Jesi testirao Aorus posto se nakon mesec ipo pojavila Aorus Master dostupna kod prodavaca pa da uzmem nju umesto Strixa
Mada mi Aorus deluju ko Cigle
Ja imam Aorus Master, ali bi ti predložio da ipak uzmeš Asus Strix. Kod Aorusa plaćaš fancy display i RGB što se realno ne isplati. Aorus je i teška kao cigla jer je hladnjak jako masivan. Hlađenje na Aorus-u je vrhunsko i kartica je dosta tiša od konkurencije. Ne možeš pogrešiti koju god da uzmeš jer su obe sjajne. Samo odluči šta ti je prioritet.
Ko god mi kaze kako su nvidia driveri bolji od AMD-ovih, a crashuju kad iz deska udjes u viber, do te mere da svaki treci put restartuje ceo PC... gadjacu ga cipelom.
Sve radi ok kad je upaljena igra pa je clock visi, ali ovako kancer.
Potpuno isti problem kod mene sa starim drajverom. Prvo sam mislio da je Viber problem, ali onda je počelo da se dešava random dok slušam muziku, dok gledam youtube. Dok igram, nema nikakvih problema. Neko je ovde predložio da se u drajverima umesto normal odabere max performance profil. To sam uradio, i naravno problem je nestao. Ali kada se podesi tako, onda je temperatura kartice u idle veća (55C), i ventilatori non stop vrte, a kartica ništa ne radi. Sreća, par dana kasnije, pojavio se drajver 461.40 i od kad sam ga instalirao, apsolutno su svi problemi nestali. Ni jedan black screen, ni jedan BSOD, ni jedan restart. Stoji normal power profile, temperatura je odlična, ventilatori se ne vrte. Da sam na tvom mestu, probao bi Max Performance profil. Čisto da vidiš hoće li problem nestati.
^
To se meni nikad nije desilo, to je sigurno zbog 5900x :d
Ne secam se da sem nekada imao neki problem sa drajeverima, cak ni sa AMD u tim retkim prilikam kada sam imao neku AMD kartu pre nego sto su poceli da rade za konzole i totalno potonuli kada je u pitanju PC gaming, tu su tek da ih ima na broju, kao lazna konkurencija
Nije zbog 5900X, jer moj drugar ima isti taj procesor uparen sa MSI Gaming Trio 3070 karticom i čovek nije imao ove probleme koje sam ja imao sa starim drajverom. Kao što rekoh gore, instalacija 461.40 drajvera je meni rešila problem. Ali koliko vidim ovde, a i na drugim forumima, taj drajver nekima ne samo da ne rešava problem sa gašenjem, nego pravi i neke druge nove probleme. Isto tako pronalazim ljude koji apsolutno nikakvih problema nisu imali bez obzira da li je stari ili novi drajver u pitanju. Go figure...
Definitivno imaju “za sada” nerešiv problem sa driverima.
Peglaju ih poslednja 4 meseca i još nisu rešili. Pljuju nVidiu zbog drivera najstrašnije. Masa ljudi je digla ruke i menjala grafičke za AMD-ove.
Vi koji ste instlirali poslednji Nvidia drajver a i dalje imate blackout problem, probajte Max Performance profil u okviru NV drajvera. Meni je to pomoglo kao privremeno rešenje.