poslednja izmena:
@ unique93
Napraviš porudžbinu i platiš pa ponovo isto to i završio si, odradiš istog dana sve i šalju ti posebno jer se svaka prodaja vodi po broju porudžbine i za svaku porudžbinu prodavac daje broj pošiljke. Može da ti napravi problem ako se istog dana pojave sve pošiljke na carini.

Nazad
Vrh Dno