Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Znam da je mnogo toga sa preskupom isporukom, hteo sam da kupim 128GB MicroSD karticu i ne mogu da nađem nijednu (bolju) koja ima isporuku besplatnu ili par dolara. Možda neko zna?
- Da li je pouzdan neki brend od onih koje se pojave kada izaberem da prikaže samo "free shipping"?
- Ili savet sa kog drugog kineskog sajta gde nisu naduvane cene isporuke?
Hvala :)

Poslednja izmena:
Znam da je mnogo toga sa preskupom isporukom, hteo sam da kupim 128GB MicroSD karticu i ne mogu da nađem nijednu (bolju) koja ima isporuku besplatnu ili par dolara. Možda neko zna? Ili savet sa kog drugog kineskog sajta gde nisu naduvane cene isporuke?
Na drugim nađeš možda sa free shipingom ili sa nekim manjim ali cena same kartice je veća nego na aliju. Ako nekog imaš u EU adresiraj kod njega i naći ćeš sigurno i na aliju sa free shipingom.

Poslato sa Nova 5t

^ Hvala, a šta misliš o drugim proizvođačima kartica (meni nepoznatim) koje se dobiju kada se na Aliju izabere "free shipping"? :)
Inače, da kupujem jednu karticu kupio bih ovde, ali treba mi 10-20 kom, ipak je jeftinije.

Sada gledam Banggood, tamo su cene daleeeeko više i sve meni nepoznati brendovi (nijedan SanDisk i sl.)

Poslednja izmena:
@owim

Uzmi kod nas karticu sa garancijom za 1700-1800 dinara ( 128GB )

Od vece gomile "kineskinja" od 32GB narucenih 2018 i 2019-te jedino bih izdvojio Mixza / CeaMere.
Mozda sada valjaju i Netac , ali sada 11.11 i posle par produzenja roka za isporuku nisu poslali karticu od 64GB.

Netac flesici koje smo pominjali - USB 2.0 je ocajno spor , USB 3.0 brzina citanja i pisanja u realnom radu cesto
veoma mnogo varira iako na testu ima odlicne brzine.

^ Hvala, a šta misliš o drugim proizvođačima kartica (meni nepoznatim) koje se dobiju kada se na Aliju izabere "free shipping"? :)
Inače, da kupujem jednu karticu kupio bih ovde, ali treba mi 10-20 kom, ipak je jeftinije.

Sada gledam Banggood, tamo su cene daleeeeko više i sve meni nepoznati brendovi (nijedan SanDisk i sl.)
Ja sam uzimao najvece od 64gb i placao sam ih oko 7e, nije neki poznati brend...rade mi u kamerama vec par meseci bez greske.

Poslato sa Nova 5t

^ Šta onda, Kingston? Preporučeni Mixza / CeaMere?

Ne znači mi ništa cena ako će da umru. :D

@sasa022: vidim, cene skaču, ali ipak je jeftinije nego kod nas (trenutno). Jedno vreme je bilo jeftinije kod nas.

Mislim da su te njihove kungfu marke mozda i sigurnija investicija , ove poznatije marke verovatno valjaju ono sto nije proslo kontrolu kvaliteta .

Ja sam uzeo kod nas Kingston u3 a2 64gb za 1700din, mislim da je ok cena. Za a2 na aliju je trebalo reda 10-ak dolara za Mixza ili Lexar, ne sećam se, i to pre 6 meseci kad sam ovu uzeo, tako da mi se nije ni čekalo a ni zezalo sa reklamacijama.

U svamom slucaju pre bi Transcenda uzeo, nekako bolje iskustvo imam sa njima.

Poslato sa Nova 5t

mozda je bilo pitanje vec ali da li neko zna zasto vuse nijedna posiljka ne moze da se prati kad stigne u srbiju. po pracenju je na carini ali vise nema ono na kojoj i kad je pustena. to traje vec mesecima

@ AleksandarO

Postoji tema Pracenje posiljki !!!

R posiljke mogu da se prate.
Neregistrovane Ux..xx nemaju pracenje zato sto su na rukovodecim mestima zlotvori koji
umesto da unapredjuju sistem i poslovanje sistemski unistavaju Postu Srbije.....

@ AleksandarO

Postoji tema Pracenje posiljki !!!

R posiljke mogu da se prate.
Neregistrovane Ux..xx nemaju pracenje zato sto su na rukovodecim mestima zlotvori koji
umesto da unapredjuju sistem i poslovanje sistemski unistavaju Postu Srbije.....

Nisu oni zlotvori, oni su lopovi. Dignute su tuzbe udruzenja gradjana za lopovluk. Meni licno su ukrali vise puta, a za zadnju kradju imam napismeni dokaz. Ukrali su mi preko 10 dolara, tj. aparat za merenje pritiska ! Bile su opomene od Kineza na drzavnom nivou, a sa besplatne isporuke su presli na 50 pa do 150 dolara ! Nece vise Kinezi da opskrbljuju postare besplatnom robom !

@ stell

Rukovodstvo svojim necinjenjem izmedju ostalog omogucava i pojavu kradje.
Godinama svesno nece da unapredjuju sistem.

Makedonci vec imaju pracenje neregistrovanih Ux..xx posiljki.

U EU su odlucili da uvedu naplatu poreza na sve posiljke van EU i uvode obavezno pracenje
svih posiljki.

Hrvatska Posta je dobila ugovor sa Amazonom.

U Srbiji godinama stoji predugovor sa Alibabom . Zasto nadlezno ministarstvo i rukovodstvo
ne cine bilo sta da dodje do realizacije tog velikog projekta ?

Kinezi ce najverovatnije na kraju sami graditi taj centar jer od nasih "strucnjaka" ocigledno "nema´leba".
Ostaje da se vidi da li ce im Srbija ostati zanimljiva kao lokacija.

kako vi naračujete s obzirom na poštarinu
ja sam mislio da će ove teme o aliekspresu zamreti

Ko se kako snađe...ono što ide free shiping za Srbiju ili sa nekim sitnijim shipingom adresiram na Srbiju a što je skup shiping adresiram na hr, to bude uglavnom free ili sa nekim mizernim iznosom.

Poslato sa Nova 5t

Kako ostalima tako i meni...ako mi se ne isplati necu kupiti.

Poslato sa Nova 5t

Meni nisu stigle neke pošiljke naručene 11. novembra. Da li da čekam još ili šta da radim? Ako nešto znači mogu da stavim kodove za praćenje.

Meni nisu stigle neke pošiljke naručene 11. novembra. Da li da čekam još ili šta da radim? Ako nešto znači mogu da stavim kodove za praćenje.
Pa pogledaj koliko traje zastita, toliko moras cekati, hteo, ne hteo. Obicno je to 90 dana, nakon toga kontaktiras prodavca i on ti produzi zastitu i posle toga otvaras dispute. Tebi nije stiglo za 40 dana i odma frka...opusti se, tek si na pola [emoji23]

Poslato sa Nova 5t

Ma nije frka, samo da ne istekne rok. Po praćenju piše da je još prošlog meseca stiglo kod nas.

Pričano je o tome. Ako je registrovana pošiljka (RG) i piše da je stiglo u BG, onda je stiglo u BG. Ako su neregistrovane, LP i slično, onda piše "destination", a destinacija je prijemni aerodrom - što gotovo sigurno nije u Srbiji, već je Letonija ili ko zna čiji drugi aerodrom (zavisi preko čije pošte ide).

Ovako ti to izgleda ako gledas preko mobilne aplikacije, ovo sto je uokvireno plavim ti pise preostali broj dana do isteka zastite a osim toga i dobijes mejl pred istek zastite.

Screenshot_20201222_145719.jpg

A ovako ako ides preko racunara...lepo pise datum do kada traje zastita 28.02.2021

Screenshot_1.jpg

Pojavljuje mi se ponegde China Post Air Parcel kao free opcija - jel to nesto iznova proferceralo ili relikvija iz davno proslih dana?

Nazad
Vrh Dno