E sad buni me to što se stalno pali gasi,
maltene do sada nije spojila skoro nijedan ceo dan da radi u kontinuitetu bez gašenja,
Tipa radi 20 min, pa miruje 5 min. pa opet tako, stoji mi podesena na 23c fan auto.
Da li se ostatak kuce greje trenutno?Pozdrav ljudi potrebna mi je vasa pomoc.
Dole imate skicu moje kuce, kuca je na 2 sprata osnove 8x10m.
Prvi sprat zidan punom ciglom i stiropor 5cm,
Drugi sprat blok + unutrasnja izolacija 3cm stirodur i stiropor 5cm.
Plafon na spratu izolovan sa unutrasnje strane stirodurom 3cm.
Kuca se greje centralnim grejanjem na cvrsto gorivo drva i ugalj.
Stolarija PVC Rehau dupla stakla.
Ove godine sam kupio Fujitsa LUCA 12 i njome grejem dnevnu sobu od 25m2.
Malo je reći da sam prezadovoljan radom klime, potrošnja odlična u Oktobru mi je potrošila 80kw,
novembru 144kw i decembru 172kw.
E sad buni me to što se stalno pali gasi,
maltene do sada nije spojila skoro nijedan ceo dan da radi u kontinuitetu bez gašenja,
Tipa radi 20 min, pa miruje 5 min. pa opet tako, stoji mi podesena na 23c fan auto.
Stim u vezi imam pitanje za iskusne korisnike inverter uređaja,
da li je ova klima overkil za ovu prostoriju i da li
se ucestalim paljenjem i gasenjem skracuje zivotni vek uredjaja.
U planu mi je da kupim još jedan uređaj čija bi pozicija bila kao na slici
(mozete mi i vi dati vas predlog gde je najbolje postaviti drugi uredjaj).
pozicija je izmedju prvog i drugog sprata i klima bi grejala deciju i spavacu sobu
hodnik u prizemlju i verovatno hodnik na spratu posto su hodnici spojeni ukupno oko 60m2.
Pošto imam centralno grejanje kada su najveci minusi mogu da zalozim kotao kako bih rasteretio klime.
Razmišljao sam da uzmem Fujitsu KGTA ali svaki Vas predlog je dobrodosao, mogao bih da izdvojim do 100000 din
U obzir doalaze Japanski proizvodjaci ako je moguce sto niza modulacija.
Hvala unapred na savetima
Pogledajte prilog 295218
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Da, oko 5 popodne se pali centralno i njime se greje drugi deo kuce koji u buducnosti planiram da grejem klimom.Da li se ostatak kuce greje trenutno?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
@maxy
Realno, napolju ugodnih -5 °C, a klime troše u proseku 1,8 kW (ukupno). Pametnije bi mi bilo da idem u šetnju na svež vazduh nego što kontrolišem brojilo.![]()
@maxy
Realno, napolju ugodnih -5 °C, a klime troše u proseku 1,8 kW (ukupno). Pametnije bi mi bilo da idem u šetnju na svež vazduh nego što kontrolišem brojilo.![]()
Verujem da nemaš problema sa zagađenjem vazduha. Sinoć sam bio u šetnji i preselo mi.
Bilo je ovde dana, pogotovo noci kada je temperatura zalazila i u minus... islo i do -5, cisto kao info...![]()
Ja sam verovatno kupio poslednji model LLCE 12 koji se kod nas prodavao na preporuku djalf I proleter-a. Hvala na tome jer moje potraživanje na netu se svodilo na gree muse (jak marketing) dok nisam ovde pročitao iskustva korisnika. Grejem 35m2 sa tri spoljašnja zida, dnevna sa kuhinjom i trpezarijom, kuća je u pitanju. Prezadovoljan sam kako precizno drži temperaturu, minimalna su odstupanja pa čak i kada je bio period sa maglom i temp od 1-2 i čest defrost. Po ovako toplom vremenu modulira stabilno na oko 230w dok se ispod toga gasi. Pri minusima maksimalno što sam video je bilo 500-800w što je po meni vrlo povoljno. Iako je tiha i spoljašnja i unutrašnja jedinica na žalost ne bih mogao šum strujanja vazduha podneti u spavaćoj sobi inače bih pokrio celu kuću sa klimama.
Upravo se ovako kako si opisao ponasa moja Gree Viola 12 inv. Nekad zna i po vise od sat vremena da bude iskljucena dok opet ne krene da grije. Subjektivno se osjeti da padne temperatura. Istina da je temperatura visoka za zimske mjesece (primorje je u pitanju) ali isto sam ocekivao vise od inverter klime. Zbog toga sam se odlucio i da promijenim klimu. Ima li lijeka ovome, moze li se tu nesto napraviti?Koliko pamtim Fujitsu Luca12 na grejanju gasi negde na 250w.Ali krene da greje u konkretnom primeru posle 5 minuta.Kod nekih klima drugih proizvođača je problem taj što klima ostaje previše dugo u stanju mirovanja i dolazi do značajnijeg pada temperature zatim se kompresor zaleti da bi to nadoknadio pa opet ugasi kompresor na 600w i tako u krug.
Upravo tako. Mozda koji stepen niza temp.ali zimi rijetko ide ispod plus 5Lokacija je KOTOR, more, toplo, vanjska temperatura garant 12-15 minimum...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari