Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Raskinuo stari koji se vodio na preminulo lice, vratio opremu, sutra dan uzeo trio paket od 4000 din 7 meseci po 1 din.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Da li neko ima problem da mu na d3 mini risiveru seckaju nova s i pink?
Onako slika ne ide tecno nego po malo zakoci pa pusti i tako stalno.
Mojim roditeljima to smeta,zvao sam ih na 19900 i kazu da su upoznati sa tim problemom da na tim frekfencijama se to desava ali nikako da dodju i da vide sta je problem.Tacnije bili su mi za zamenu eon-a i usput proverili signal i splitere i kazu da je to sve ok ali slika secka na ta dva kanala.

Postovanje ljudi,

Upravo sam dobio poziv od SBB-a (ja sam trazio) kako bih presao sa starog Gold Trio paketa na EON Full.
Ponuda je 12 meseci stare cene pa onda nova, *mjau**mjau**mjau* daj sta das...

Ali me zacudilo da mi naplacuju EON box 3400 dinara (kao sada je na popustu 50%), jednokratko... jel to normalna procedura?

Hvala

Gidra, ponuda koju si dobio nije ništa vau, štaviše, standardna ponuda, plus ti naplaćuju EON.

Loša, nikakva ponuda. Ako imaš optiku u zgradi uzimaj to i EON van mreže.

Ušteda i kvalitetnije usluge.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Ok, hvala na odgovoru.

Jasno mi je da sama ponuda za paket/cena nije nista spec.
Ali ovde je naglasak na ovom jednokratkom placanju (3400 din) za EON box, da li je to praksa inace ili sam jedini koji to placa?

Pa nisam ja uzeo dodatni eon box, ili da sam uzeo eon box van sbb mreze... ovo je default EON box (jedan jedini) koji treba da zameni postojeci D3 v2...

Samo je potrebna potvrda da li se jos neko susreo sa ovim jednokratnim placanjem za eon box, nista vise.

Hvala

Pitanje, EON van mreze - da li ugovor omogucava da na LG televizoru instaliram aplikaciju sa store-a i aktiviram je, a da drugi uredjaj bude na njihovom EON Box-u? Znaci, ne mobilne aplikacije.

Da. Ja imam baš tako.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pitanje, EON van mreze - da li ugovor omogucava da na LG televizoru instaliram aplikaciju sa store-a i aktiviram je, a da drugi uredjaj bude na njihovom EON Box-u? Znaci, ne mobilne aplikacije.
Mislim da moze, ali za nijansu ti je bolja slika sa eon uredjajem. Imam obe varijante kuci.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Hvala, ljudi. Limit je znaci dve smart TV aplikacije? Jedna na EON box-u, druga vec gde je instaliras? Danas su me zvali, u sklopu akcije "digitalizacije" Sombora da me pitaju koliko televizora imam u kuci. Neverovatni su... Kazem im, to vas nije briga. Imate portal i mozete da vidite koliko imam registrovanih uredjaja na vasoj mrezi. Cini mi se da sad daju tri uredjaja - ne znam da li ta akcija ukljucuje uvodjenje optike ili samo dizu DOCSIS standard. Giga grad bi trebalo da bude optika? Imam trenutno EON box i aplikaciju na Mi BOX S u koviru mreze - nema vidljive razlike u kvalitetu.

Poslednja izmena:
Hvala, ljudi. Limit je znaci dve smart TV aplikacije? Jedna na EON box-u, druga vec gde je instaliras? Danas su me zvali, u sklopu akcije "digitalizacije" Sombora da me pitaju koliko televizora imam u kuci. Neverovatni su... Kazem im, to vas nije briga. Imate portal i mozete da vidite koliko imam registrovanih uredjaja na vasoj mrezi. Cini mi se da sad daju tri uredjaja - ne znam da li ta akcija ukljucuje uvodjenje optike ili samo dizu DOCSIS standard. Giga grad bi trebalo da bude optika? Imam trenutno EON box i aplikaciju na Mi BOX S u koviru mreze - nema vidljive razlike u kvalitetu.
Ja koliko sam ih shvatio GM je skroz optika, ostalima se ukida analog i postaju giga gradovi. E sad, takodje sam cuo da krece gpon uskoro, e sad, po kojim gradovima, nemam pojma.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

gidra ne pristaj na taksu to ako ih iscimas ne naplacuju... meni su pricali kao necemo vam cak ni naplatiti uredaj te sam im rekao da nisam ni planirao da im. olatim s obzirom da im od opreme nista nisam. olatio 15 godina... to im je app naplata

@Gidra85 Ne znam tačno kakve su im sada promocije sa STB uređajima. Nešto koliko sam video na sajtu, bilo je besplatno uz trio full i premium pakete.

Ja sam platio pre 2 godine sa 50% popusta samo za tv na jednoj lokaciji.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Znaci nornalno je kod produzavanja starog isteklog Trio Gold ugovora da naplate 3400 din za koriscenje EON Box uredjaja (EON Full paket)?
Mislim jel to official negde pise, praksa?

Ja nisam platio ništa, niti wlsu mi pominjali nešto tog tipa. Na tvom mestu bi im se zahvalio i rekao da ti ne odgovara takva ponuda i da ćeš potražiti na drugoj strani (MTS).

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Znaci nornalno je kod produzavanja starog isteklog Trio Gold ugovora da naplate 3400 din za koriscenje EON Box uredjaja (EON Full paket)?
napisao sam ti vec to ne naplacuju ako zauzmes stav... kao sto kolega rece nekima ni ne kazu za taj trosak niti im naplate...

imas na sahtu stoji da naplacuju ali... da se ne ponavljam 3 put

Ja sam pre par dana uzeo trio paket, 2xD3 uredjaja, 1xEON box i fixni telefon, nista nisu trazili da se plati niti u ugovoru postoji takva stavka

Ko zna da li će raditi d3 mini ili Cam kartica na drugoj adresi? Znači ako se instalira na jednoj adresi i onda odnesem na drugoj adresi gde postoji sbb infrastruktura.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Вероватно је било говора о овоме што ме занима, али не баш скоро, па да уштедим на времену молим за одговор.
Најављују гига град, вероватно је оптика у питању. Сада имам трио силвер, а очекујем еон бокс и још 2 уређаја за 2 телевизора ако узмем неки од еон пакета (не еон лајт). Занима ме да ли ће један од та два успешно да ради на другој локацији, код другог корисника сбб.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Вероватно је било говора о овоме што ме занима, али не баш скоро, па да уштедим на времену молим за одговор.
Најављују гига град, вероватно је оптика у питању. Сада имам трио силвер, а очекујем еон бокс и још 2 уређаја за 2 телевизора ако узмем неки од еон пакета (не еон лајт). Занима ме да ли ће један од та два успешно да ради на другој локацији, код другог корисника сбб.

Da, bez problema.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Хвала на одговору, био сам скептичан због администрације мреже и мац адресе.

Poslednja izmena:
Znači radiće na drugoj adresi. Pretpostavio sam i ja da će raditi nego ne znam da li prate mac adresu i čvorište. Da ne prave problem što 2 ili 3 uređaja zaduženi na jednoj adresi rade na više različitih čvorišta.

Ja sam potpisao novi ugovor ,eon full,nisa platio taksu za eon box ali nisam ni dobio 12m po dinar vec 6meseci ,kao sto i stoji na sajtu. Probao sam da se cenjkam ali bezuspesno

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Znači radiće na drugoj adresi. Pretpostavio sam i ja da će raditi nego ne znam da li prate mac adresu i čvorište. Da ne prave problem što 2 ili 3 uređaja zaduženi na jednoj adresi rade na više različitih čvorišta.

Ja sam jedan d3mini iz Kg odneo cerki u Bg i radi bez problema.

Nisam imao pojma da se poziv njihovog kol centra 19900 naplacuje...

Možeš ih dobiti i na 0114019900.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

... Danas su me zvali, u sklopu akcije "digitalizacije" Sombora da me pitaju koliko televizora imam u kuci. Neverovatni su... Kazem im, to vas nije briga. Imate portal i mozete da vidite koliko imam registrovanih uredjaja na vasoj mrezi....
Ako imaš TV na kome nemaš njihovu d3cam karticu niti njihov box, taj tv neće moći da prikaže njihov signal kada završe digitalizaciju. Pitaju tu koliko ih imaš da bi ti doneli dodatne kartice/d3 mini na koje imaš pravo besplatno - do 3 komada u zbiru na jednom ugovoru.
Edit: da li može da se uzme eon premium TV + telefon? Po cenovniku, toga nema u ponudi, a uzeti standardnu ponudu i doplaćivati pakete je cenovno suludo.

Poslednja izmena:
Postavih ovo pitanje na EON temi, ali nema odgovora, pa se nadam da ne krsim pravila da postavim ovde isto pitanje.
Da li znate da je neki uredjaj blokiran jer je koriscen vise od 50% van SBB mreze (bez ugovora o koriscenju van SBB mreze), ili su za sad samo najave?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno