I jesu tehnicki potkovani neki forumasi. Problem je kad se mesaju teme, i “vaga” finansijski. usporedjivati high en pc gejming i console gaming to je nebo i zemlja, ustvari to se i ne moze usporedjivati. Ovde pokusavaju odbraniti ps5 kao da im zivot od toga zavisi. Ovde se cisto gleda kvalitet high end pc gaminga i console gaminga a ne sta koliko kosta i sta je isplatljivije.
Koliko god trajao taj high end pc zasigurno ce vam dati bolje performanse nego li konzola. Nema tu ali za 3 godine za 5 godina ali ovo kosta ovoliko ono kosta onoliko. To su vec druge teme.
Druga tema je i za sta vam treba takav pc, ako se bavite profesionalno gejmingom ili iz cistog hira zadovoljstva ili je takav pc potreba kao meni za rad na istom.
Kao da kazete da je bolje uzeti fod fokusa od 20.000 evra nego bmw-a od 150.000. Bmw ce za dve godine izgubitin 60 tak h. evra na vrednosti a taj ford nekih 6-7. To su ove price. I sada ce vlasnik forda reci ali ja sam izgubio samo 6 h. A ti 60. Ali da li je iskustvo isto da li su potrebe iste , zadovoljstvo i tako dalje. Vozac bmw-a ce reci meni je udobnije u bmw-u ne boli me kicma ne moram kod doktora vozim duge relacije i mnogo mi je lakse u bmw-u.
Sa druge strane taj ford je jeftiniji za odrzavanje i tako dalje...
Ako se gleda sta je isplatljivije tu je jasno kao dan , ali uvek ono ali... zivot je to nismo roboti... da ne objasnjavam dalje samo cu navesti jedan primer.
Spavao sam godinama na fotelji na rasklapanju, fotelja nije ni cula nije propala i jos je funkcionalna. Kad sam krenuo lepo da zaradjujem pkupio sam sebi pre nekih 4-5 godina dusek od nekih 70.000 dinara. Razlika je nebo i zemlja. Koje je zadovoljstvo taj dusek meni prustio ? Lepse spavam nisam ukocen , probudim se naspavano , nisam umoran sve suprotno od onoga pre. Ali ipak moram menjati taj dusek za nekih max 10 godina , a fotelja koja je bila skoro pa bikvalno daska nisam morao ni posle 10 godina.
F1 bolid koji traje 3-4 trke pa mora da menja motor posle toga i kola koja se koriste za trke koja mogu izdrzati sezone i sezone, pa neka pokusa taj sa kolima da se trka sa f1 bolidom. Nema kompromisa , jedino ako su pare problem, ali uvek se zna sta je bolje i za sta vam je potrebno to isto...
Takodje Bitno je ono sto dobijete u tom vremenskom periodu. Pa ljudi bi mogli jesti hleba i vode i tako ziveti godinama i ustedeli bi brdo para , pa da li iko to radi ? Sto bi moj prijatelj rekao , da ne moram da jedem koliko bi para imao ...