Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Još jedan eksperiment, stigao mi type c na type c kabal, za 2 sata od 1 crte (bio je dva sata igranja na jednoj crti, nije tek pao ali nije ni upozorio da je prazan) do punog skroz. Verovatno i malo manje, nisam ga kontrolisao pola sata barem. Nema jasnog indikatora kad je napunjen već moram da pritisnem ps dugme... to ne pomaže takođe :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Ovde ispada da je PS5 obicno smece!Zanimljivo!

Pisijaško pro××××vanje :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Gamers Nexus uvek pricaju kako jeste bez uvijanja i lazi.
Zato su i postovani toliko od strane gledalaca.
Uvek pogledam sta oni kazu pre neke kupovine

Sve to kul, interesantan video za dublje analize, al na kraju dana isto koliko me bolela ona stvar kad sam posle PC-ja igrao na switchu witchera ili diablo ili fifu, tako me zabole i za ovo.

Pikam igre da se zabavim, ne da pauziram frejmove i uporedjujem detalje.

Nego ovaaaaaj, docka za punjenje nigde ni od korova za nabaviti.[emoji20]

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Gamers Nexus uvek pricaju kako jeste bez uvijanja i lazi.
Zato su i postovani toliko od strane gledalaca.
Uvek pogledam sta oni kazu pre neke kupovine

Pa nece bas biti da uvek pricaju kako jeste, ovaj video je dokaz.
Ja prvi vise volim da se igram na pc-u nego na konzolama, ali ovaj video je sramotan.

Pa uvek ce biti ljudi kojima se nece svideti neka njihova tvrdnja ili konstatacija ali su prilicno neutralni u svojim testovima, sad sto se nama nesto ne svidi jer smo malo pristrasni to je do nas.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Sve to kul, interesantan video za dublje analize, al na kraju dana isto koliko me bolela ona stvar kad sam posle PC-ja igrao na switchu witchera ili diablo ili fifu, tako me zabole i za ovo.

Pikam igre da se zabavim, ne da pauziram frejmove i uporedjujem detalje.

Nego ovaaaaaj, docka za punjenje nigde ni od korova za nabaviti.[emoji20]

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
Nema se tu sta dodati, na ono sto si reko
Nego jel to vazi samo za one sa perfektnim vidom.
Mislim, mi sa slabijim vidom smo u startu zakinuti za nekoliko frejma...
[emoji1787][emoji23][emoji1787]

Sent from my SM-A307FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gamers Nexus u svom prepoznatljivom stilu. Višak informacija u ovom slučaju. Za nekoga ko voli video igre i uživa u njima totalno nebitno.

Nadam se da će uraditi neko poredjenje PS5 vs PC sa God of War ili Last of Us 2 ;)

U kom je to univerzumu PS5 ekvivalentan u gejming performansama sa mid to high end PC-ijem starim 5 godina :D Ladno je to rekao na 32:51. Pogledajte ceo video pa da pričamo o dobrom materijalu...

prethodna konzola je bila to isto kad se pojavila
(amd fx 4m/8t apu na ~2Ghz + hd 7850 + 8gb ddr3)

nije daleko od istine.

takođe, ako mislite da ovaj ps5 ima 8k ready hardware ( ryzen 3600 + rx 5600xt +16gb ddr4) , imate i na to pravo... sloboda mišljenja je garantovana ustavom

Poslednja izmena:
prethodna konzola je bila to isto kad se pojavila
(amd fx 4m/8t apu na ~2Ghz + hd 7850 + 8gb ddr3)

nije daleko od istine.

takođe, ako mislite da ovaj ps5 ima 8k ready hardware ( ryzen 3600 + rx 5600xt +16gb ddr4) , imate i na to pravo... sloboda mišljenja je garantovana ustavom
U pravu si... ne da nema 3600 i 5600xt već ekvivalent Ryzen 7 3800 i 5700xt :) Idi uzmi jednu 5700xt pa javi cenu...

"AMD Zen 2 CPU clocked at 3.5GHz (variable frequency) and a custom GPU based on AMD’s RDNA 2 architecture hardware that promises 10.28 teraflops and 36 compute units"

Jel to 8k ready ?

Poslednja izmena:
2700 nije Zen 2 CPU al nebitno, nisi ti ni došao da diskutuješ :) Zen 2 je pušten u prodaju u Julu 2019. godine.
Digital Foundry ima više jako detaljnih videa gde direktno porede performanse igara na PC i PS5 i koji ekvivalent na PC treba za PS5 nivo detalja...

Niko i ne uzima ps zbog grafike i high fps-a , tu su ekspluzive i noob friendly sistem.
Nije ryzen 2700 unutra ali je slicnih performansi sto je ok , konzola kosta 500 usd .

Poslednja izmena:
Sve je to u redu ali kad vam neko iznese dokaze a vi pokusavate da i dalje tvrdite suprotno je ludost , jos i da pricate kako je sve to netacno. Ljudi vam samo pokazuju razlike i to je sve. Ja prvi volim igrati na konzoli ispruzim se lepo i uzivam, PS5 mi je prikljucen na 65 inch tv i meni je super, iako imam PC sa ryzenom 9 3950x i kupio sada rtx 3080, i to sam sve uzeo zbog posla. Od uvek sam voleo konzole i mene iskreno ne zanima razlika vise volim da se ispruzim i da odigram sat -2 koliko imam vremena kao neka vrsta relaksacije i to je sve, ali znam da je sve ovo tacno jeste tacno.

Hardverski ta konzola vredi koliko je i placate 400 $

Slazem se , nema potrebe preterivati sa hvaljenjem ove konzole jer je dobar buy, nema smisla porediti je sa ryzen 3800 jer verovatno nema ni 60% tih performansi.

Da, ali igre koje ce se igrati za jedno 2-3 godine u odlicnom izdanju na PS5, moze samo da se sanja da se iste igraju sa tim procesorom. U tome i jeste prednost koznole. 7 godina igranja na miru i bez troskova.
Dok PC, svake godine moras nadograditi!

Koja mu je uopste bila poenta testiranja 120fps? Besmisleno u startu.

Sto nije lepo uzeo Cyberpunk pa poredio kako radi na PS5 (glatko u ~1200p i 60fps) i kompu starom 5 godina... :)

U kom je to univerzumu PS5 ekvivalentan u gejming performansama sa mid to high end PC-ijem starim 5 godina :D Ladno je to rekao na 32:51. Pogledajte ceo video pa da pričamo o dobrom materijalu...

Mrzelo me da gledam ceo video ali sam kliknuo na taj timestamp i ladno je to lik stvarno rekao... ovo mu vise dodje kao neki klikbejt video jer je zalosno ako se neko na ovo stvarno upeca. Pa samo treba pogledati DF AC Valhalla video gde iste (konzolne) performanse ne mozes da dobijes bez 2080(s)/3060ti (i to testirano na daleko jacem CPU), a svako ko se bar 2-3 generacije unazad igra na PC-u zna da od tih PC "ekvivalent" performansi koje se uvek traze mozes da se oprostis neverovatno brzo kako konzolni ciklus krene da odmice.

Elem, obicno GN ima dobru metodologiju i sadrzaj na kanalu ali ovo je izuzetno lose, totalno se zanemaruje drugaciji ekosistem i filozofija (custom) hardvera, skoro pa u rangu MS-ove 12 TF > 10.3 TF krilatice za koju smo videli kako se zavrsila kad su krenuli multiplatform naslovi.

I onda ovaj forum smatramo mestom za tehnički potkovane ili bilo šta slično... Ovaj video se vadi i kao "Evo vam dokaz!!".

Kakvo đubre od materijala, baš se blamiraju, a i vi koji ste došli do "istine" preko njega.

Mrzelo me da gledam ceo video ali sam kliknuo na taj timestamp i ladno je to lik stvarno rekao... ovo mu vise dodje kao neki klikbejt video jer je zalosno ako se neko na ovo stvarno upeca. Pa samo treba pogledati DF AC Valhalla video gde iste (konzolne) performanse ne mozes da dobijes bez 2080(s)/3060ti (i to testirano na daleko jacem CPU)
.

A da li je kvalitet slike isti ?
Ne flejmujem, ozbiljno pitam.

Da li izgled na PS5 = PC na Ultra, High ili Medium ?

Ako mislis na Valhallu, jeste = PC Ultra uz poneko High podesavanje.

A cak postoji jedno podesavanje koje izgleda i bolje nego na PC-u i Series X.

Poslednja izmena:
A da li je kvalitet slike isti ?
Ne flejmujem, ozbiljno pitam.

Da li izgled na PS5 = PC na Ultra, High ili Medium ?
Pa pogledaj Digital Foundry video gde upoređuju Valhalu na PC i PS5, u sitna crevca govore o svakom grafičkom podešavanju. Ideja njihovog videa i jeste bila sa istim kvalitetom slike kakav PC treba...

Ivan[emoji2400 je napisao(la):
;6291886]I onda ovaj forum smatramo mestom za tehnički potkovane ili bilo šta slično... Ovaj video se vadi i kao "Evo vam dokaz!!".

Kakvo đubre od materijala, baš se blamiraju, a i vi koji ste došli do "istine" preko njega.
Ma davno prošlo vreme, razvodnilo se kao i sve :) Kaže čovek hardver u PS5 taman vredi tih 400 dolara a sam SSD tih performansi za 200 ne možeš kupiti...

I jesu tehnicki potkovani neki forumasi. Problem je kad se mesaju teme, i “vaga” finansijski. usporedjivati high en pc gejming i console gaming to je nebo i zemlja, ustvari to se i ne moze usporedjivati. Ovde pokusavaju odbraniti ps5 kao da im zivot od toga zavisi. Ovde se cisto gleda kvalitet high end pc gaminga i console gaminga a ne sta koliko kosta i sta je isplatljivije.

Koliko god trajao taj high end pc zasigurno ce vam dati bolje performanse nego li konzola. Nema tu ali za 3 godine za 5 godina ali ovo kosta ovoliko ono kosta onoliko. To su vec druge teme.

Druga tema je i za sta vam treba takav pc, ako se bavite profesionalno gejmingom ili iz cistog hira zadovoljstva ili je takav pc potreba kao meni za rad na istom.

Kao da kazete da je bolje uzeti fod fokusa od 20.000 evra nego bmw-a od 150.000. Bmw ce za dve godine izgubitin 60 tak h. evra na vrednosti a taj ford nekih 6-7. To su ove price. I sada ce vlasnik forda reci ali ja sam izgubio samo 6 h. A ti 60. Ali da li je iskustvo isto da li su potrebe iste , zadovoljstvo i tako dalje. Vozac bmw-a ce reci meni je udobnije u bmw-u ne boli me kicma ne moram kod doktora vozim duge relacije i mnogo mi je lakse u bmw-u.

Sa druge strane taj ford je jeftiniji za odrzavanje i tako dalje...

Ako se gleda sta je isplatljivije tu je jasno kao dan , ali uvek ono ali... zivot je to nismo roboti... da ne objasnjavam dalje samo cu navesti jedan primer.

Spavao sam godinama na fotelji na rasklapanju, fotelja nije ni cula nije propala i jos je funkcionalna. Kad sam krenuo lepo da zaradjujem pkupio sam sebi pre nekih 4-5 godina dusek od nekih 70.000 dinara. Razlika je nebo i zemlja. Koje je zadovoljstvo taj dusek meni prustio ? Lepse spavam nisam ukocen , probudim se naspavano , nisam umoran sve suprotno od onoga pre. Ali ipak moram menjati taj dusek za nekih max 10 godina , a fotelja koja je bila skoro pa bikvalno daska nisam morao ni posle 10 godina.

F1 bolid koji traje 3-4 trke pa mora da menja motor posle toga i kola koja se koriste za trke koja mogu izdrzati sezone i sezone, pa neka pokusa taj sa kolima da se trka sa f1 bolidom. Nema kompromisa , jedino ako su pare problem, ali uvek se zna sta je bolje i za sta vam je potrebno to isto...

Takodje Bitno je ono sto dobijete u tom vremenskom periodu. Pa ljudi bi mogli jesti hleba i vode i tako ziveti godinama i ustedeli bi brdo para , pa da li iko to radi ? Sto bi moj prijatelj rekao , da ne moram da jedem koliko bi para imao ...

Ma davno prošlo vreme, razvodnilo se kao i sve :) Kaže čovek hardver u PS5 taman vredi tih 400 dolara a sam SSD tih performansi za 200 ne možeš kupiti...

Za ovo sam siguran da preterujes.
Kvalitet SSD-a utice veoma mizerno na PC gaming, jednostavno sluzi da se igra brze ucita i to je to.
Sve ostalo je na RAM memorije i VRAM-u (ako pricamo o teksturama).

Vas nekoliko proziva ove druge da nisu realni (sto se uglavnom slazem) i onda ti dodjes i odvalis ovakvu glupost :)
1TB SSD se moze kupiti za 60-70e.

O tehnickim specifikacija, jacini i ostalom bi trebalo da diskutiju samo ljudi koji imaju PS5 i jak gaming PC...

Poslednja izmena:
Šta sve ovde neću pročitati hahahaha

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno