Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Do sada sam dobijao uz par proizvoda igre i uvek je bilo da ako kupis ovaj proizvod od x do y datuma dobijas igru, gde saljes kopiju racuna proizvodjacu i on ti salje instrukcije i kod za igru.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

@*******i

Interesantna ti je ta ideja da ja kao kupac moram posebno da pitam, i da tražim, nešto što po reklami dolazi uz proizvod.

I da je tako, da sam na njihovom mestu ne bih se blamirao i davao AMD papir sa kodovima za igre za nVidia karticu. Ne može biti sumljivije...

^
Ma da bas je nesto blamiranje u zemji Srbiji, narocito zelja jedne male maloprodaje da koliko toliko uzadje u susret kupcu... Vidim tebi nije bio blam da uzmes zato sto je igra od amd proizvoda, ili si iz tolikog revolta odustao od kupovine i otiso u Gigatron, aj da se ne foliramo vise pun mi je K... foliranja u zemlji Srbiji, ocene i kritike necega po zapadnim arsimima a mi koji bi nesto da ocenjujemo zivimo ko svinje u blatu kako nas je taj zapad i postavio, i nesto vazda *****mo.
Te kodove kod nas dobijao je uvoznik na tipa 200 karti 20 kodova van kutije, zasebno, a ne kao na zapadu, ili u kutiji, ili ovako kako je opisao @DukeLander... Jedina dobra stvar u to vreme ja bila sto se Monitor zalio svom komercijalisti da kupci traze igre koje se globalno reklamiraju pa su im oni slali koliko su mogli jer recimo gigatron i ti veci lanci nisu marlili za to.
Ne bi bilo lose da se jednom svi kolektivno probudite i shvatite gde ziviti, da je ovo Srbija, mala rasturena zemlja bivse Jugoslavije u kojoj nikada nista nec normalno da se desava, i da zivot postavite u skladu sa tim okolnostima sa teznjom da bude bolje.

Da bre bas neko u maloprodaji vade kodove iz kutija i sta rade sa njima ? Koji ce im moj van kutije, da nece da ih prodaju... Nije na odmet nekad malo kefalo da se ukluci kada se nesto kaze onako napamet cisto radi neke logike tipa zasto bi neko radio tako nesto i sta radi sa tim kodivima ako ih vadi iz kutije grafickih karti ??? A objasnio sam sta se zapravo desavalo sa tim kodovoima kod nas i kako su stizali.
Na benchu vazde neke teorije zaver o zlim prodavcima koji rade ne znam sta i bogate se na nama... A relanost marze u biznisu sa prodajom hardvera 3~8 posto.

Poslednja izmena:
^
Ma da bas je nesto blamiranje u zemji Srbiji, narocito zelja jedne male maloprodaje da koliko toliko uzadje u susret kupcu... Vidim tebi nije bio blam da uzmes zato sto je igra od amd proizvoda, ili si iz tolikog revolta odustao od kupovine i otiso u Gigatron, aj da se ne foliramo vise pun mi je K... foliranja u zemlji Srbiji, ocene i kritike necega po zapadnim arsimima a mi koji bi nesto da ocenjujemo zivimo ko svinje u blatu kako nas je taj zapad i postavio, i nesto vazda *****mo.

Ali je OK da plaćamo po cenama na zapadu + debeo procenat? Ha!

^
Ajde stvarno ne pricaj o necemu sto ne znas... Kakav debeo procenat maloprodaje rade sa mrazama 3~8%, znam radio sam taj posao...

Pitao sam Monitor, ne ucestvuju u akciji.

Nisu marze toliko velike koliko dodatni nameti od strane drzave, to nabija cenu i smanjuje asortiman u Srbiji.
Sa druge strane trziste diktira koliku ces cenu staviti.
Vi kao ne bi prodali kilu soli za 500 din i jos se lome da kupe a bila nekada cena 100 din?
Molim vas ljudi, manimo se decijih pricica...

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Bas me zanima sta planiraju da rade sa 100 - 200 - 300 EUR segmentima koji bi trebalo da su sad za 1080p@60fps Ultra/High

Poslednja izmena:
^
Ajde stvarno ne pricaj o necemu sto ne znas... Kakav debeo procenat maloprodaje rade sa mrazama 3~8%, znam radio sam taj posao...

Jesi testirao Aorus posto se nakon mesec ipo pojavila Aorus Master dostupna kod prodavaca pa da uzmem nju umesto Strixa
Mada mi Aorus deluju ko Cigle

Ko god mi kaze kako su nvidia driveri bolji od AMD-ovih, a crashuju kad iz deska udjes u viber, do te mere da svaki treci put restartuje ceo PC... gadjacu ga cipelom.
Sve radi ok kad je upaljena igra pa je clock visi, ali ovako kancer.

^
To se meni nikad nije desilo, to je sigurno zbog 5900x :d
Ne secam se da sem nekada imao neki problem sa drajeverima, cak ni sa AMD u tim retkim prilikam kada sam imao neku AMD kartu pre nego sto su poceli da rade za konzole i totalno potonuli kada je u pitanju PC gaming, tu su tek da ih ima na broju, kao lazna konkurencija :p

Danas porucio Sapphire Nitro+ Radeon RX 6800 XT SE,tako da se nadam da sam resio i problem graficke,mada sa trgovcima se nikad ne zna kada su graficke u pitanju :D 10 minuta posle porucivanja,kartice su nestale iz ponude :D Email sa potvrdom porudzbine je stigao. Sad cekamo,pa videcemo... :)

^
Ne secam se da sem nekada imao neki problem sa drajeverima, cak ni sa AMD u tim retkim prilikam kada sam imao neku AMD kartu pre nego sto su poceli da rade za konzole i totalno potonuli kada je u pitanju PC gaming, tu su tek da ih ima na broju, kao lazna konkurencija :p

Evo pun forum ljudi koji dobijaju black screen isto tako nasumicno. Samo je kod mene to malo kriticnije...

^
Mozda sam nekad i imao, al se ne secam, stvarno se ne secam da me je nesto mucilo vezano za drivere... Mozda je zbog 144hz i G-sync monitora koje bukvalno koristim od kad su napravili taj modul za monotore i generalno G-sync tehnologiju. Sumnjam da je zbog intel platforme :d a sta je bilo pre 25god kada sam kupio prvi pc koji je bio sa AMD procesorom i s3 virge ne mogu da se setim, zapravo mogu, stalno nesto nije radilo, zvuk, ovo, ono, vazda sam se nerivirao :p

Definitivno imaju “za sada” nerešiv problem sa driverima.
Peglaju ih poslednja 4 meseca i još nisu rešili. Pljuju nVidiu zbog drivera najstrašnije. Masa ljudi je digla ruke i menjala grafičke za AMD-ove.

Masa ljudi je digla ruke i menjala grafičke za AMD-ove.
Aaaa sigurno, ko je uspeo da je kupi koju god AMD/Nvidia ne manja je sigurno jer i ne moze, prazni rafovi :p
Kode mene na mom sistemu ti problemi se nisu desli ni sa jednom od 30xx karti koju sam imao, a imao sam skoro sve modele, tu je pored same kerta najvaznije ploca, kod mene je ASUS ROG RAMPAGE VI EXTREME, uvek poslednji bios.
Ako svako ko korisi 30xx karte nama isti taj problem onda nije do same karte nego do ostatka sistema, sto svakako treba da rese u najvecoj meri drajveri, a negde jednostavno treba flesnuti poslednji bios za maticnu.
Nije zbog 5900X...
Ma bre ja se *****avam, naravno da nije do AMD procesora...

Poslednja izmena:
Jesi testirao Aorus posto se nakon mesec ipo pojavila Aorus Master dostupna kod prodavaca pa da uzmem nju umesto Strixa
Mada mi Aorus deluju ko Cigle

Ja imam Aorus Master, ali bi ti predložio da ipak uzmeš Asus Strix. Kod Aorusa plaćaš fancy display i RGB što se realno ne isplati. Aorus je i teška kao cigla jer je hladnjak jako masivan. Hlađenje na Aorus-u je vrhunsko i kartica je dosta tiša od konkurencije. Ne možeš pogrešiti koju god da uzmeš jer su obe sjajne. Samo odluči šta ti je prioritet.

Ko god mi kaze kako su nvidia driveri bolji od AMD-ovih, a crashuju kad iz deska udjes u viber, do te mere da svaki treci put restartuje ceo PC... gadjacu ga cipelom.
Sve radi ok kad je upaljena igra pa je clock visi, ali ovako kancer.

Potpuno isti problem kod mene sa starim drajverom. Prvo sam mislio da je Viber problem, ali onda je počelo da se dešava random dok slušam muziku, dok gledam youtube. Dok igram, nema nikakvih problema. Neko je ovde predložio da se u drajverima umesto normal odabere max performance profil. To sam uradio, i naravno problem je nestao. Ali kada se podesi tako, onda je temperatura kartice u idle veća (55C), i ventilatori non stop vrte, a kartica ništa ne radi. Sreća, par dana kasnije, pojavio se drajver 461.40 i od kad sam ga instalirao, apsolutno su svi problemi nestali. Ni jedan black screen, ni jedan BSOD, ni jedan restart. Stoji normal power profile, temperatura je odlična, ventilatori se ne vrte. Da sam na tvom mestu, probao bi Max Performance profil. Čisto da vidiš hoće li problem nestati.

^

Nije zbog 5900X, jer moj drugar ima isti taj procesor uparen sa MSI Gaming Trio 3070 karticom i čovek nije imao ove probleme koje sam ja imao sa starim drajverom. Kao što rekoh gore, instalacija 461.40 drajvera je meni rešila problem. Ali koliko vidim ovde, a i na drugim forumima, taj drajver nekima ne samo da ne rešava problem sa gašenjem, nego pravi i neke druge nove probleme. Isto tako pronalazim ljude koji apsolutno nikakvih problema nisu imali bez obzira da li je stari ili novi drajver u pitanju. Go figure...

Definitivno imaju “za sada” nerešiv problem sa driverima.
Peglaju ih poslednja 4 meseca i još nisu rešili. Pljuju nVidiu zbog drivera najstrašnije. Masa ljudi je digla ruke i menjala grafičke za AMD-ove.

Vi koji ste instlirali poslednji Nvidia drajver a i dalje imate blackout problem, probajte Max Performance profil u okviru NV drajvera. Meni je to pomoglo kao privremeno rešenje.

461.40 instaliran od prvog dana.. i opet zeza :(

Je l' to iskljucivo 3080 problem ili...? Na 3070 nisam imao tu pojavu, do sada.

^
To je zato sto koristis 5900x :d

Boljka radeona presla na nvidia izgleda :) :) Popeglace to za godinu dana, ko i radeon :D
USA rafe juce :)

Sent from my IN2013 using Tapatalk
9151e2e49306e0419f1ebf8d9a47875f.jpg

Poslednja izmena:
Juce ja popijem par puta black screen kada sam ulazio u komp preko team viewera. Naravno svaki put sam morao da restartujem komp na dugme(cimnem zenu) i resim problem...
4c212cb73986447cef845f64e5277325.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kod mene je jedno 4/5 puta bio blue screen i to samo kada rokam BF v MP i klink na Fozilu i dobijem blue screenu:d
black screen nije bilo ni na jedno grafi 3080 ce

Je l' to iskljucivo 3080 problem ili...? Na 3070 nisam imao tu pojavu, do sada.

Sve 30xx kartice imaju isti problem, jer sve 30xx kartice koriste isti drajver. Problem je što se isti negde manifestuje, a negde ne. Novi drajver je negde rešio problem, negde ne. Upravo ta nekonzistentnost sprečava Nvidiju da brzo i trajno reši problem.

Juce ja popijem par puta black screen kada sam ulazio u komp preko team viewera.

Stavi max performance profil u okviru drajvera i nemoj više da maltretiraš ženu. :D

Ne vadis hahahaha

Izgleda je resio high performance plan u nvidia setting taj problem. Hvala Alex.

Nema na čemu. Kontam da će novi drajver ispraviti problem.

Jel ti toplija karta u idle tako?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Toplija je sigurno. Kod mene je prebacivanje sa normal na max performance temperatura u idle porasla sa 44C na 55C. Stim da se na 55C pale sva 3 ventilatora, tako da pored nešto veće temperature, imaš i veću buku. Ali barem nemaš više problema sa gašenjem.

Vrh Dno