Goyakla
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.03.2005
- Poena
- 705
Koliko je to bilo u parama?Stan 53 m2, elektricni kotao, 915 kWh, grejano po ceo dan, 22-23 C. Racunicom samo grejanje oko 650 kWh.
Koliko je to bilo u parama?Stan 53 m2, elektricni kotao, 915 kWh, grejano po ceo dan, 22-23 C. Racunicom samo grejanje oko 650 kWh.
Kako 5700 din za skoro 1200kWh?
Po pola skupa/jeftina izadje skoro 10000 din
1147 KWOd ljudi koji se greju na struju koliko ste kw sve ukupno potrošili struje u novembru mesecu? Za stan od oko 50 kvadrata?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ma nije mu se išlo po zimi, bar da je zvao kao više puta pre toga pa da mu javim telefonom. Problem je što je sve bar mesec dana unazad pa sam skapirao tek po trećem računu. U martu i aprilu je račun trebao da bude pola od onoga u februaru. Grejem 2 sobe od po 12 kvadrata i kupatilo možda 2 puta dnevno. Sobe akomulacionim pećima a kupatilo kaloriferom. Kuvamo na plin a bojler u kupatilu za vreme niže tarife. Račun za novembar je 10 000. Leti jedva 4000. Sve sijalice su LED. Osim toga je samo moj PC koji je 24/7.Što je najsmesnije zna čoveka koji čita [emoji23]
Inače to je čest izgovor, nisu mogli da pridju brojilu, a brojilo na banderi[emoji849]
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Norveški su lepi i tanki, i jednostavni za regulisanje, svaki podešavaš potpuno nezavisno, a novi modeli podržavaju i wifi upravljanje. Ne znam koliko bi inicijalno bili skuplji za uvođenje u odnosu na kotao. Previše struje troše i jedni i drugi.
Dnevna soba i trpezarija su idealni za grejanje klimom pa razmotri i to kao opciju.
Pa da li je moguce i kod el.kotla ukljucivati svaki radijator posebno ili moraju da rade svi? Sad sam u rebusu ali moracu brzo da se odlucim sta cu da radim. Kum u novoj zgradi ima stan od 55m2 i proslog januara mu je stiglo 5.500 din. Neka meni bude i 10.000 u ta da kazemo cetri najhladnija meseca to se opet vise isplati od centralnog.Odavno je klimatizacija (Grejanje/hlađenje) sa kontrolom po prostoriji naj ekonomičnije. Čak i kada je grejanje centralno ili etažno, regulacija temperature po prostoriji upotrebi najmanje moguće energije. Što je veći lokal (više soba i kubikaže) to su veće uštede.
Pa da li je moguce i kod el.kotla ukljucivati svaki radijator posebno ili moraju da rade svi? Sad sam u rebusu ali moracu brzo da se odlucim sta cu da radim. Kum u novoj zgradi ima stan od 55m2 i proslog januara mu je stiglo 5.500 din. Neka meni bude i 10.000 u ta da kazemo cetri najhladnija meseca to se opet vise isplati od centralnog.
Bolje uzmi jos jedan inverter ili za tu razliku kupi dva bolja nego za centralno. Jedino ako nisi od onih kojima smeta grejanje na klimu jer im duva.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari