Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@Rendisha

Primetio sam i ja , ali smatram da tu opciju dostave jos uvek treba zaobilaziti.

Problem sa CP je postojao i tokom leta 2019-te , a poslednje zaostale neregistrovane posiljke
iz februara su stigle tokom leta 2020-te.
Registrovane Rx...CN narucene pocetkom 2020-te su vracene distributerima.

Jel zna neko kako da narucim sa alija kada stavim sve popunim pise mi 0usd/rsd sta god da stavim,kada promenim zemlju moze.
Pisao sam kupcu kaze da dostavlja u Srbiju rekao da promenim na airmail ali nista se nedesava ista prica.
Jel moguce da se naruci to da nemoram da saljem van Srbije pa da mi neko donosi sitna je stavka negde sam video da ima resenje ali nemogu naci gde na bencu.

https://www.aliexpress.com/item/4000227434891.html

@ cole85

Nisi pitao kupca - ti si kupac :)
Prodavac verovatno nema pojma kako distributer salje robu.

Tih "zakacki" imas na 1000 mesta na AE.
Uglavnom svi salju preko Cainiao , sto moze da znaci cekanje i po 3-4 meseca.
Pokusaj da nadjes Yanwen - ide preko Turske ili Holandije i ima sanse
da stigne za oko mesec dana.

Na KP ih prodaju po ceni kao da su od zlata :(

Ako ti je hitno - sve se da resiti pomocu srafova koji su dostupni u skoro svakoj gvozdjari.
Vazno je da se odradi lagano da se ne osteti maticna ploca.

Može li nekako da se dođe do žive korisničke podrške na aliju?
Šalju mi mailove o porudžbinama na francuskom jeziku :wall:

Hvala optical,
uradio tako i zaista javila se "Ema" i kaže ne može da mi promeni jezik za emailove!!! Stalno će stizati na francuskom :wall:
Čim isporuče proizvode koji su naručeni brišem taj nalog...

Od kako sklonise onog Dzek Ma ili kako se vec zove izgleda da se Ali polako ali sigurno raspada. Daj Daj boze da gresim.

Juče sam tražio neku elektroniku (bldc kontroler za motor) i na aliju nema šanse da se nađe a da nema troškova šipinga koji su višestruko veći od samog kontrolera. Najjeftinija opcija ako se ne varam je bila 37$ kontroler + šiping za (1 komad).
Otišao na ebay, dao ponudu prodavcu (za dva kom) 8$ komad + free šiping, ovaj prihvatio tako da sam uzeo dva za 16$ ukupno!!!

Poslednja izmena:
Zelim da porucim neki ranac koji trazim vec godinu dana i konacno sam nasla radnju koja ga ima, medjutim...radnja je nova i ima 0% feedback-a. Kazu kao da prodaju po ekstremno niskim cenama kako bi privukli potrosace i dobili pozitivne ocene, pa makar poslovali sa gubitkom u pocetku. Ranac je 3 evra, a shipping preko Sun You je 15 evra... inace je u drugim radnjama 15-20 evra cena ranca, ali u tim radnjama je shipping previsok. Zanima me da li ce, ako ne stigne paket, meni biti vracen novac posle dispute-a, cak i ako ta prodavnica nestane npr.?

Ali zato ako joj pošalje šišarku umesto ranca i stigne onda kroz dispute može da vrati samo 3 evra koliko košta "ranac" a shipping se ne vraća jer je stvar stigla.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Zavisi od okolnosti. Meni se nije desila takva neprijatnost do sada ali evo procitah danas nekome nisu hteli da uvaze prigovor za povracaj novca uz obrazlozenje da je taj paket stigao i da vidi sa postom a on nije nista dobio. Uglavnom bude pozitivno reseno ali ti niko ne moze garantovati 100%. Nemoguce da nigde bas nema taj ranac osim samo kod toga sto mu je rejting 0. Neverovatno.

Poslato sa Nova 5t

S obzirom da je Sun You svakako nema praćenje i ne vidi se da je pošiljka uručena
Ne vidis ti ali oni mozda i mogu da vide. Ako vec imaju neke ugovore sa njima, a imaju onda verovatno oni u slucaju necega mogu da provere, nemoj da brines. Pa nisu oni bas toliko naivni, a osim toga, kazu ti kao sto su rekli coveku da je posiljka stigla i da proveri u posti a on ni P od paketa nije video. Admin tim AE mu odbio zalbu. Pogledaj post u pracenje posiljki, poslednji cini mi se, broj posta 14167 od clana NIMARK.

Poslato sa Nova 5t

Poslednja izmena:
Vidi se ako je registrovana pošiljka preko SunYou. Ako su registrovane dobiju broj Rx i to se vidi, oni od starta a ti vidiš tačan broj kada ti stigne pošiljka.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Desetine paketa sam poručivao SunYou poštom i nikad nisu imali oznaku R. Većina su stigli a za one koji nisu bez problema mi je odobren refund. Pored SunYou je lepo navedeno da je untracking pošta. Moguće da postoje neke skuplje specijal SunYou pošiljke ali ove obične jeftine su untracking. Sve to možete videti na 17Track i Ninja Portal kao i na raznim sajtovima za tu namenu.

Poslednja izmena:
Pa kada si toliko siguran onda reci Tajchily da ces joj ti refundirati pare ako nesto krene naopako i ako ostane bez para i posiljke.

Poslato sa Nova 5t

Porucila sam...ako stigne sisarka, okacicu je na torbu...ipak je kostala 17 evra. :D

SunYou je posiljka sa pracenjem,
nije klasicna sa brojem u medjunarodnom formatu ali ima pracenje i potvrdu urucenja.

nemoj nekome da padne na pamet da se blamira da kinezu prijavi da to nije stiglo.

Napisano je 1000 puta , ali opet mora da se ponavlja :(

SYRM..... je registrovana SunYou posiljka i ima pracenje.
Pored SYRM dobija i Rx...xx kod za pracenje , ali je nama taj kod
vidljiv tek kada dobijemo posiljku :S:

Neregistrovane SunYou imaju LP....... - Ux...xx kodove.

Desetine paketa sam poručivao SunYou poštom i nikad nisu imali oznaku R. Većina su stigli a za one koji nisu bez problema mi je odobren refund. Pored SunYou je lepo navedeno da je untracking pošta. Moguće da postoje neke skuplje specijal SunYou pošiljke ali ove obične jeftine su untracking. Sve to možete videti na 17Track i Ninja Portal kao i na raznim sajtovima za tu namenu.
Postoji tracking za SunYou ja sam imao takvu posiljku a postoji i neregistrovana njihova tako da znate.
Registrovana ide preko Turske i brzo stigne gde sam se ja zaprepastio nekih 10 dana joj je trebalo da stigne do mene i ceo put sam imao tracking gde sam mislio da su lazni statusi jer sam tako procitao na netu a to su mozda ove neregistrovane posiljke a ovo je bilo tacno za ne poverovati a ne znam mozda me je 6$ kostao tracking bilo je da biram free untracked ili da dodam sa pracenjem, nisam se pokajao.

Napisano je 1000 puta , ali opet mora da se ponavlja :(

SYRM..... je registrovana SunYou posiljka i ima pracenje.
Pored SYRM dobija i Rx...xx kod za pracenje , ali je nama taj kod
vidljiv tek kada dobijemo posiljku :S:

Neregistrovane SunYou imaju LP....... - Ux...xx kodove.
A jel probao iko da piše prodavcu ili aliju ili sun you da bi dobio taj rxxyxxx kod za praćenje u koji pošiljka prelazi?

Послато са Mi 10 Pro уз помоћ Тапатока

Ne treba ti, sve vreme imas pracenje od Kine do dostave u Srbiji.
Sta ce ti taj Rxxxxxx broj?

@somakoma

Treba bas zbog pracenja u Srbiji.

SunYou oduvek postavlja lazne statuse za neregistrovane posiljke.
Isto tako je i problem sa SYRM ako posiljka ne stigne na pravu adresu.

Posta Srbije ne daje javni pristup evidenciji prispelih neregistrovanih posiljki ,
a takodje ne daju nikakve podatke o posiljkama za koje ne posedujes standardni
Rx...xx kod

Ma kod nas kad stigne kao i bunar da je upala do uručenja.

Poslato sa ART-L29 pomoću Tapatoka

Podsetite me, ako je proizvod na Ali-ju 200€ i DHL šiping 100€, carina i PDV se naplaćuju na svih 300€?

Vrh Dno