Neverovatno. Ovde izgleda svako vadi iz konteksta ono kako njemu odgovara.
Ne znam samo odakle izvlacis taj zakljucak da nije normalno za gpu da radi na 70-80c l.
Ono što sam rekao odnosilo se na neku normalnu prosečnu radnu temperaturu, koja po meni ne treba da prelazi 60C, što ne znači da u nekom trenutku ne treba da dosegne i 80C, ali ne i da ostane na njoj konstantno više sati.
Dakle, na toj temperaturi dobro hlađenje treba da preuzme svoj deo posla i da je obori ispod 80C, a ne da tako i ostane.
Cak i moja rtx 3070 radi na 68-70c
To je skoro 10C niža temperatura od ove koju sam naveo, a verovatno si mislio na ful load kod tebe. Ja sve vreme pišem o prosečnoj normalnoj radnoj temperaturi moje grafičke kartice.
Procesor mu hladi sobu. lol.
A izgleda očekuje da i GPU od 320+ W radi na 30 stepeni...
Svašta čovek pročita po forumima...
Ovo nije vredno komentarisanja. Klasično podjebavanje.
I procesor ti je skoro ispod ambijentalne temperature?
Jer ako kazes da je proc na skoro 20, a tebi je ambientalna 21, znaci tu je negde proc, 21,22,23C?
Nije, normalna radna temperatura mu je u idle oko 30-32C sa podešavanjima na SILENT, a rekao sam da ako
podesim ventilatore na MAX mogu da mu spustim temperaturu na 21-22C.
A ja mislio da sam ja termalni snob

Meni je "normala" za hw 60-70C tj. to je ono sto gadjam... ispod toga zaista nema potrebe, debelo je to ispod ratinga, hw mi je radio na takvoj ili vecoj temp (leti) 24/7 10 godina. Grafiku bas istu nisam imao 10 godina ali sam na 2500k sedeo bukvalno toliko, OC na 4.8, 24/7 upaljen, retko je dosao do 80C i trajao je 10 godina (i verujem da bi jos toliko). Te temperature koje navodis nisu nikakva prednost niti su faktor zaista.
Nisi termalni snob, ali i ja isto razmišljam. Mogu da podnesem kao što rekoh oko 60C, a da mi kartica konstantno radi na 80 i više stepeni, jednostavno to mi je previše.
Ovdje treba naglasiti da nema sanse da Z63 drzi 10900K na 40-45 stepeni u Full Load testu pri ambijentalnoj temperaturi 21 stepen, cisto da neupuceni korisnici ne pomisle da nesto nije u redu sa njihovim procesorom/hladnjakom.
Okaci ovdje screenshot sa vise krugova bilo kog ozbiljnijeg stress testa za cpu, moze i CB mt.
Nisam radio stres test, jer ne vidim potrebu za tim. Temperature koje sam naveo dosegle su taj maximum pri korišćenju Photoshop-a, Premiera, rednderovanja filmova od 30GB iz x265 u x264,i kao što rekoh igranja Cyberpunk-a.
Ne kažem da u nekom momentu ne dosegne i 55C, ali vrlo brzo spadne, pošto
hlađenje odradi svoj deo posla, tako da to ne mogu da podvedem pod konstantnu prosečnu radnu temperaturu, već kao peak.