Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ako je potreban samo USB to Ethernet, ovaj radi kao puška, imam 2 komada. Koristim ga na laptopu koji nema Eth adapter.

Ja sam ga dobio za dz :)

Jeste da kosta, ali vredi i ima propusnu moc kako treba za razliku od nekih jeftinijih.

Ako gledamo neke kineske jeftine box-ove, onda jeste oko 30% od njihove vrednosti, ali za mi box s koji kosta 60e vredi imati ga

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Vjerujem da ima veću propusnu moć, ali realno ne znam da li ima neke potrebe za nekim velikim brzinama na boxovima, sve oko 10-15Mbps je sasvim dovoljno (iz mog iskustva za moje potrebe)... normalno za laptop pc je bolje što veća jeez se tu rade neke druge stvari

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Koju verziju EON aplikacije preporučujete za Android box?

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

U vezi lan adaptera, po meni (odnosno u mom slučaju jer mi je wifi na 2.4 ghz) je neophodan za mi box s iako je bio naslonjen na ruter imao mizerne brzine. Kineski boxovi uglavnom imaju lan port.

Takođe pošto mi box s ima samo jedan usb port mislim da je pametnija kupovina uređaja sa hub-om...

Poslednja izmena:
Neko je ovde objavio da je izašla nova verzija Mi boksa za kinesko tržište, sve je ostalo isto samo ima 16 gb memorije

Nikada nije bila dobra verzija za kinesko trziste, obicno bude nesto osakaceno, treba vam global ili EU verzija.

nego mi nikako ne ide u glavu da radije kupujete usb lan adaptere za 20$ koji imaju 100mbit lan i pritom vam zauzmu jedini usb na mi boxu, nego da kupite 5ghz ruter

Koju verziju EON aplikacije preporučujete za Android box?

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
To biras prema tome koji nalog imas i koji uredjaj imas.
Bolja ti je TV verzija, ali ona se aktivira kodom

Poslednja izmena:
Kabl je kabl :p Kako ti sad radi WiFI preko 2.4 GHz tako će za par godina kad svi provajeri svima (i na najnižim paketima) budu delili rutere sa podrškom za 5 GHz da ti radi 5 GHz WiFi. A USB adapter + LAN kabl će doveka da pruža istu brzinu.
Pravo pitanje je zašto ne postoje više sertifikovanih AndroidTV box-eva sa ethernet portom (a poželjno da budu i 1 Gbps umesto uobičajnih 100 Mbps) u cenovnom rangu negde između Mi Box i nVidia Shield.
I zašto makar ovi malo ozbiljniji (malo manje neozbiljni i "garaža varijanta") proizvođači china box kategorije ne ponude makar u najskupljem cenovnom rangu sertifikovane AndroidTV uređaje.

Jeste, kabl je majka to stoji...
ali i placati usb to lan adapter a pri tome nemati u kuci 5ghz ruter je potpuno neracionalno.

100mbit za 4k box na kablu cesto moze biti nedovoljno tako da opet sugerisem da bolje ici na novi ruter nego na taj adapter.
Pravo pitanje je zašto ne postoje više sertifikovanih AndroidTV box-eva sa ethernet portom (a poželjno da budu i 1 Gbps umesto uobičajnih 100 Mbps) u cenovnom rangu negde između Mi Box i nVidia Shield.
zato sto su pilicari, hoce da maksimizuju zaradu do krajnjih granica.
I zašto makar ovi malo ozbiljniji (malo manje neozbiljni i "garaža varijanta") proizvođači china box kategorije ne ponude makar u najskupljem cenovnom rangu sertifikovane AndroidTV uređaje.
hardverski napraviti box je smesno,
tu ocigledno najvecu cenu zida bas to google certified i to softverski ne moze da se zezne, ali sam potpuno siguran da je njima google za taj sertifikat tacno propisao i hardverski dizajn i tu ne mogu nista da menjaju
jer nema nikakve logike da im se isplati da i dalje ugradjuju bajati amlogic s905x umesto aktuelnog i jeftinog s905x3, da i ne pominjem da je vec izasao s905x4

Ja licno volim sto imamo mogucnost izbora, kinezi se bore kao lavovi da maksimalno naprave nesertifikovan box potpuno upotrebljivim i korisnim i odlicno im ide od ruke.

Poslednja izmena:
Kabl je kabl :p Kako ti sad radi WiFI preko 2.4 GHz tako će za par godina kad svi provajeri svima (i na najnižim paketima) budu delili rutere sa podrškom za 5 GHz da ti radi 5 GHz WiFi. A USB adapter + LAN kabl će doveka da pruža istu brzinu.

Realno nema izmedju ;) Ako tv poseduje sertifikate oni nisu neophodni na boxu -kineska poslovica ...ono go vanjce od fire stick 4k + jedan dobar kinez i resen problem.Neki uredjaji su namerno limitirani ....
tambur88@ uopste nisu isti... proguglaj malo informisi se o proizvodu

Poslednja izmena:
U utorak bila akcija na mi box s u mi shopu.. Ja pazario napokon.. Sad da stigne i malo da se igramo.
Cena 4990...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Uzet mi box.Imam adsl 20mbs, preko boxa brzina cesto padne ispod 1mbs. Dakle na mobilnom speed testu pokazuje 18-19 preko wifi, dok je preko mi boxa 1-2 mbs i cesto varira.
Tp link je u pitanju.
Neko resenje?

Jesi stavio telefon gde ti stoji box i proverio? Isključiš box, staviš telefon sa uključenim wifi i odradiš speedtest, ako bude sličnih padova brzine imaš odgovor a ako ih ne bude takođe imaš odgovor.
Naravno pobrineš se da neki drugi korisnik ne zauzima mrežu tokom testa.

...ili ako je udaljen pa ne može kabl, 5ghz wifi ruter.

Mnogo mu je loš wifi prijem, i sam sam imao identičan problem na 2.4 ghz mreži.

Poslednja izmena:
8-9 metara je udaljen ruter od boxa.
Trenutno je brzina ista i preko wifi na mobilnom i preko boxa, trenutno sve ok radi.
Izgleda da je do provajdera /rutera.
Ukoliko i ubuduce bude problema, resenje je zamena tog tp linka za neki 5ghz ruter?Neki konkretan model za preporuku?
Ili prvo isprobati usb to lan adapter?
Hvala na odgovorima.

To je kineska verzija, nama totalno neinteresantna, i u tekstu pise da nije planirano za ostala trzista.

Novi Mi box sam cuo da treba da se pojavi u februaru, ali opet nista bolje sto se tice hardvera

Normalno da je kineska verzija na cijoj osnovi ce biti zasnovan koncept za ostala trzista:)@bakara srecna nova

Moze li neko da mi objasni kako da android box koji ima android mobile operativni sistem promenim u android tv a da funkcionise bez problema ?
U pitanju je X96 MAX Plus 4GB 64GB Android 9.0 TV Box Amlogic S905X3 Quad Core .

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Ima li negde neki tutorijal za postupak instalacije, posto sam totalni amater za ovo ?

Sent from my SM-A515F using Tapatalk

Details on how to flash through Amlogic USB Burning Tool .

1. Launch the Amlogic USB Burning Tool, select the desired firmware image from the File menu.
2. Press the reset button on the box and hold it, connect the usb a - usb a cable (already connected to the PC), the HUB is detected in the Amlogic USB Burning Tool, release the reset, press start, wait until 100%, press stop, turn off the box.
3. If, after pressing the start button, red errors go at the bottom of the Amlogic USB Burning Tool program, without touching anything in the program itself, we twist the dad-dad usb cable from the box.

Imam eon tv box, da li ima neki plejer kao power amp napromer. Posto ja kad trazim na playstore na boxu nema ga

Mislim da ces da dobijes samo promenjen izgled i nista vise, mada je najbolje da prociras sta su napisali u tom rom-u koji mozes da instaliras

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Imam jedan problem sa beelink gt1 ultimate.

Pocela je danas odjednom da mi bledi slika, youtube je radio, radi ok jedno pola minuta i slika pobledi nesto kao negativ kod fotigrafija, prostim pomeranjem vazusnog misa slika se vrati u normalu, posle 20-30 sekundi ista stvar. Promenio sam hdmi, restartovao dam par puta nista ne pomaze, tv je okjer sam pustio youtube preko njegove aplikavije sve je normalno radilo.

Evo slike, nista danas nije instalirano, da li je ovo softverski problem, zna li neko sta moze biti?
f0f362dc513f190aa96d6c3d98a18124.jpg
9fe451ef48d9ca1c9be645d476cca2eb.jpg

Edit: dok nesto radim sa airmouse slika je ok, sto ostavim airmouse, slika pobledi, sada namerno cackaodobrih 10 minuta, sve normalno radi, cim airmouse postane neaktivan pojavi se ovo bledilo posle nekog vremena. Sa fabrickim daljinskim slika se ne vraca u normalu, koristio sam i nista sto je bas zanimljivo. Vadio sam i onaj usb dodatak od vazdusnog misa, nista slika i dalje bleda.

Poslednja izmena:
Vrh Dno