Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Јутјуб можеш решити инсталирањем Vanced верзије. Ради логовање и добијаш премијум функције.

Послато са Nova 5T

https://youtu.be/hiMJVOXch4w

Ovdje imaš cijelu proceduru...ako je potreban downgrade i instalacija GMSa. Bolje napraviti Backup podataka ako šta ne prođe kako bi trebalo. Ja sam inače uvijek radio Hard reset prije instalacije GMSa.

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

Znaci jedino tako. Mislio sam ako postoji neka brza i bezbolnija varijanta da se instalira gservis, i da nema tolikog rizika oko podataka, jer ovo ne bih odradio na svom telefonu, pa zbog toga.

Kakve veze čiji je telefon ako hoćeš instaliran GMS to je jedina metoda.

Ako je ovo istina što se piše onda sam iskreno razočaran [emoji3525]...zaista sam mislio da rade nešto novo, originalno a po ovome tipična kineska politika copy-paste uz minimalne promjene...uzmi android source kod i promijeni line...iz com.Android.systemui.overlay u com.HarmonyOS.systemui.overlay...onda i ne čudi kako su sadašnje .apk kompatibilne sa "novim" OS_om

https://arstechnica.com/gadgets/2021/02/harmonyos-hands-on-huaweis-android-killer-is-just-android/

Јутјуб можеш решити инсталирањем Vanced верзије. Ради логовање и добијаш премијум функције.

Послато са Nova 5T
Ne koristim ga ja, pa mi nije bitno.
Ok, hvala u svakom slučaju.

Bss tako ali najavljival8 su novi os kao nesto novo revolucionarno a ono prepakovani android

Zar ste stvarno mislili da će Kinezi odustati od svoje ustaljene prakse copy-paste?

A sta ste ocekivali da vidite? EMUI kao EMUI.. Ispod je svakako baza "android", One Plus radi nesto slicno, pa je to odlicno..

Elem..

Sa kojim aplikacijama imate najvise problema na P40 (mimo Google-ovih), zbog nedostatka GMS-a. Porucio sam bio Mate 40 Pro, medjutim shvatio sam da mi je pametnije da uzmem neki P40 Pro, posto su sad poprilicno jeftini, kako bih video da li to lezi, da ne bi grunuo 1000+ e u nesto sto mozda ne mogu da koristim.

Generalno sa aplikacijama koje koriste Google mape.
Npr ranije sam koristio Strava za praćenje treninga.
Sada sam morao da se prebacim na Running Adidas {bivši runtastic) koji postoji i na App gallery. I radi odlično, po funkcionalnosti nije nista lošiji od Strave, ali pošto krećem sa novom aplikacijom nemam sačuvane stare rezultate radi uporedjivanja. Naravno to nije toliki hendikep da bih odustao od telefona.

Od navigacija već imaju sve veće na App gallery kao Here, Tom tom, Sygic, tako da mi tu nista ne nedostaje. Čak i Google mape rade, samo bez sinhronizacije.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

^

Hvala Antagonist!

Nista, probacu sa P40 Pro, pa ako ne ide, eto ga u oglasima, sta sad...

Zašto ne ideš na p40pro plus jer je sa p40pro igranka sa displejima, možeš da dobiješ extra a možeš i očajan, dok plus verzija koristi Samsung isključivo.

P30pro

Zašto ne ideš na p40pro plus jer je sa p40pro igranka sa displejima, možeš da dobiješ extra a možeš i očajan, dok plus verzija koristi Samsung isključivo.

P30pro

Pa svakako cu uzeti telefon sa garancijom, tako da ne vidim neki problem. Doduse nisam istrazio koji su potencijalni problemi. Kapiram da ako je neka od onih fora sa linijama i mrtvim pixelima, u garanciji se da resiti, zar ne?

Nije to,imas 3 proizvodjaca i los displej ti nece uvaziti u garanciji,ja sam popio los displej ,ne znam ko je proizvodjac. Mislim da mi je to najlosiji displej u proteklih 5 god,boje su bile toliko isprane kao da je displej iz 2010 god,katastrofa ,a to sigurno nece uvaziti kao garanciju
Lepo ti je rekao @Spanjeli ako si vec odlucio za p40 seriju idi na plus ,tu ti je sigurno dobar displej

Poslednja izmena:
Na Mate 20 Pro, se može proveriti preko ove app. Kod Mate-a je LG bio problematičan, a BOE je ok.

Prosto mi neverovatno da je tako los displej.

Dule, ako te ne mrzi, baci sliku, da vidim koji je taj problematični.

Hvala!
ad591dfc7d285b9ff53792231f36d76a.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Na Mate 20 Pro, se može proveriti preko ove app. Kod Mate-a je LG bio problematičan, a BOE je ok.

Prosto mi neverovatno da je tako los displej.

Dule, ako te ne mrzi, baci sliku, da vidim koji je taj problematični.

Hvala!
ad591dfc7d285b9ff53792231f36d76a.jpg

Ma odmah sam prodao tel,5 klasa ispod bilo kog tel iz prosle god,veruj mi,,boje su bile toliko isprane kao garderoba posle 10 god pranja a nije do stelovanja,sve sam bio probao. Na kraju ga stavio na oglas i pred covekom upalili telefon i probali ga . Mozda se i on posle pokajao ali ga je probao dobrih 15 20min. Jednostavno takav je displej jednog od ta 3 proizvodjaca i to je to,nema veze sa Hulkom ili bilo cime slicnin

Ok, jasno, treba biti oprezan.

Nista, ako ima nekog sa p40Pro, neka mi slika ovo što sam i ja postovao.
Bio bih zahvalan!

Od Androida 10 ovo više ne može da se proveri koliko ja znam.

P30pro

Jedini razlog je nedostatak GMSa...što se tiče samsunga po pitanju meni najvažnije dvije stvari a to su baterija i kamera iskreno rečeno baterija me je iznenadila, pozitivno, bemliga ako nije i bolja nego na P40Pro+ ali to ću sigurno znati za jedno 10tak dana. Što se tiče kamere, ona me također iznenadila ali negativno. Fotografija, dobro je to ali nije kao na P40Pro+, pogotovo noćna...sinoć sam baš sa ženom šetao, isto mjesto, ista rasvjeta ali što P40Pro+ napravi u automatici samsung ne može ni u Night Mode_u. Da bi to na nešto izgledalo samsungu treba puno više svijetla nego huaweiu. Video, to je bolje nego na P40Pro+ ali daleko od dobroga. Kažu popravit će se sa update_om, znaš kako kažu, nada umire posljednja [emoji16]
Očigledno danas ako hoćeš da imaš nešto dobro moraš praviti kompromise...sa Huawei_om GSM sa Samsungom čekanje na updates...po meni tko ne pati za zoom_om a može napraviti kompromis kad je u pitanju iOS, ruku na srce po meni iako ga nisam koristio iPhone 12ProMax je momentalno nešto najbolje kad su u pitanju Smartphones...kad je nešto dobro onda je to dobro. Tko zna, možda sljedeći bude iPhone [emoji6]

Poslednja izmena:
Jedini razlog je nedostatak GMSa...što se tiče samsunga po pitanju meni najvažnije dvije stvari a to su baterija i kamera iskreno rečeno baterija me je iznenadila, pozitivno, bemliga ako nije i bolja nego na P40Pro+ ali to ću sigurno znati za jedno 10tak dana. Što se tiče kamere, ona me također iznenadila ali negativno. Fotografija, dobro je to ali nije kao na P40Pro+, pogotovo noćna...sinoć sam baš sa ženom šetao, isto mjesto, ista rasvjeta ali što P40Pro+ napravi u automatici samsung ne može ni u Night Mode_u. Da bi to na nešto izgledalo samsungu treba puno više svijetla nego huaweiu. Video, to je bolje nego na P40Pro+ ali daleko od dobroga. Kažu popravit će se sa update_om, znaš kako kažu, nada umire posljednja [emoji16]
Očigledno danas ako hoćeš da imaš nešto dobro moraš praviti kompromise...sa Huawei_om GSM sa Samsungom čekanje na updates...po meni tko ne pati za zoom_om a može napraviti kompromis kad je u pitanju iOS, ruku na srce po meni iako ga nisam koristio iPhone 12ProMax je momentalno nešto najbolje kad su u pitanju Smartphones...kad ke nešto dobro onda je to dobro. Tko zna, možda sljedeći bude iPhone [emoji6]

Ma gde brate da ides sa s21U na ajfon to je suludo,daleko da moze da primirise ultri pogotovu sada kad je baterija bas dobra.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Očigledno danas ako hoćeš da imaš nešto dobro moraš praviti kompromise...sa Huawei_om GSM sa Samsungom čekanje na updates...po meni tko ne pati za zoom_om a može napraviti kompromis kad je u pitanju iOS, ruku na srce po meni iako ga nisam koristio iPhone 12ProMax je momentalno nešto najbolje kad su u pitanju Smartphones...kad je nešto dobro onda je to dobro. Tko zna, možda sljedeći bude iPhone [emoji6]

Znaci, realno, cak i nama zaludjenicima, GMS je ipak GMS.

Nažalost, nisu problem GApps nego one što ovise o Google_u, tužno ali istinito. Dok još nije bilo Raiffeisenbank Austria aplikacije u GalleryApp istu nisi mogao koristiti na P40Pro ni sa instaliranim GMSom zato što koristi Push Tan i jer uređaj nije Google certificiran te javlja da uređaj nije siguran. Odem ja u banku i pitam ih kako mogu koristiti mobile online banking a da ne koristitim Google jer ne želim...odgovor, žao nam je ali jedino na PCu.
Aplikacija austrijske pošte se ne može uopće instalirati bez Google Play Services, aplikacija Hrvatskog Auto Klub također, Park Now aplikacija za plaćanje parkinga isto se ne može instalirati, PolarBeat i još neke meni potrebne...to samo pokazuje da je Google hobotnica koje svoje krakove ima svugdje.

Pa baš na mojoj slici stoji da sam na Androidu 10 i kao što vidiš za ekran mi piše BOE proizvodjač..

Nisam obratio pažnju :) Svakako kod mene ne može da pokaže proizvođača a ni na p40p

P30pro

Nažalost, nisu problem GApps nego one što ovise o Google_u, tužno ali istinito. Dok još nije bilo Raiffeisenbank Austria aplikacije u GalleryApp istu nisi mogao koristiti na P40Pro ni sa instaliranim GMSom zato što koristi Push Tan i jer uređaj nije Google certificiran te javlja da uređaj nije siguran. Odem ja u banku i pitam ih kako mogu koristiti mobile online banking a da ne koristitim Google jer ne želim...odgovor, žao nam je ali jedino na PCu.
Aplikacija austrijske pošte se ne može uopće instalirati bez Google Play Services, aplikacija Hrvatskog Auto Klub također, Park Now aplikacija za plaćanje parkinga isto se ne može instalirati, PolarBeat i još neke meni potrebne...to samo pokazuje da je Google hobotnica koje svoje krakove ima svugdje.

Ja sam ocekivao da ce huawei krenuti ubrzano sa plasiranjem aplikacija u sopstvenu prodavnicu i krenuli su u pocetku i odjednom sve manje i manje aplikacija je dodavano dok nisu skroz stali. Tacnije nisu skroz stali ali slabo je to. Bilo je i onih najava "uskoro ce aplikacija biti dodata" ali ni od njih nista. Potisli su ih mnogo. Obzirom da ce i Harmony u pocetku biti zasnovan na androidu ne ocekujem nesto bolju situaciju po pitanju apk a kada nas i prebace na Harmony, izgubice se mogucnost instalacije veoma bitnih apk, bar za mene (whatsapp, insta, youtube, itd) tako da ne znam kako planiraju da obezbede alternative. Nadam se da ce Bajdenovi i njegovi bar skinuti zabranu za telefone inace huawei ce ostati samo lepa uspomena.

Nadam se da ce Bajdenovi i njegovi bar skinuti zabranu za telefone inace huawei ce ostati samo lepa uspomena.

Kad bi se to desilo...čim bi P50ProPlus bio dostupan za kupnju ovaj bi istog momenta na oglasima završio [emoji16]
Jedna stara narodna kaže...i magarac je umrlo u nadi da će sijeno pozelenit...tako ćemo i mi da će Huawei dobiti GMS [emoji6]

Vrh Dno