Šta je novo?

Koje miševe imate?

2 meseca sa jednim punjenjem? Predobro.
 
Tako otprilike. Meni traje oko mesec, nekad malo jače, s tim što ga koristim oko 15h dnevno.
 
To je to. Ja manje koristim računar kući, tako da mislim da ga punim jednom u 2 meseca a možda i ređe. Tako je bilo na 2s, verovatno će isto biti i na 3.
Da pohvalim bateriju i na MX anywhere 2s; isto traje jako dugo.
 
Hajde recite razlike izmedju 2s i 3?
 
Ja koliko vidim, razlika je u skroll točkiću koji je tiši i nekako "drugačiji" na 3 (ne mogu da kažem bolji ili lošiji, već samo drugačiji).
A najveća razlika je u forward-back dugmićima sa strane koji su ipak bolje postavljeni na modelu 3.

Vidim sada da i model Anywhere 3 ima smartshift scrooll. To mi najviše i nedostaje na anywhere 2s.
 
Svakako onda vredi uzeti MX Master 3. Uzeo sam ga u razmatranje. :)
 
2S ima microUSB port za punjenje, a 3 USB-C.

Ja sam ga uzeo jer je kostao 59 evra na akciji kada je 3 kostao preko 80.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Moze li neko ko ima G502 Lightspeed da mi kaze koliko otprilike realno drzi baterija sa jednim punjenjem?
Ne smeta mi kabl na misu, a ne bih da uzmem bezicni (i platim vise) pa da ga svakako drzim na kablu
 
Zahvaljujem :)
+1 godina nije na odmet..
Da li ti je stigao mail sa potvrdom o registraciji za jos 1 god garancija, ja poslao pre 10 dana i jos uvek nije stigao potvrdan mail.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
 
Da li ti je stigao mail sa potvrdom o registraciji za jos 1 god garancija, ja poslao pre 10 dana i jos uvek nije stigao potvrdan mail.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Proveri da ti nije otišao u Promotions folder jer meni je tamo završio. Pošalju neku reklamu u mejlu, a samo se zahvale na registraciji proizvoda.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk
 
imao sam stari MX518 skoro 14 godina dok nije crko i prosle godine uzmem novi MX518 (reborn), isti oblik ali sve novo pod haubom, sve pohvale
 
Koja je razlika izmedju Redragon Ranger M910 i Redragon Cobra chroma M711
 
G903

Stigao G903 nov :D

Kada se pojavio G900, u startu mi se nije nesto dopao, a i bio je preskup, takodje i G903, ali ovakvu ponudu sam iskoristio i konacno uzeo, naravno odusevljen. Utegnutost klikova za sada je fantasticna i dizajn misa takodje. Videcemo kako baterija drzi, pise bez LED-a 180h.
 

Prilozi

  • G903.jpg
    G903.jpg
    105.8 KB · Pregleda: 130
Dobar ali je plastika loseg kvaliteta vec posle 2-3m ce se izlizati pogotovo da levom klik dugmetu
 
Znam, ja sam taj koji je odustao od kupovine zbog toga :D

Inace, kao i svaka PVC plastika, izlize se brze ili sporije (usija) u zavisnosti od koze prsta itd. na svakom misu (sem PBT plastike), ali zato sam vec porucio ovo, da ne moram da razmisljam: t.ly/1iNF
 
Ja imam baš te gume na G903, nisu loše. Miš je prašnjav grozno, to zamenarite :)
 

Prilozi

  • photo_2020-12-30_12-57-33.jpg
    photo_2020-12-30_12-57-33.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 133
Uh odlična ideja.
Samo, kako se te gume posle skidaju? Ako lepak nije dovoljno jak onda može da se desi u toku rada da krenu da "beže" sa plastike?
 
Ne beže, dovoljno je čvrst lepak, ali ne toliko da ne može relativno lako da se odlepi. Kod mene su baš dugo i nisu se pomerile za milimetar.
Kad smo kod milimetra, toliko su otprilike debele gume tako da se ipak primeti malo pod prstima, nije baš isto kao kad je miš "go".

Evo ovde je fri šiping ako nema negde kod nas: https://www.aliexpress.com/item/4000783078782.html
 
Poslednja izmena:
@imarkovic
da te služi dugo dugo ... pa i više od toga:). Jedini problem može da ti bude sa širinom dok legne ruka kako treba. Javi utiske baterije.

@djape08
Ne razumem izlizala se plastika!?

Evo kako kod mene izgleda na G900 (nakon 3 god. i 8 meseci svakodnevne upotrebe po bar 10h), "izlazalo se" ako se to tako može nazvati - samo na mestima gde se tapka prstom i to je to.
20201230_181231.jpg 20201230_181103.jpg
Jedina zamerka su klikovi, zamenio sam levi a i baterija je nakon toliko vremena pala sa 7-8 dana koliko je bilo u početku na sada 1,5 do 2 dana, jedva na granici opravdanosti bežičnog miša.
Mišem sam jako zadovoljan bez obzira što je bio period navikavanja nešto duži nego je trebalo da bude, ono što nemogu da progutam su dve stvari:

1) da levii/desni klik dobije dvoklik, ne mogu da shvatim da miš koji košta koliko košta to ima kao problem.

2) sama baterija, nije problem što je oslabela, mada mislim da bi trebalo da bar izgura 4g. bez problema,
ali da ti nemožeš da poručiš bateriju kao rezervni deo kod generalnog zastupnika, dobijaš odgovor da niti je moguće da se poruči baterija kod njih niti postoji kao rezervni deo!

Znači kupiš telefon Samsung i odeš kod zastupnika i kažu, baterija, to ne može da se poruči, ćao, zdravo.
Prejajarski.

@ivanhoe
koji je razlog kupovina tih navlak, šta si dobio time, jeli bio problem širine samog miša, nije valjda da nisi imao grip ili čisto radi fazona?
 
U mom slučaju je bilo čisto iz fazona, nisam imao nikakvih problema s gripom ni trošenjem plastike, a iskreno nije me briga i da se izliže.
Zalepio da probam par dana - i tako ostalo. Imam i G900 bez tih guma pa menjam povremeno.

Baterija valjda može relativno lako da se promeni i može mislim i kod nas da se nabavi adekvatna, to ne bi trebalo da bude problem.
 
@nesa07 koliko te je kostala zamena klikova?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Edit: pogresan nesa u tagu :D
 
@nesa07, hvala, vec lepo lezi, nije meni problem navikavanje kada je dobar mis. Za bateriju cu videti, u spec. pise bez LED-a 180h.
Mislio je na to, usija se malo plastika, ali takav je materijal, da je od metala, usijalo bi se od prsta.

Sto se tice klikova, ocekujem i ja na ovom da ce se javiti kroz neko vreme, ali ta muka meni barem nije problem da se sredi :D. Vec je sada veoma poznat problem gotovo na svim misevima - dupli klik.
Bateriju imas na aliexpress-u od 1000mAh. Ima cak i od 2.500mAh, specijalno uradjena za G900/903. U principu to je ista baterija kao ona Nokia BL-5C, ako imas negde, stavi nju, da ne bacas pare.
Distributeri vise nece da se time bave, jednostavno zamene ceo mis ako je u reklamaciji, ako nije, cao-zdravo. Nema vise dobre stare firme Logo kao zastupnika za Logitech kako je nekad bilo dobro...

Ova navlaka je guma koja sprecava klizanje u toku rada, daje jos bolji "grip", a usput i cuva estetski plasticne delove koji se vremenom izlizu od prstiju... Usput, da uzmu malo i parice :)
 
@imarkovic
Dešavalo mi se posle malo duže upotrebe 2-3h da se ruka blago grči, na to sam mislio.Bar tebi nije problem i da je trodupli klik. Plastika je mat pa se zato kako kažeš malo usija ništa strašno.
Ne mogu da verujem da se na drugoj slici kada se zumira vidi koji je mikroprekidač na desnm kliku.
Što se baterije tiče moraću nešto da izbunarim, ne znam... te zamenske baterije a pogotovo te šatro jače uvek ispadnu slabije (iskustvo sa HINORX). Vrv. BL-5C ako ne nađem originalnu (mislim na tu zamensku).

@ivanhoe
Jesi li video da je ima kod nas ili samo pretpostavljaš?
 
@nesa07, da vidim sada ladno se vidi i taster i deo elektronike :D. Takav je dizajn, ali meni se svidja, posebno su lepo uradili na tom misu u vidu poluga koje se zadnjim delom drze i klackaju prema klikovima:
t.ly/ikNf

Gotovo na svakom Logitech misu su napravili da prednja maska koja pritiska klikove bude potpuno odvojena, kako ne bi uticala na ostatak kucista, drndala itd. To nije bio slucaj ranije.
 
Uzeo MX Ergo trackball, ne postoji mis koji ima onakav komfor za velike sake. Trebace vremena da se naviknem na logiku trekbola ali mislim da ce vredeti. Pogotovu sto moj radni dan nekad ume da potraje i 20h+
 
I ja upravo naručujem anti-slip gripove za svoj najsklizaviji miš u životu, Logitech G603.

Bio sam vrlo sumnjičav prema tim ''naljepnicama'' po mišu, ali danas sam dosta istraživao na tu temu i vidim da postoje kvalitetni koji se zalijepe i ne mrdaju, a kad ih želiš skinuti ne ostave ni trunku za sobom na mišu. Tehnologija je napredovala na svim poljima očito. Hotline Games mouse anti-slip sa aliexpressa su sasvim ok, korisnici zadovoljni i hvale ga. Postoje dvije generacije tog proizvoda. Prva, starija ima teksturu pčelinjeg saća (šesterokut), malo je tvrđi, ima manje gripa. Druga generacija ima teksturu dijamanta, mekša gumenastija, uz bolji grip, i navodno bolje drži ako se znoje ruke.

Ima na youtube dosta o tome da se vidi. Ovdje je kratka usporedba.
https://www.youtube.com/watch?v=ap86AFkPsMU

Samo jedan komentar na youtube sam našao da je jednom korisniku počelo kliziti ljepilo nakon što je cijeli miš zagrijao toplim rukama. Možda nije dobro prethodno očistio alkoholom.
Ako se to dogodi može se još probati zaljepiti ga super ljepilom.

EDIT:
Evo video kako skida te naljepljene gripove
https://www.youtube.com/watch?v=KABSSSqZWPY
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno