Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Nisu samo preprodavci u igri. Verovatno su menadžeri prodavnica itd odvojili jedan dobar deo za sebe (u dilu sa preprodavcima), pa se obojica fino ugradili... kao što inače biva u Srbiji. Nemoguće da su preprodavci stigli sve da pokupuju.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Pa ni ja ne bih dao tu lovu, ali cu u isto vreme i da kazem sta mislim o tome. A poznajem i zakon ponude i potraznje, to preprodavce ne cini manjim lihvarima. Ono sto ne razumem je da ce ljudi da plate 3 proizvoda, kupe jedan i jos da hvale prodavca. Ocigledno sam iz neke druge dimenzije. Takodje, ovo je forum za poznavaoce hardvera i cena, samim tim su price o realnim cenama i stanju na trzistu dozvoljene. To sto neko brani investiciju ne znaci da nije glupa.

To sto ti ne mozes da priustis da pretplatis nesto ne znaci da je neko zbog toga ovca ili da je investicija glupa. Verujem da ne ides iz jedne prodavnice u drugu da kupis hleb zato sto je tamo 10din jeftinije, nego preplatis svakog dana barem 3 proizvoda sto te automatski cini ovcom ili osobom koja glupo investira? Ispravi me ako gresim? E sad stavi to sve u proporciju i skontaces da postoje ljudi koji jednostavno zele da kupe proizvod sad i odmah i nije im problem da isti preplate.
Da se razumemo, odradio sam preorder (nisam unapred platio) samim tim nisam ni dobio jos konzolu i trenutno nisam spreman da preplatim, jer na zalost nisam u situaciji da platim 300e vise od regularne cene, sto ne znaci da ima ljudi koji to mogu i to pozdravljam, ne sudim. Tako da se manite tog cuvenog mentaliteta nebeskog naroda.

Ma laganica ljudi, zaista nikome ne gori pod nogama.
Uzecemo svi konzole za 2-3 meseca, a mozda i tek za pola godine.
Ali kakve veze ima :)

Kapiram da vecina ovde ima ili solidan PC na kome moze da se igra dok ne stigne PS5, ili imate PS4..
Ili jednostavno kupite XBOX, izigrajte se pola godine pa ga prodajte za 100e manje..

Nema sanse da me neko ubedi da je toliki zavisnik i pada u krize sto mora malo da saceka na PS5, ne zavisi vam zivot od toga..

Dobio sam Dualsense (kad vec nema Sonija) i imam pitanje - da li mogu da ga koristim na PC-u ? Video sam da moze na Steamu, a da li to vazi i za ostalo ?

Da, mozes u Steamu i radi odlicno. treba da budes na poslednjoj beta verziji Steam clienta i treba ti Bluetooth za bezicno povezivanje ili direktno USB kablom. DualSense ima USB-C konektor. nema podrsku za adaptive triggers i haptic feedback, ali vibracija radi, touchpad radi, ziroskop radi, i LED svetlo radi. I kontroler je vrlo precizan. Nazalost ne radi u drugim launcherima(Origin, ubisoft Connect, Epic,...). Mozes da dodas non steam game u steam i tako pokrenes neku od igara sa drugih launchera. i tako ce raditi.
U Steamu imas dosta community configurations za igre za DualSense

Poslednja izmena:
Da, mozes u Steamu i radi odlicno. treba da budes na poslednjoj beta verziji Steam clienta i treba ti Bluetooth za bezicno povezivanje ili direktno USB kablom. DualSense ima USB-C konektor. nema podrsku za adaptive triggers i haptic feedback, ali vibracija radi, touchpad radi, ziroskop radi, i LED svetlo radi. I kontroler je vrlo precizan. Nazalost ne radi u drugim launcherima(Origin, ubisoft Connect, Epic,...). Mozes da dodas non steam game u steam i tako pokrenes neku od igara sa drugih launchera. i tako ce raditi.
U Steamu imas dosta community configurations za igre za DualSense
E odlicno, hvala.
Taman cu danas, sutra da isprobam.

Sad bih ga zapalio! Igram FUT Champions, ko zna zna koliko je to bitno i tesko igrati, zna da je svaka pobeda vrlo bitna. Ko ne zna, to je mode u okviru Fifa 21 Ultimate Team, gde se igraju kvalifikacije u toku nedelje i treba da skupis 2000 bodova da se kvalifikujes, a pobeda u osrednjoj diviziji donosi 50 bodova, a ne pobedjuje se lako. Naprotiv. I kada se kavilifukejs za FUT Champions, imas 30 meceva da odigras u toku vikenda i to je to. Nema nista do sledeceg vikenda.

I onda se meni zakuca PS5 u 75 minutu prvog meca, gde vodim 2-0 i imam sigurnu pobedu! Ali me ni to ne biz toliko nerviralo, da mi se konzola ne zakuca bar nekoliko puta na dan...

Nekoliko puta dnevno? Jel igraš novu fifu 21 next gen za ps5? Ja igram pes dosta i nikad ništa, malo me juče zezao net ali to vec ne znam jel do mts ili konzole

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Klinci Fortnite, Rocket League itd., a ja samo fifu 21 next gen i cesto, precesto se zakuca.

Jos sam pre 4 dana ubacio externi hdd od 2 tb za ps4 igre i sad mi i njega skenira i popravlja bar jednom dnevno, jer se konzola zakuca...

Nemam dotičnih problema, doduše nemam ni eksterni HDD nakačen na konzoli.

Nikakvih problema za sada. Doduse, igram samo Demons Souls dok ne zavrsim Platinum.
Cerka igrala Astro i Paw Patrol.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Mozda da odradis reinstal?

Sad mi kaže svastika koja živi u Kuvajtu, kupili PS5 malom rođaku za NG. Cena 240KD, što je oko 720€. To nije redovna cena, redovna cena je 175KD, ali tih konzola više nema u slobodnoj prodaji.

Ovih konzola od 240KD ima koliko hoćeš, nema nestašica i čuda, međutim ima uslov, da možeš kupiti samo jednu konzolu i to samo u okviru pretplate nekog od njihovih mobilnih operatera, što pak mogu ostvariti samo rezidenti Kuvajta odnosno ljudi sa radnim dozvolama.

Verovatno tako sprečavaju skalping kupovine.

Poslednja izmena od urednika:
hahaha Kuvajt, pa tamo drzava deli zlatne poluge svojim stanovnicima, i da je 7200e PS5 ne bi osetili... :D

^ To je svakako tačno za onih oko milion punoletnih Kuvajćana, kojima je uglavnom sve na tacni, posebno muškarcima, za njihove žene je džamahirija sa prsohvatom praha dijamanata...

Indijcima i Filipincima baš i ne padaju zlatne poluge, pogotovo za ovih milion ili milion i po koje su pod izgovorom korone trajno deportovali u svoje zemlje... Ostali samo neophodni workeri, naravno evropljane i ostale školovane kadrove koji rade intelektualne poslove niko nije dirao...

Uostalom post je bio informativnog karaktera u smislu da kod njih nema nikakvih nestašica u isporuci PS5, ne u ceni (koja za njihove uslove - kafa u običnom kafeu 4KD tj. 12€ - jeste smešna)...

Kada se kupuje PS5 DualSense kontroler, da li na tržištu postoje original i fake ili samo original (cena na KP se kreće oko 70€ pa ne bih da pogrešim) i da li će raditi na Windows 7 preko programa DS4windows?

Kada se kupuje PS5 DualSense kontroler, da li na tržištu postoje original i fake ili samo original (cena na KP se kreće oko 70€ pa ne bih da pogrešim) i da li će raditi na Windows 7 preko programa DS4windows?
Cena u radnji je 9k din sa fiskalnim, u radnji na G imas popust ako platis online 10%, izadje te 8 100 din, ne znam sto uopste razmišljas o KP.

Real022 probao sad, ne znam bas tesko, da poklopis r2 do kraja i držiš r1 nisam uspeo

^ Nikako da se naviknem da srednjim prstima pritiskam R2-L2.. Valjda je tako je predviđeno, ali nekako mi ne leži.

Da li na dual sense može da se kažiprstom desne ruke istovremeno pritisne R1 i R2?
Gde to ima u igri da se istovremeno mora pritisnuti r1 i r2 :) Ako si nezgrapno pitao a mislio si da li kažiprstom može da se dohvati i r1 i r2 odgovor je da, ja tako koristim... uopšte ne koristim srednji prst za pritiskanje dugmadi ni na jednom gejmpadu :) To mi je skroz neprirodno i umara ruku... srednji prst koristim da držim gejmpad, bukvalno se nalazi ispod l2/r2.

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Gde to ima u igri da se istovremeno mora pritisnuti r1 i r2 :) Ako si nezgrapno pitao a mislio si da li kažiprstom može da se dohvati i r1 i r2 odgovor je da, ja tako koristim... uopšte ne koristim srednji prst za pritiskanje dugmadi ni na jednom gejmpadu :) To mi je skroz neprirodno i umara ruku... srednji prst koristim da držim gejmpad, bukvalno se nalazi ispod l2/r2.

Taj rad

Neko je ranije pominjao da se gejmpad puni sporije sa front USB-a... danas promenim kabl (uzmem od mog telefona) i napunim za 2.5 sata sa front USB A konektora. Našao sam na Reddit-u da je kabal koji ide uz Sony loš i da zato slabo puni. Za koji dan mi stiže Type C na Type C kabal pa ću probati i taj front konektor, on bi morao bar malo brže da puni.

Inače, imam exfat formatiran eksterni USB disk koji sam na PS4 koristio i nabacim na njega neke 4k filmove da probam, konzola kaže da nije podržan format diska a u storage mogu da ga formatiram kao extended storage, dakle vidi ga. Baš gluposti prave sa tim, da ne pričam da su odavno morali i ntfs podršku da stave.

Ume dosta da zavisi od USB kabla, i kvalitet, i duzina.
Ima razlike 1m i 2m, a sve preko toga se itekako oseti.

Koliko god smesno zvucalo, ali i dalje je situacija takva da u 2021 bas mora da se pazi koji kabl (HDMI, DP, USB itd..) se kupuje.. Ogromne su razlike u kvalitetu.

Neko je ranije pominjao da se gejmpad puni sporije sa front USB-a... danas promenim kabl (uzmem od mog telefona) i napunim za 2.5 sata sa front USB A konektora. Našao sam na Reddit-u da je kabal koji ide uz Sony loš i da zato slabo puni. Za koji dan mi stiže Type C na Type C kabal pa ću probati i taj front konektor, on bi morao bar malo brže da puni.

Inače, imam exfat formatiran eksterni USB disk koji sam na PS4 koristio i nabacim na njega neke 4k filmove da probam, konzola kaže da nije podržan format diska a u storage mogu da ga formatiram kao extended storage, dakle vidi ga. Baš gluposti prave sa tim, da ne pričam da su odavno morali i ntfs podršku da stave.

I na Sony tv moras posebne formate hdd i usb sticka. Exfat npr.. to me bas nervira..

A ja punim sa prednje. Pozadi 2 usb koristim.za Arctis Pro. Igram sam uglavnom pa mi nije frka da se sporo puni. Dok ne stigne dualsense charger

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Super cancel na PESu

Nazad
Vrh Dno